Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ewanka napisał(a):
O, przepraszam, to nie żadne szpony tylko sławne, w kraju i za granicą, tipsy :D

... a tak serio to można przyciąć dosłownie max 2 mm, zostają długie i wydaje się , że psiak zaniedbany, taka już jej hrabiowska uroda ;)

Dosia się złości o te tipsy ( OK już nie szpony ) , ale trzeba było :)
mi się wydawało , ze jej średnio wygodnie jest z takimi pazurkami , teraz jest o niebo lepiej, nawet inaczej te łapki wyglądają , chociaż pazury i tak długie :):)

Posted

Cześć kochana Dosieńko, co słychać, jak znosisz upał i duchotę?

Jakoś umknęło mi jak ostatnio jest z jej apetytem?

Był czas, że nie jadła swojej karmy [Lam&Rice], potem jadła jakąś inną ... a jak wygląda sytuacja teraz ???

Posted

dziś dzwoniłam do Dosiulki:)
apetyt jej dopisuje, zaakceptowała wersję sucha karma+trochę puszki, na nasze szczęście:) Pani Gosia twierdzi że się poprawiła na wadze...Dosia oczywiście:):)
a tak poza tym to wszystko ok, nadstawia wszystkim łepek do głaskania, śpi na poduszce:)
lipiec zapłacony + szczepienia

Posted

tak to fakt, fotel przestał Hrabiance odpowiadać i zajęła łóżko , oczywiście z buzią na poduszce :)
P. Małgosia bardzo o nią dba , tutaj nie ma się co martwić , gorzej jest z tym , ze trzeba jej załatwić super DS

Posted

Super wieści, bardzo, bardzo się cieszę :)

... no tak z DS to problem, tyle miesięcy i nic ...

może po wakacyjnym odpoczynku ludzie łaskawszym okiem spojrzą na psiaki bezdomniaki , ech ...........

oj, ludziska, ludziska, gdzie wasze serducha ????

Posted

Akrum napisał(a):
Dosieńko, czekam z niecierpliwością na nowe foteczki :)

Ewanka napisał(a):
Ja zawsze mówiłam, że to pies ideał, ale mi chyba ciotki nie wierzyły ;) też czekam na fotki naszej hrabianki.

Szarotka napisał(a):
A gdzie te zdjecia Dosi ??

Ewanka napisał(a):
Łeeee, chyba jakaś ściema z tymi fotkami :cool3:

Dosieńko, czuj się ucałowana w sam nochalek :loveu:

Ewanka napisał(a):
Co słychać u hrabianki? ... no i fotki obiecane gdzieś się zgubiły? ;)

aaaaaaaaa ja cały czas myślalam ze dodałam te zdjęcia poduszkowe, ale ze mnie tuman :D
Dopiero mama mi powiedziala, że nie dodałam, ale ostatnio jestem ciągle w biegu, zresztą nie było mnie jakiś czas. Obiecuję poprawę w najbliższym czasie ;)

Posted

piechcia15 napisał(a):
oo dziecko i poduszka to to czego jej potrzeba do szczęścia:) kochana psinka:) dodam fotki do allegro, czy dziecko można wykorzystać czy zamalować buźkę?:)

pewnie że można wykorzystać :)

Posted

Przecudna Dosinka, nic się nie zmieniła, kochana psinka :loveu:

Nie mogłam się doczekać fotek, przyznaję, że warto było czekać :p

Chiałam jeszcze prosić, by obserwować jej listwę mleczną, jak pewnie pamiętacie, przy sterylizacji miała usuwanego sporego guza i dwa sutki (!!!)
Zdania w tej kwestii były podzielone, ale wet nie bardzo nas pytał, zrobił co uważał za stosowne, jednak, jak wiadomo, wszelkie guzy lubią się odnawiać, więc prosiłabym o sprawdzenie dokładnie Dosinki na w.wym okolicczność.
Niepokoję się o naszą hrabiankę, tyle już w życiu przeszła, w tym także zmian, a nadal jest taka kochana i idealna :)

Posted

Oj, ciotki ... coś wzięło mnie dzisiaj na wspomnienia, przeleciałam prawie cały wątek w poszukiwaniu fotki guza, o ktorym wczesniej wspomniałam. Przy okazji trafiłam na zdjęcia grupowe :p

Jesli ktoś chce poczytać o sterylce Dosi, to zapraszam na str. 76.

[quote name='Ewanka'] :loveu:

[quote name='Ewanka']Hrabina Dosia wita o poranku ........................:loveu:

[quote name='Ewanka'] :loveu:

... rodzinna sjesta .....................

[quote name='Ewanka']Odkąd Dosia jest u nas, guzek prawie podwoił swą objętość :placz:
(na fotce sunia stoi na dwóch łapkach)

[quote name='Ewanka']Dosiunia zawsze trochę z boku ...

dzisiaj wyraźnie słabiej się czuje, nie chciała biegać, za to wygrzewa się słońcu ...

... błekitna prywatna plaża ;)

Posted

Hi, Ewanko cudne foty, miała jak w raju u Ciebie:) Te wyżej też supero. Nasza Hrrrabianka gdzie się pojawi ma jak w raju:) Ot, Hrrrabulka, ale jest śliczna to fakt, taka kwintesencja wrażliwości. Dusza psia to Dosia:):):)
Tylko co z tym miejscem po guziorze???????

Posted

No właśnie ten guzior mnie niepokoi, został wycięty razem z dwoma sutkami w czasie sterylizacji. Mam nadzieję, że się nie odnowi, ale lepiej na zimne dmuchać i sparawdzić dokładnie jej pozostałe sutki.

Przypomnijcie proszę o tym jej obecnej opiekunce.