Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kajusza weź proszę tekst z 1 postu lub z ogłoszeń Akrum.
Jutro zadzwonię do pani Gosi i poproszę o zmierzenie Dosi. Ja myślę że Dosia waży ok 15kg, ale zobaczymy. Wstrzymajmy się jeszcze chwilę.
Akrum dziękuję za pakiet! doszły do mnie maila z aktywacjami:)

Posted

[quote name='piechcia15']Kajusza weź proszę tekst z 1 postu lub z ogłoszeń Akrum.
Jutro zadzwonię do pani Gosi i poproszę o zmierzenie Dosi. Ja myślę że Dosia waży ok 15kg, ale zobaczymy. Wstrzymajmy się jeszcze chwilę.
Akrum dziękuję za pakiet! doszły do mnie maila z aktywacjami:)[/QUOTE]

ok, to wieczorem albo jutro zrobię jej wydarzenie i link podeślę na wątek

Posted

do wydarzenia dołączyłam:) deklaracje zapisałam.
Tak sobie myślę że Dosia to będzie miała już chyba ok 6-7 lat?bo czas w hotelu leci a my z wiekiem ciągle stoimy:) skoro 2 lata jest w hotelu. Ale mniejsza o to skoro wygląda i czuje się jak młody Bóg:)

ale miałabym prośbę Aniu lub Czorcik (obojętnie) gdybyście byli w hotelu rzućcie okiem na Dosi zęby, jak tam sprawa wygląda, czy faktycznie ona miałaby ok 7lat?

Posted (edited)

widzę ,że i moja prośba o podanie wzrostu i wagi Dosi nie doczeka się odpowiedzi.Mówi się trudno. Ogłoszenia nie zrobię w tej sytuacji.

Edited by Poker
Posted (edited)

Poker, przecież dziewczyny napisały.
Z wagą to może faktycznie przesadzilam, choć Dosia nabrala ciała. Myśle, że 15 kg to jest najbliższa waga. Niestety nie mamy wagi psiej w domu, przykro mi, zresztą na litość to nie kotlety, czy ludzie tak dokładnie pytają o wage psa przeed adopcja? :)

A wzrost przy osobie o wzroscie 160 jest taki, u nas wszyscy to karły więc dla mnie to jest do kolan. Faktycznie przy wyższej osobie będzie poniżej kolana.

Edited by anka_szklanka
Posted

Jakoś nie zauważyłam ,żeby napisały.Starość nie radość.
U mnie do kolan ,a mam też 160 cm , jest ok.50 cm.Więc Dosia nie jest małą sunią tylko średniawą ,a dla mnie to już sporą.
Tak ,ludzie chcą wiedzieć jakiej wielkości i wagi jest pies i to powinno się w ogłoszeniu podawać , jeżeli chcemy uniknąć zbędnych telefonów.
Jak już pisałam to jest ważna informacja z różnych względów.
Dla siebie też bym szukała psa o określonych parametrach.

Posted

[quote name='Poker']Jakoś nie zauważyłam ,żeby napisały.Starość nie radość.
U mnie do kolan ,a mam też 160 cm , jest ok.50 cm.Więc Dosia nie jest małą sunią tylko średniawą ,a dla mnie to już sporą.
Tak ,ludzie chcą wiedzieć jakiej wielkości i wagi jest pies i to powinno się w ogłoszeniu podawać , jeżeli chcemy uniknąć zbędnych telefonów.
Jak już pisałam to jest ważna informacja z różnych względów.
Dla siebie też bym szukała psa o określonych parametrach.[/QUOTE]

nie jest wielkości jamnika , ale rownież nie jest średnia , średni wzrost kojarz mi się z owczarkiem belgijskim , a Dosia jest dużo mniejsza, kurcze żeby tak przybliżyć jej wzrost to moze wielkosci beagla

Posted

nie no nie przesadzajmy z owczarkiem belgijskim, one należą do ras dużych. Dosia jest zdecydowanie średnia i zawsze to powtarzałam.
Spojrzałam teraz u siebie na kompie na stare zdjęcia z czasów schroniska kiedy miała zdjęcia ze mną, więc Dosia ma 45cm w kłębie oczywiście (bez głowy, którą nosi wysoko):) i ok 15kg, bo przecież nie będziemy się kłócić o pół kg. Rozumiem, że dla ludzi waga może być waż na bo jest to jakiś wyznacznik wielkości. Więc skoro w czasach chudości ważyła 11-12kg to teraz max 15kg bo jakoś tłuszcz się z niej nie wylewa:)

myślę że właśnie whippet to odpowiednie porównanie wielkości

Posted

Przepraszam, za spam :)
Wpadnijcie na nowy portal ogłoszeniowy dla zwierzaków promujący idee zapobiegania bezdomości, z którym niejako jestem we współpracy ;-). Dopiero sie rozbudowuje ale już można dodawać ogłoszenia - jest ich mało ale dzięki Wam mozemy zwiększyć popularność :smile:. Wszystko jest całkowicie za darmo, z rejestracją lub bez (mozliwość edycji). Mozna dodawać filmy z youtuba! http://do-adopcji.pl/

Posted

nadal zero odzewu na ogłoszenia? ani jednego zapytania??

w takim razie - chyba czas ruszyć z kolejnym województwem.
może teraz gdzieś na dolne rejony spróbować??

Posted

Wysłałam ogłoszenie Dosi do Gazety Wyborczej we Wrocławiu

Dosia ma ok.5 lat.Waży ok.15 i ma ok.45 cm w kłębie. Jest łagodną suczką
do ludzi , zwierzęta akceptuje,ale woli być jedynym zwierzęciem w domu
ponieważ mocno przywiązuje się do jednego opiekuna i pozostaje mu wierna.
Spokojna, opanowana, wpatrzona w swoją nową tymczasową panią, zachowuje
czystość w domu, dobrze radzi sobie na smyczy. Potrafi jeździć
samochodem. Jest inteligentna, szybko się uczy. Będzie idealnym
przyjacielem osób spokojnych lub samotnych.
Zaszczepiona i wysterylizowana jest gotowa do adopcji. Ze względu na
wrażliwe jelita musi dostawać tylko suchą karmę jagnięcinę z ryżem
(lamb&rice)
Kontakt w sprawie adopcji: 692486565, piechcia15@poczta.onet.pl

Posted

wow i wzięli takie ogłoszenie za darmo??

nic, zero odzewu, telefonu, maila nic:( może faktycznie inne województwo przyniesie nam szczęście, tylko napisałabym na końcu gdzieś tam że jest w hotelu w okolicach Sochaczewa i możliwy jest dowóz psa, żeby nie odstraszać ludzi. Ogłoszenia Dosi cały czas mam te co trzeba wznawiać, wznawiam.

Posted

U nas przyjmują za darmo.
Celowo nie piszę gdzie jest pies właśnie po to ,żeby nie odstraszyć. Takie informacje można lepiej sprzedać w bezpośredniej rozmowie.