Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Chciałam Wam powiedzieć, że Dosia ma wprost wilczy apetyt, myślę,że nareszcie nie boli ją brzuszek i postanowiła nadrobić wielomiesięczne zaleglości :)

... nie wiem, tylko ile tej karmy ponad 'normę' moge jej dać, żeby nie pękła ;) ... boję się dawać jej cokolwiek innego, żeby znowu nie pogorszyć jej stanu.

Radźcie ciotki, co robić ;)

Posted

gadałam z wetem że na efekty karmy trzeba czekać min. 2 tyg. Tyle że nam się kończy karma z tego co widzę.
Obraczusiowa zamów tą Nutrę w necie,musisz zapłacić od razu czy przy odbiorze?

IVV na serio zapłacisz za karmę?bo worek kosztuje 145zł:(

Posted

obraczus87 napisał(a):
Zamawiac karme na pewno?? Wole sie upewnic, bo jakby cos to mój pies jej jesc nie bedzie :D

Jakto nie będzie , taka pyszna karma :evil_lol:

Dosia łyka ją w sekundę, zupełnie jak Lenka na poczatku ... nie wiem, czym ją dokarmić???

Czuje się wyraźnie lepiej i wcina aż jej się uszy trzesą :crazyeye:

Posted

Ewanka napisał(a):
Jakto nie będzie , taka pyszna karma :evil_lol:

Dosia łyka ją w sekundę, zupełnie jak Lenka na poczatku ... nie wiem, czym ją dokarmić???

Czuje się wyraźnie lepiej i wcina aż jej się uszy trzesą :crazyeye:

Mój je tylko jedna karmę... niestety wybrał te najdroższą :( za 2 kg Tobiego karmy płacę 80zł :( ale cóz, pies to w koncu wieczny wydatek :D

Posted

obraczus87 napisał(a):
Mój je tylko jedna karmę... niestety wybrał te najdroższą :( za 2 kg Tobiego karmy płacę 80zł :( ale cóz, pies to w koncu wieczny wydatek :D

ups, to rzeczywiscie kosztowny komfort posiadania przyjaciela na czterech łapkach ;)

Posted

a może jest jakiś tańszy odpowiednik pod względem składu, warto pokombinować:)

Zamawiaj tą Nutre czy jakoś tam:) najwyżej innym razem popróbujemy inne karmy.Aby mieć coś w rezerwie w razie czego:)
czy kasę teraz ci przelać?Jeśli tak to podaj dane na pw

Posted

Ewanka napisał(a):
Chciałam Wam powiedzieć, że Dosia ma wprost wilczy apetyt, myślę,że nareszcie nie boli ją brzuszek i postanowiła nadrobić wielomiesięczne zaleglości :)

... nie wiem, tylko ile tej karmy ponad 'normę' moge jej dać, żeby nie pękła ;) ... boję się dawać jej cokolwiek innego, żeby znowu nie pogorszyć jej stanu.

Radźcie ciotki, co robić ;)

wilczy apetyty Dosi mógł zbiec się w czasie z pogodą, jest znacznie chłodniej, psy czują, że idą jeszcze chłodniejsze dni, jedzą więcej ze wzgledu na to, aby przybrać trochę tłuszczyku. Moje jedzą teraz na potęgę, latem było bardziej ekonomicznie ;)

Piszecie o Dosi jakby był to chory pies, "nie pogorszyć jej stanu", badania zrobione, nic nie wykryto, więc jej stan jest w porządku.

Posted

IVV napisał(a):
zamow Ewuniu ta karme ;)
ja za nia zaplace ,podaj tylko ile ;)

ja zrozumiałam, że IVV chce teraz zasponsorować Dosieńki karmę, ale tylko ktoś musi zamówić, tak?

Posted

Akrum napisał(a):
ja zrozumiałam, że IVV chce teraz zasponsorować Dosieńki karmę, ale tylko ktoś musi zamówić, tak?

Ja też tak zrozumiałam własnie :) Ale piechcia na siłę chcę za nią zapłacic :D hehe :)

IVV podac Ci mój numer konta?? Ja zrobię przedpłatę za karmę, aby Ewanka już nie musiała za nic płacić. :)

Posted

Dosia mówi dzień dobry :loveu:

... włączyłam na noc kaloryfery, bo to taka chudzinka i bałam się, że bidulka zmarznie. Obudziła mnie szczekaniem o 5.30 , wyszła na krótki spacerek i tym samym nie dała szansy wrogowi ... Mr Qpal nie pojawił się dziś na horyzoncie :evil_lol:

tripti napisał(a):
wilczy apetyty Dosi mógł zbiec się w czasie z pogodą, jest znacznie chłodniej, psy czują, że idą jeszcze chłodniejsze dni, jedzą więcej ze wzgledu na to, aby przybrać trochę tłuszczyku. Moje jedzą teraz na potęgę, latem było bardziej ekonomicznie ;)

Piszecie o Dosi jakby był to chory pies, "nie pogorszyć jej stanu", badania zrobione, nic nie wykryto, więc jej stan jest w porządku.

Dosia, odkąd je tę nową karmę, z dnia na dzień apetyt ma coraz większy, stąd wnioskuję, że juz tak nie cierpi i moze sobie pozwolić na obfite posiłki ... pogoda jest gorsza, to prawda, ale pozostałe dwa psy nie zmieniły kulinarnych przyzwyczajeń, więc to chyba jeszcze nie to ;)

O Dosi mówię, jako o rekonwalescentce, bo ewidentnie jelita miała chore, mam nadzieję, że na tej karmie dojdzie do siebie, bo na naszej kochanej suni można się uczyc anatomii, wszystkie kręgi, żebera i biodra widać przez skórę, może na zdjęciach nie jest to aż tak widoczne, ale wierzcie mi na słowo, to szkielecik powleczony lśniącą, ale stale intensywnie wychodząca sierścią :(

Posted

Ewo raczej nie dokarmiaj jej między posiłkami. Te karmy są tak zrobione i działki wydzielone że starczy jej na cały dzień, mimo że nam optycznie jest zawsze mało:)

Jeśli ciotka IVV nadal chce zapłacić to oczywiście bardzo chętnie,to kasa zostanie na dalsze wydatki. Nie byłam pewna czy deklarując chęć zapłacenia wiel jakie to koszta, dlatego na wszelki wypadek nie brałam tego pod uwagę:) czy w takim razie dogadacie się między sobą co do przelewu?:)

Posted

Dosieńko, mam nadzieję, że na tej karmie nabierzesz teraz trochę ciałka :)
no i chyba by trzeba pomyśleć już nad ogłoszeniami Dosieńki naszej kochanej, prawda??

przy okazji - zerknijcie ciocie na mój kolejny bazarek, tym razem z książkami... bazarek na Maksia, który nie ma kasy na kontrolne wizyty... i dług po operacji nadal jest...
http://www.dogomania.pl/threads/192301-KSI%C4%84%C5%BBKOWY-BAZAREK-NA-MAKSIA-do-19-wrze%C5%9Bnia-do-godziny-22-00?p=15324282#post15324282

Posted

piechcia15 napisał(a):
Ewo raczej nie dokarmiaj jej między posiłkami. Te karmy są tak zrobione i działki wydzielone że starczy jej na cały dzień, mimo że nam optycznie jest zawsze mało :) (...)

Piechciu, uwierz mi, że żal patrzeć na Dosię, jaka ona jest teraz wygłodniała, zupełnie tak jak Lenka, gdy do nas przyszła (!!!) ... dzisiaj w południe ugotowałam jej ryżu na odrobinie rosołku drobiowego, zjadła swoją porcją, potem jakoś zagadała Lenę i wtrąbiła jej porcję :evil_lol: ... Lena nawet się nie zorientowała :D

Dałam obu suczkom, żeby Lence ie było żal, Zorba też dostal swoją część uczty ... był bardzo zdziwiony, bo nigdy nie je w ciągu dnia ... ale też zjadł bez grymaszenia ;)

Prawda, jakie mam kochane psiaki :eviltong:

Posted

Akrum napisał(a):
a mogę poprosić, żeby wkleić tu link do tego allegro??
chciałabym tekst zobaczyć i ewentualnie skopiować :)

Proszę, dziś się skończyła aukcja, zaraz wznowię. Tekst można kopiować, ale jest dość długi, na inne portale proponowałabym go skrócić, ewentualnie kopiować to co jest na niebiesko grubą czcionką. http://allegro.pl/show_item.php?item=1207559846 Może chciałby ktoś za sponsorować Dosi wyróżnienie?
Ja robiłam swego czasu Dosi sporo ogłoszeń, ale już pewnie wszystkie wygasły.... coś jej zrobię nowego.