Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Igiełko nie bądz beszczelna, bo ja nie pozwole sobie na takie słowa.
Nie mam pojecia o co ci chodzi już teraz, ale jesli potrafisz czytac ze zrozumieniem, to chyba rozumiesz ,że nikt tu nie podważa jakichkolwiek twoich decyzji tylko daje [B]RADY!!!![/B]

A gdybym chciała by mnie wychwalano na dogo to wzięłabym Dorcie do siebie o:diabloti::diabloti::evil_lol:
Wybaczcie , ale i mnie choroba bierze, a jak to czytam to mam dreszcze;)

Posted

[quote name='Igiełka']Akrum wcześniej miałam tymczas płatny dla malutkich suczek była cena 9zł za dobę z wyżywieniem odrobaczeniem i drobnymi zabiegami pielegnacyjnymi. W cenie nie było specjalistycznej karmy ani opieki weta. Dosia jest średnią sunią ale cena będzie taka sama- myslę że bedzie dobrze.;)[/QUOTE]

[quote name='Igiełka']Kochani duzo słów a mało treści ale przecież tak jest wygodniej.
Nie wiem... czy naprawde chcecie mnie zniechęcić i postawić w złym świetle-podjezdzamy -wybieram-Ty płacisz jest rachunek i masz czarno na białym czym bedzie karmiona Dosia. [B]Co do rozliczenia pienięznego -ryż itp[/B]. To chyba nastapiła pomyłka co do Osoby prowadzącej tymczas-
Cioteczki sie zagalopowały ale co tam przynajmniej jest wesoło na wątku. :p[/QUOTE]
Igiełko proszę, chyba że inna ciotka wie i mi odpowie - tymczas jest za dary które Ci kupujemy i dajemy czy 9zł/dobę bo już się niestety pogubiłam po ostatnich wpisach. Ja sobie wyobrażałam to tak, że płacimy Ci 9zł/doba i w tym jest wyżywienie, ale my dopłacamy Ci trochę kasy żeby Dosia miała je lepsze. Ty kupujesz jedzonko a my nie potrzebujemy za nie rachunków, wszelkie zabiegi pielęgnacyjne na które nie potrzeba kasy załatwiasz Ty - w końcu tymczas polega na traktowaniu psa jak własnego do czasu znalezienie mu domu... Czy sie mylę?

Posted

Aniu wspólczuje Ci że masz problem a bezczelność odbijam. I Ja nie pozwolę żeby mi ktoś rządził jak mam karmić psa... nie nie Aniu nie bierz Dosi -kopsnij poprostu z 5kg dla Niej karmy energetycznej- przecież masz z darów-Dosi posłuży na przekąskę.

Posted

Igiełka, nie przesadzaj!
czemu się tak zachowujesz? przecież my tu chcemy jak najlepiej dla psiaka, bo o to chodzi, a...
każdy tylko z dobrymi radami tu przychodził, a Ty się tak zachowujesz...
przecież nikt złego słowa o Tobie nie powiedział, ale teraz twoje zachowanie - trochę przeginasz.

Posted

to nie było rządzenie, tylko sugestia... Akrum rozpisała co ile kosztuje, czym można kramić, aby pies przybrał na wadze. Poza tym jeszcze nie słyszałam, aby jakiś dom tymczasowy oczekiwał wykąpanego psa ze schroniska czy nawet już nowy właściciel.

Posted

Kasiu14 Nie, nie mylisz się-tak właśnie jest-mam dośc przerabiania Mojej Osoby przez Innych na pw-to co napisałaś w tej chwili powinno byc dawno dane na pw lub porozumieć sie telefonicznie dawno temu. Teraz to Ja się pogubiłam... Ciężko Wam zrozumieć że nie mieszkam sama i to jest warunkiem przyjęcia do mnie suni. Ja to kąpanie po 2 tyg powtórzę. Obiecałam dac Dosi dom a że biorę odpowiedzialnośc za swoje decyzje,przecież Jesteśmy dorośli -no wiec zachowujmy się stosownie do wieku- bo myslę że Ja ,Ty i Inni etap piaskownicy już mamy dawno za sobą. Nie chce nic oprócz darów i opieki weta. Jeśli Dosia do mnie przyjedzie to na miejscu zakupimy dary- a jesli to jest też nie dobre to Ja juz nic nie wiem.
Emocje opadną... I wierze ze wszystko bedzie dobrze.

Posted

prawie każdy zrozumiał Twój dt dla Dosi w następujący sposób: 9 zł doba i w tym jest wyżywienie. Padła propozycja karmienia Dosi innym jedzeniem niż marketowe pedigree, bo teraz w schronie je lepsze i jest chuda jak patyk i padła też propozycja dofinansowania tego jedzenia.

Posted

Igiełko,na watku była zbierana kasa-9 zł za dobę i tyle masz dostać za tymczasowanie Dosi.proste.to,co zrobisz z kasą,Twoja sprawa,wydasz na to co jest Ci potrzebne.proste?w cenie miało być żywienie,ale suchą karmą.dziewczyny podjęły się zbiórki dodatkowej kasy na lepsze papu dla Dosi.proste?
a tak na marginesie-nie "rządzimy" tutaj czym masz karmić Dosię,ale wykładamy pieniądze i mamy prawo prosić,aby pies dostawał wartościowszy pokarm,aby nabrał masy.to tez jest proste
dziwię się,że masz jakieś "ale" na dzień przed wyjazdem Dosi.sama stwarzasz dziwną sytuację,dla nas wszystkich jest ona jasna od dawna

Posted

Wiecie co miałąm przywożone na DT różne psy malutkie ,średniaki i wielkopsy ,niektóre tak śmierdziały że całe mieszkanie przechodziło ich smrodem .Ale nigdy nie wymagałam i nie wymagam tego żeby pies był wykąpany przed przyjazdem i też nie mieszkam sama w domu jest 3 letnie dziecko.

Posted

Doka&Koka zgadzam się z Tobą dla mnie też jest to dziwne że mi mimo moich wpisów jest nadal jakieś "ale". Ja rozumiem gotuję a na przekąskę daje karmę energetyczną wierzę że trochę wraz z Dosią podrzucicie.

Posted

[quote name='Igiełka']Obrazus87 zadzwonię po Ciebie to Ją wykąpiesz a Ja z psami po szambie na spacer nie chodzę do dyspozycji jest kilka łąk.[/QUOTE]

Qrcze skasował mi sie post.

Igiełko, możesz po mnie dzwonic ile chcesz, odpowiem Ci krótko i na temat. Chcesz mój numer??

Wiesz co, widze, że masz bardzo mało doświadczenia z psami zabieranymi ze schronów. Dziewczyny zastanówice się czy chcecie zawozić Dośkę tam... A co będzie gdy Dośka po super, extra, zajebistej karmie Pedigree dostanie rozwolnienia?? Rozumiem, że będzie chodzić brudna i będzie "pachnieć" bo waćpanna Igiełka nie może Jej wykapać?? Naprawdę, prawie się popłakałam ze śmiechu. Gratuluję Igiełko!

Posted

[quote name='Igiełka']Obrazus87 zadzwonię po Ciebie to Ją wykąpiesz a Ja z psami po szambie na spacer nie chodzę do dyspozycji jest kilka łąk.[/QUOTE]

łąki - padlina, pies wytaczany w tym po kąpieli jeszcze z tydzień "pachnie". Wiesz, obraczus87 to akurat ma w kąpaniu wprawę, ale trochę daleko:)

Posted

Obraczus87 a byłas kiedyś w schronie w Wocławku- jesli nie -to jedz i sprawdz a potem wygłaszaj opinie. W stosunku do Włocławka to schronisko w Brodnicy to hotel 5 gwiazdkowy.

Posted

[quote name='tripti'][B]łąki - padlina[/B], pies wytaczany w tym po kąpieli jeszcze z tydzień "pachnie". Wiesz, obraczus87 to akurat ma w kąpaniu wprawę, ale trochę daleko:)[/QUOTE]

[quote name='Igiełka']Obraczus87 a byłas kiedyś w schronie w Wocławku- jesli nie -to jedz i sprawdz a potem wygłaszaj opinie. W stosunku do Włocławka to schronisko w Brodnicy to hotel 5 gwiazdkowy.[/QUOTE]

Igiełko, piszmy zgodnie z zasadami poprawnej polszczyzny. SCHRONISKO WE WŁOCŁAWKU :p

A Ty byłaś kiedykolwiek w takim prawdziwym schronisku, gdzie gówna sięgają ud??

Porównanie tych dwóch schronisk nie ma nic do rzeczy. A jeśli ma, to mi wytłumacz proszę. Będę bardzo wdzięczna.

Posted

STOP!
słuchajcie ciotki,nerwy tu nic nie pomogą.
ja już wiem o co chodzi Igiełce
po pierwsze-jej mama życzy sobie,żeby pies nie śmierdział kiedy przyjedzie.domyślam się,że to był jeden z warunków postawionych przez mamę jeśli chodzi o danie dt
po drugie-dziewczyna boi się,ze będzie musiała sama łożyć na lepsze jedzenie dla Dosi

nie wiem czym jest spowodowana ta cała awantura o nic
nieumiejetnością czytania ze zrozumieniem?brakiem zaufania do dogomaniaków?

Posted

Czy zapadly już jakieś decyzje co do przyszłości Dosi???

Przeczytałam już prawie cały wątek, ale chyba przegapilam (albo nie bylo?)

... czy ona jest po sterylce, czy ma to jeszcze przed sobą i jest to do zrobienia w DT?