Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

piechcia15 napisał(a):
myślę że nie trzeba izolować, nawet jak Dosia będzie miała jej dosyć i ja pogoni to na dobre jej wyjdzie, bo mała tez sie musi nauczyć żyć w zgodzie z innymi:)

Ja jej nie izoluję stale, tylko od czasu do czasu daję Dosi możliwość relaksu, bez migającego przed oczami i kopulującego ze wszystkim szczeniorka ;)

Dosia dzisiaj bardzo ostro zareagowała na rozbawioną Molly, a potem uciekła do mnie do pokoju , a szczenior galopem za nią :evil_lol:
... muszę przyznać, że trochę się wystraszyłam, bo Dosia na serio się wkurzyła.

Posted

myślę że to sa raczej takie matczyne odruchy niż gryzienie na serio. Gdyby to było na serio to wygryzła by jej pół gardła:) to wygląda groźnie ale musi, aby było skuteczne. Mój szczenior tez olewał pouczenia seniorki, ale po kilkadziesiątym pogonieniu zakumał o co biega:)

Posted

piechcia15 napisał(a):
myślę że to sa raczej takie matczyne odruchy niż gryzienie na serio. Gdyby to było na serio to wygryzła by jej pół gardła:) to wygląda groźnie ale musi, aby było skuteczne. Mój szczenior tez olewał pouczenia seniorki, ale po kilkadziesiątym pogonieniu zakumał o co biega:)

hmmm, matczyne to chyba nie ... Dosia wygląda na przestraszoną, chodzi pod ścianami i unika szczeniorkajak tylko może ... jest spięta i strasznie mi jej szkoda.

Oby mala wreszcie załapała o co chodzi, zanim Dosia straci cierpliwośc ;)

Posted

Ewanka napisał(a):
hmmm, matczyne to chyba nie ... Dosia wygląda na przestraszoną, chodzi pod ścianami i unika szczeniorkajak tylko może ... jest spięta i strasznie mi jej szkoda.

Oby mala wreszcie załapała o co chodzi, zanim Dosia straci cierpliwośc ;)

zalapie ,zalapie ...one same musza sobie poustalac hierarchie w psim stadzie...jedna od drugiej duzo sie nauczy...spokojnie to dopiero kilka dni.po miesiacu beda nierozlaczne...lub sie tolerujace;)

Posted

Witaj Dosiu i Ewanko :)

Dosiu, ty się boisz takiego pięknego i małego szczeniorka??

przecież ona taka potulna jest - te oczka niewinne :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Dosia wita kochane cioteczki o poranku :loveu:

Oj, ten mały słodki szczeniorek bardzo włazi za skórę hrabinie ... biega, skacze na nią, żadnego szacunku do wieku i pochodzenia :p ... a do tego cały czas jakieś ruchy prokreacyjne :crazyeye:

... hrabina jest wyraźnie zdegustowana i mam nadzieję, że znajdzie wiele cierpliwości do małego narwańca, inaczej będzie z nim krucho ;)

Posted

Dosia wita cioteczki oporanku :loveu:

Chyba mała Molly zdominowała naszą slodką hrabinę :roll:
... radźdcie ciotki, czy pozwalać na to, czy jednak dać Dosi odetchnąć w zaciszu pokoju tylko z ludziem, a nie z tymi dwiema wariatkami ;)
Dosia siedzi wtulona w swoim kąciku i chodzi z podkulonym ogonkiem, a mała skacze, szczeka, biega, jak to dzieciak :evil_lol:

Posted

nie no odpoczynek jak najbardziej wskazany, psy nie powinny czuć że przez TEGO czy tamtego nasze życie się zmieniło na gorsze. Teraz miłość musisz podzielić RÓWNO na cztery:) a jak lenka?zachwycona czy przeciwnie?

Posted

piechcia15 napisał(a):
nie no odpoczynek jak najbardziej wskazany, psy nie powinny czuć że przez TEGO czy tamtego nasze życie się zmieniło na gorsze. Teraz miłość musisz podzielić RÓWNO na cztery:) a jak lenka?zachwycona czy przeciwnie?

Lenka zachwycona, nareszcie ma partnerkę o podobnym temperamencie ;)

... Dosiulka patrzy na nie jak na groźne wariatki i unika jak może, chodzi pod ścianami, przemyka, czasem szczeknie ... one wchodzą ciałem i nie patrzą na kogo i gdzie lecą, są szczęsliwe, a nasza słodka Dosia nie umie się w tym znaleźć i humorek jej trochę siada ... na dwór wychodzą na zmianę, jak one wracają to wychodzę z Dosią. Ten psiak musi być sam, tzn. w domu bez innych psów, to jest pewne ... chociaż z Lenką się dogadały, wiec może są wyjątki ... np. stary spokojny pies, z pewnością nie zwariowany szczeniorek.

Jeśli chodzi o miłość, to i tak najbardziej kocham delikatną Dosię, tylko jej tego głośno nie mowię :evil_lol:

Posted

Dosia wita o poranku :loveu:

Dosia jakoś nie może przekonać się do małej Mulinki, ale myślę, że to kwestia czasu i przestanie reagować na małą z wyraźną niechęcią ... oby!!!

... piszę teraz w trybie awaryjnym, komputer ma jakiś problem z psychą ...
w razie czego tel.

Posted

Dziewczyny muszę napisać na watku sterylkowym kiedy niej wiecej odbedzie sie sterylka i ile bedzie kosztowac.

EWanko, moglabys sie doiwedziec ile kosztuje sterylka u Ciebie?? Soema musi wiedziec jaka kwotę zarezerwowac :)

Posted

obraczus87 napisał(a):
Dziewczyny muszę napisać na watku sterylkowym kiedy niej wiecej odbedzie sie sterylka i ile bedzie kosztowac.

EWanko, moglabys sie doiwedziec ile kosztuje sterylka u Ciebie?? Soema musi wiedziec jaka kwotę zarezerwowac :)

Już się dowiadywałam, w Płocku w "Chironie" sterylka Dosi ok. 270 pln i nie robią tam wziewnej, tylko zwykłą, ale mają bardzo dobrą opinię w regionie.

Posted

Acha, wczesniej bylam poinformowana o kosztach w kwocie 200zł. I taką też cenę podałam na wątku sterylkowym. Tak więc skarbonka zwróci nam 200zł, a reszte musimy dozbierać sami. Piechciu, czy taki układ odpowiada?? :)

Posted

obraczus87 napisał(a):
Oki :)

A sterylka pewnie gdzies za miesiac bedzie prawda??

Hmmm, nie wiem, to decyzja piechci ...
Dosia chyba będzie gotowa, mam nadzieję, że wzmocni się i przytyje jeszcze choć odrobinkę. Teraz czuje się dobrze, nie ma już rozwolnienia, Mr Q jeszcze nie idealny, ale poprawa jest widoczna gołym okiem ;) Ostatnio żyje w stesie z powodu szalonego szczeniorka, ale jeszcze kilka dni i chyba zaakceptuje tę nową sytuację.

Posted

[quote name='obraczus87']Acha, wczesniej bylam poinformowana o kosztach w kwocie 200zł. I taką też cenę podałam na wątku sterylkowym. Tak więc skarbonka zwróci nam 200zł, a reszte musimy dozbierać sami. Piechciu, czy taki układ odpowiada?? :)

200 pln, to mało być w mojej miejscowości, ale doszły mnie różne głosy i zdecydowanie optuję za kliniką w Płocku, tam na miejscu mają usg, laboratorium itp. U nas, po prostu, wiejski gabinet.