Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Akrum, masz rację w 100% :)

Dosia to typowa towarzyszka życia jednej osoby, będzie wspaniałą przyjaciółką najlepiej samotnej osoby ... innych domownikow zaledwie zauważa i toleruje ;) ... chodzi za mną jak cień, uwielbia się przytulać i być blisko ... reaguje na każdy moj uśmiech, skinienie głową, pierwszy raz widzę aż tak oddaną i inteligentną sunię, tak mocno związaną z człowiekiem.

Posted

Ewanka napisał(a):
Akrum, masz rację w 100% :)

Dosia to typowa towarzyszka życia jednej osoby, będzie wspaniałą przyjaciółką najlepiej samotnej osoby ... innych domownikow zaledwie zauważa i toleruje ;) ... chodzi za mną jak cień, uwielbia się przytulać i być blisko ... reaguje na każdy moj uśmiech, skinienie głową, pierwszy raz widzę aż tak oddaną i inteligentną sunię, tak mocno związaną z człowiekiem.

Wiem o czym piszesz Ewanko:)Miałam kiedys na tymczasie taką właśnie sunie-jakbym o niej teraz czytała...To była(jest) oaza spokoju,dobroci i delikatności,zapatrzona w człowieka jak w obrazek,nawet na spacerkach dreptała bliziutko,a jak przystanęłam,to i ona stanęła,nie interesowały ja żadne psy,koty i inne stworki,tylko człowiek sie liczył.I chyba właśnie taka sama jest Dosia.Spokój,opanowanie,dobroć i taka szlachetność bijąca od niej.
Pozdrawiam Was gorąco:loveu:

Posted

Witaj Renatko :loveu:

Dosia jest rzeczywiście cudowną sunią i widzę, że wiesz o czym piszę :)
... ciekawa jestem, czy uda się znaleźć dla niej cudowny ciepły domek, ona bardzo na to zasługuje i tego potrzebuje ... jest cieniem swojego człowieka i nie wdaje się w żadne psie "dyskusje" :)

Posted

Ewanka napisał(a):
Witaj Renatko :loveu:

Dosia jest rzeczywiście cudowną sunią i widzę, że wiesz o czym piszę :)
... ciekawa jestem, czy uda się znaleźć dla niej cudowny ciepły domek, ona bardzo na to zasługuje i tego potrzebuje ... jest cieniem swojego człowieka i nie wdaje się w żadne psie "dyskusje" :)

Dokładnie ten sam typ co moja notabene Tosia(a Twoja jest Dosia;)).Hmmmm tylko,ze moja Tosia była u mnie półtora roku na tymczasie,bo nikt jakos nie chciał takiej pierdułki.No ale jak znalazła w końcu domek,to znalazła najlepszy na świecie:loveu:,czego i Dosi zycze,tylko w zdecydowanie szybszym tempie;)

Posted

To są ciągłe dylematy DT.... Chuchasz, dmuchasz, nieba przychylasz....socjalizujesz.... a jak zaczyna być widać efekty.... przez łzy cieszysz się, że znalazł psiak swoją przystań i możesz mieć tylko nadziieję, że to już na zawsze....

Posted

_Goldenek2 napisał(a):
To są ciągłe dylematy DT.... Chuchasz, dmuchasz, nieba przychylasz....socjalizujesz.... a jak zaczyna być widać efekty.... przez łzy cieszysz się, że znalazł psiak swoją przystań i możesz mieć tylko nadziieję, że to już na zawsze....

Jeszcze tego nie przeżyłam, ale oczami wyobraźni właśnie tak to widzę :roll:

Posted

_Goldenek2 napisał(a):
Myśl Ewanko pozytywnie - to podstawa !!! Dosia trafi na super domek.... najlepszy przecież jej cioteczki wybiorą :)

Trzymam kciuki za cudowny domek ... Dosia taka delikatna.

Posted

Ewanka napisał(a):
Jeszcze tego nie przeżyłam, ale oczami wyobraźni właśnie tak to widzę :roll:

A mój tymczasik właśnie dzisiaj pojechal do nowego domu. Z jednej strony to cudowne uczucie, że będzie miał dobry dom, ale z drugiej to przygnębiające. Psiak się przywyczaja a potem się go oddaje. Najgorsze są rozstania. Ja za każdym razem obiecuję sobie, że już nigdy więcej... Tylko, że zazwyczaj po jakim czasie się łamię. Tyle bidulek czeka na pomoc.

Oby Dosia nie musiała długo czekać na domek.

Posted

noo fajne allegro:) tylko mi sie otworzyło tak, że nie widziałam końcówek zdań po prawej stronie,a le może to wina mojego kompa. Aha Katarzynko i zamiast "dobrym duszą" dałabym "dobrym duszom" :diabloti::diabloti::diabloti:

aha i można by dodać miejscowość w jakiej przebywa albo chociaż "okolice Sochaczewa"

Posted

Dosia mówi dzień dobry :loveu:

Rano na dywanie pachnąca niespodzianka :mad: ... a w nocy tak się zastanawiałam, czy mi się to tylko śni ... czy rzeczywiście coś czuję, wrrrrrrrrrr ... hmmmmm ... :angryy:

Allegro super - trzymam mocno kciuki za cudowny domek dla Dosi - Rity ... tam w tekście jest info, że dla osoby samotnej, myślę, że można dodać ... rownież dla spokojnych ludzi, może być przecież też np. starsze małżeństwo, prowadzące spokojny tryb życia ... wspaniała towarzyszka życia dla spokojnych osób!!!!!

Tak sobie pomyślałam, że może ona jest taka spokojna, bo ma kłopoty zdrowotne, a jak ją nareszcie wyleczymy, to może pokaże co potrafi :p

Mam przejsciowe, mam nadzieję, kłopoty z netem ... w razie potrzeby - tel. 602 234 668 :)

Posted

dzień dobry Dosia :)
a co to za niespodzianki zostawiasz na środku pokoju, co? chcesz, żeby się Ewanka zaczadziła tymi smrodkami?
i kto by cię wtedy miział? kto by się tobą zajmował?

Posted

ciocie, a ja tak spytam w ramach formalności, bo widziałam właśnie post rozliczeniowy nr 5 i tam nie ma mojej wpłaty za siepień - a przelałam robiłam przelew 27.07. przelałam 40 zł - czyli 20 zł na deklaracje stałą na sierpień i dodatkowo 20 zł na leki.

Posted

[quote name='Ewanka']
[B]Tak sobie pomyślałam, że może ona jest taka spokojna, bo ma kłopoty zdrowotne, a jak ją nareszcie wyleczymy, to może pokaże co potrafi :p

Mam przejsciowe, mam nadzieję, kłopoty z netem ... w razie potrzeby - tel. 602 234 668 :)

Też sobie tak myslę :)

Posted

[quote name='piechcia15']noo fajne allegro:) tylko mi sie otworzyło tak, że nie widziałam końcówek zdań po prawej stronie,a le może to wina mojego kompa. Aha Katarzynko i zamiast "dobrym duszą" dałabym "dobrym duszom" :diabloti::diabloti::diabloti:

aha i można by dodać miejscowość w jakiej przebywa albo chociaż "okolice Sochaczewa"
U mnie wyświetla się dobrze wszystko. Dzięki, już poprawiłam te dusze, dodałam, gdzie przebywa ;) Chyba muszę znowu zacząć czytać książki bo stanowczo za często się zastanawiam jak coś napisać, tylko kiedy znaleźć na to czas....?:(

O kłopotach zdrowotnych Dosi nic nie pisałam, bo liczę na to, że niedługo już się wszystko wyjaśni i unormuje....

Posted

dostałam PW od admina, że 1post jest od chyba wczoraj moją własnością:)
a więc wkleiłam całą księgowość, uzupełniając ją. Są wszystkie zdjęcia pozbierane do kupy i mam nadzieję, że o niczym nie zapomniałam, a jeśli tak to pisać:)

Posted

super, teraz jest wszystko ładnie i przejrzysto, przynajmniej jak ktoś nowy wchodzi na wątek, to od razu z pierwszego postu wie w czym rzecz :)

Dosia, jak się czujesz? dziś znów po nocy jakąś niespodziankę w pokoju na dywanie zostawiłaś??