Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ewanka napisał(a):
ok, jutro kupię wołowinki, póki co dziewczyna zjadła z apetytem (!!!) gotowanego kurczaka wymieszanego z rozgotowanym ryżem ...

:multi::multi::multi:

SUPER ! ! ! :)

Ale skoro zjadła kurczaka to wstrzymaj się z wołowina. Rozgotowany ryż to jest coś, co pomaga w przywróceniu prawidłowego działania jelit :) Tak trzymajcie :)

Posted

[quote name='_Goldenek2']Ewanko, można też kupić gotowe błyskawiczne płatki ryżowe. To się tylko zalewa gorącą wodą z gotowanego mięsa i robi się taka masa bez grudek.

Dzięki za wsparcie :)

... niestety takich nie spotkałam, kupiłam płatki ryżowe, ale te trzeba gotować 5 min., ja gotuję trochę dłużej i wychodzi dietetyczna pyszna, ale 'niewyględna' potrawa ;) ... mam też kleik ryżowy do zalewania wrzątkiem ... damy radę !!! :)

Dzisiejsza Dosia ... od razu widać, że już mniej ją boli brzuszek :)

Posted

Dosia wita ciocie :loveu:

Rano była u weta na kolejnych zastrzykach, płakała bidulka, tak samo jak wczoraj, oj nie lubi ona tego nie lubi ... jutro rano trzecia wizyta i chyba koniec stresów - mam nadzieję !!!

Dzisiaj czuje się o wiele lepiej, nawet wet to zauważył (!!!)

... a jak zobaczyła miskę ze śniadaniem to po raz pierwszy, odtańczyła taniec radości wokół własnej osi - cos cudnego :multi:

Posted

Dosia wita ciocie o poranku :loveu:

Innformuję z dumą, że sunia bohatersko zniosła dzisiejsze dwa zastrzyki, już ostatnie w tej kuracji !!!

(dzisiaj i wczoraj po 20pln, beznyna gratis ;) )

Teraz tylko właściwa dieta, spokój, dobre warunki i mamy nadzieję, że Dosia vel Frida wróci do zdrowia, przytyje i będzie się bawiła i radośnie skakała, już nieśmiało zaczyna ;)

Posted

cześć Dosia - przepraszam, że mnie nie było u ciebie przez cały tydzień, ale cały ten czas byłam odcięta od swiata internetu - mam nadzieję, że teraz już się tak nie sypnie wszystko...
A wracając do ciebie maleńka nasza drobna kruszynko - widzę, że się trochę nacierpiałaś - musiało cię nieźle boleć - współczuje - wiem coś o bólu przy zapaleniu jelit (niestety :() i powiem - z tym można żyć i to długo, ale niestety jeśli jest tak samo jak w przypadku człowieka - to jest to bolesne, jeśli nie jest zdiagnozowane... :(
ale widzę, ze Ewanka zadziałała i wszystko już z tobą dobrze, dzielnie zniosłaś zastrzyki, teraz tylko jeśc i jeść i się wzmacniać :)

Ewanko, bardzo dobrze na jelita wpływają też płatki owsiane - moje psiaki to jedzą - można kupić też takie ekspresowe - 2 min gotowania, albo zwykłe - wtedy 8-10 min gotujesz taką papulinę i dodajesz potem do mięsa tak jak ryż - pychotka i dobrze działa na jelita i wątrobę :)

Posted

Wysłałam przed chwilką dla Dosi moją deklarację stałą za kolejne 2 miesiące i dodatkowo parę grosików na leki dla Dziewuszki. Bardzo się cieszę, że Dosia czuje się juz lepiej - zresztą przy tak troskliwej opiece Ewanki nie może byc inaczej! Pozdrawiam cieplutko :)

Posted

[FONT=Georgia]Dosia bardzo dziękuje wszystkim za miłe słowa i wsparcie[/FONT] :loveu:

Dzisiaj rano, gdy córka wstała z łóżka ... :eviltong:

Dosia z miną fachowca :evil_lol: zwiedza nasze atelier, połączone z małą ekspozycją.

... a tu nasza dziewczynka z lotu ptaka ...

straszna jeszcze z niej chudzinka, postaramy się temu zaradzić - oby tylko się nam udało, kciuki bardzo potrzebne !!!

Posted

taka cichuteńka i niewinna, chwila nieuwagi a ona hops do łóżka:)

a teraz mam pytanie za 100 punktów, czy ktoś ma jej allegro?myślę, że można się już rozglądać za jakimś sensownym domem, a do czasu sterylki i tak zejdzie.

Posted

piechcia15 napisał(a):
taka cichuteńka i niewinna, chwila nieuwagi a ona hops do łóżka:)

a teraz mam pytanie za 100 punktów, czy ktoś ma jej allegro?myślę, że można się już rozglądać za jakimś sensownym domem, a do czasu sterylki i tak zejdzie.

Z pewnością w poprzednim życiu spała w łóżku, od razu wiedziała do czego to służy ;)

Przydałyby się ciekawe fotki do ogłoszeń, a najlepiej filmik (!!!), niestety nie mam takich możliwości ... zapraszamy do nas z dobrym sprzętem foto ;) ... bardzo trudno zrobić Dosi udane zdjęcie, bo na każdym wychodzi duuuuży pies, a ona jest bardzo delikatna, niewielka, słodka jak malutka sarenka ... a na fotka wychodzi jakoś tak ... potężnie.

Piechciu, bardzo dziękujemy za przelew :)

Posted

piechcia15 napisał(a):
to trzeba ją wziąć na kolana albo z Zorbą, aby była skala porównawcza:) przy dużym człowieku lub Zorbie od razu będzie maleńka:)

Tak, z tym nie ma problemu, coś wymyślimy ;)

... miałam na myśli fajny filmik, mi niestety wychodzi fatalnie technicznie, przy odtwarzaniu pokazują się pixele :/