Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

_Goldenek2 napisał(a):
Piękne zdjęcia Dosieńki :).
Ewanko, trzymam kciuki za zdrowie Zorby.

Dzięki, codziennie robimy mu po 3 kroplówki i musi się udać !!!

Dosieńka wypiękniała i nabrała masy ;) ... ach te oczy !!!!!!!!!!!!
Kubraczek czeka u wetki Kasi w S. miało tak być szybciej, a wyszło chyba inaczej, na szczęście ciepło na dworze i hrabianka nie marznie.

Posted

Witaj Dosieńko, mam nadzieję, ze humor ci dopisuje :)

Dziewczyny, dzięki za dobre słowo dla Zorby, wyniki ma już na szczęście lepsze!
Największy teraz problem to, towarzyszące mocznicy, owrzodzenie przewodu pokarmowego, ktore bardzo mu dokucza, nawet dwa łyki wody powodują meczące torsje. Leczenie w toku, dwie kroplówki dziennie i nadzieja nie ginie !!!

Posted

Cieszę się bardzo, że Dosieńka, dla mnie nadal Rita ;) , tak świetnie się czuje, nie ma tylko hrabianka coś szczęścia do DS :/

Przypominam, że kaftanik czeka u wetki Kasi K. w Sochaczewie, miało być tak szybciej i wygodniej, bo podobno często ktoś tam bywa (bezpośrednio z Noska lub zaprzyjaźniony).

Posted

anka_szklanka napisał(a):
Dosia jest Dosią, a wetka z Sochaczewa będzie w tym tygodniu pewnie w Nosku, to przywiezie kubraczek :)

O, to znaczy, że zmieniliście Dosi, a właściwie Ricie, imię?
Ciekawa jestem, jak na to zareagowała? :)

Posted

luka1 napisał(a):
to kubraczek jest u wetki? Przecież Mira jest każdego dnia w gabinecie i może zawieźć.

Kubraczek leżakuje u wetki w S. (tak jak radziłaś) od czasu naszego spotkania, a właściwie od następnego dnia.

Czorcik napisał(a):
ja nie wiedziałam , ze Dosia była kiedyś Ritą .
(...)-!!!

Gdy Rita/Dosia jechała do M.Noska, to telefonowałam i mówiłam o tym, że ma na imię RITA, a tylko na wątku DGM jest Dosią :)

Jakoś nie miałam sumienia zmieniać Jej imienia gdy do nas przybyła, skoro znane było Jej prawdziwe imię.
Była cierpiącą chudzinką, dość miała wrażeń i zmian, po kilku miesiącach pobytu w schronisku ... no i została przy swoim prawdziwym imieniu - RITA :)

Posted

ważne że się przystosowała:) dzielna dziewczyna więc dała radę:) a ja myślę że jak się jakieś życie kończy a inne zaczyna to z nowym imieniem:) nie wiadomo czy tamto jej się dobrze kojarzyło:)

Posted

piechcia15 napisał(a):

stare imię suni to Rita ale lepiej chyba aby je zapomniała. Jej pani ponownie trafiła do zakładu psychiatrycznego:( karmiła ją chlebem maczanym w herbacie i smalcem:(

Znalazłam historie z zamianą imion, smutne... Myślę, że to ma dla psa najmniejsze znaczenie w tym całym zamieszaniu :(

Posted

anka_szklanka napisał(a):
Znalazłam historie z zamianą imion, smutne... Myślę, że to ma dla psa najmniejsze znaczenie w tym całym zamieszaniu :(

dla mnie zawsze będzie Dosią :)