obraczus87 Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 Ewanka napisał(a):ok, jutro kupię wołowinki, póki co dziewczyna zjadła z apetytem (!!!) gotowanego kurczaka wymieszanego z rozgotowanym ryżem ... :multi::multi::multi: SUPER ! ! ! :) Ale skoro zjadła kurczaka to wstrzymaj się z wołowina. Rozgotowany ryż to jest coś, co pomaga w przywróceniu prawidłowego działania jelit :) Tak trzymajcie :) Quote
_Goldenek2 Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 Ewanko, można też kupić gotowe błyskawiczne płatki ryżowe. To się tylko zalewa gorącą wodą z gotowanego mięsa i robi się taka masa bez grudek. Quote
Ewanka Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 [quote name='_Goldenek2']Ewanko, można też kupić gotowe błyskawiczne płatki ryżowe. To się tylko zalewa gorącą wodą z gotowanego mięsa i robi się taka masa bez grudek. Dzięki za wsparcie :) ... niestety takich nie spotkałam, kupiłam płatki ryżowe, ale te trzeba gotować 5 min., ja gotuję trochę dłużej i wychodzi dietetyczna pyszna, ale 'niewyględna' potrawa ;) ... mam też kleik ryżowy do zalewania wrzątkiem ... damy radę !!! :) *********************************************** Dzisiejsza Dosia ... od razu widać, że już mniej ją boli brzuszek :) Quote
_Goldenek2 Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 No piękne zdjęcie. To zdjęcie super nadaje się do ogłoszenia Małej :) Quote
Ewanka Posted July 17, 2010 Posted July 17, 2010 Dosia wita ciocie :loveu: Rano była u weta na kolejnych zastrzykach, płakała bidulka, tak samo jak wczoraj, oj nie lubi ona tego nie lubi ... jutro rano trzecia wizyta i chyba koniec stresów - mam nadzieję !!! Dzisiaj czuje się o wiele lepiej, nawet wet to zauważył (!!!) ... a jak zobaczyła miskę ze śniadaniem to po raz pierwszy, odtańczyła taniec radości wokół własnej osi - cos cudnego :multi: Quote
oska1983 Posted July 17, 2010 Posted July 17, 2010 Jak pozna smak lepszego jedzonka to od razu zacznie lepiej jeść:) Quote
modliszka84 Posted July 17, 2010 Posted July 17, 2010 super że sie Dosia rozkręca niech tylko te piekielne upały już sobie pójdą, bo aż się boje pomyslec co przezywają psy w schronisku w betonowych boksach :( Quote
obraczus87 Posted July 17, 2010 Posted July 17, 2010 Dosiu nawet nie wiesz jak ja sie ciesze, ze jestes bezpieczna!!! :) Tyle psów cierpialo w zimę, i tyle samo cierpi w te upały :( Quote
obraczus87 Posted July 18, 2010 Posted July 18, 2010 Dosienko pokazuj pycholka wszystkim :) !!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
Ewanka Posted July 18, 2010 Posted July 18, 2010 Dosia wita ciocie o poranku :loveu: Innformuję z dumą, że sunia bohatersko zniosła dzisiejsze dwa zastrzyki, już ostatnie w tej kuracji !!! (dzisiaj i wczoraj po 20pln, beznyna gratis ;) ) Teraz tylko właściwa dieta, spokój, dobre warunki i mamy nadzieję, że Dosia vel Frida wróci do zdrowia, przytyje i będzie się bawiła i radośnie skakała, już nieśmiało zaczyna ;) Quote
_Goldenek2 Posted July 18, 2010 Posted July 18, 2010 Wiem Ewanko, że dbasz o Dosieńkę :). Będzie dobrze. Quote
obraczus87 Posted July 19, 2010 Posted July 19, 2010 Dosiu korzystaj w te chłodniejsze dni z uroków wolności :) Quote
Akrum Posted July 19, 2010 Posted July 19, 2010 cześć Dosia - przepraszam, że mnie nie było u ciebie przez cały tydzień, ale cały ten czas byłam odcięta od swiata internetu - mam nadzieję, że teraz już się tak nie sypnie wszystko... A wracając do ciebie maleńka nasza drobna kruszynko - widzę, że się trochę nacierpiałaś - musiało cię nieźle boleć - współczuje - wiem coś o bólu przy zapaleniu jelit (niestety :() i powiem - z tym można żyć i to długo, ale niestety jeśli jest tak samo jak w przypadku człowieka - to jest to bolesne, jeśli nie jest zdiagnozowane... :( ale widzę, ze Ewanka zadziałała i wszystko już z tobą dobrze, dzielnie zniosłaś zastrzyki, teraz tylko jeśc i jeść i się wzmacniać :) Ewanko, bardzo dobrze na jelita wpływają też płatki owsiane - moje psiaki to jedzą - można kupić też takie ekspresowe - 2 min gotowania, albo zwykłe - wtedy 8-10 min gotujesz taką papulinę i dodajesz potem do mięsa tak jak ryż - pychotka i dobrze działa na jelita i wątrobę :) Quote
Maevel Posted July 19, 2010 Posted July 19, 2010 Wysłałam przed chwilką dla Dosi moją deklarację stałą za kolejne 2 miesiące i dodatkowo parę grosików na leki dla Dziewuszki. Bardzo się cieszę, że Dosia czuje się juz lepiej - zresztą przy tak troskliwej opiece Ewanki nie może byc inaczej! Pozdrawiam cieplutko :) Quote
Ewanka Posted July 19, 2010 Posted July 19, 2010 [FONT=Georgia]Dosia bardzo dziękuje wszystkim za miłe słowa i wsparcie[/FONT] :loveu: ****************************************************************** Dzisiaj rano, gdy córka wstała z łóżka ... :eviltong: Dosia z miną fachowca :evil_lol: zwiedza nasze atelier, połączone z małą ekspozycją. ... a tu nasza dziewczynka z lotu ptaka ... straszna jeszcze z niej chudzinka, postaramy się temu zaradzić - oby tylko się nam udało, kciuki bardzo potrzebne !!! Quote
Akrum Posted July 19, 2010 Posted July 19, 2010 obraczus87 napisał(a):i.... to są warunki domowe :) o tak, super :) Quote
piechcia15 Posted July 19, 2010 Author Posted July 19, 2010 taka cichuteńka i niewinna, chwila nieuwagi a ona hops do łóżka:) a teraz mam pytanie za 100 punktów, czy ktoś ma jej allegro?myślę, że można się już rozglądać za jakimś sensownym domem, a do czasu sterylki i tak zejdzie. Quote
Ewanka Posted July 19, 2010 Posted July 19, 2010 piechcia15 napisał(a):taka cichuteńka i niewinna, chwila nieuwagi a ona hops do łóżka:) a teraz mam pytanie za 100 punktów, czy ktoś ma jej allegro?myślę, że można się już rozglądać za jakimś sensownym domem, a do czasu sterylki i tak zejdzie. Z pewnością w poprzednim życiu spała w łóżku, od razu wiedziała do czego to służy ;) Przydałyby się ciekawe fotki do ogłoszeń, a najlepiej filmik (!!!), niestety nie mam takich możliwości ... zapraszamy do nas z dobrym sprzętem foto ;) ... bardzo trudno zrobić Dosi udane zdjęcie, bo na każdym wychodzi duuuuży pies, a ona jest bardzo delikatna, niewielka, słodka jak malutka sarenka ... a na fotka wychodzi jakoś tak ... potężnie. Piechciu, bardzo dziękujemy za przelew :) Quote
piechcia15 Posted July 19, 2010 Author Posted July 19, 2010 to trzeba ją wziąć na kolana albo z Zorbą, aby była skala porównawcza:) przy dużym człowieku lub Zorbie od razu będzie maleńka:) Quote
oska1983 Posted July 19, 2010 Posted July 19, 2010 No proszę jak się szybko nauczyła spania w łóżku:) Quote
modliszka84 Posted July 19, 2010 Posted July 19, 2010 Kaśka miała jej allegro, nawet wyróżniała je swego czasu. teraz nie widze, pewnie się skończyło jak wyjechała Quote
Ewanka Posted July 19, 2010 Posted July 19, 2010 piechcia15 napisał(a):to trzeba ją wziąć na kolana albo z Zorbą, aby była skala porównawcza:) przy dużym człowieku lub Zorbie od razu będzie maleńka:) Tak, z tym nie ma problemu, coś wymyślimy ;) ... miałam na myśli fajny filmik, mi niestety wychodzi fatalnie technicznie, przy odtwarzaniu pokazują się pixele :/ Quote
Recommended Posts