tripti Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 aaaa to jeszcze czekania długi czas :) dywan perski, jak księżniczki :) Ewanko zmieniłaś avatarek i Cię nie poznaję :) Quote
piechcia15 Posted August 27, 2010 Author Posted August 27, 2010 bo ja nie ubieram w ładne słowa,:evil_lol: a tak to wszyscy zrozumieli o co chodzi :eviltong: no właśnie ja też dzisiaj Ewanki nie poznałam:):cool3: Quote
obraczus87 Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 Bo EWANKA jak każda kobieta zmienna jest więc i avatarek musiała zmienić :) :D Quote
Ewanka Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 E, tylko troszkę się zmieniłam, nadal futro zorbowate ;) ... ale zobaczę, czy się przyjmie, może zowu się przebiorę :evil_lol: Mówiłam lekarce, że Dosia wytrzymuje znacznie krócej niż Lena ... ale jak się z nią wyjdzie późnym wieczorem to do rana wytrzyma, a ja wczoraj padłam wcześniej ... a poza tym dostała wczoraj nową karmę, to może też się dołożyło. Sporo ludzi wyprowadza psiaki po wieczornym filmie i wtedy myślę, że będzie ok, albo dom z ogrodem dla księżniczki i wtedy tylko drzwi nocą na chwilkę uchylić :p test kliszowy 24 godzinki i nic nie mówiłao lodówce :cool3: Quote
Ewanka Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 Cioteczki, zmiana planów ... :) z przyczyn techniczno - kliszowych wizyta przełożona na poniedziałek po południu ... Dosia dostaje lekkostrawną karmę i cierpliwie czeka na wynik testu .. słoikowego :evil_lol: Bardzo chciałam być przy tej wizycie, a dzisiaj nie mogłabym pojechać, nie chciałam zrzucać wszystkiego na Lilek, ktora i tak bardzo wiele dla nas robi, zabezpieczając transport i merytoryczne wsparcie :) Quote
obraczus87 Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 Czekamy na poniedzialek oraz za efekt jedzenia nowej karmy :) Quote
piechcia15 Posted August 27, 2010 Author Posted August 27, 2010 może to i lepiej, bo zobaczymy przynajmniej czy będzie efekt nowej karmy. A czy ten 1kg starczy jej do pn? Quote
Ewanka Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 piechcia15 napisał(a):może to i lepiej, bo zobaczymy przynajmniej czy będzie efekt nowej karmy. A czy ten 1kg starczy jej do pn? ok. 20 dkg/dziennie to 5 dni = 10 posiłków ... wczoraj po powrocie zaczęła, czyli wczoraj 2 posiłki, dzisiaj 2 itd. ... chyba dobrze liczę (?) powinna starczyć do pn. wieczorem. Quote
Akrum Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 wpadam na chwilkę, bo myślałam że już po wizycie, a tu się okazuje, że zmiana planów. to w takim razie czekamy cierpliwie do poniedziiałku, no i na wynik testu kliszowego. Smacznego Dosia :) a ja zmykam i lece do krawcowej na pobranie miary :) Quote
oska1983 Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 Mam nadzieję że Dosia okaże się zdrowa:) i że tylko jest taka wrażliwa:) Quote
Ewanka Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 oska1983 napisał(a):Mam nadzieję że Dosia okaże się zdrowa:) i że tylko jest taka wrażliwa:) Też mam taką nadzieję, ale jak to sprawdzić ? ... cały czas można przecież robić kolejne badania, bez końca, szukając przyczyny jej nadzwyczajnej chudości i chronicznego rozwolnienia. Już chyba bym wolała, żeby wykryto jakąś dolegliwość, którą da się wyleczyć ... wtedy problem Dosi by zniknął i byłaby zdrową śliczną kochaną suczynką :loveu: Quote
piechcia15 Posted August 27, 2010 Author Posted August 27, 2010 też jestem tego zdania:( jak tak sobie patrzę na Dosię i jej rewolucje, to w sumie pasowałby do tych dolegliwości "zespół złego wchłaniania":( Ewo a czy Dosi załatwianie za przeproszeniem przychodzi łatwi i lekko czyli normalnie czy długo, męczy się, bądź piszczy stęka?to może śmieszne ale chyba tez istotne:roll: to wyczytałam w necie: "Najczęściej spotykane choroby przewodu pokarmowego: - ostre zapalenie żołądka i jelit. Jest to uogólniony stan zapalny przewodu pokarmowego, często wywoływany spożyciem przez zwierzę zepsutego pokarmu lub trującej substancji. Charakteryzuje się nagłym wystąpieniem wymiotów i biegunki - niewydolność zewnątrzwydzielnicza trzustki Choroba ta prowadzi do upośledzenia trawienia i powstawania bardzo dużych ilości luźnego kału, czemu towarzyszy wzrost apetytu przy przy jednoczesnym spadku masy ciała - zespół złego wchłaniania Choroba ta najczęściej występuje przy stanie zapalnym jelita cienkiego, kiedy zmniejszone jest wchłanianie składników pokarmowych. Prowadzi do przewlekłej lub nawracającej biegunki, utraty masy ciała, a często także utraty apetytu - zapalenie jelita grubego Zapalenie jelita grubego powoduje wzrost częstości i bolesność przy oddawaniu kału oraz biegunkę, często z obecnością krwi i śluzu w kale." Quote
Ewanka Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 piechcia15 napisał(a):też jestem tego zdania:( jak tak sobie patrzę na Dosię i jej rewolucje, to w sumie pasowałby do tych dolegliwości "zespół złego wchłaniania":( Ewo a czy Dosi załatwianie za przeproszeniem przychodzi łatwi i lekko czyli normalnie czy długo, męczy się, bądź piszczy stęka?to może śmieszne ale chyba tez istotne:roll: Masz rację, to z pewnością istotne ... obserwuję ją wnikliwie i też mnie to zastanowiło ... luźna koopa, a jednak Dosia robi ją z wyraźnym wysiłkiem, nie wydaje odgłosów, ale widać, ze to nie takie ... hop ;) ... ciekawe, o czym to świadczy ??? Quote
piechcia15 Posted August 27, 2010 Author Posted August 27, 2010 hmm ale z drugiej strony jak mówisz że w wynikach trzustka jest ok to wszystkie te choroby się wykluczają chyba bo one są oparte na złej pracy trzustki:( no ciekawe... Może to faktycznie jakaś poważna i zaawansowana alergia pokarmowa na...wszystko:( poczekamy zobaczymy, nie ma co wymyślać:) Quote
Ewanka Posted August 27, 2010 Posted August 27, 2010 Ano, trzeba czekać ... oby nie za długo, bo nam się Dosia osłabi ... choć jak pisałam, chyba jednak troszeczkę u nas przytyła :) Quote
_Goldenek2 Posted August 28, 2010 Posted August 28, 2010 Mam prośbę: popatrzcie na wątek Kory! Kora potrzebuje wszystkiego: DT/DS, pomocy w opłacaniu hoteliku, ogłoszeń... Może damy radę pomóc Korze i agamice, która o Korę walczy już tak długo i (praktycznie) samotnie??? :-( http://www.dogomania.pl/threads/1123...�agamy-o-pomoc Quote
Ewanka Posted August 28, 2010 Posted August 28, 2010 Dosia wita w sobotę :loveu: ... ale ten czas galopuje ... :cool3: Dosia jest już u nas 48dni !!!! Test kliszowy potwierdził znany już wynik badania krwi, enzymy trzustki wyżarły kliszę do cna ;) ... czyli działają jak należy. Szukamy nadal przyczyny, ale jaki już ją znajdziemy to ... :mad::mad::mad:. Quote
piechcia15 Posted August 28, 2010 Author Posted August 28, 2010 nie wiem czy się cieszyć czy płakać:) to dobrze że wszystko działa jak należy ale z drugiej strony...nie wiem co szwankuje:( Quote
Lilek Posted August 28, 2010 Posted August 28, 2010 Dziewczyny, skoro wyniki są w porządku, test kliszowy ok, to może jest to sprawa stresów, jakie Dosiulek przeszedł. Niestety, to nie mija tak szybko, jak chciałybyśmy i może dawać objawy somatyczne. W każdym razie na szczęście klisza jest cudna. Miałam u siebie psiaka, którego trzustka nie produkowala enzymów i wiem, jak taki test wyglądal. No nic, w poniedzialek jedziemy do pani doktor i zobaczymy. Tam na szczęście są lekarze, którzy myślą. Ewanko, proszę Dosię uściskać od Lilka i Zorbusia i Lenkę. Quote
IVV Posted August 28, 2010 Posted August 28, 2010 jak tam dzis szczesciara Dosienka :)? a tu taka tragedia ,az rece opadaja... jak pseudo czlowiek moze doprowadzic inne istnienie do takiego stanu http://www.dogomania.pl/threads/190887-Pi%C4%85tek-trzynastego....Pomocy%21%21%21 Quote
Ewanka Posted August 28, 2010 Posted August 28, 2010 Dosia jest wyjątkowo wrażliwą sunią, obserwuję ją przez 24 godziny na dobę i bardzo wiele można wnioskować z jej zachowania ... np. zanim się położy, dość długo krąży w kółko po pokoju, zanim się na tyle wyciszy, by pójść spać ... zaczynam myśleć, że to może być sprawa stresów ... a może faktycznie jakaś alergia na tajemnicze 'coś' . Tylko, jak to sprawdzić??????? Będziemy szukać do skutku !!! Quote
Ewanka Posted August 28, 2010 Posted August 28, 2010 [quote name='IVV']jak tam dzis szczesciara Dosienka :)? a tu taka tragedia ,az rece opadaja... jak pseudo czlowiek moze doprowadzic inne istnienie do takiego stanu http://www.dogomania.pl/threads/190887-Pi%C4%85tek-trzynastego....Pomocy%21%21%21 Wiele jest okrucieństwa , głupoty i braku wyobraźni wśród ludzi ... niestety :( ... staramy się choć odrobinkę to naprawiać. Quote
tripti Posted August 28, 2010 Posted August 28, 2010 a jak z tymi ogłoszeniami Dosieńki? ma gumtree na Warszawę? może na jakieś forum charcików o ile takie jest ją podsunąć? ona taką podobną ma urodę... Quote
Recommended Posts