_Goldenek2 Posted May 23, 2011 Posted May 23, 2011 Fajnie Aniu, że się pokazałas. Jestem Twoją fanką. Zdjęcia robisz fantastyczne :). Quote
piechcia15 Posted May 23, 2011 Author Posted May 23, 2011 dziękujemy za odwiedziny:) i trzymamy kciuki za Dosię. Pierwsza noc w nowym miejscu...:( co ona sobie w tej główce teraz myśli:(?? Quote
anka_szklanka Posted May 23, 2011 Posted May 23, 2011 [quote name='piechcia15']dziękujemy za odwiedziny:) i trzymamy kciuki za Dosię. Pierwsza noc w nowym miejscu...:( co ona sobie w tej główce teraz myśli:(?? _Goldenek2 dziekuje za miłe słowa :) Piechciu15 niestety pierwsze dni bedą dla Dosi trudne, Kajtun też chciał na początku dosłownie zjeść domowników a teraz nie odstępuje ich na krok. Bądźmy dobrej myśli :) EDIT: tak patrze i patrze, ona ma taką budowę czy nie chce jeść? Wybaczcie ale zanim przeczytam caly wątek to ruski rok minie :D Quote
_Goldenek2 Posted May 23, 2011 Posted May 23, 2011 Teraz to Ewanka ją podkarmiła :). Taką ma charcikową budowę :). Quote
piechcia15 Posted May 23, 2011 Author Posted May 23, 2011 ona ceni sobie swoją talię osy:D:) ale z tego co wiem to chyba lubi podkradać innym karmę więc musicie uważać z innymi miskami. Jak dostanie sraczke tzn, że podkradła:) Quote
Marycha35 Posted May 23, 2011 Posted May 23, 2011 O przepraszam!!!! Hrrrrabianka nie dostaje sraczki, tylko ma luźny stolec;):):) Dosieńko śpiunkaj spokojnie, dobrze będzie, teraz DS szukamy!!!! Quote
Ewanka Posted May 24, 2011 Posted May 24, 2011 Marycha35 napisał(a):O przepraszam!!!! Hrrrrabianka nie dostaje sraczki, tylko ma luźny stolec;):):) Dosieńko śpiunkaj spokojnie, dobrze będzie, teraz DS szukamy!!!! Masz rację, Dosia wszystko robi po hrabiowsku :evil_lol: Coś nie mogę spać, myślę o naszej hrabiance :roll: ... mam nadzieję, że smacznie śpi, a rano jak zwykle będzie podsypiać do 9-tej ;) Ostatnio to raczej jej karmę podjadał wszędobylski maluch :mad:, a ona usuwała się na bok ... już minął czas, gdy Dosieńka nadrabiała braki, teraz podchodzi ze spokojem do zawartosci michy. Śpij dobrze malutka :loveu: Quote
Ewanka Posted May 24, 2011 Posted May 24, 2011 Chyba nie wytrzymam i zadzwonię do Dosi :p hmmm, może powinnam odczekać jeszcze troszkę, niech wszyscy spokojnie zjedzą śniadanie ;) Quote
Akrum Posted May 24, 2011 Posted May 24, 2011 Witaj Dosieńko, cały czas myślę o Tobie i zastanawiam się, jak ci minęła pierwsza noc, co sobie w tej główce myślisz, czy się nie zamknęłaś w sobie... Ewanko, dzięki wielkie,że opiekowałaś się naszą Dosią kochaną przez tyle miesięcy. To nie był łatwy okres, jednak zrobiłaś wszystko by Dosieńkę wyprowadzić na prosto, by w końcu zaczęła nabierać ciałka, by zaczęła cieszyć się życiem. Informacje na wątku były na bieżąco, zdjęcia. Ja bynajmniej jestem Tobie za to bardzo wdzięczna - DZIĘKUJĘ :) Teraz najważniejsze, by poszukać jej najlepszego domku na świecie, co jak zauważyłyśmy już przez te 9 miesięcy - nie jest w cale taką prostą sprawą. Quote
Marycha35 Posted May 24, 2011 Posted May 24, 2011 I jak Hrrrrabulka ????:) Ewanko coś wiadomo?;) Quote
Ewanka Posted May 24, 2011 Posted May 24, 2011 Rozmawiałam z Panią i mam wieści o hrabiance :p Noc minęła spokojnie, hrabianka jest w dobrym humorze, chodzi, zwiedza, spała na fotelu obok Pani :) w ciągu dnia przychodzi na głaski, zapoznanie z psiakami jest jeszcze przed nią. Trzymajmy kciuki by polubiła psich domowych rezydentów i vice versa :) Edit: Piechciu, jak pamiętasz, wg naszego weta Dosia powinna być 25 maja doszczepiona przeciw wirusówkom, ja przykleiłam karteczkę do okładki książeczki zdrowia hrabianki, ale nie wiem, czy Pani ją zauważyła pośród innych papierów, może trzeba jej o tym przypomnieć. Quote
piechcia15 Posted May 24, 2011 Author Posted May 24, 2011 hmm no tak.Jak nie zapomnę to powiem.Może będą jechali z jakimś psem do weta to by ją zabrali przy okazji. Quote
Marycha35 Posted May 24, 2011 Posted May 24, 2011 Hurrrraaaaaa, hrrrrabianka się aklimatuzuje:) Quote
anka_szklanka Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 Byłam, widziałam, poznałam ;) Niunia jest słodka, ale rzeczywiście baaardzo nieśmiała, chodzi na paluszkach jakby chciała żeby nikt jej nie zauważył. Pierwszy spacer był taki, że zanim się obejrzałam to Dosia już była z powrotem na fotelu, za drugim razem dopiero udało mi się ją zachęcić na dłuższą przechadzkę po ogrodzie. Modelka z niej faktycznie kapryśna, główkę nosi przy ziemi i do tego ma taką "obrażoną" minkę :) Bliższe zapoznanie z innymi psami dopiero za jakiś czas, niech suńka narazie oswoi sie z nowym otoczeniem. Aaaa mamusia lubi dobrze karmić pieski, może uda sie przytyć :diabloti: W każdym razie Dosia wciaż chodzi przyklejona do nogi :lol: Zdjecia takie sobie, jak się dziewczę przyzwyczai do tego, że jakaś baba celuje w nia ciężkim sprzętem to będzie lepiej :eviltong: Quote
Ewanka Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 Anko-szklanko :) baaardzo dziękuję, zdjęcia cudne :) Dosia vel Ritka taka właśnie jest, nieśmiała, zawsze przyklejona do nogi, delikatna, kochana sunia ... chyba dlatego tak trudno znaleźć odpowiedni kochający i wrażliwy, jak ona sama, domek. Jeśli chodzi o karmienie, to myślę że można pomalutku wprowadzać nowe pokarmy, ja się bałam, bo ledwo udało nam się ją wyciągnąć z długotrwałych biegunek. Było wiele prób i dopiero karma jagnięcina z ryżem, która najmniej uczula, okazała się odpowiednia. Quote
Akrum Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 śliczna Dosieńka :) Widzę, że nie było aż tak źle z tą zmianą miejsca zamieszkania, ufff.... Zdjęcia przepiękne :) Quote
luka1 Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 ale uszy w górze - czyli nie jest źle. Jak zdobędzie się na kontakt z resztą bandy... - biedny ogród :lol: Quote
Ewanka Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 Akrum napisał(a):śliczna Dosieńka :) Widzę, że nie było aż tak źle z tą zmianą miejsca zamieszkania, ufff.... Zdjęcia przepiękne :) Ja mocno wierzyłam, że będzie dobrze. Dosienka jest zrelaksowana po wielomiesięcznych wakacjach ;) luka1 napisał(a):ale uszy w górze - czyli nie jest źle. Jak zdobędzie się na kontakt z resztą bandy... - biedny ogród :lol: Dosia, jak przystało na hrabiankę, chodzi wyłącznie po alejkach, nie wiem jak reszta bandy :evil_lol: Quote
Ewanka Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 [quote name='anka_szklanka'] ............. nie mogłam sobie odmowić :loveu::loveu::loveu: Quote
anka_szklanka Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 pozwoliłam sobie wrzucić Dosie na fejsbukową stronę hotelową, mozna udostepniać album http://www.facebook.com/media/set/?set=a.205427316160542.45653.193644400672167&saved EDIT: Słuchajcie, podobno Dosia i Kajtun zakochali się w sobie od pierwszego wejrzenia, ganiają razem po ogrodzie! Nie kryjemy zaskoczenia, musze pojechać i zobaczyć to na własne oczy bo nie dowierzam :D Quote
Ewanka Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 To wspaniała wiadomość !!!!!!!!!!!!!! :multi::multi::multi: Tego jej było trzeba, chłopaka z "jajami" ... bardzo się cieszę. Nasz Zorba mimo, że jajeczny jest taki, hmmmm, jakby to delikatnie ująć ... maruda :roll: Quote
anka_szklanka Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 [quote name='Ewanka']To wspaniała wiadomość !!!!!!!!!!!!!! :multi::multi::multi: Tego jej było trzeba, chłopaka z "jajami" ... bardzo się cieszę. Nasz Zorba mimo, że jajeczny jest taki, hmmmm, jakby to delikatnie ująć ... maruda :roll: Ewanko, mama zrobiła zdjęcie telefonem z tych gonitw, ale mówiła że nie może odnaleźć Twojego nr żeby Ci wysłać :P Quote
Ewanka Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 anka_szklanka napisał(a):Ewanko, mama zrobiła zdjęcie telefonem z tych gonitw, ale mówiła że nie może odnaleźć Twojego nr żeby Ci wysłać :P wysłałam PW z namiarami :) Quote
Recommended Posts