piechcia15 Posted March 15, 2013 Author Posted March 15, 2013 ciotki zrobiłam nowy bazarek dla mojego schorowanego dziada, zaglądajcie!! super psie ubranka :) http://www.dogomania.pl/forum/threads/241114-Bazarek-dla-Fuksa-UBRANKA-gazety-obro%C5%BCe-bi%C5%BCu-i-inne-koniec-29-03?p=20597941#post20597941 Quote
Marycha35 Posted March 16, 2013 Posted March 16, 2013 Ja też:) Pani chce sprawdzić czy podoła, bardzo ok zachowanie:) A Dosieńka hrabiuje nadal i wszystko gra;) Quote
Poker Posted March 16, 2013 Posted March 16, 2013 Marycha35 napisał(a):Ja też:) Pani chce sprawdzić czy podoła, bardzo ok zachowanie:) A Dosieńka hrabiuje nadal i wszystko gra;) Tak ,tylko żeby ten sprawdzian wypadł pozytywnie. Quote
zmierzchnica Posted March 17, 2013 Posted March 17, 2013 Mnie trochę niepokoi to wybieranie psa z trenerką, zakładanie, że z psa się wyciągnie więcej radości i takie tam.. Trochę taki plebiscyt na idealnego psa. A co, jeżeli jednak Dosia po prostu będzie taka jaka jest? Jeśli ktoś wybiera psa, to po prostu go poznaje, podoba mu się ten zwierzak i go takim akceptuje, jakim jest.. Ale mam nadzieję, że się mylę i że wszystko będzie dla Dosi cudownie, oby jak najszybciej! :) Quote
Poker Posted March 17, 2013 Posted March 17, 2013 Mam mieszane uczucia co do sytuacji.Niby odpowiedzialnie, ale jak wiadomo nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu. Jakbym się zakochała w psie, to chciałabym go jak najszybciej mieć u siebie. Nie pozostaje nic innego jak czekać. Quote
zmierzchnica Posted March 17, 2013 Posted March 17, 2013 Poker napisał(a):Mam mieszane uczucia co do sytuacji.Niby odpowiedzialnie, ale jak wiadomo nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu. Jakbym się zakochała w psie, to chciałabym go jak najszybciej mieć u siebie. Nie pozostaje nic innego jak czekać. No właśnie o to mi chodzi... Tak jakby wybieranie idealnego, najzdrowszego, najlepszego psa. A jeśli coś będzie nie tak, to co wtedy? No ale, nie przekonamy się, póki nie zobaczymy jak to wyjdzie. A alternatywy nie ma, więc nie ma co wybrzydzać :) Quote
piechcia15 Posted March 17, 2013 Author Posted March 17, 2013 mnie się wydaje, że P.Ewa chce poprostu Dosi pomóc, aby łatwiej jej się żyło, aby tak nie bała się wszystkiego, ale wiadomo, że jeśli Dosia nie będzie chciała to nikt nic na siłe nie będzie jej robił. NIe panikujmy. Quote
Poker Posted March 17, 2013 Posted March 17, 2013 My nie panikujemy tylko na głos myślimy. Chcemy dla suni jak najlepiej. Quote
Madzik77 Posted March 18, 2013 Posted March 18, 2013 Poker napisał(a):Mam mieszane uczucia co do sytuacji.Niby odpowiedzialnie, ale jak wiadomo nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu. Jakbym się zakochała w psie, to chciałabym go jak najszybciej mieć u siebie. zmierzchnica napisał(a):No właśnie o to mi chodzi... Tak jakby wybieranie idealnego, najzdrowszego, najlepszego psa. A jeśli coś będzie nie tak, to co wtedy? No ale, nie przekonamy się, póki nie zobaczymy jak to wyjdzie. Dokładnie to miałam na myśli wcześniej pisząc. Lekarze, badania etc -nigdy nie skończą sie a nawet będą z wiekiem coraz częściej... Pozostaje wierzyć że do każdej decyzji trzeba dojrzeć i ten proces właśnie u potencjalnej Pani zachodzi... Quote
modliszka84 Posted March 18, 2013 Posted March 18, 2013 mała, przerażona sunia - prawdopodobnie z jaskrą, pilnie potrzebuje pomocy http://www.dogomania.pl/forum/threads/241252-*Pabianice*-mała-przerażona-sunia-prawdopodobnie-z-jaskrą-bardzo-cierpi! Quote
piechcia15 Posted March 22, 2013 Author Posted March 22, 2013 zapłaciłam dziś za hotel Dosieńki Quote
piechcia15 Posted March 24, 2013 Author Posted March 24, 2013 wczoraj rozmawiałam z p. Ewą że jest już po wszystkich badaniach i koło wt miała się po cichu gdzieś już dowiadywać jakie wyniki :) bo oficjalnie dopiero 10.04. miała się też dzisiaj spotkać z tą behawiorystką, aby przygotować się na psa :) Quote
Poker Posted March 24, 2013 Posted March 24, 2013 Optymistyczne na razie jest to ,że nie zrezygnowała z suni. Quote
kasia14 Posted March 24, 2013 Posted March 24, 2013 Cóż za pesymizm ;p Trzymajmy kciuki żeby to był fajny domek i żeby Pani Dosię adoptowała - w końcu najwyższy czas. A gdyby coś nie wyszło tfu tfu, to będziemy po prostu szukać dalej. Quote
inka33 Posted March 24, 2013 Posted March 24, 2013 piechcia15 napisał(a):wczoraj rozmawiałam z p. Ewą że jest już po wszystkich badaniach i koło wt miała się po cichu gdzieś już dowiadywać jakie wyniki :) bo oficjalnie dopiero 10.04. miała się też dzisiaj spotkać z tą behawiorystką, aby przygotować się na psa :) No to pora się wreszcie umówić na p/a pro forma, tak? ;) Quote
Poker Posted March 24, 2013 Posted March 24, 2013 Też tak myślę, ze ta wizyta przedadopcyjna mogłaby się już odbyć. Quote
Poker Posted March 25, 2013 Posted March 25, 2013 Jest już ustalony konkretny termin wizyty PA? Quote
Recommended Posts