piechcia15 Posted September 7, 2010 Author Posted September 7, 2010 IVV karma kosztowała 145zł, jest napisane w poście 1317:) dziękujemy za hojne dary:) Ewciu wiem, że ciężko patrzeć na taką chudzinę, bo jak przywlokłam ze schronu szczeniaka który ważył 1kg:( to moja mama co minute mu podtykała pod nos jakieś kęski:evil_lol: ale później z racji coronowirusa dostał suchą karmę i żal było patrzeć na te kilka koraliczków w misce:( ale mus to mus. A pomyśl...Chuda Dosia ma taki malusi żołądeczek, pewnie mniejszy niż nasza pięść, a ile my byśmy chcieli tam napakować:) ten mój mały tez wcinał jak wariat co mój wzrok i serce cieszyło, ale potem wymiotował jak przegięłam z ilością,:roll: a więc wesz...rozkaz to rozkaz :mad::)no ewentualnie pare koraliczków można dodać:evil_lol: Quote
IVV Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 pieniazki na karme poszly :) Ewuniu jak ja chcesz szybko podtuczyc to dawaj jej miedzy posilkami jakies psie lakocie ,jeli oczywiscie nie ma na nie uczulenia... Quote
obraczus87 Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 PIECHCIU Kochana to teraz napisz mi instrukcje jak mam odebrac pieniazki od IVV :) :) bo ja ciemna masa jestem :) Quote
Ewanka Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 Piechciu, łatwo Ci mowić :p ... Dosia całą sobą prosi o więcej jedzonka, a ma uczulenie chyba na prawie wszystko (?), więc boję się dawać jej psie przysmaki ... zostaje ryż z odrobinką czegoś, zwykle drobiu, ale tak całkiem odmówić jej nie sposób :evil_lol: Tym bardziej, że ładnie zjada, nie wymiotuje ... a zaraz po zjedzeniu pięknie prosi o jeszcze :crazyeye: IVV baaardzo dziękuję za wsparcie Dosi :loveu: ... wiem, jak wiele robisz dla tak wielu psiaków na dogo. Quote
piechcia15 Posted September 7, 2010 Author Posted September 7, 2010 aaa bo IVV jest zagraniczna :eviltong: zapomniałam:p hmm nie jestem najlepszym doradcą w tym temacie bo miałam z tym trochę kłopotów i w sumie do dziś nir wiem jak to zrobiłam:cool3: ja ciemna masa jestem w takich operacjach. Pamiętam tylko, że na jakiejś stronie się rejestrowałąm, a potem to chyba sie robi to co każą:p ktoś mi w tym pomagał ale za Boga nie pamiętam. IVV chyba mi wtedy podała kogos do pomocy:)a potem czeka się na akceptację konta, klika gdzieś tam aby ci kase wypłacili i czekasz aż się pojawią na twoim koncie:D wiem wiem bardzo to wszystko zrozumiałe :evil_lol:ale inaczej nie umiem niż coś tam gdzieś tam:eviltong: Quote
IVV Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 napiszcie do Tola ,Zerduszko ,Mysza1,Beka,Kama210,Budrysek,Mysza2,Majqa,Idusiek,Kinga-Kinga,Anawa,Dogo07,Lu-Gosiek,Zuzlikowa,MaDi...sama juz nie pamietam kto jeszcze,ale pewnie znajdziecie tu kogos znajomego ;) Quote
Akrum Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 IVV super, dzięki Tobie Dosia będzie miała zapas karmy na jakiś czas :) Dosia, nie podbieraj jedzonka Lence, bo Mr Qpajda będzie znów zmieniał się w rozlazłego potwora ;) Quote
Ewanka Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 Dosia wita o poranku :loveu: Mr Qpal chyba sobie na razie odpuścił, przynajmniej nie robi domowych wizyt ... jadnak w ogrodzie jak najbardziej, chyba podziwia moje róże :eviltong: ... jest teraz mieszanką złego i dobrego charakteru ... jeszcze z przewagą złego, ale pracujemy nad jego osobowością :evil_lol: Dosia - żarłok, to zupelnie nowe zjawisko, ale powoli się przyzwyczajamy :p Quote
Akrum Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 a masz jakiś sprzęt do zbierania takich Mr Qpali? Bo ja mam dwa psy i dwa koty i co 2-3 dni mam caaały worek Mr Qpali nazbierany z podwórka... i tak się zastanawiam, co by jakiś sprzęt wymyślić - coś na zasadzie odkrzacza na psie odchody... tylko nie mam jeszcze pomysłu jak to zrobić :) Quote
luka1 Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 Akrum, to wymyślaj szybko, bo ja mam dwadzieścia ogonów i nie wyrabiam ze zbiorami. Te sztywne to jeszcze łatwizna, ale jak się trochę rozmoczą to ... Quote
Akrum Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 no właśnie, najgorzej jak zanim pozbieram zacznie padać i wszystko się rozmoczy... wtedy to tylko łopatka i zbieranie z ziemią... tylko ile można robić dziurek w trawniku :-o luka1 to faktycznie masz co zbierać i chyba musisz dzień w dzień na bieżąco, co? hehe, a może bazarek zrobimy z Mr Qpajdami, co? Zobaczcie ile byśmy zarobiły :) Na allegro wystawimy :) W opcji kupisz jednego Mr Qpajda, drugiego dostaniesz gratis :evil_lol::evil_lol: Quote
Ewanka Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 To prawda, że Mr Qpal jest wyjątowo wredny, szczególnie ten, który nawiadza Dosię, bo on od razu jest rozmoczony ;) ... Lenki i Zorby, TZ zbiera na łopatę i pomaga sobie jakimś metalowym ustrojstwem ... ale Dosine zostają i zdobią trawniki i czekają na ulewny deszcz ;) ... trzeba tylko uważać, by się nie poślizgnąć. Odkurzacz bardzo by się przydał, najlepiej, żeby od razu przerabiał zbiory na nawóz do kwiatków ;) Luka, jak dajesz radę z taką liczbą ogonków, wyobrażam sobie, że dawka psiej miłości jest wspaniała, ale jednak ten 'inny aspekt' może być trudny do uniesienia ;) Quote
malagos Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 luka1 napisał(a):Akrum, to wymyślaj szybko, bo ja mam dwadzieścia ogonów i nie wyrabiam ze zbiorami. Te sztywne to jeszcze łatwizna, ale jak się trochę rozmoczą to ... Ja wyruszam w teren (czyt. w ogród) z dwiema reklamówkami: zaciskam zęby i przez jedną zbieram kupsko i wrzucam do drugiej. Oczywiście, ze latwiej zebrac suchelca, ale i taką mazistą da radę, tylko ew. zmieniam tę raklamówkę naciagnietą na dłoń. Quote
Ewanka Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 Ups, ale nam się trafił temat ;) Dosia chciała ciociom pokazać, jak pięknie przesypia, razem z Leną, dłuuuugie deszczowe dni :) czyż nie można się zakochać w tych oczach ....... :loveu: Quote
IVV Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 piekne i takie grzeczniutkie te dziewczyny:) Quote
Ewanka Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 IVV napisał(a):piekne i takie grzeczniutkie te dziewczyny:) Grzeczniutkie, jak śpią ;) Quote
Akrum Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 malagos napisał(a):Ja wyruszam w teren (czyt. w ogród) z dwiema reklamówkami: zaciskam zęby i przez jedną zbieram kupsko i wrzucam do drugiej. Oczywiście, ze latwiej zebrac suchelca, ale i taką mazistą da radę, tylko ew. zmieniam tę raklamówkę naciagnietą na dłoń. tak, ja też na jednej ręce rękawiczka gumowa, taka cieniutka lekarska, w drugiej worek i zbieram i zbieram... ale że mam fobię na pająki, to za huhu nie wejdę między iglaki, gdzie najwięcej zawsze jest kupajdek i potem jest problem, bo albo TZ musi, albo ym... przyszła teściowa po kolanach się gramoli w krzaczki :evil_lol::evil_lol::evil_lol: dlatego ciągle myślę nad skonstruowaniem jakiegoś sprzętu do zasysania psich i kocich kupajdek :) Quote
obraczus87 Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 No nic, próbuję sama sobie pomóc z wpłata IVV :evil_lol: Niestety wszyscy nagle zapomnieli jak to sie robi :roll: ale jak już sie naucze, to tez nikomu nie pomogę O! :evil_lol: Quote
IVV Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 obraczus87 napisał(a):No nic, próbuję sama sobie pomóc z wpłata IVV :evil_lol: Niestety wszyscy nagle zapomnieli jak to sie robi :roll: ale jak już sie naucze, to tez nikomu nie pomogę O! :evil_lol: napisz do Majqa ,ona z pewnoscia bedzie pamietac :) Quote
obraczus87 Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 IVV napisał(a):napisz do Majqa ,ona z pewnoscia bedzie pamietac :) Nie chciałam Majqe zawracac głowy. Spróbuję sama. Jak mi sie nie uda, to wtedy zadzwonię do Niej :) Quote
Ewanka Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 Nareszcie, po kilku dniach przerwy, wyszlo słonko :multi::multi::multi: ... była zabawa piłką, ale Dosia nie odstępowała mnie na krok, Lena i Zorba biegali, a ona wcinała trawkę ;) sorry za marną jakoś, nadal brak aparatu nadrabiam entuzjazmem ;) Quote
IVV Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 Ewanka napisał(a):Nareszcie, po kilku dniach przerwy, wyszlo słonko :multi::multi::multi: ... była zabawa piłką, ale Dosia nie odstępowała mnie na krok, Lena i Zorba biegali, a ona wcinała trawkę ;) sorry za marną jakoś, nadal brak aparatu nadrabiam entuzjazmem ;) a co to za Onek ?;) je trawe ,poniewaz musi jej cos na zoladku lezec ...wszystko sie unormuje z czasem. nawet nie chce myslec przez co ten pies przeszedl... juz zaczyna miec piekna siersc :) pod czujnym okiem Ewanki sunia szybko dojdzie do formy Quote
Ewanka Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 och, mam taką ndzieję, sierść ma lśniącą, ale niestety wychodzi jej garściami, podejrzewam, że z osłabienia prganizmu, taka chudzika i do tego cieczka ... no ale teraz już chyba zmierzamy ku dobremu :) Quote
tripti Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 Ewanko to ile tej sierści z Dosi wyczesujesz? za nadal aż tak garściami wychodzi? Quote
Recommended Posts