Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dosia ma ok. 5 lat. Jest łagodną suczką zgodną z innymi psami. Spokojna, opanowana, wpatrzona w swoją nową tymczasową panią.Sunia śpi na kanapie, biega po ogrodzie, cieszy się wolnością i bliskością ludzi. Dosia zachowuje czystość w domu, dobrze radzi sobie na smyczy. Potrafi jeździć samochodem, nie sprawia problemów. Jest inteligentna, szybko się uczy. Będzie idealnym przyjacielem osób spokojnych lub samotnych, ponieważ mocno przywiązuje się do jednego opiekuna i pozostaje mu wierna. Łagodna i przyjaźnie nastawiona do wszystkich ludzi. Raczej woli być sama niż w stadzie. Zaszczepiona, wysterylizowana. Dosia wszelkie badania przeszła pomyślnie, wyniki są prawidłowe. Ma wrażliwe jelita, dlatego musi dostawać tylko suchą karmę jagnięcina z ryżem (lamb&rice)
kontakt w sprawie adopcji: 692486565, piechcia15@poczta.onet.pl

galeria: https://picasaweb.google.com/1072847...0901641/Dosia#

jeśli tekst za długi to wybierz co uważasz za najważniejsze

Posted (edited)

piechcia15 napisał(a):
do zwierząt i dzieci ok. Niestety nie wiem ile ma w kłębie i ile waży. Myślę że ok 15kg

Nie mogę milczeć!!!
Czy nikt tego nie widzi,że blokuje się tu adopcję Dosi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Niby Piechcia rozpacza,że nikt się o Dosie nie pyta, a jak ktoś się pyta, to lekko odpowiada nie wiem....!!! To przerazajace!!!

Edited by Marta72
Posted

Marta72 napisał(a):
Nie mogę milczeć!!!
Czy nikt tego nie widzi,że blokuje się tu adopcję Dosi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Niby Piechcia rozpacza,że nikt się o Dosie nie pyta, a jak ktoś się pyta, to lekko odpowiada nie wiem....!!! To przerazajace!!!

Radziłabym wstrzymać się z takimi postami, bo za nękanie i "śmiecenie" na wątkach moderator forum może dać bana - nie można wtedy pisać na forum. Wystarczy, że ktoś się zdenerwuje i to zgłosi.

Pies szuka nadal domu, więc trzeba się na tym skupić. Ponieważ piechcia15 jest osobą decyzyjną, ona decyduje o adopcji psa, jeśli miała powody odmówić, miała do tego prawo i już.

Posted

Właśnie z powodu takiego zachowania Marty 72 nie zaproponowałam transportu dla Dosiuli. Występy Marty zaniepokoiły mnie juz wtedy, gdy miała już, już adoptować Dośkę i planowała przeróbkę psa pod swoje potrzeby. Ale, Marto, masz już psiaka. Zajmuj się Szczęściarą, bo ona także wiele przeszła i zasługuje na ciepło i miłość. Daj sobie spokój, bo każdy post, który piszesz, dla mnie tylko potwierdza słuszność decyzji Piechci.

Posted

ja tez przypomnę o suniecznce i będę bardzo wdzięczna jeśli uda się dosię wymierzyć, bo z wagą to już kiepska sprawa jeśli nie ma się wagi. Aczkolwiek jeśli dobrze pamiętam w czasach chudości Dosia ważyła coś ok 12kg, to pewnie trzyma się w granicy ok 15kg

Posted

dziś nie udało się pojechać - miałam wizytację dzieci. Może jutro bo jedzonko Bastowi trzeba dostarczyć. Akurat Dosię można zważyć na wadze łazienkowej. (Tylko że ja tego nie zrobię bo waga nie wytrzyma mnie i Dosi)