Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='piechcia15']oo fajnie że przypomniałaś o tych banerkach bo gdzieś się zagubiły:) wkleję je do 1 posta

Jejku, może wtedy nikt sie nie zainteresował, bo były niepodlinkowane, a i tak za duże (adresy miały nie skrócone).

Ale się już naumiałam!
Przypomniałam sobie, że Dosiowe wstawiałam i teraz podlinkować mogę i po ok. pół godzinie szukania strona po stronie znalazłam... :huh:
Potem się zorientowałam, że zupełnie niepotrzebnie szukałam, bo przecież miałam na zdjęciowym serwerze, hihi. :wallbash:

Posted

piechcia15 napisał(a):
dostałam przelew 80zł od Magdaleny G czy to ktoś z was?

Tak to jedna z nas - moja córka = wpłata jednorazowa, ale chyba się przyda. Obserwuję i mocno trzymam kciuki za domek dla Dosieńki.

Posted

czy ktoś z was dawał ogłoszenie Dosi do warszawskiej gazety? bo dzwonił jakiś Pan wrrrr nie dosyć, że musiałam do niego krzyczeć bo przygłuchy i stał na dworcu to jeszcze psa na działke chce żeby pilnował i szczekał!! nie mogłam się z nim dogadać, bo jest chyba błąd w ogłoszeniu i napisali Dosia mix owczarek, więc mówię mu że mamy dwa psy o podobnym imieniu, Dosia to jedno i Dora mix owczarek i on swoje i ja swoje:) jak ja lubie takie telefony :)

Posted

kurcze znajoma mi napisała że jest szansa na dom dla Dosi w Holandii, są jacyś zainteresowani, tylko pojawiło się pytanie jak Dosia żyje z kotami:( a my nadal tego nie wiemy i chyba nie ma możliwości tego sprawdzenia:( ?? Aniu macie jakiegoś kota w hotelu?:)albo sąsiada z kotem?:)

Posted

Jak jest szansa na dom w Holandii , to trzeba się dowiedzieć kto to jest. To nie jest duży kraj ,a są forumowiczki , które mieszkają w tym kraju i można poprosić o wizytę przedadopcyjną.
Reakcja na kota w pierwszej chwili jest niemiarodajna.

Posted

dlaczego nie za granicę? jezeli jest możliwość sprawdzenia domu, może ktoś w okolicy mieszka z dogo i będzie mógł za jakiś czas poadopcyjną zrobić wizytę to ja dałabym szansę domowi.

Posted

też jestem ostrożna w zagranicznych adopcjach, ale tej osobie akurat ufam. Mirka ma ode mnie psa, sama po niego przyjechała, ostatnio załatwiła dla nas bardzo dużą pomoc, nigdy jeszcze nie odmówiła mi pomocy! więc jeśli ona mi kogoś poleca to wiem, że to dobry człowiek. Ona udziela się tam w jakiejś fundacji, podesłała naszą Dosię i już od bardzo dawna mieli ją na stronie u siebie i w końcu ktoś ją zauważył. Ale to jeszcze nic pewnego, bo ludzie muszą przejść wywiad, testy i wizytę przed adopcyjną.

A dziś dzwoniłam do hotelu, poprosiłam o sprawdzenie bo okazuje się, że maja jakiegoś kocurka:) Ale Dosia nie ma instynktu łowieckiego, na dworze ptaków nie gania więc powinno być ok. Oby...

zawsze to kolejne światełko w tunelu :)

Posted

Mam kota ale u siebie, nie wyobrażam sobie przyprowadzenia go do mamy gdzie w domu są cztery psy :roll: Ale tak jak mowi Poker pierwsza reakcja jest niemiarodajna bo kazdy pies będzie zainteresowany nowym zwierzakiem, czy to kot czy chomik, czy kanarek. Kiedy ja przyniosłam kota to moje psy tez z zainteresowaniem go wąchały, brały delikatnie do paszczy :evil_lol:, trącały nosem, a jak kot biegał to one za nim odruchowo. Ale nigdy krzywdy nie zrobiły, choć charakterne to są:cool3: A Dosia ma taki charakter, że na milion procent nawet sie nie zainteresuje kotem, dałabym sobie w poręczeniu rękę uciąć. Może inaczej, spróbujemy Dosie przyprowadzic do mnie.

Posted

[quote name='piechcia15']też jestem ostrożna w zagranicznych adopcjach, ale tej osobie akurat ufam. Mirka ma ode mnie psa, sama po niego przyjechała, ostatnio załatwiła dla nas bardzo dużą pomoc, nigdy jeszcze nie odmówiła mi pomocy! więc jeśli ona mi kogoś poleca to wiem, że to dobry człowiek. Ona udziela się tam w jakiejś fundacji, podesłała naszą Dosię i już od bardzo dawna mieli ją na stronie u siebie i w końcu ktoś ją zauważył. Ale to jeszcze nic pewnego, bo ludzie muszą przejść wywiad, testy i wizytę przed adopcyjną.

A dziś dzwoniłam do hotelu, poprosiłam o sprawdzenie bo okazuje się, że maja jakiegoś kocurka:) Ale Dosia nie ma instynktu łowieckiego, na dworze ptaków nie gania więc powinno być ok. Oby...

zawsze to kolejne światełko w tunelu :)[/QUOTE]
To zmienia postać rzeczy, jak zaufana osoba to zaufana:) Oby się Dosieńce udało mieć pycha domek!!!