Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No to nie macie wyjścia - będziecie musiały jeszcze trochę podygotać... :diabloti:

Rozmawiałam dziś z p. Ewą przez telefon ponad 40 minut! :huh:
Mam zadzwonić do niej w piątek (29.03) i wtedy umówimy się na wizytę u niej (możliwe, że na 04.04 lub 05.04).

Nie wiem, można mówić różne rzeczy o niej - że nadodpowiedzialna itd.
Jednak uważam, że to rozsądne, że odkłada taką decyzję do czasu, gdy będzie miała pewność, że za chwilę nie będzie musiała kilkunastu dni czy paru tygodni spędzić w szpitalu. Inne sprawy może i są dyskusyjne (czy nie przesadza z tą behawiorystką itp.), ale i tak innych kandydatów do Dosinych łapek chwilowo nie ma, więc chyba w sumie nie ma o czym dyskutować...

Mogę powiedzieć jeszcze tyle, że p. Ewa nie wierzy w swoje umiejętności "psie", chociaż z rozmowy wynika, że jednak je ma. :)
I tak się zawczasu zabezpiecza na okoliczność konieczności zostawienia psa pod czyjąś opieką, że to aż rozczulające...
Słuchajcie - może (będąc przecież księgową) jest po prostu perfekcjonistką? ;)

Posted

Tak, p. Ewa jest gadułą.
Oczywiście ,że jest lepiej , aby nie musiała zostawiać Dosi pod opieką kolejnej osoby zaraz po adopcji. Tylko jak długo będzie podejmować decyzję i czy ona tyczy momentu zabrania Dosi czy w ogóle adopcji?
Jesteśmy w sytuacji bez wyjścia , bo domki o sunię się nie biją ( nie wiem dlaczego) i trzeba czekać
na" łaskę" p.Ewy .
Natomiast nie rezygnowałabym z dalszych ogłoszeń.

Posted

I supero, a Pani wydaje mi się jednak ok. Nie każdy wali w sekundę po psiaka, wierzcie mi, nie rozumiem też tego;), ale jeśli to roztrząsanie ma się zakończyć supero adopcją to niech i tak będzie. Dosieńka jest bezpieczna, poczeka jeszcze momento.