Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dziś była w schronisku Pani - idealny dom dla Dosi:)
reklamowałam jak mogłam i chyba jest nutka nadziei:)
Pani młoda, chłopczyk ok 5lat i bardzo boi się zwierząt. Chciałaby ale się boi. Sam chciał przyjść do schroniska obejrzeć pieski ale na widok kota stanął jak wryty. W związku z tym potrzebują psa spokojnego, nie szczeniaka, nie nachalnego, nie szczekliwego, tolerującego dzieci...czy to nie jest opis Dosi?:) Chcieliby psa poznać stopniowo a tu przecież jest taka możliwość. Powiedzieli że wizyta w Sochaczewie to nie problem w związku z tym dałam im telefon do p.Gosi aby mogła odpowiedzieć na ich pytania co do mieszkania z Dosią i mam nadzieję że umówią się na jakąś wizytę.
Na początku chcieli takiego psa aby spał np. w garażu ale nie widzi mi się pies spokojny mały/średni delikatny w stosunku do dziecka mieszkający w garażu. Dlatego powiedziałam od razu że Dosi miejsce jest pod kołdrą i wyrazili zgodę:)
trzymajmy kciuki

wysłałam wszystkie zdjęcia jakie miałam i czekamy...

Posted

Ewanka napisał(a):
No właśnie ten guzior mnie niepokoi, został wycięty razem z dwoma sutkami w czasie sterylizacji. Mam nadzieję, że się nie odnowi, ale lepiej na zimne dmuchać i sparawdzić dokładnie jej pozostałe sutki.

Przypomnijcie proszę o tym jej obecnej opiekunce.

Przypominam, aby nie umknęło:)

Posted

Piechciu, bardzo się cieszę, mam nadzieję, że przypadną sobie do gustu. Dosieńka, jak wiadomo hrabiowskie maniery posiada ;) ale 5-letek wystraszony, hmmm ... wielka tu rola mamy malucha, by go odpowiednio nastawić.
Kciuki zaciskam :)

Guliwer89 napisał(a):
spokojnie jutro będę w Nosku to ją dokładnie obejrzę ;) przekażę buziaki od was dla Doski ;)

Prosimy o dokładne palpacyjne (!!!) oględziny, bo nawet najmniejsza zmiana może być niepokojąca. Mam nadzieję, że wszystko w porządku i że apetyt hrabiance powrócił :)

Posted

trzymam kciuki żeby pani z dzieciaczkiem się odezwała:)
ale jak przeczytałam o garażu to się zagotowało we mnie, to zdecydowanie nie jest pies garażowy :angryy:

Posted

Akrum napisał(a):
Witaj Dosieńko :)
Jestem ciekawa, jak tam ten guziołek, który miałaś na listwie...

Ten duży guzek był usunięty przy sterylce, ważne, czy czasem kolejny nie powstaje (?) bo niestety wiele słyszałam o nawrotach.

Trzymaj się kochana Dosieńko dzielnie i startuj do swojego nowego domku, jeśli to TEN ;)

Posted

kobitki mój dzieciak jest w tym samym wieku, może rówieśnik zdoła lepiej przekonać rówieśnika ;) Oni są w sobie zakochani, jak przyjeżdżam czasem na kilka dni to śpią razem, Dosia go nawet jakby pilnuje :) Tylko ona tez niezbyt lubi jak Kuba zaczyna sie za bardzo wydurniać i hałasować. A zdarza mu sie ;)

Posted

Aniu, ja wiem że dzieci potrafią wspaniale bawić się z psiakami, jeśli od małego są tego uczone.

Natomiast w potencjalnym domku jest 5-latek , który niestety boi się psów, a to już problem, bo jego reakcje mogą Dosię wprowadzic w błąd i może powtórzyć się sytuacja z moją (wtedy maleńką) sunią grzywaczką. Dosia się jej panicznie bała, mimo naszych długotrwałych starań. Szczeniorka nie znała zasad i zachowywała się w sposób dla Dosieńki nieprzewidywalny.

Tak czy siak, kciuki mocno zaciskam :)