Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

no właśnie słyszałam że nie tylko:):) przyszła z merdającą obstawą:)

myślę że można kupić dla małych rasa i zobaczymy czy będzie jej pasowało. myślę że zęby powinna mieć takie jak na 5-6latka przystało czyli dobre i mocne. Myślę że jej niechęć wynika bardziej z lenistwa i wie, że dostanie coś innego w zamian:) bo nikt do tej pory porządnie jej nie przegłodził bo każdy litował się bo ona taka biedna i chudziutka:)

Posted

wiadomo ze pies woli puszki:) juz zapach zupełnie inny przecież:)

obstawa była przegrzeczna i przesympatyczna:):):)ale z wielka radością poszła sobie :):):)

Posted

Oj, drogie Panie, coś mnie i moje merdające towarzystwo obgadujecie :mad: ;) Suczki były faktycznie nieco zdezorientowane, bo rzadko zdarza im się wpadać na wizyty przedadopcyjne :cool3: Wizyta oczywiście super, o transport popytam, ale to jednak spory kawał drogi - zobaczymy. Dam znać wśród znajomych, a nuż ktoś wybiera się w okolice, w końcu jest czas urlopowy. W razie czego napiszę.

Co do karmy, to widzę, że Dosia równie wybredna jak moja Lusia. Lusławę czasem trzeba nakarmić ręką, bo inaczej potrafi głodować z dwa dni. U nas faktycznie zadziałała karma dla ras mini - najpierw Bozita, a potem Bosch lamb&rice. No i koniecznie jakiś dodatek w postaci kawałka gotowanego mięsa...:diabloti:

Posted

dobry dzień:)

a bo to nowośc, że kobiety byle czego nie jedzą;-)

jakoś targu dobije z Dosią i damy radę z żarełkiem:)

a co tam nowego u psiaka słychać????
Moze jakie zdjątko wakacyjne Ania wrzuci????
Narkęciłam się juz :):):)

Posted

Ale się cieszę, że Dosia w końcu znalazła domek :)

Będę zaciskać mocno kciuki, by z transportem wszystko wyszło, a przede wszystkim - by Dosia się szybko odnalazła w swoim nowym domku i się zaaklimatyzowała i by czułą się swobodnie i kochana i szczęśliwa :)

Posted

wczoraj wysłychałam kilka cennych rad. Pani która przyszła z wizytą P/A i mam nadziję, ze czas aklimatyzacji Dosi bedzie przebiegał w miarę dla niej bezboleśnie:)

juz sama podróz bedzie dla psa stresująca...

ale dam radę !

Posted

ja już kiedyś pisałam, że próbowałyśmy dawać Dosi karme z kurakiem i wszystko było ok... I że problemy trawienne prawdopodobnie wynikaly ze stresu. No, czy ktoś mnie czasem słucha...? :razz:
Jeśli chodzi o brita to niestety psy miewają luźniejsze kupy ale z tej pólki cenowej to chyba najlepsza karma. Wiadomo, że każdy pies chętniej zje puszke, a już najchętniej rosołek :cool3:

Posted

no musimy stanąć na głowie aby znaleźć ten transport, a już najlepiej auto z gazem:) byłoby najtaniej:)

a do czego wymiary potrzebne? proponuję się wstrzymać z zakupami. Dosia powinna przyjechać w obroży i jakiejś smyczy więc minimum jest a jak poznasz psa to będziesz wiedziała co jest dla niej najlepszego. No chyba że wypasione legowisko z puchata podusią, to można kupić za w czasu, ale musi byś spore, żeby królewna mogła swoje dłuuugie nogi rozprostować:) :loveu:

Posted

no no, sierpień zapowiada się fajnie :)
moja jedna podopieczna w sierpniu idzie do DS, druga najprawdopodobniej też :)
teraz jeszcze Dosia - suczką, którą pokochałam od samego początku :)

byle więcej takich dobrych wieści się na sierpień naszykowało, to byłoby super :)

Posted

jak chodzi o wymiarki....to juz taka jestem,ze chciałabym miec co trzeba przygotowane:)
wiadomo co bedzie potrzebne:)

i bardzo proszę kubraczek jak jeszcze jest i kawałek szmatki, zabawki Dosinej, by miała swój zapach na te trudne pierwsze dni

Posted

kubraczek powinna mieć.

Akrum to może jeszcze pokochasz naszego Basika jak masz taką szczęśliwą rękę:) albo Dropsa który też od ponad 2 lata kibluje w hotelu:)

a to chyba wszystko przez Ewę Gałązkę, która powiedziała że to za długo trwa i chce się wy cofać z deklaracji :evil_lol: Marta usłyszała i raz dwa Dosię wypatrzyła :evil_lol::loveu:

Posted

Dosię do mnie przyprowadziła Akrum:):):) na wątek :) no i tak się zaczęło:)
Teraz jak zagladam na watki tych psiaków wyciaganych z mordowni, to mi się az serce kraje....to nieludzkie jest i nie moge pojąć, ze tak mozna zwierzaki meczyć:(:(:(!!!!
Dosia w całym jej nieszcześciu miała jednak paradoksalnie szczęście i trafiała zawsze w dobre ręce....

Posted

Nooo, to Dosieńka nawet nie wie, że jej się domek kroi:-o Fajocha, bardzo się cieszę:):):) Marto tylko błagam, zostań z nami w kontakcie, fotami nas zasypuj i doniesieniami jak tam Hrrrabulka się ma u Ciebie:evil_lol:

Posted

na pewno nie zniknie Wam Wasza Dosia z pola widzenia....;)
mam nadzieję, ze polubi swój dom:) i swoją panią:)

no i spacerki:)
nie ma lenistwa, codzienne godzinka marszu:)
hi,hi,moze masy miesniowej sie dorobimy u Dosi:)

Posted

[quote name='piechcia15']Akrum to może jeszcze pokochasz naszego Basika jak masz taką szczęśliwą rękę:) albo Dropsa który też od ponad 2 lata kibluje w hotelu:)[/QUOTE]

hehe, podaj linki do tych dwóch psiaków - nigdy nie wiadomo, może akurat ;)

[quote name='Marta72']Dosię do mnie przyprowadziła Akrum:):):) na wątek :) no i tak się zaczęło:)[/QUOTE]
tak, bo o Dosi zawsze pamiętałam i gdzie podsyłałam moich podopiecznych, tam zawsze pamiętałam o Dosi i też umieszczałam :)
tylko do tej pory nikt nie chciał w niej dostrzec tego piękna zewnętrznego, a przede wszystkim wewnętrznego.

Posted

no bo nawet jak sie spodobała, to zaraz przychodziła analiza; że wątła, że lękliwa, że na droższej karmie musi być,że guzka miała, że ma już te ok 6 lat..
tak myśle...

Posted

Pamiętam przypadek ludzi, którzy kupili sobie w hodowli wyżła węgierskiego, żeby z nim uprawiać sporty - jogging, dog-trekking, jakieś wycieczki górskie. Szukali idealnego towarzysza do sporej aktywności. No i pies im wyrósł... Na strasznie chorowitego lękliwca, który bał się trzasków, najchętniej spędzał czas w domu, a na dwór wychodził załatwić potrzeby i pędem do domu ;) A to pies wychuchany i wybrany z wielu! Dlatego nie warto mieć założeń co do psa, kochać go takim jakim jest i nie próbować szukać "psa rodzinnego", "psa kanapowego", "psa sportowego" itd :) Trzeba zwierzaka przyjąć z wadami i zaletami, dopiero wtedy cieszy nas jego towarzystwo :)

Z mojego doświadczenia, im więcej pies ma za sobą przeżyć, tym łatwiej się przystosuje do nowego życia, jeśli tylko zapewnia mu komfort. Jak weźmiesz psa z dobrych warunków do swoich dobrych warunków - to dla niego zmiana nie jest widoczna, może zacząć szaleć, uciekać. Jeśli pies przeżył swoje, zna piekło schroniska, częste zmiany właścicieli - to cichy, spokojny kąt i dobra dusza obok jest dla niego zbawieniem :) Tak myślę, ale pewnie to nie zawsze się sprawdza...

Gadam za dużo, ale chciałam napisać, że z mojej strony raczej z transportu nici, nikt się nie zgłasza :(

Posted

[quote name='Akrum']hehe, podaj linki do tych dwóch psiaków - nigdy nie wiadomo, może akurat ;)

ależ proszę bardzo:
ślepy Basik po wielu turbulencjach życiowych http://www.dogomania.pl/forum/threads/217294-%C5%9Alepy-Basio-Terier-walijski-POTRZEBUJEMY-1500Z%C5%81-na-sp%C5%82acenie-d%C5%82ugu-!!
i Drops amstaf zabrany spod strzykawki 2lata temu http://www.dogomania.pl/forum/threads/144126-**Amstaf-Drops-po-szkoleniu-w-Bogatynii-gotowy-do-adopcji-POSZUKIWANY-DS

Posted

jest samochód na przejazd ale bez gazu , na benzynie , na trasie Warszawa-Teresin- Piotrków Trybunalski to koszt około 180zł , drogo , ale zawsze jest to pewniak i alternatywa, ja będę szukać dalej.