piechcia15 Posted August 28, 2010 Author Posted August 28, 2010 dawaj ją wszędzie gdzie ci do głowy przyjdzie:) myślę jeszcze może nad jakimś Echem? Quote
tripti Posted August 28, 2010 Posted August 28, 2010 w wawie to metro też popularne, na metro z tego co pamiętam ładnie poluje Tora&Faro ... teraz jakoś z adopcjami nijak :( od dwóch miesięcy nie możemy pięknego szczeniaka wyprawić do domu :( po wyróżnionym gumtree spodziewałam się lawiny telefonów a tu cisza mi odpowiada :) Quote
oska1983 Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 Może trzeba Dosię reklamować jako charta:) w końcu ma taką posturę Quote
_Goldenek2 Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 oska1983 napisał(a):Może trzeba Dosię reklamować jako charta:) w końcu ma taką posturę A charakter? To musi grać. Quote
oska1983 Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 A charakteru Dosi to ja nie znam;) ale na pewno jest fajna Quote
Ewanka Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 oska1983 napisał(a):A charakteru Dosi to ja nie znam;) ale na pewno jest fajna Z charakteru jest baaaardzo fajna, słabo znam charty, ale z tego się się słyszy, to raczej imdywidualiści ... Dosia jest sunią wybitnie oddaną jednej osobie, wręcz uzależnioną (co niestety, w naszej sytuacji, dobre nie jest) ... znacznie trudniej namówić ją na wyjście na spacer, gdy ja nie idę, tylko córka czy TZ ... patrzy w oczy i stara się odgadnąć życzenie swojej pańci, siedząc obok wtula się w człowieka, zawsze chce być jak najbliżej, a jak ona cudnie potrafi się cieszyć, cieszy się całą sobą, potrafi też tańczyć, robi piruety i skacze na wysokość mojej głowy z obrotem w locie, jest rewelacyjna ... ktoś będzie miał z niej wspaniałą przyjaciółkę, już prawie żałuję, że to nie będę ja ;) ... ech, gdyby nie ta kasa :/ Quote
Ewanka Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 Dosia wita ciocie i życzy dobrego tygodnia :loveu: Nowa karma bardzo Dosi smakuje, wydaje sie, że ma teraz jeszcze lepszy apetyt, biegnie do miski, mało łapek nie pogubi :p ... oby to okazal się strzał w dziesiątkę ... zobaczymy, jaka dzisiaj będzie koopa, nowa karma powinna już zadziałać (chyba-?) ... wprawdzie słyszałam, że na efekty 'leczenia' dietą trzeba czekac kilka tygodni . Quote
Akrum Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 cześć Dosieńko kochana :) to dzisiaj kolejny dzień badań?? Quote
Ewanka Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 Akrum napisał(a):cześć Dosieńko kochana :) to dzisiaj kolejny dzień badań?? Tak, dzisiaj wieczorkiem wyprawa do Płocka z Lilek w roli przewodnika i transportu ;) ... mam nadzieję, że sprawy ruszą z kopyta i nareszcie będzie wiadomo, co naszej kochanej Dosi dolega. Quote
tripti Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 [quote name='Ewanka']Dosia wita ciocie i życzy dobrego tygodnia :loveu: Nowa karma bardzo Dosi smakuje, wydaje sie, że ma teraz jeszcze lepszy apetyt, biegnie do miski, mało łapek nie pogubi :p ... oby to okazal się strzał w dziesiątkę ... zobaczymy, jaka dzisiaj będzie koopa, nowa karma powinna już zadziałać (chyba-?) ... wprawdzie słyszałam, że na efekty 'leczenia' dietą trzeba czekac kilka tygodni . oj Dosia Dosia... a jaka to karma? Quote
Ewanka Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 tripti napisał(a):oj Dosia Dosia... a jaka to karma? Byłam pewna, że pisałam o tej karmie, widocznie tylko miałam taki zamiar :evil_lol: ... karma dietetyczna, polecana przez panią wet. stosunkowo tania, Dosi baaaardzo smakuje, myślę, że ma dziewczyna dobry gust ;) Nie wiem, czy będzie coś widać na fotce, nadal nie mam porządnego aparatu :cool3: Quote
Akrum Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 wysłałam właśnie moją deklarację na wrzesień i październik dla Dosi oraz obiecane 50 zł na badania :) proszę o potwierdzenie jak wpłynie kasa :) Quote
piechcia15 Posted August 30, 2010 Author Posted August 30, 2010 dziękujemy cioci:) od razu jak pieniążki wpłyną będzie to w 1 poście:) Ewo dobrze ci się zdawało, bo pisałaś już gdzieś o tej karmie, co prawda bez zdjęć, ale nazwa padała:) aha co do szelek, Nie wiedziałam, że Dośka jest taka duża w klacie :)ma potężna pierś:) dla niej byłyby dobre tylko te beżowe szelki bo a klacie mają 61cm i można jeszcze z jedną dziurkę dorobić na 62-63cm, a dla Lenki tylko średnie zielone bo mają w klacie 57cm, ale już ani cm się nie dorobi. OOO albo dla Dosi byłyby dobre te czarne parciane szelki. One są używane, bo ktoś przyniósł je do schroniska po swoim zmarłym psie, ale nie zniszczone, wygodne bo miękkie. One są na dużego psa, ale przecież można dopasować aby było dobrze i wiszące troczki odciąć:) Quote
tripti Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 Lence dziewczyny z Jej wątku już zamówiły szelki ze smyczką. A ta karma jak dobra, to w sumie nie wychodzi tak drogo, licząc że 1kg na 5 dni za 10 zł, to mamy 6 kg na 30 dni za 60 zł.... to nawet bardzo dobra cena za dobrą karmę... Quote
Ewanka Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 Mnie się też wydaje, że ta karma dobra dla Dosi ... chyba kupimy dzisiaj u weta większy worek (kupić ???) bo w tym malutkim już widać dno, a pozostałość dosinej karmy można 'odsprzedać' Lence ;) Rzeczywoście, szelki Lenka ma dostać na swoim wątku :), ale gdyby udało się coś i dla mniej znaleźć, byłabym ogromnie wdzięczna, bo ona zjada swoje uprzęże w zastraszającym tempie :mad: Dosia ma w biuście, a właściwie pod pachami, ok 60cm, ma figurę modelki ... przecież już żeśmy kiedyś to komisyjnie stwierdziły :evil_lol: ... a Lena ok. 50. Quote
piechcia15 Posted August 30, 2010 Author Posted August 30, 2010 to kup jej jakis mały worek, może nie od razu 10kg bo nie ma sensu, ale parę kg, zobaczymy czy podziała. I spisz nazwę to zobaczymy, może w necie można ją gdzieś kupić taniej. jeśli Dosia ma równo 60 to beżowe powinny być dobre, aczkolwiek one sa bardzo sztywne bo to skóra i pod spodem filc, nie wiem czy będą wygodne. Myślę że najlepsze dla Dosi będą te czarne. Wyregulujecie sobie na jej wymiary a resztę się obetnie. One są miękkie więc mniej będzie je czuła na sobie. Mają szerokie taśmy, ale to chyba tylko lepie. A czy dobrze myślę to się okaże po przymiarce:) No i z nich już napewno nie wyrośnie:)a z beżowych jak zacznie tyć to tak:) wyślę je na dniach jak sie kolejne paczki uzbierają.:cool3: Quote
Ewanka Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 Dosia wróciła z Płocka od weta, była w doborowym towarzystwie Lilek i mojego TZ-ta ... wyniki dobre, ale to już wiecie :) ... jest potwierdzenie na papierze ;) Cudowna karma kupiona, 2kg, tyle mieli i powiedzieli, że Eukanuba jest też ok, piechciu, miałam to zapytać. Odnośnie chorób jelit, to wszystkie te, o ktore pytałyście, występują również u psów, ale u nich bardzo trudno to stwierdzić. No i najważniejsza informacja ............. dzisiaj popołudniowa koopa Dosi w sporej części była ok, tzn. miała jakis kształt, a nie była, jak dotąd rozlaną plamą , hurrrrrrrrrrrrrraaaaaaaaaaaaaaaa ... nie myślałam, że będę się aż tak cieszyć z psiej kupy :multi::multi::multi: :diabloti: DZISIEJSZE WYDATKI: porada lekarska za free (!!!!!!!!) fiprex = 18.50PLN karma = 21,60 (za 2kg) razem = 40,10 Quote
piechcia15 Posted August 30, 2010 Author Posted August 30, 2010 40,10 + 70 poprzednie badania?czy 75 bo nie pamiętam Ewo a Dosia nie była już odpchlana?bo już dawno była mowa jakoś o Fiprexie i obroży, ale może się mylę. czyli co diagnozy nie ma żadnej?wyniki wszystkie ok,tak. to skąd te wszystkie dolegliwości i lichy wygląd Dosi?z nieba?tak poprostu?:roll:mówiła coś konkretnego? Quote
Lilek Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 Piechciu, byŁam przy rozmowie. Pani doktor powiedziaŁa, że przy znakomitych wynikach Dosi trzeba zacząć od ustawienia jej na prawidŁowej diecie. Oczywiście, że nie można wykluczyć żadnych schorzeń ani nerwicy dającej objawy somatyczne, ale Dośka ma naprawdę świetne wyniki (myślę, że Ewanka może je zeskanować, tam są normy i Dosiulek mieści sie bez pudŁa zarówno z nerkami, jak i trzustką jak i wątrobą, Morfologia też dobra). Dosia będzie pod obserwacją caŁy czas, a sama widziaŁam, co "zniosŁa" dziś po poŁudniu. To jeszcze nie byŁo caŁkiem to, o co chodzi, ale już prawie. Może jeśli jedzonko przestanie przelatywać przez nia szybciej niż zostanie zjedzone, to Dosia nabierze ciałka. Poczekajmy. Ja jestem pod ręką, jeśli cos sie będzie dziaŁo gorzej, natychmiast pojadę z Ewanką i Dośką. Quote
obraczus87 Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 Piechciu - FIPREX to równiez ochrona przed pchłami :) Quote
tripti Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 jaka ulga :))) fantastyczne wiadomości!!! a może Dosia ma po prostu taką urodę... takiego charcika lub innego podobnego psa, którego rasy nie pamiętam. Quote
piechcia15 Posted August 30, 2010 Author Posted August 30, 2010 nie no ja wiem, że Fiprex jest na pchły i kleszcze:) ale zdawało mi się, że już była odpchlana od czasu przyjazdu ze schroniska. Ewo zrobię przelew jakoś na dniach jak już wpłyną wszystkie deklaracje.Chyba, że się pali to teraz:) Jeszcze czekamy na wpłaty od: doty która przepadła, kmurdz, paweł, ania, Myrkur, tripti:) hmm no nic, zobaczymy jak ta nowa karma się spisze:)a ja będąc w schronisku, może już na dniach mi się uda, to sprawdzę jaką dokładnie nazwę ma ta Eukanuba. Quote
tripti Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 ja w środę wpłacę, bo czekam na roztrzygnięcie bazarku Akrum :) ale w środę akurat wrzesień zacznie się :) Quote
IVV Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 to bardzo dobre wiadomosci :) !!!! to znaczy ,ze mala pomalutku bedzie wychodzic na prosta przy odpowiedniej karmie i pod czulym okiem Ewuni. wyglada ,ze Dosiek jest baaaardzo wrazliwym psem i stres (a miala go ostatnio bardzo duzo) powoduje u niej wszystkie zaburzenia . Quote
luka1 Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 Może się mylę, ale moje psy (mam ich zawsze nie mniej niż 20), kiedy dostawały Eukanubę miał kupy jak krowy - klapciaste placki. Nie pomagały badania, leki itp. Dopiero przejście na jossera sprawiło, że kupeczki są jak marzenie. Wzorcowe, można na regale ustawiać. Teraz jedzą na zmianę chapi, pedigri i nutrę (piszę jak mówię). Kupki foremne i łatwe do sprzątania. Może więc nie paść psiny eukanubą? Quote
Recommended Posts