Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Piechcia ma rację, u nas Dosieńka nie miała kontaktu z kotem, więc nie mam pojęcia jak zareaguje.
Ona dobrze dogadywała się ze wszystkimi psiakami (oprócz nahalnej szczeniorki), więc jest nadzieja, że jeśli kot nie będzie się jej naprzykrzać to zostawi go w spokoju, Dosia, jak wiadomo, bardzo ceni sobie spokój ;)

Posted

nawet jakby wychowywała się z kotem, nie znaczy, że do innego podejdzie równie przyjaźnie.
Mi chodziło o to, żeby sprawdzić, czy ma silny instynkt łowiecki. Jeśli nie ma, to jest możliwe, że się uda dopracować wzajemne stosunki..

Posted

no tak, bo to 'swoje'..

a np. ja wiem, że nie mogę wpuścić do swojego domu z kotami Balto czy Ivora (z mojej sygnatury), którzy na widok kota dostają ślinotoku i prawie lewitują trzymani na smyczy.

ale wiadomo, 100%-owo się nie sprawdzi..

Posted

piechcia15 napisał(a):
chyba nie ma nad czym debatować. Nie wiemy i koniec. Przyszły domek musi się z tym liczyć i jeśli maja kota to odpowiednio do sprawy podejść i przygotować na to sunię.

no dokładnie , ja kota testera nie jestem w stanie załatwić :)

Posted

piechcia15 napisał(a):
chyba nie ma nad czym debatować. Nie wiemy i koniec. Przyszły domek musi się z tym liczyć i jeśli maja kota to odpowiednio do sprawy podejść i przygotować na to sunię.

Można zaprosić zainteresowany Domek w odwiedziny do Noska z kotem... :) Dosi tak dobrze z oczu patrzy... Myślę, że nikt by nie ucierpiał. :)

Posted

Kochani, Dosi skończyło się jedzenie i trzeba zamówić jej następny worek, ale podobno Bosha już tez niechętnie je bo są za duże granulki. Na próbę przez kilka dni jadła Vitake i dobrze zniosła i smakowało jej ale to podobno kosztuje 200zł:( http://www.vitake.com.pl/

czy pomożecie?trzeba by znowu troszkę funduszy pozbierać!!!
nie wiem jaką karmę jej kupić, tym bardziej że i tak puszki muszę jeszcze zamówić, bo samej suchej nie zje:(

Posted

ale niestety każda karmę wcześniej czy później przestaje jeść:( Bosh ponoć ma za duże kawałki i Dosia je wybiera po zmieszaniu z puszką. Arion dla małych psów ma drobne kawałki ale to kurczak i nie wiem czy go strawi, a ponoć z ryba jest znacznie lepszy na takie przypadłości ale ma większe granulki. Nie wiem jaki jest Bosh bo może Arion ma mniejsze. Ciężko mi cos wybrać:( doradźcie coś;(

Posted

Bardzo rzadko ostatnio bywam na dogo, ale szczęsliwie dotarłam do Dosieńki :)

Widzę, że jest jakiś problem z doborem karmy, u nas ostatnio jadła Nutra Nuggets Lamb&Rice (tak jak napisala Obrączuś) i nie grymasiła, ani nie było probelmu z wielkością granulek, trawienie tez było uegulowane. Bardzo się boje , żeby nie wociły biegunki i "orkiestra" w jelitach ale chyba to już przeszłość, z tego co czytam, Dosia nie ma już problemow trawiennych.

Każdy pies chyba woli miękką niż suchą karmę, a najlepiej gotowane domowe ;) ale nie zawsze to jest możliwe z wielu względów.

Dosieńko nie grymaś, zjadaj to co dostajesz i oby twój nowy domek pojawił się jak najszybciej :)

Posted

inka33 napisał(a):
Można zaprosić zainteresowany Domek w odwiedziny do Noska z kotem... :) Dosi tak dobrze z oczu patrzy... Myślę, że nikt by nie ucierpiał. :)

domek zainteresowany był z moich okolic.
niestety dla Dosi, ale szczęście dla naszej przytuliskowej bidy - Pani wybrała sunie od nas z przytuliska.

Dosiu, już któryś z kolei domek, któremu cię podesłałam - nie zainteresował się tobą - co jest? nie rozumiem :(

Posted

Akrum napisał(a):
domek zainteresowany był z moich okolic.
niestety dla Dosi, ale szczęście dla naszej przytuliskowej bidy - Pani wybrała sunie od nas z przytuliska.

Dosiu, już któryś z kolei domek, któremu cię podesłałam - nie zainteresował się tobą - co jest? nie rozumiem :(

Mi się wydaje, że Dosię trzeba poznać osobiście, by się w niej zakochać i w pełni docenić jej wrażiwość i urok osobisty. Nie mowię oczywiście o dogomaniakach, tylko o "zwykłych" ludziach.

Mam wielką nadzieję że może ktoś odwiedzając "Nosek" zakocha się w naszej Dosieńce :)

Posted

Piechcia może wyróżnij jej allegro i wykup (lub ja to mogę zrobić, tylko musiałabyś mi przesłać kasee) pakiet ogłoszeń? Wydaje mi się, że lepiej wydać trochę kasy z naszej skarpety na reklamę niż co miesiąc dokładać - Dosia to śliczny pies, trzeba ją jakoś wydać dalej w dobre ręce, tyle czasu już....

Posted

szkoda, ze Dosia jest tak daleko, bo za miesiąc robimy zbiórkę karmy dla schroniska na mieście i można by Dosie wypromować, może akurat komuś by sie spodobała:(
muszę dzisiaj kupić jej jakąś karmę bo w końcu zostanie bez jedzenia. A problemy z trawieniem ma chyba nadal, bo po jakichś puszkach miała rozwolnienie.

Posted

Piechciu a moze jednak by się jakoś udało Dosię zawieźć do Was żeby wzięła udzial w tej imprezie ?

Może ktoś jedzie w tę stronę, może warto popytać w transportowym. Jakoś czuję, że osobisty kontakt z potencjalnym domkiem, jest dla Dosi wielką szansą ona jest delikatnej budowy i ma masę wdzięku, a tego nie oddają nawet najlepsze zdjęcia.

edit: ja bałam się eksperymentować z puszkami itp. bo, jak tylko zjadła cos dodatkowo, to od razu miała problemy jelitowe. Nie wiem na 100% czy to alergia, czy jakiś rodzaj niewydolności ... nasz vet twierdził, że jednak alergia i chyba miał rację, bo na karmie najmniej alergizującej trawienie Dosi się unormowało.