piechcia15 Posted September 26, 2012 Author Posted September 26, 2012 Kajusza weź proszę tekst z 1 postu lub z ogłoszeń Akrum. Jutro zadzwonię do pani Gosi i poproszę o zmierzenie Dosi. Ja myślę że Dosia waży ok 15kg, ale zobaczymy. Wstrzymajmy się jeszcze chwilę. Akrum dziękuję za pakiet! doszły do mnie maila z aktywacjami:) Quote
Kajusza Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 [quote name='piechcia15']Kajusza weź proszę tekst z 1 postu lub z ogłoszeń Akrum. Jutro zadzwonię do pani Gosi i poproszę o zmierzenie Dosi. Ja myślę że Dosia waży ok 15kg, ale zobaczymy. Wstrzymajmy się jeszcze chwilę. Akrum dziękuję za pakiet! doszły do mnie maila z aktywacjami:)[/QUOTE] ok, to wieczorem albo jutro zrobię jej wydarzenie i link podeślę na wątek Quote
oska1983 Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 poleciała moja deklaracja za 2 nast miesiące Quote
Kamila Proc Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 a ja skromnie przypomne o sunieczce Quote
Akrum Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 pewnie nie było żadnego telefonu w sprawie Dosi? Quote
Kajusza Posted September 28, 2012 Posted September 28, 2012 wydarzenie Dosi na fb http://www.facebook.com/events/448916271826476/ jak macie jakieś uwagi to piszcie, to dopiszę czy zmienię coś :-) Trzymam kciuki za Dosię. Quote
piechcia15 Posted September 28, 2012 Author Posted September 28, 2012 do wydarzenia dołączyłam:) deklaracje zapisałam. Tak sobie myślę że Dosia to będzie miała już chyba ok 6-7 lat?bo czas w hotelu leci a my z wiekiem ciągle stoimy:) skoro 2 lata jest w hotelu. Ale mniejsza o to skoro wygląda i czuje się jak młody Bóg:) ale miałabym prośbę Aniu lub Czorcik (obojętnie) gdybyście byli w hotelu rzućcie okiem na Dosi zęby, jak tam sprawa wygląda, czy faktycznie ona miałaby ok 7lat? Quote
zmierzchnica Posted September 29, 2012 Posted September 29, 2012 To naprawdę dziwne, że aż tyle czasu czeka na dom :( Quote
Poker Posted September 29, 2012 Posted September 29, 2012 (edited) widzę ,że i moja prośba o podanie wzrostu i wagi Dosi nie doczeka się odpowiedzi.Mówi się trudno. Ogłoszenia nie zrobię w tej sytuacji. Edited September 30, 2012 by Poker Quote
anka_szklanka Posted September 30, 2012 Posted September 30, 2012 (edited) Poker, przecież dziewczyny napisały. Z wagą to może faktycznie przesadzilam, choć Dosia nabrala ciała. Myśle, że 15 kg to jest najbliższa waga. Niestety nie mamy wagi psiej w domu, przykro mi, zresztą na litość to nie kotlety, czy ludzie tak dokładnie pytają o wage psa przeed adopcja? :) A wzrost przy osobie o wzroscie 160 jest taki, u nas wszyscy to karły więc dla mnie to jest do kolan. Faktycznie przy wyższej osobie będzie poniżej kolana. Edited September 30, 2012 by anka_szklanka Quote
Poker Posted September 30, 2012 Posted September 30, 2012 Jakoś nie zauważyłam ,żeby napisały.Starość nie radość. U mnie do kolan ,a mam też 160 cm , jest ok.50 cm.Więc Dosia nie jest małą sunią tylko średniawą ,a dla mnie to już sporą. Tak ,ludzie chcą wiedzieć jakiej wielkości i wagi jest pies i to powinno się w ogłoszeniu podawać , jeżeli chcemy uniknąć zbędnych telefonów. Jak już pisałam to jest ważna informacja z różnych względów. Dla siebie też bym szukała psa o określonych parametrach. Quote
Marycha35 Posted September 30, 2012 Posted September 30, 2012 Dosieńko może teraz TEN domek się objawi, oby:) Quote
Czorcik Posted September 30, 2012 Posted September 30, 2012 [quote name='Poker']Jakoś nie zauważyłam ,żeby napisały.Starość nie radość. U mnie do kolan ,a mam też 160 cm , jest ok.50 cm.Więc Dosia nie jest małą sunią tylko średniawą ,a dla mnie to już sporą. Tak ,ludzie chcą wiedzieć jakiej wielkości i wagi jest pies i to powinno się w ogłoszeniu podawać , jeżeli chcemy uniknąć zbędnych telefonów. Jak już pisałam to jest ważna informacja z różnych względów. Dla siebie też bym szukała psa o określonych parametrach.[/QUOTE] nie jest wielkości jamnika , ale rownież nie jest średnia , średni wzrost kojarz mi się z owczarkiem belgijskim , a Dosia jest dużo mniejsza, kurcze żeby tak przybliżyć jej wzrost to moze wielkosci beagla Quote
anka_szklanka Posted September 30, 2012 Posted September 30, 2012 jest wyższa od bigla haha nie jest spora, na zdjęciach wygląda na większą i potężniejszą niż jest naprawde troche jak whippet tylko szersza :D Quote
piechcia15 Posted September 30, 2012 Author Posted September 30, 2012 nie no nie przesadzajmy z owczarkiem belgijskim, one należą do ras dużych. Dosia jest zdecydowanie średnia i zawsze to powtarzałam. Spojrzałam teraz u siebie na kompie na stare zdjęcia z czasów schroniska kiedy miała zdjęcia ze mną, więc Dosia ma 45cm w kłębie oczywiście (bez głowy, którą nosi wysoko):) i ok 15kg, bo przecież nie będziemy się kłócić o pół kg. Rozumiem, że dla ludzi waga może być waż na bo jest to jakiś wyznacznik wielkości. Więc skoro w czasach chudości ważyła 11-12kg to teraz max 15kg bo jakoś tłuszcz się z niej nie wylewa:) myślę że właśnie whippet to odpowiednie porównanie wielkości Quote
anka_szklanka Posted October 2, 2012 Posted October 2, 2012 Przepraszam, za spam :) Wpadnijcie na nowy portal ogłoszeniowy dla zwierzaków promujący idee zapobiegania bezdomości, z którym niejako jestem we współpracy ;-). Dopiero sie rozbudowuje ale już można dodawać ogłoszenia - jest ich mało ale dzięki Wam mozemy zwiększyć popularność :smile:. Wszystko jest całkowicie za darmo, z rejestracją lub bez (mozliwość edycji). Mozna dodawać filmy z youtuba! http://do-adopcji.pl/ Quote
Akrum Posted October 10, 2012 Posted October 10, 2012 nadal zero odzewu na ogłoszenia? ani jednego zapytania?? w takim razie - chyba czas ruszyć z kolejnym województwem. może teraz gdzieś na dolne rejony spróbować?? Quote
Madzik77 Posted October 10, 2012 Posted October 10, 2012 (edited) Drobnej budowy, średnio mniejszy pies :) Czy ma już wydarzenie na FB? Edited October 10, 2012 by Madzik77 Quote
Poker Posted October 10, 2012 Posted October 10, 2012 Wysłałam ogłoszenie Dosi do Gazety Wyborczej we Wrocławiu Dosia ma ok.5 lat.Waży ok.15 i ma ok.45 cm w kłębie. Jest łagodną suczką do ludzi , zwierzęta akceptuje,ale woli być jedynym zwierzęciem w domu ponieważ mocno przywiązuje się do jednego opiekuna i pozostaje mu wierna. Spokojna, opanowana, wpatrzona w swoją nową tymczasową panią, zachowuje czystość w domu, dobrze radzi sobie na smyczy. Potrafi jeździć samochodem. Jest inteligentna, szybko się uczy. Będzie idealnym przyjacielem osób spokojnych lub samotnych. Zaszczepiona i wysterylizowana jest gotowa do adopcji. Ze względu na wrażliwe jelita musi dostawać tylko suchą karmę jagnięcinę z ryżem (lamb&rice) Kontakt w sprawie adopcji: 692486565, piechcia15@poczta.onet.pl Quote
inka33 Posted October 10, 2012 Posted October 10, 2012 Zaglądam do Dosiaka i pozdrawiam wszystkich jej wiernych fanów. :multi: Kajtun niestety nie ma już takiego powodzenia... :-( Quote
piechcia15 Posted October 10, 2012 Author Posted October 10, 2012 wow i wzięli takie ogłoszenie za darmo?? nic, zero odzewu, telefonu, maila nic:( może faktycznie inne województwo przyniesie nam szczęście, tylko napisałabym na końcu gdzieś tam że jest w hotelu w okolicach Sochaczewa i możliwy jest dowóz psa, żeby nie odstraszać ludzi. Ogłoszenia Dosi cały czas mam te co trzeba wznawiać, wznawiam. Quote
Poker Posted October 10, 2012 Posted October 10, 2012 U nas przyjmują za darmo. Celowo nie piszę gdzie jest pies właśnie po to ,żeby nie odstraszyć. Takie informacje można lepiej sprzedać w bezpośredniej rozmowie. Quote
Recommended Posts