Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

zapraszam wszystkie ciocie i wujków:) na bazarek dla Basika. Mamy do spłacenia ponad 1500zł długu w lecznicy!! pomóżcie nam:( psu grozi powrót do schroniska:( rozsyłajcie gdzie się da. z góry dziękuję. Link w podpisie

Posted

ciotki i wujki mam dla was niemiły komunikat:(
musimy się WSZYSCY wziąć ostro do roboty z szukaniem deklaracji dla Dosi bo na dzień dzisiejszy nie mamy z czego opłacić hoteli dla psów. Dosia ma marne 170zł deklaracji a i tak nie zawsze one są na czas. W tym miesiącu nie mam jej z czego dołożyć. Operacja Basika pochłonęła wszystkie nasze oszczędności.
Obawiam się że tytuł wątku w końcu się spełni....Dosia wróci do schroniska...

Za hotel trzeba zapłacić za ponad 2 tyg, a my nie mamy nawet połowy kwoty...co wy na to?? rozsyłajcie pw do ludzi, róbcie bazarki...

Posted

smutna i przerażająca cisza:(
wogóle cisza w przypadku dosi bardzo mnie zadziwia jak jeszcze nic do tej pory. Żeby ktos umiał mi wytłumaczyć dlaczego nikt nie chce takiego psa, ani nawet nie ma żadnych pytań o nią???????:( juz kiedyś sprawdziłam czy dobre telefony sa podane, czy mail poprawny...i nic:(

Posted

Przelałam przed chwilą moje 10 zł na czerwiec, bo w maju miałam mały poślizg i wpłaciłam za późno. Ale to i tak sytuacji Dosi nie zmienia... :( Postaram się jeszcze w tym miesiącu dorzucić jej jakiś dodatkowy grosz...

Posted

piechcia15 napisał(a):
ciotki i wujki mam dla was niemiły komunikat:(
musimy się WSZYSCY wziąć ostro do roboty z szukaniem deklaracji dla Dosi bo na dzień dzisiejszy nie mamy z czego opłacić hoteli dla psów. Dosia ma marne 170zł deklaracji a i tak nie zawsze one są na czas. W tym miesiącu nie mam jej z czego dołożyć. Operacja Basika pochłonęła wszystkie nasze oszczędności.
Obawiam się że tytuł wątku w końcu się spełni....Dosia wróci do schroniska...

Za hotel trzeba zapłacić za ponad 2 tyg, a my nie mamy nawet połowy kwoty...co wy na to?? rozsyłajcie pw do ludzi, róbcie bazarki...

Niestety nawet jakbym chciała dołożyć więcej, niż jestem zadeklarowana, to nie mam z czego.
Same jesteśmy zadłużone po uszy, co zresztą widać w moim podpisie.
Też mamy kilka bardzo fajnych psiaków, mega adopcyjnych i co? i nic, ogłaszam, ogłaszam i ogłaszam, co tydzień nowe ogłoszenia robię. Odzewu zero.

Posted

są dobre wieści:) nie, nie mam domku dla dosi:( ale zgłosiła się do mnie osoba, która chciałaby pomagać finansowo w utrzymaniu Dosi i będzie płaciła co miesiąc 150zł :) to dla nas ogromna pomoc i odciążenie!! co nie zmienia faktu że trzeba znaleźć jeszcze 100zł:)

Posted

Ja już też jestem zrezygnowana- płacę na Dosię już prawie 2 lata po 40 zł. Myślałam, że ona znajdzie szybko dom bo jest śliczna i jest to pomoc na parę miesięcy! Myślę też o zaprzestaniu płacenia, bo jest to dla mnie duże obciążenie i widać że będzie tak następne lata.

Posted

Ewa Gałązka napisał(a):
Ja już też jestem zrezygnowana- płacę na Dosię już prawie 2 lata po 40 zł. Myślałam, że ona znajdzie szybko dom bo jest śliczna i jest to pomoc na parę miesięcy! Myślę też o zaprzestaniu płacenia, bo jest to dla mnie duże obciążenie i widać że będzie tak następne lata.

Co prawda ja nie płacę na Dosię ,ale cały czas czytam wątek.
Nie jedna Dosia, mimo że jest fajnym psem zapuściła korzenie. Czasem tak jest i koniec.Ale to nie wina psa.40 zł to niemała sumka,ale jeżeli masz nadal zamiar pomagać psom , to dlaczego chcesz ukarać Dosię rezygnując z wpłat na nią.Przecież to niczyja wina ,że nie ma DS. Ty już jesteś zrezygnowana ma co mają powiedzieć osoby za nią odpowiedzialne?
Ale masz prawo decydować co zrobisz ze swoimi pieniędzmi.

Posted

Widziałam dziś Dosię, śliczna księżniczka jak zawsze.
Dziewczyny, może zmieńcie treść ogłoszenia, może powyróżniajcie niektóre ogłoszenia?
Może tablicę, moruska, alegratkę?
Na gumtree jakoś tak szybko wyróżnienie się kończy, ale może też warto.
Dwa lata to sporo, mam nadzieję, że mój Szarik będzie krócej.

Posted

A ja bym prosiła, aby zebrać i od myślników napisać najważniejsze info o Dosi.
Poproszę jedną osobę, żeby ułożyła tekst o Dosi, tylko musze być zebrane najważniejsze info.

Posted

miała już robione wyróżnienia ogłoszeń i nic:(
Akrum ten tekst pogrubiony z 1 posta jest najbardziej skrócony jak się da, samo najważniejsze,bez zbędnej poezji.
tez już nie mam pomysłów co z tą Dosią zrobić. Proponowałam wiele razy aby spróbować codziennie usuwać i dodawać jej nowe ogłoszenia powiedzmy na 3 czy 4 najbardziej popularnych portalach. Każdy by wziął jedną stronę czyli robił jedno ogłoszenie dziennie, to samo co dzień usuwał i zakładał nowe.To 2 min roboty, ale gdyby miała to robić sama to za dużo.A razem łatwiej. Ale nikt nie poparł mojego pomysł, a w taki sposób ogłoszenie jest zawsze świeże i w górze i nie trzeba wydawać kasy na wyróżnienia, kasy której nie mamy.

Posted

Podesłałam między innymi Dosię zainteresowanej rodzince, która chciała adoptować naszą Sambę (Samba w międzyczasie poszła do DS po roku hotelowania :):):)). Niestety Pani napisała, że Dosia jest bardzo ładna, ale wybrali znów inną suczkę.
Na prawdę ta nasza panna szczęścia nie ma.

Posted

no zdecydowanie:( naprawdę nie potrafię tego zrozumieć. Za każdym razem gdy ktoś przychodzi do schroniska i szuka spokojnego psa to pokazuję Dosię, mówią że śliczna i wogóle, że muszą przemyśleć i na myśleniu sie kończy, ale to może i dobrze...kit im w ucho. Nie wiedzą co dobre!!

Posted

Fakt, trudno zrozumieć...:( Dosieńko, może ktoś kiedyś jednak!!!!

Dziewczynki tu prośba do osób z FB:

[quote name='Bonsai']Ja dziś przyszłam z prośbą... Często robię zdjęcia psom, które szukają domów. Teraz staram się o stypendium, żeby móc dalej pomagać, robiąc bezdomnym psom zdjęcia, tak jak robiłam do tej pory. Potrzebuję jednak sprzętu, który pozwoli mi na zrobienie jeszcze lepszych zdjęć, a także planuję szkolenia dla wolontariuszy dotyczące fotografowania psów do ogłoszeń. Moi rywale proszą o laptopy, kursy tańca w Brazylii... Spójrzcie proszę na moją aplikację i sami zadecydujcie, czy warta jest wsparcia.

Proszę o głos - szczegóły w moim podpisie - wątek: http://www.dogomania.pl/forum/threads/228677.