Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

no i dotarła piechcia15:) i zaraz się zacznie, bo kto mnie zna to wie,że mam szybki i mocny język,ale za to konkretny i nie szczypię się w słowa.

ZADECYDOWAŁAM po konsultacjach z Kasią i modliszką iż DOSIA JUTRO NIGDZIE SIĘ NIE WYBIERA.
jeśli człowiek ma jakiekolwiek wątpliwości, a czasu jest tak niewiele, lepiej się wstrzymać niż tego żałować.

Igiełko gdy czytam twoje wypowiedzi zaczynam się zastanawiać, po co tobie wogóle jakikolwiek pies na tymczasie? po pierwsze płatny DT to nie dt tylko hotel i na ogół w cenie jest coś wliczone. U ciebie w cenie 270zł nie ma nawet jedzenia??to za co to jest?za kawałek podłogi, czy powietrze którego zaczerpnie? nie kumam, po co my ta kasę zbieramy?może ktos pochopnie to powiedział i kasa jest niepotrzebna?

Skoro ty mówisz, że my ci rządzimy to dziękuję ci bardzo, ale skoro płaci się ciężko uzbierane pieniądze to się wymaga. Dosia ma być karmiona tak tak i tak, a ty albo na to przystajesz i Dosia jedzie, albo nie przystajesz i Dosia nie jedzie. Prostu rachunek.
W schronie dostaje Brita, czyli lepsza półka, a u ciebie miałaby jeść Pedigree. Sory...co to to nie. A poza tym gotowane jedzenie jest nawet tańsze niż sucha karma, a przecież nie wymagamy homarów i reszty załogi z morza,abyś jej dawała. Tylko ryż i mięsko, to tak dużo?

kolejny "problem" KĄPIEL, sory ale rozbawiłaś mnie tym. Jeśli nie umiesz wykapać psa to to poprostu powiedz. Jeśli znasz się na psach to to od razu widać, czy to już jest odpowiedni czas na kąpiel i pies mi na to pozwoli czy trzeba poczekać ze 2 dni. Dosia nie jest ludojadem więc nie wiem skąd problem. To co zrobisz jak wytarza ci się w gównie??będzie leżała na kanapie pachnąca, aż gówno odpadnie??no nie oszukujmy się taka jest prawda. Miałam już kilka śmierduchów i siebie i niestety, ale musiałam poczekać aż oswoją się z miejscem. Śmierdziało okrutnie,ale trudno "dla dobra psa.."sobie powtarzałam.

i nie gadaj bajek o jakiejś piaskownicy bo to nie ma tu nic do rzeczy. Stawiajmy sprawę jasno, obawiam się psa, jest dla mnie za duży to go poprostu nie biorę. Rozumiem, że musisz liczyć się ze współlokatorami, ale nie róbmy cyrków z podrzucaniem psa gdzieś na trasie aby się wykąpał, a po drodze przeziębił.

DOROTKO, w takim razie transport póki co odwołujemy, przykro bardzo, ale Dosia z głodu nie umiera, na inne choroby tez nie, więc na spokojnie trzeba wziąć sprawę, bo na szybko to można zrobić tylko jedną rzecz....

a poza tym lepiej jednak będzie jak Dosia zostanie w schronisku wysterylizowana, więc mamy i tak min. 2 tyg.czekania i myślenia co dalej.

od razu przepraszam za mój yyy może ostry język,ale nie ma czasu na ubieranie w ładne słowa:)

Posted

teraz to jeszcze oborniki na tapecie, bo trzeba psy zabierać, ale [B]Ewanka[/B] ma też dt dla suczek i narazie tylko jedną Lenkę można by podpytać.

Posted

[quote name='tripti']teraz to jeszcze oborniki na tapecie, bo trzeba psy zabierać, ale [B]Ewanka[/B] ma też dt dla suczek i narazie tylko jedną Lenkę można by podpytać.[/QUOTE]

o. dobra myśl :)
to która chętna napisać do Ewanki, czy nie chciałaby Dosi na dt, jakie warunki (cena,wyżywienie-czy zgodzi się na gotowane,kąpiel), 2 tygodnie szybko przelecą, a lepiej mieć jakieś miejsce zaklepane :evil_lol:

Posted

[quote name='piechcia15']ok, ja mogę zadzwonić tylko, że min. 300zł lub więcej i też w tym nic nie ma:( go karma osobno:( kurde drogie to wszystko:([/QUOTE]

tak w sumie to niewiele drożej niż u Igiełki, bo tam też miała być składka na lepszą karmę. Takie są ceny, w hotelach jeszcze drożej, a tu przynajmniej dom i kawał własnego ogródka... i tylko dwa psiaki inne...

Posted

[quote name='Kar0la']To się porobiło, ale czasami lepiej tak niż jak mają być potem jakieś niedomówienia.
Ewanka udziela się na wątku Dosi, może się wypowie.[/QUOTE]

Zostałam wywołana o odpowiedzi ;) ... więc jestem :)

Zapraszam Dosię do nas, warunki "lokalowe" i fotki na watku DT u Ewanki i na wątku Lenki (linki w moim podpisie)

... cena byłaby taka sama jak za Lenkę, czyli 10/doba plus karma i koszty weta, lekow itp.

Po tych wszystkich hotelikowych aferach ... zapraszamy do nas na rekonesans, to sam środek Pl, więc z każdej strony blisko :eviltong:

Posted

Kasia,Piechcia w takim razie co z kasą,odsyłać?czy trzymać bo będziemy Dosię wieźć?
ale jaja.jutro miał być transport a tu takie "kwiatki" nam wyrosły
jeeeesu musze do Ani napisac że d..pa,jutro psa nie zabiorę z Boguszyc :/
ale mi wstyd...cały tydzień z Anią i dziewczynami z OS kombinowałyśmy jak by tu rudego do wawki podrzucić,nerwów było co niemiara,w końcu postanowiłam sama zabrać go ze schronu w sobotę...
wyjdę na kłamczucha i to niesłownego..
buuu
Dosiu i co teraz??:(

Posted

dziewczyny a może jednak już zabrać ją jutro skoro transport dograny? Ewanka jak Ty stoisz czasowo? Dota miałabyś możliwość przetrzymania Dosi chwilę?

Posted

[quote name='tripti']dziewczyny a może jednak już zabrać ją jutro skoro transport dograny? Ewanka jak Ty stoisz czasowo? Dota miałabyś możliwość przetrzymania Dosi chwilę?[/QUOTE]

Dosia chyba ma iść do DT po sterylce, czyli za jakiś czas ... to chyba rozsądne rozwiązanie, m.in. ze wzgl. na koszty.

Posted

[quote name='Ewanka']Zostałam wywołana o odpowiedzi ;) ... więc jestem :)

Zapraszam Dosię do nas, warunki "lokalowe" i fotki na watku DT u Ewanki i na wątku Lenki (linki w moim podpisie)

... cena byłaby taka sama jak za Lenkę, czyli 10/doba plus karma i koszty weta, lekow itp.

Po tych wszystkich hotelikowych aferach ... zapraszamy do nas na rekonesans, to sam środek Pl, więc z każdej strony blisko :eviltong:[/QUOTE]
ode mnie wcale tak blisko nie jest... :( a szkoda, bo z chęcią bym się do Was wybrała :)

hm... może uda się zebrać więcej deklaracji? zacznę wysyłać znów do kolejnych osób...
póki co mamy 190 zł stałych deklaracji... i mało jednorazowych...
no ale jeśli ciotki piechcia i kasia zdecydują się na Ewankę, to będziemy wysyłać i wysyłać zaproszenia na wątek i o deklaracje żebrać, a co... może ktoś coś jeszcze dorzuci...

Posted

Dota daj spokój -nie gniewam się wcale:)
Ja na miejscu dziewczyn tez bym zrezygnowała z dt u Igiełki-jak sie okazuje jej dt to jakies koszmarne nieporozumienie, żałuje że w sumie to za moim zdaniem miała tam jechac-ale takich historii się nie spodziewałam.
Szkoda ,ze Igiełka od razu jasno i bez unoszenia się nie napisała co i jak...moze by było zupełnie inaczej.:shake::shake:

Posted

ja mogę zawieźć dosię choćby jutro.moge ją wziąc i w przyszłym tygodniu.ale jeśli ma być po sterylce,to zejdzie się troszkę.ale mogę dziewczynę zabrać zaraz po zabiegu i zaopiekowac się nią chwilę (proszę proszę proszę:) ) żeby odciążyć Ewankę.
Eanko,czy zechciałabyś zostać odciążona?;)

Posted

słuchajcie, kiedyś padła propozycja skorzystania z pomocy skarbonki sterylkowej, teraz w skarbonce jest jak jest, ogólnie to lekkie zamieszanie, ale zgodnie z wolą fundacji, która użyczała konta muszą zostać wykorzystane do tej pory zebrane środki, a może na już nie znajdzie się aż tyle psiaków do sterylizacji? a te 25% wpłaci się już na nowe konto skrabonki.

Posted

[quote name='dota&koka']ja mogę zawieźć dosię choćby jutro.moge ją wziąc i w przyszłym tygodniu.ale jeśli ma być po sterylce,to zejdzie się troszkę.ale mogę dziewczynę zabrać zaraz po zabiegu i zaopiekowac się nią chwilę (proszę proszę proszę:) ) żeby odciążyć Ewankę.
Ewanko,czy zechciałabyś zostać odciążona?;)[/QUOTE]

Skąd wiedziałaś, że uwielbiam być odciążana :eviltong:

Posted

DT u Ewanki to 300zł+karma(ew. na jedzenie gotowane jak chcemy)
jeśli ktoś ma tańszą opcję to bardzo chętnie,bo widzę i chyba wszyscy widzimy, że ciężko o deklaracje:(
nie byłam dawno na wątku sterylek to nie wiem o co chodzi z obecną sytuacją, więc jak ktoś może to niech zapyta o Dosię,czy ją dofinansują. A ja zapisze ją u nas w schronie. U Ewanki sterylka z leczeniem to koszt ok 200zł.

tripti napiszesz do sterylek??

Dotko a nie możesz tego biednego psiaka zawieść?za duże koszta?:(
co do kasy za transport, to jeśli dla ciebie nie problem (masz darmowe konto) to przelej kase aby było wszystko wyrównane, a jeśłi nie to bez problemu może zostać, ja sobie w księgowości:) zapisze, że tyle jest przelane:)

Posted

nie ma tego zlego... lepiej teraz podjac dobra decyzje ,niz pozniej sie zamartwiac .WAZNE JEST DOBRO PSA !!!!
czy Dosia ma umowiona sterylke ? czy mozna to zalatwic w szybszym tempie? szkoda lata ,juz sunia moglaby biegac z Lenka i Zorba w pieknym ogrodzie pelnym roz ;)

Posted

[quote name='piechcia15']
Dotko a nie możesz tego biednego psiaka zawieść?za duże koszta?:( [/QUOTE]
koszty niestety za duże :( ale jestesmy z Anią w kontakcie i będziemy kombinować :)

[quote name='piechcia15']co do kasy za transport, to jeśli dla ciebie nie problem (masz darmowe konto) to przelej kase aby było wszystko wyrównane, a jeśłi nie to bez problemu może zostać, ja sobie w księgowości:) zapisze, że tyle jest przelane:)[/QUOTE]

No Problem,ale odeśle dopiero po 24 bo prędzej mnie cos trafi niż na stronę banku się dostanę :angryy: a dzisiejszych nerwów to chyba nam wszystkim na długo wystarczy...
więc przelew będzie z jutrzejszą datą :)

Posted

a jaka jest roznica miedzy cene schroniskowa ,a cena z miasta ? czy Ewanka podjelaby sie wziasc sunie prosto ze sterylki do siebie do domu ,by zaoszczedzic suni stresu?

Posted

[quote name='IVV']a jaka jest roznica miedzy cene schroniskowa ,a cena z miasta ? czy Ewanka podjelaby sie wziasc sunie prosto ze sterylki do siebie do domu ,by zaoszczedzic suni stresu?[/QUOTE]

Sterylka w schronisku jest za free, a u nas ok. 200,-

Sunia mogłaby przyjechać po sterylce, choć chyba lepiej dla niej chwilkę odczekać i nie narażać się na stres podrozy i nowego domu tuż po operacji.