Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witajcie
Jeśli Jesteście dalej zainteresowani tymczasowaniem u mnie Dosi to przydałyby sie konkrety- bo jak narazie to jest najbardziej rozbudowana kwestia transportu i ceny niezasadne wyżywienia.
Akrum czemu miał służyć Twój post ? Bo nie kumam...
Tymczas za dary+ opieka weta -Dosia musibyć wykąpana . Jest śrenia - nie malutka a Ja nie znam Jej reakcji na wannę. Piszę to dlatego że mam złe doswiadczenie kąpiąc psa, którego charakteru nie znałam... oj było kiepsko. Został 1 dzień wypadałoby to wszystko uzgodnić.:roll:
I wówczasz Dosieńka mogłaby się naprawdę pakować bo wakacje już trwają. :lol:

Posted

[quote name='Igiełka']Akrum czemu miał służyć Twój post ? Bo nie kumam...[/QUOTE]
chodzi Cio to: [QUOTE]też jestem zdania, że lepiej jakby dostawała Dosia do jedzenia zamiast pedigree suchego to lepiej ten psi makaron błyskawiczny z mięskiem i warzywami, płatki owsiane błyskawiczne lub ryż i do tego puszkę. choć na samym początku, żeby troszkę przybrała na wadze.
Paczka makaronu błyskawicznego - to koszt ok. 4,5 - wystarczy jej na 2-3 tygodnie, pudełko ryżu w woreczkach - to jakieś 3 zł, płatki owsiane błyskawiczne też tak ok.3 zł, serca drobiowe, wątróbka czy nawet ćwiartki od kurczaka - to też nie jest spory wydatek, w razie co dorzucimy się jakoś do jedzenia.
pomyślimy nad jakimiś bazarkami i może się uda uzbierać dodatkową kasę na jedzonko i witaminki [IMG]http://www.dogomania.../images/smilies/icon_smile.gif[/IMG][/QUOTE]??

dota napisała wcześniej przede mną, że Dosia mogłaby dostawać choć początkowo ciut lepsze jedzonko niż suchą karmę pedigree...
Ja też się pod tym podpisałam i dlatego takie małe rozliczenie zrobiłam, że jakbyśmy zrobiły jeszcze jakąś zrzutę na jedzonko, to można by dokupić kilka paczek makaronu, ryżu, płatków owsianych i jakieś puszki albo gotowałabyś kurczaka...
chodziło o to, że to nie jest taki wcale spory wydatek, więc może udałoby się jakoś jeszcze na to uzbierać.
teraz rozumiesz o co mi chodziło??

Posted

[quote name='IVV']uwazajcie na hotel w Obornikach [URL="http://www.dogomania.pl/threads/179450-RUDU%C5%9A-szuka-nowego-hoteliku-DT/page73"]http://www.dogomania.pl/threads/179450-RUDU%C5%9A-szuka-nowego-hoteliku-DT/page73[/URL][/QUOTE]
nie mogę doczytać nigdzie, czy to jest hotelik w Obornika Wlkp.? czy innych?

Posted

wydaje mi się że wszystko jest jasne i nie bardzo rozumiem Igiełko o co Ci chodzi?
Akrum jasno i wyraźnie napisała,w jaki sposób karmić Dosię,aby wreszcie nabrała ciałka.
dodała też,że na lepsze jedzenie w razie potrzeby będziemy się zrzucać.wybacz,ale skoro Dosia w schronie jest karmiona karmą z wyższej półki,bez sensu jest karmić ja Pedigree które jak wszyscy wiemy jest do d...
jutro wielki dzień,a tu jakieś krzywe jazdy się zaczynają..."ceny niezasadne wyżywienia"-teraz ja nie kumam
Igiełko,z całym szacunkiem,co ma do rzeczy wykąpanie psa?ja kąpałam i małe(Dyzio,Pako był zbyt chory) i wielkie psy(Kantor-sznaucer olbrzym) wogóle ich nie znając i przeżyłam jak widać :)

Posted

[quote name='Akrum']nie mogę doczytać nigdzie, czy to jest hotelik w Obornika Wlkp.? czy innych?[/QUOTE]

gdzieś wyczytałam,że w obornikach śląskich :)
o ile temperatura nie zlasowała mi mózgu :)

Posted

Aha Igiełko: ustalone jest - było pisane na wątku, że transport jest w sobotę (dobrze pamiętam?)

dotka, to teraz kwestia transportu, mogłabyś napisać dokładnie o której, gdzie i jak?
żeby Igiełka była jutro przygotowana.

Posted

[quote name='dota&koka']gdzieś wyczytałam,że w obornikach śląskich :)
o ile temperatura nie zlasowała mi mózgu :)[/QUOTE]
a... dzięki za odpowiedź, bo ja właśnie nie mogłam tego znaleźć na tamtym wątku (a swoją drogą - tamten hotelik - niedługo będziemy się bały oddawać psy do hotelików, bo coraz to gorsze warunki i afery wychodzą - na początku cud miód, a potem rzeczywistość się ukazuje..:()

Dotka, Ty się kuruj, kuruj, bo Dosia już na Ciebie czeka :)

Posted

jeśli dożyję jutra ;) to wyjadę z domu jak najwcześniej się da.będę jechała po Dosię przez Rawę Mazowiecką,bo z Boguszyc zabieram psiaka Rudego.potem Dosia z Pabianic i grzeję przez Włocławek do Rypina.mam nadzieję być na miejscu w okolicach południa.ale jako że mnie bardzo lubia różnego rodzaju przygody,moge być na miejscu trochę później.
będę w kontakcie tel. z zainteresowanymi :)

Posted

[quote name='Akrum']niedługo będziemy się bały oddawać psy do hotelików, bo coraz to gorsze warunki i afery wychodzą - na początku cud miód, a potem rzeczywistość się ukazuje..:([/QUOTE]
od razu zaznaczam,że nie chcę obrazić innych,tych dobrych hotelików.
dorobkiewicze (pt pan "doktorek") żerują na nieszczęściach psów,kosztem naszych rodzin.
zmuszają normalnych ludzi do patrzenia wilkiem na innych :angryy:

Posted

[quote name='dota&koka']od razu zaznaczam,że nie chcę obrazić innych,tych dobrych hotelików.
dorobkiewicze (pt pan "doktorek") żerują na nieszczęściach psów,kosztem naszych rodzin.
zmuszają normalnych ludzi do patrzenia wilkiem na innych :angryy:[/QUOTE]
ja oczywiście też nie miałam namyśli tych na prawdę dobrych, sprawdzonych, dogomaniacko zakręconych, w których psiaki mają jak w spa :)

Posted

Co do wyżywienia Dosi to jestem tego samego zdania że powinna dostawać gotowane jedzenie i to na prawdę nie jest wielki problem z przygotowaniem takiego jedzenia a i finansowo nie wychodzi drożej.Ja u siebie ostatnio mam po 3 psiaki na tymczasie i jednego swojego i moje są tylko na gotowanym jedzeniu.Suchą karmę dostają w sporadycznych wypadkach.Wieżcie mi że o wiele szybciej psiaki wychodzą na prostą ,ładnie i szybko nabierają ciałka a i sierść dostają o wiele ładniejszą .

Posted

Niestety dota nie zabierze psiaka ode mnie z hotelu do wawy- wczoraj dom jednak zrezygnował...niby jakiś wyjazd zagranice:shake:-tak wiec nie zmniejsza sie koszty transportu i zostanie podzielone tylko na dwa pieski.

W ogóle to wielkie podziękowania dla doty:loveu::loveu::loveu: bo pojedzie po psiaka do boguszyc z własnej inicjatywy...tak niestety psiak tez by nie dojechał....ehhh

Co do kąpieli-nie wiem też w czym problem:roll: radziłąbym ewentualnie poczekac z dzien d, dwa jesli sunia bedzie wystraszona -poczekac az sie oswoi w domku i wtedy do wanny;)

Odnośnie jedzenia- w tej chwili najlepiej dawać jej gotowane: dobrze rozgotowany ryż , makaron -to na poprawę masy ciała, do tego jakieś mięsko , podroby , marchewka- wychodzi duuużo taniej niż karma sucha bezapelacyjnie. Do tego mozna by jej dodwać jakies witaminy i cos na poprawe sierci bo pewnie nie wygląda zbyt dobrze przy takiej chudości....

Posted

też tak właśnie uważam, dlatego wyżej zrobiłam rozpiskę, żeby mniej więcej zobaczyć jak to cenowo i co dawać do jedzonka...
to na pewno będzie dla Dosi lepsze, niż sucha karma...

A co do kąpieli - któraś z ciotek napisała wyżej, że nie ma możliwości wykąpania Dosi w schronie.
więc może właśnie tak jak Ania napisała - odczekać 2-3 dni i hops do wanny :)

Posted

[quote name='Igiełka']Witajcie
Jeśli Jesteście dalej zainteresowani tymczasowaniem u mnie Dosi to przydałyby sie konkrety- bo jak narazie to jest najbardziej rozbudowana kwestia transportu i ceny niezasadne wyżywienia.
Akrum czemu miał służyć Twój post ? Bo nie kumam...
[B]Tymczas za dary+ opieka weta[/B] -Dosia musibyć wykąpana . Jest śrenia - nie malutka a Ja nie znam Jej reakcji na wannę. Piszę to dlatego że mam złe doswiadczenie kąpiąc psa, którego charakteru nie znałam... oj było kiepsko. Został 1 dzień wypadałoby to wszystko uzgodnić.:roll:
I wówczasz Dosieńka mogłaby się naprawdę pakować bo wakacje już trwają. :lol:[/QUOTE]

Igiełko to jak to w końcu jest : mamy płacić Ci te 280zł/mies które cały czas zbieramy czy mamy Ci dawać 'dary'?
Wykąpać Dosie w schronie będzie ciężko, trzeba by to zrobić na dworze pod warunkiem, że będzie gorąco, Dosia nie mogłaby już wrócić wtedy do kojca a ciężko to czasowo wszystko aż tak zgrać, no i musiałyby być min. 2 osoby a ja nie jestem pewna czy zdołam dotrzeć, piechcia niech się jeszcze wypowie w tym temacie. Ale moim skromnym zdaniem lepiej by było, gdyby Dosia została wykąpana u Ciebie, na spokojnie, w dobrych warunkach a nie w schroniskowym jazgocie.

Jakich jeszcze konkretów CI brakuje? Transport - jest. Pieniądze - są. Wyżywienie próbujemy ustalić, jakie będzie dla Dosi najlepsze i też jestem za gotowanym albo mieszanym czyli na obiad gotowane a na kolację/śniadanie w mniejszych porcjach sucha karma. W schronisku dostaje karmę wysokoenergetyczną, teraz chyba jest to Brif jak dobrze pamiętam, czyli jednak lepiej by było gdybyśmy Ci dopłaciły i Dosia mogłaby dostawać jakąś lepszej jakości niż Pedigree.

W razie potrzeby weta opłacamy my, to chyba oczywiste.
Wyprawkę chcieliśmy dać Dosi, powiedziałaś, że wszystko masz.
Cała reszta, czyli jak sobie z Dosią ustalisz spacery, gdzie śpi, z kim się bawi - wychowanie Dosi należy w 100% do Ciebie więc tu nie ma co ustalać.

Czy o czymś zapomnieliśmy?

Posted

[quote name='dota&koka']gdzieś wyczytałam,że w obornikach śląskich :)
o ile temperatura nie zlasowała mi mózgu :)[/QUOTE]
w Śląskich, Akrum nie pamiętam czy byłaś na tym wątku, bo ja widzę Cię często i wszędzie ;), ale tam też był Staszek z Dworca, już zabrany.

Posted

[quote name='tripti']w Śląskich, Akrum nie pamiętam czy byłaś na tym wątku, bo ja widzę Cię często i wszędzie ;), ale tam też był Staszek z Dworca, już zabrany.[/QUOTE]
ahahahaha a ja też cię widuję w różnych miejscach :)
jestem w wielu miejscach, bo jak robię ogłoszenia, to się tam siłą rzeczy wpisuję, a ogłoszeń robię z tego wynika spoooooro... choć ostatnio jakoś nie mogę nadążyć z czasem...

Posted

Kochani duzo słów a mało treści ale przecież tak jest wygodniej.
Nie wiem... czy naprawde chcecie mnie zniechęcić i postawić w złym świetle-podjezdzamy -wybieram-Ty płacisz jest rachunek i masz czarno na białym czym bedzie karmiona Dosia. Co do rozliczenia pienięznego -ryż itp. To chyba nastapiła pomyłka co do Osoby prowadzącej tymczas-
Cioteczki sie zagalopowały ale co tam przynajmniej jest wesoło na wątku. :p

Posted

[quote name='Igiełka']Kochani duzo słów a mało treści ale przecież tak jest wygodniej.
Nie wiem... czy naprawde chcecie mnie zniechęcić i postawić w złym świetle-podjezdzamy -wybieram-Ty płacisz jest rachunek i masz czarno na białym czym bedzie karmiona Dosia. Co do rozliczenia pienięznego -ryż itp. To chyba nastapiła pomyłka co do Osoby prowadzącej tymczas-
Cioteczki sie zagalopowały ale co tam przynajmniej jest wesoło na wątku. :p[/QUOTE]
teraz ja nie rozumiem - czym się zdenerwowałaś... my tylko napisałyśmy, że chciałybyśmy żebyś karmiła Dosie gotowanym jedzonkiem, za które dopłacimy, w tym właśnie makaron, ryż, mięsko... a nie sucha karma, tym bardziej że w schronie taką jadła i nie przytyła - a o to nam tutaj chodzi, żeby troszkę ją i jej organizm wzmocnić. i tyle... chyba jasno sprawa przedstawiona?
transport też został wyjaśniony, to o co chodzi? przecież wszystko treściwie zostało przedstawione...

Posted

Aniu Milver znalazłam rozwiązanie- Jesteś kierowcą-z włocławka moze polecieć na Brodnicę inaczej tylko skręci-to nie problem-wykąp Dosię-kierowca wypoczywa- pije kawę- rozmawiacie-Dosia schnie i jadą po drodze do Rypina- bo jakby nie brał do Wawy najkrótsza droga. I Wszyscy są zadowoleni-a Ty masz dodatkowe uznanie na dogo-dla takiego tymczasu warto to zrobić no nie? :lol::lol:

Posted

Akrum przyjełam do wiadomosci ze mam gotować- Doka zrobi zakupy pod moim nadzorem- Ja nie widze problemu a rachunek pokaze Wam Doka. A czym miałam się niby zdenerwowac nie rozumiem...

Posted

[quote name='dota&koka']udało mi się zbić temperaturę,nawet chałupę wreszcie wysprzątałam :)
ale czytając teraz wątek mam wrażenie że znowu mam ze 40 stopni....[/QUOTE]

wiesz co, chyba zarażasz wirtualnie:)