Ewanka Posted October 29, 2011 Posted October 29, 2011 _Goldenek2 napisał(a):Piękne zdjęcia Dosieńki :). Ewanko, trzymam kciuki za zdrowie Zorby. Dzięki, codziennie robimy mu po 3 kroplówki i musi się udać !!! Dosieńka wypiękniała i nabrała masy ;) ... ach te oczy !!!!!!!!!!!! Kubraczek czeka u wetki Kasi w S. miało tak być szybciej, a wyszło chyba inaczej, na szczęście ciepło na dworze i hrabianka nie marznie. Quote
_Goldenek2 Posted October 29, 2011 Posted October 29, 2011 Ewanka napisał(a):Dzięki, codziennie robimy mu po 3 kroplówki i musi się udać !!! Nie ma innej opcji. Quote
Marycha35 Posted October 29, 2011 Posted October 29, 2011 Ewanko głowa do góry, będzie lepiej z Zorbą:):):) A Dosieńka elegancja, delikatność i hrabiostwo w jednym:) Quote
Ewanka Posted October 31, 2011 Posted October 31, 2011 Witaj Dosieńko, mam nadzieję, ze humor ci dopisuje :) Dziewczyny, dzięki za dobre słowo dla Zorby, wyniki ma już na szczęście lepsze! Największy teraz problem to, towarzyszące mocznicy, owrzodzenie przewodu pokarmowego, ktore bardzo mu dokucza, nawet dwa łyki wody powodują meczące torsje. Leczenie w toku, dwie kroplówki dziennie i nadzieja nie ginie !!! Quote
Czorcik Posted October 31, 2011 Posted October 31, 2011 widziałam w sobotę Dosieńkę , jak zwykle piekna , w humorze , dostojna :) Zorba trzymaj się psiaku. Quote
Ewanka Posted October 31, 2011 Posted October 31, 2011 Cieszę się bardzo, że Dosieńka, dla mnie nadal Rita ;) , tak świetnie się czuje, nie ma tylko hrabianka coś szczęścia do DS :/ Przypominam, że kaftanik czeka u wetki Kasi K. w Sochaczewie, miało być tak szybciej i wygodniej, bo podobno często ktoś tam bywa (bezpośrednio z Noska lub zaprzyjaźniony). Quote
Ewanka Posted October 31, 2011 Posted October 31, 2011 Dosia jak zwykle piękna, za to ciocia w bardzo drapieżnej koszulce, jak Czorcika przystało :D Quote
piechcia15 Posted October 31, 2011 Author Posted October 31, 2011 a apropo imienia to czy Dosia jest Dosią czy Ritą??Czorcik, ty pewnie znasz odpowiedź:)?? Quote
luka1 Posted October 31, 2011 Posted October 31, 2011 Czorcik, a co z tym psem, którego zabraliście z drogi? Quote
anka_szklanka Posted October 31, 2011 Posted October 31, 2011 Dosia jest Dosią, a wetka z Sochaczewa będzie w tym tygodniu pewnie w Nosku, to przywiezie kubraczek :) Quote
Marycha35 Posted October 31, 2011 Posted October 31, 2011 luka1 napisał(a):Czorcik, a co z tym psem, którego zabraliście z drogi? O mateczko, kolejna bida???? Quote
Ewanka Posted November 1, 2011 Posted November 1, 2011 anka_szklanka napisał(a):Dosia jest Dosią, a wetka z Sochaczewa będzie w tym tygodniu pewnie w Nosku, to przywiezie kubraczek :) O, to znaczy, że zmieniliście Dosi, a właściwie Ricie, imię? Ciekawa jestem, jak na to zareagowała? :) Quote
luka1 Posted November 1, 2011 Posted November 1, 2011 to kubraczek jest u wetki? Przecież Mira jest każdego dnia w gabinecie i może zawieźć. Quote
Czorcik Posted November 1, 2011 Posted November 1, 2011 ja nie wiedziałam , ze Dosia była kiedyś Ritą . przepraszam za offa ale zajrzyjcie , pomóżcie chociaż podnosić i rozsyłać wątek, to pierwszy wątek Guliwera i mój : http://www.dogomania.pl/threads/217068-KAMA-%E2%80%93-potr%C4%85cona-po%C5%82amana-niewidzialna-!!! Quote
Ewanka Posted November 1, 2011 Posted November 1, 2011 luka1 napisał(a):to kubraczek jest u wetki? Przecież Mira jest każdego dnia w gabinecie i może zawieźć. Kubraczek leżakuje u wetki w S. (tak jak radziłaś) od czasu naszego spotkania, a właściwie od następnego dnia. Czorcik napisał(a):ja nie wiedziałam , ze Dosia była kiedyś Ritą . (...)-!!! Gdy Rita/Dosia jechała do M.Noska, to telefonowałam i mówiłam o tym, że ma na imię RITA, a tylko na wątku DGM jest Dosią :) Jakoś nie miałam sumienia zmieniać Jej imienia gdy do nas przybyła, skoro znane było Jej prawdziwe imię. Była cierpiącą chudzinką, dość miała wrażeń i zmian, po kilku miesiącach pobytu w schronisku ... no i została przy swoim prawdziwym imieniu - RITA :) Quote
Czorcik Posted November 1, 2011 Posted November 1, 2011 [quote name='luka1']Czorcik, a co z tym psem, którego zabraliście z drogi? to jest Kama z zabrana z drogi ; założyłam jej dziś wątek http://www.dogomania.pl/threads/2170...-niewidzialna-!!! Quote
piechcia15 Posted November 1, 2011 Author Posted November 1, 2011 ważne że się przystosowała:) dzielna dziewczyna więc dała radę:) a ja myślę że jak się jakieś życie kończy a inne zaczyna to z nowym imieniem:) nie wiadomo czy tamto jej się dobrze kojarzyło:) Quote
Akrum Posted November 1, 2011 Posted November 1, 2011 dlatego dla mnie Dosia od zawsze była Dosią :) nowe życie - nowe imię :) o Ricie już dawno powinna zapomnieć :) Quote
anka_szklanka Posted November 1, 2011 Posted November 1, 2011 piechcia15 napisał(a): stare imię suni to Rita ale lepiej chyba aby je zapomniała. Jej pani ponownie trafiła do zakładu psychiatrycznego:( karmiła ją chlebem maczanym w herbacie i smalcem:( Znalazłam historie z zamianą imion, smutne... Myślę, że to ma dla psa najmniejsze znaczenie w tym całym zamieszaniu :( Quote
Czorcik Posted November 1, 2011 Posted November 1, 2011 anka_szklanka napisał(a):Znalazłam historie z zamianą imion, smutne... Myślę, że to ma dla psa najmniejsze znaczenie w tym całym zamieszaniu :( dla mnie zawsze będzie Dosią :) Quote
piechcia15 Posted November 1, 2011 Author Posted November 1, 2011 noo gratulacje za wytrwałość:) bo przeszukać ten watek to nie lada wyczyn:) Quote
Akrum Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 poszła dzisiaj moja deklaracja na listopad i grudzień :) Quote
Recommended Posts