Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ponad miesiąc byłam "wyjechana" (bez netu) i nie odwiedzałam naszej hrabianki, co tam u niej słychać? Widzę, że za chłopakami się ogląda, ale domku jakoś nie widać :(

Posted

piechcia15 napisał(a):
Ewo jak już jesteś to powiedz mi czy Dosia pojechała do hotelu z ubrankiem zimowym?

Chyba nie ... było ciepło i zupełnie o tym nie pomyślałam, poszukam i mam nadzieję, że znajdę w moich przepastnych kufrach ;)

Posted

Kubraczek jest i oczywiście wyślę go naszej hrabiance, chyba niestety nie dam rady osobiście jej odwiedzić, choć baaardzo bym chciała.

Kłopot w tym, że kubrak, niestety wyżej wzmiankowanej dupci nie okrywa, bo mój Tz źle wymierzył długość Jej Hrabiowskiej Wysokości i wyszedł ciut kusy. Pod spód przydałby sie jakis kaftanik np. uszyty ze starej polarki, lub po dzieciaku-niemowlaku ;)

zdjęcie archiwalne ....

Posted

Witaj Dosieńko, dzisiaj jest piękne słonko i mam nadzieję, że bawisz się dobrze :)

Wczoraj, zupełnym przypadkiem poznałam osobiście obecną opiekunkę Dosieńki, spotkałyśmy się u weterynarza w pobliskiej miejscowości. Podobno nie ma przypadków :) Nasz pies bardzo choruje (po narkozie wysiadły mu nerki) i nie mialam głowy do wysłania tego kubraczka, ale postaram się to załatwić jutro.

Posted

Witaj Dosieńko, kubraczek zapakowany, niedługo go dostaniesz, nie marznij i uśmiechaj się tak, jak tylko ty potrafisz :)

Nasz pies (avatar) miał bardzo wysoki mocznik (230) , niestety collie bardzo źle znoszą narkozę. Teraz juz jest znacznie lepiej, ma po 3 kroplówki dziennie, skończyły się permanentne torsje. Dzisiaj kolejne badanie krwi - będzie dobrze!!!!

Wybacz Dosieńko, ale bardzo lubiłaś naszego Zorbę, tylko dlatego tu o nim piszę ;)

Posted

[quote name='Marycha35']Ewanko uściskaj Zorbę kochanego, niechaj zdrowieje!!!!! Serdeczności dla Was:)

Dzięki Marycha, trzymaj kciuki, bo marnie to wszystko wygląda.

Dosieńko, wybacz, ale strasznie się martwię o naszego Zorbę, po co była ta cała kastracja ??? :(

Wprawdzie wyniki krwi trochę się poprawiły, ale do ideału jeszcze bardzo daleko.
Dzisiaj znowu miał dwie kroplówki, cały czas mamy nadzieję, że wyjdzie z tego bez szwanku, ale dziś czuje się znowu trochę gorzej :(

Posted

[quote name='piechcia15']ile on ma lat?czemu go kastrowaliście?były jakieś problemy?

On ma ok. 4 -5 lat - adoptowaliśmy go ponad 3 lata temu ........

http://www.dogomania.pl/threads/101639-Collie-z-ulicy-JUA-W-NOWYM-SUPER-DOMKU

Nie było z nim żadnych problemów, po pierwsze w umowie adopcyjnej był obowiązek kastracji (jakoś do tej pory się na to nie zdecydowaliśmy), a po wtóre moja grzywka Orinka niedługo dostanie cieczki i bałam się powtórnego wariatkowa. Ze sterylką chciałam się wstrzymać aż mała skończy rok, tak mi radziła moja zaufana wetka.

Jak Dosia miała cieczkę, to Zorba strasznie wariował, nie spałam przez 3 tygodnie, nie dało się żyć, skakał na drzwi i okna, chciał wyskoczyć razem z szybą i dostać się do Dosieńki, dostawał szału, szczekał i wył non stop.

Problem jest w tym, ze dostał narkozę dożylną , a nie wziewną :(

Mnie nie było przez miesiąc w domu i nie dopilnowałam sprawy, wydawało mi się, że wszyscy wiedzą, że collie nie mogą dostawać wielu leków i narkozy dożylnej :(

W razie jakby ktoś miał collaczka (inne wrażliwe rasy wymienione są w tekście) to wklejam link do leków niebezpiecznych.

http://www.padawancollies.com/Leki.htm