Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

może jeszcze taka opcja: może ktoś jeździ do pracy z Sochaczewa do Warszawy lub Grodziska Maz. lub Mialnówka rano by przywiózł Dosię, a po pracy odebrał?

Posted

Przyszłam, wcześniej nie było kiedy.
Wg mnie pilnie trzeba psu zrobić badania- testy na parwo nie są bardzo drogie, dla spokojności można zrobić, poza tym krew koniecznie i zmiana weterynarza.
Chyba czekanie to nie jest dobry pomysł...
Nie ma możliwości zabrania jej do rozsądnej lecznicy?

Posted

ta lecznica jest w sąsiedniej miejscowości licząc ode mnie, ale my tam jeździmy, bo to weci z polecenia weterynarzy z poprzedniego miejsca zamieszkania. Gdybym mogła to bym zawiozła, ale za Sochaczew jak dla mnie to jest narazie za daleko zwg na problemy ze zdrowiem, które miałam nie powinnam prowadzić samochodu.

Ja szukam różnych alternatyw, bo przecież trzeba zrobić te badania skoro już tak długo jest źle... trzeba się w końcu ogarnąć...

Posted

no właśnie jak tam maleńka? wiecie co, to mapa pomocy dogo jakaś w tym przypadku niezbyt pomocna. Znam jedną osobę z dogo z Milanówka, w tym tygodniu chyba na urlopie, a Monika jeździ na trasie Milanówek - Karabiewice.

Posted

mam pytanie, bo się nie orientuje, czy jadąc z Rudy Śląskiej do Warszawy mocno trzeba zboczyć z trasy, żeby do Ewanki dojechać (Sochaczew?) i do Milanówka je zawieźć??

Posted

pytam dlatego, że Nikus z Livką jutro wiozą Bima z Rudy Śląskiej do Wawki i tak sobie pomyślałam, że może można by się spytać czy nie zabrali by Ewanki z Dusią na badania?

Posted

to już Nikus jako kierowca musi ocenić, to jest mniej więcej ta sama strona od wawy, od której będą wjeżdzać, a z tego co pamiętam to wracają z Brutusem? no i muszą odwieźć Ewankę i ferajnę (bo może Lenkę przy okazji też zabrać), a zależy ile czasu mają.

Posted

Dosia wita cioteczki :loveu:

O, widzę, że tworzą się plany podróży :) ... ja niestety się rozłożyłam, mam gorączkę i siedzę w betach, co przy moim zapaleniu stawów nie wróży dobrze na najbliższy czas.
Ja, niestety, nie będę mogła nigdzie jechać, ale Dosia jest bardzo dobrze ułożoną panienką ;) i chętnie pojedzie na badania z jakąś ciocią lub wujkiem.

Zapraszamy do nas ... czy z Warszawy, Pabianic, czy Łodzi nie jest przecież daleko, wszędzie jakieś kilkadziesiąt km, a Dosia bardzo tęskni za cioteczkami ... tymi, ktore już zna i bardzo chętnie pozna nowe :multi:

Stan zdrowia właściwie bez zmian, Dosia apetyt ma bardzo dobry, humorek też, jest bardzo przytulaśna i słodka ... żeby tylko z tą kupą się wyregulowało, to niczego nie można jej zarzucić :loveu:

Posted

oj Ewanko, współczuje...
a jak cieczka kobietek? Zorba ich nie napastuje??

Niestety z jutrzejszego planu nici, bo Nikus mi odpisał:

obawiam się,że to nie bardzo jest wykonalne..troszkę to nie po drodze,ale głównie chodzi mi o czas.Oddajemy Bima w okolicach Raszyna i potem szybko muszę pojechać do Brzezin do Astaroth po Brutusa który z nami wraca na Śląsk do domku stałego..

tak się domyślałam, no ale chciałam spróbować :)

Posted

pewnie, warto było spróbować, ale czasowo to by ich rozłożyło... To się tak wydaje, że nie jest daleko z tych miast, ale dojechać tam, zabrać Dosię na badania i później odwieźć i wrócić do domu do tego postać w korkach, to wychodzi cały dzień i kilkaset km, trzeba by znaleźć kogoś z dużą ilością wolnego czasu i cierpliwego...

Ewanko zdrówka życzę!!!

Posted

Akrum napisał(a):
oj Ewanko, współczuje...

a jak cieczka kobietek? Zorba ich nie napastuje??
(...)

Z Zorbą jest istne kino :p
... pierwszych kilka dni cieczki zachowywał się bez zarzutu ... teraz od 4-5 rano wydaje z siebie niebywałe odgłosy , na zmianę ryczy jak lew morski - bas baryton - a potem sopran koloraturowy :evil_lol:
TZ powiedział, że dłużej tego nie zniesie i wyśle Zorbę do pokoju gościnnego, który do końca tygodnia jest pusty, bo potem znowu goście. On tylko tak straszy ;) ... zresztą Zorba tam pewnie płakałby całą noc, a teraz tylko nad ranem :evil_lol:

Na specerki i pobiegać po ogrodzie, wychodzą na zmianę, dziewczynki razem, a potem Zorba, więc nie ma problemu i oby nic się nie zmieniło do końca cieczki Dosi, bo Lena chyba miała jekieś zapalenie, a nie cieczkę.

Posted

a nie masz Ewanka żadnych znajomych w tym Sochaczewie, co by mogli z Tobą i suniami podjechać?
oczywisćie za zwrotem kosztów i jak już wyzdrowiejesz.

Posted

Akrum napisał(a):
kurcze, to z Lenką może naprawdę dziać się coś złego... może ma ropomacicze?

trochę za młoda chyba, p. Alina zarzekała się, że była sterylizowana, ją też trzeba przebadać, tyle że główny opiekun Lenki jest lub był w szpitalu:( ja słyszałam, że zdarza się lekkie krwawienie po sterylce w okolicach kolejnej cieczki,a być może nie zostało wszystko dokładnie usunięte.

Posted

[quote name='Ewanka']Z Zorbą jest istne kino :p
... pierwszych kilka dni cieczki zachowywał się bez zarzutu ... teraz od 4-5 rano wydaje z siebie niebywałe odgłosy , na zmianę ryczy jak lew morski - bas baryton - a potem sopran koloraturowy :evil_lol:
TZ powiedział, że dłużej tego nie zniesie i wyśle Zorbę do pokoju gościnnego, który do końca tygodnia jest pusty, bo potem znowu goście. On tylko tak straszy ;) ... zresztą Zorba tam pewnie płakałby całą noc, a teraz tylko nad ranem :evil_lol:

Na specerki i pobiegać po ogrodzie, wychodzą na zmianę, dziewczynki razem, a potem Zorba, więc nie ma problemu i oby nic się nie zmieniło do końca cieczki Dosi, bo Lena chyba miała jekieś zapalenie, a nie cieczkę.

Jak dojdę do formy, to pojadę z Dosią do Płocka, tam odkryłam dobry gabinet z możliwością zrobienia wszystkich badań ...

http://chiron.home.pl/stary/index.html

no ale muszę wyzdrowieć, bo teraz siła złego na jednego ... corka na górze leży chora, TZ po zdjęciu gipsu ma poważne problemy z tym kolanem, już dwa razy punkcja (wielki wylew do stawu kolanowego) i ledwo chodzi o kulach, no i dwie sunie, jedna z cieczką i pies z jajkami ... cóż, jakoś trzeba to przetrwać ... chyba że ktoś weźmie Dosię wcześniej na badania, a potem może do siebie na noc ... ona jest naprawdę bezproblemowa.

Dosia jest słodka, można się zakochać :loveu::loveu::loveu: