Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

IVV karma kosztowała 145zł, jest napisane w poście 1317:) dziękujemy za hojne dary:)

Ewciu wiem, że ciężko patrzeć na taką chudzinę, bo jak przywlokłam ze schronu szczeniaka który ważył 1kg:( to moja mama co minute mu podtykała pod nos jakieś kęski:evil_lol: ale później z racji coronowirusa dostał suchą karmę i żal było patrzeć na te kilka koraliczków w misce:( ale mus to mus. A pomyśl...Chuda Dosia ma taki malusi żołądeczek, pewnie mniejszy niż nasza pięść, a ile my byśmy chcieli tam napakować:) ten mój mały tez wcinał jak wariat co mój wzrok i serce cieszyło, ale potem wymiotował jak przegięłam z ilością,:roll: a więc wesz...rozkaz to rozkaz :mad::)no ewentualnie pare koraliczków można dodać:evil_lol:

Posted

pieniazki na karme poszly :)
Ewuniu jak ja chcesz szybko podtuczyc to dawaj jej miedzy posilkami jakies psie lakocie ,jeli oczywiscie nie ma na nie uczulenia...

Posted

Piechciu, łatwo Ci mowić :p

... Dosia całą sobą prosi o więcej jedzonka, a ma uczulenie chyba na prawie wszystko (?), więc boję się dawać jej psie przysmaki ... zostaje ryż z odrobinką czegoś, zwykle drobiu, ale tak całkiem odmówić jej nie sposób :evil_lol: Tym bardziej, że ładnie zjada, nie wymiotuje ... a zaraz po zjedzeniu pięknie prosi o jeszcze :crazyeye:

IVV baaardzo dziękuję za wsparcie Dosi :loveu: ... wiem, jak wiele robisz dla tak wielu psiaków na dogo.

Posted

aaa bo IVV jest zagraniczna :eviltong: zapomniałam:p hmm nie jestem najlepszym doradcą w tym temacie bo miałam z tym trochę kłopotów i w sumie do dziś nir wiem jak to zrobiłam:cool3: ja ciemna masa jestem w takich operacjach. Pamiętam tylko, że na jakiejś stronie się rejestrowałąm, a potem to chyba sie robi to co każą:p ktoś mi w tym pomagał ale za Boga nie pamiętam. IVV chyba mi wtedy podała kogos do pomocy:)a potem czeka się na akceptację konta, klika gdzieś tam aby ci kase wypłacili i czekasz aż się pojawią na twoim koncie:D wiem wiem bardzo to wszystko zrozumiałe :evil_lol:ale inaczej nie umiem niż coś tam gdzieś tam:eviltong:

Posted

napiszcie do Tola ,Zerduszko ,Mysza1,Beka,Kama210,Budrysek,Mysza2,Majqa,Idusiek,Kinga-Kinga,Anawa,Dogo07,Lu-Gosiek,Zuzlikowa,MaDi...sama juz nie pamietam kto jeszcze,ale pewnie znajdziecie tu kogos znajomego ;)

Posted

IVV super, dzięki Tobie Dosia będzie miała zapas karmy na jakiś czas :)
Dosia, nie podbieraj jedzonka Lence, bo Mr Qpajda będzie znów zmieniał się w rozlazłego potwora ;)

Posted

Dosia wita o poranku :loveu:

Mr Qpal chyba sobie na razie odpuścił, przynajmniej nie robi domowych wizyt ... jadnak w ogrodzie jak najbardziej, chyba podziwia moje róże :eviltong: ... jest teraz mieszanką złego i dobrego charakteru ... jeszcze z przewagą złego, ale pracujemy nad jego osobowością :evil_lol:

Dosia - żarłok, to zupelnie nowe zjawisko, ale powoli się przyzwyczajamy :p

Posted

a masz jakiś sprzęt do zbierania takich Mr Qpali?
Bo ja mam dwa psy i dwa koty i co 2-3 dni mam caaały worek Mr Qpali nazbierany z podwórka... i tak się zastanawiam, co by jakiś sprzęt wymyślić - coś na zasadzie odkrzacza na psie odchody... tylko nie mam jeszcze pomysłu jak to zrobić :)

Posted

no właśnie, najgorzej jak zanim pozbieram zacznie padać i wszystko się rozmoczy... wtedy to tylko łopatka i zbieranie z ziemią... tylko ile można robić dziurek w trawniku :-o

luka1 to faktycznie masz co zbierać i chyba musisz dzień w dzień na bieżąco, co?

hehe, a może bazarek zrobimy z Mr Qpajdami, co? Zobaczcie ile byśmy zarobiły :)
Na allegro wystawimy :) W opcji kupisz jednego Mr Qpajda, drugiego dostaniesz gratis :evil_lol::evil_lol:

Posted

To prawda, że Mr Qpal jest wyjątowo wredny, szczególnie ten, który nawiadza Dosię, bo on od razu jest rozmoczony ;)

... Lenki i Zorby, TZ zbiera na łopatę i pomaga sobie jakimś metalowym ustrojstwem ... ale Dosine zostają i zdobią trawniki i czekają na ulewny deszcz ;) ... trzeba tylko uważać, by się nie poślizgnąć.

Odkurzacz bardzo by się przydał, najlepiej, żeby od razu przerabiał zbiory na nawóz do kwiatków ;)

Luka, jak dajesz radę z taką liczbą ogonków, wyobrażam sobie, że dawka psiej miłości jest wspaniała, ale jednak ten 'inny aspekt' może być trudny do uniesienia ;)

Posted

luka1 napisał(a):
Akrum, to wymyślaj szybko, bo ja mam dwadzieścia ogonów i nie wyrabiam ze zbiorami. Te sztywne to jeszcze łatwizna, ale jak się trochę rozmoczą to ...

Ja wyruszam w teren (czyt. w ogród) z dwiema reklamówkami: zaciskam zęby i przez jedną zbieram kupsko i wrzucam do drugiej. Oczywiście, ze latwiej zebrac suchelca, ale i taką mazistą da radę, tylko ew. zmieniam tę raklamówkę naciagnietą na dłoń.

Posted

Ups, ale nam się trafił temat ;)

Dosia chciała ciociom pokazać, jak pięknie przesypia, razem z Leną, dłuuuugie deszczowe dni :)

czyż nie można się zakochać w tych oczach ....... :loveu:

Posted

malagos napisał(a):
Ja wyruszam w teren (czyt. w ogród) z dwiema reklamówkami: zaciskam zęby i przez jedną zbieram kupsko i wrzucam do drugiej. Oczywiście, ze latwiej zebrac suchelca, ale i taką mazistą da radę, tylko ew. zmieniam tę raklamówkę naciagnietą na dłoń.

tak, ja też na jednej ręce rękawiczka gumowa, taka cieniutka lekarska, w drugiej worek i zbieram i zbieram... ale że mam fobię na pająki, to za huhu nie wejdę między iglaki, gdzie najwięcej zawsze jest kupajdek i potem jest problem, bo albo TZ musi, albo ym... przyszła teściowa po kolanach się gramoli w krzaczki :evil_lol::evil_lol::evil_lol:
dlatego ciągle myślę nad skonstruowaniem jakiegoś sprzętu do zasysania psich i kocich kupajdek :)

Posted

obraczus87 napisał(a):
No nic, próbuję sama sobie pomóc z wpłata IVV :evil_lol: Niestety wszyscy nagle zapomnieli jak to sie robi :roll: ale jak już sie naucze, to tez nikomu nie pomogę O! :evil_lol:

napisz do Majqa ,ona z pewnoscia bedzie pamietac :)

Posted

Nareszcie, po kilku dniach przerwy, wyszlo słonko :multi::multi::multi:

... była zabawa piłką, ale Dosia nie odstępowała mnie na krok, Lena i Zorba biegali, a ona wcinała trawkę ;)

sorry za marną jakoś, nadal brak aparatu nadrabiam entuzjazmem ;)

Posted

Ewanka napisał(a):
Nareszcie, po kilku dniach przerwy, wyszlo słonko :multi::multi::multi:

... była zabawa piłką, ale Dosia nie odstępowała mnie na krok, Lena i Zorba biegali, a ona wcinała trawkę ;)

sorry za marną jakoś, nadal brak aparatu nadrabiam entuzjazmem ;)

a co to za Onek ?;)
je trawe ,poniewaz musi jej cos na zoladku lezec ...wszystko sie unormuje z czasem. nawet nie chce myslec przez co ten pies przeszedl...
juz zaczyna miec piekna siersc :)
pod czujnym okiem Ewanki sunia szybko dojdzie do formy

Posted

och, mam taką ndzieję, sierść ma lśniącą, ale niestety wychodzi jej garściami, podejrzewam, że z osłabienia prganizmu, taka chudzika i do tego cieczka ... no ale teraz już chyba zmierzamy ku dobremu :)