piechcia15 Posted July 30, 2011 Author Posted July 30, 2011 dziś była w schronisku Pani - idealny dom dla Dosi:) reklamowałam jak mogłam i chyba jest nutka nadziei:) Pani młoda, chłopczyk ok 5lat i bardzo boi się zwierząt. Chciałaby ale się boi. Sam chciał przyjść do schroniska obejrzeć pieski ale na widok kota stanął jak wryty. W związku z tym potrzebują psa spokojnego, nie szczeniaka, nie nachalnego, nie szczekliwego, tolerującego dzieci...czy to nie jest opis Dosi?:) Chcieliby psa poznać stopniowo a tu przecież jest taka możliwość. Powiedzieli że wizyta w Sochaczewie to nie problem w związku z tym dałam im telefon do p.Gosi aby mogła odpowiedzieć na ich pytania co do mieszkania z Dosią i mam nadzieję że umówią się na jakąś wizytę. Na początku chcieli takiego psa aby spał np. w garażu ale nie widzi mi się pies spokojny mały/średni delikatny w stosunku do dziecka mieszkający w garażu. Dlatego powiedziałam od razu że Dosi miejsce jest pod kołdrą i wyrazili zgodę:) trzymajmy kciuki wysłałam wszystkie zdjęcia jakie miałam i czekamy... Quote
Marycha35 Posted July 30, 2011 Posted July 30, 2011 No nie, czy ktoś widział Hrrrabinę w garażu????????? Jeśli, to drabinę raczej! Quote
Marycha35 Posted July 30, 2011 Posted July 30, 2011 Ewanka napisał(a):No właśnie ten guzior mnie niepokoi, został wycięty razem z dwoma sutkami w czasie sterylizacji. Mam nadzieję, że się nie odnowi, ale lepiej na zimne dmuchać i sparawdzić dokładnie jej pozostałe sutki. Przypomnijcie proszę o tym jej obecnej opiekunce. Przypominam, aby nie umknęło:) Quote
Guliwer89 Posted July 30, 2011 Posted July 30, 2011 spokojnie jutro będę w Nosku to ją dokładnie obejrzę ;) przekażę buziaki od was dla Doski ;) Quote
Ewanka Posted July 30, 2011 Posted July 30, 2011 Piechciu, bardzo się cieszę, mam nadzieję, że przypadną sobie do gustu. Dosieńka, jak wiadomo hrabiowskie maniery posiada ;) ale 5-letek wystraszony, hmmm ... wielka tu rola mamy malucha, by go odpowiednio nastawić. Kciuki zaciskam :) Guliwer89 napisał(a):spokojnie jutro będę w Nosku to ją dokładnie obejrzę ;) przekażę buziaki od was dla Doski ;) Prosimy o dokładne palpacyjne (!!!) oględziny, bo nawet najmniejsza zmiana może być niepokojąca. Mam nadzieję, że wszystko w porządku i że apetyt hrabiance powrócił :) Quote
Marycha35 Posted July 30, 2011 Posted July 30, 2011 Poprosimy baardzo i dziękujemy za pamięć:):):) Hrrrrrrabulkę proszę o wyściskanie, jesli oczywiście zezwoli Jejmość;) Quote
Czorcik Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 trzymam kciuki żeby pani z dzieciaczkiem się odezwała:) ale jak przeczytałam o garażu to się zagotowało we mnie, to zdecydowanie nie jest pies garażowy :angryy: Quote
Akrum Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 Witaj Dosieńko :) Jestem ciekawa, jak tam ten guziołek, który miałaś na listwie... Quote
Ewanka Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 Akrum napisał(a):Witaj Dosieńko :) Jestem ciekawa, jak tam ten guziołek, który miałaś na listwie... Ten duży guzek był usunięty przy sterylce, ważne, czy czasem kolejny nie powstaje (?) bo niestety wiele słyszałam o nawrotach. Trzymaj się kochana Dosieńko dzielnie i startuj do swojego nowego domku, jeśli to TEN ;) Quote
MyrkurDagur Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 Przelałam Dosi miesięczną deklerację. Pozdrowienia i głaski dla dziewczynki! :) Quote
anka_szklanka Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 kobitki mój dzieciak jest w tym samym wieku, może rówieśnik zdoła lepiej przekonać rówieśnika ;) Oni są w sobie zakochani, jak przyjeżdżam czasem na kilka dni to śpią razem, Dosia go nawet jakby pilnuje :) Tylko ona tez niezbyt lubi jak Kuba zaczyna sie za bardzo wydurniać i hałasować. A zdarza mu sie ;) Quote
Ewanka Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 Aniu, ja wiem że dzieci potrafią wspaniale bawić się z psiakami, jeśli od małego są tego uczone. Natomiast w potencjalnym domku jest 5-latek , który niestety boi się psów, a to już problem, bo jego reakcje mogą Dosię wprowadzic w błąd i może powtórzyć się sytuacja z moją (wtedy maleńką) sunią grzywaczką. Dosia się jej panicznie bała, mimo naszych długotrwałych starań. Szczeniorka nie znała zasad i zachowywała się w sposób dla Dosieńki nieprzewidywalny. Tak czy siak, kciuki mocno zaciskam :) Quote
modliszka84 Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 hej cioteczki, czy możecie zagłosować na Sonię w konkursie na zwierzaka miesiąca :) ? http://nowezyciepabianic.pl/wp/ sonda jest na dole po prawej stronie dziękuję :) Quote
Czorcik Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 [quote name='modliszka84']hej cioteczki, czy możecie zagłosować na Sonię w konkursie na zwierzaka miesiąca :) ? http://nowezyciepabianic.pl/wp/ sonda jest na dole po prawej stronie dziękuję :) załatwione :) Quote
Akrum Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 [quote name='modliszka84']hej cioteczki, czy możecie zagłosować na Sonię w konkursie na zwierzaka miesiąca :) ? http://nowezyciepabianic.pl/wp/ sonda jest na dole po prawej stronie dziękuję :) i ja już zagłosowałam :) powodzenia Quote
modliszka84 Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 dziękuje :) to taki głupi konkurs, ale fajnie jeśli się uda, Sonia nawet nie rozumie o co chodzi ;) Quote
piechcia15 Posted August 2, 2011 Author Posted August 2, 2011 bo ona wogóle mało co rozumie:evil_lol::eviltong::loveu: Quote
modliszka84 Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 piechcia15 napisał(a):bo ona wogóle mało co rozumie:evil_lol::eviltong::loveu: uważaj bo następnym razem jak Cię pogoni to już cię nie obronie :D Quote
Recommended Posts