Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Popytałam wszystkie znane mi DT i niestety wszędzie pełen skład, nigdzie nie ma miejsca :(
Hoteliki odpadają, bo przecież hrabianka nasza przyzwyczajona jest do wygód, więc nie może trafić do kojca.

Nie mam pomysłu, na prawdę.Do końca miesiąca mamy 2 tygodnie - chyba musimy zacząć myśleć,by wydarzył się jakiś cud :shake::shake::shake:

Posted

[FONT=Georgia]Coś na poprawę nastroju - nasza Dosia ogrodniczka :loveu:[/FONT]

Akrum, miejsce w hoteliku jest, w sypialni Panstwa na fotelu, tylko z kasą krucho ... bo tam jest 12/doba plus karma, wiecej o 60zl/mies :(

Posted

modliszka84 napisał(a):
do końca miesiąca???????????
dajesz nam dwa tygodnie na znalezieniu Dosi nowego lokum???????????????

Modliszko, proponowałam awaryjne miejsce w hoteliku "Mokry nosek", na fotelu u Panstwa w sypialni, pokryłabym koszt pierwszego miesiąca tym, co dostałam za m-c maj, ale jak wiemy, dalsze miesiące mogą być problemem.
Wobec tego awaryjne wyjście nie wypaliło :(

piechcia15 napisał(a):
z tego co wiem to Ewa czeka z wyjazdem na wydanie Dosi, dlatego musimy się streszczać.

Dokładnie tak, poczekam aż Dosieńka znajdzie awaryjne miejsce, ale nie mogę czekać zbyt długo :( ... wiadomo, że nie wystawię jej za drzwi.

Ten hotelik wydawał mi się dobrym pomysłem, mieszkają tam psiaki dogomaniackie i "prywatne", w ostatnich dniach cztery psy dogomaniackie zostały wyadoptowane ... może to dodatkowa szansa dla hrabianki. Rozumiem jednak , że kwestia finansowa jest tu problemem nie do przeskoczenia.

Mam nadzieję, że może w rodzinie jakiegoś dogomaniaka Dosina znajdzie miejsce, to pies , który dostosowuje się do osób, z którymi mieszka.

Posted

Ewo a czy wiesz które psy tam są?może jednak warto powalczyć o to miejsce. Ale wolałabym najpierw zasięgnąć opinii osób których psy tam są. Kurcze ale jak my damy radę z kasą?:(

Posted

Dosia wita o poranku :)

ja 10/mies do konca roku , mogę wpłacić jednorazowo.

Ciotki, trochę się boję, że to miejsce nam zniknie, fotel w sypialni tak często się nie trafia (!!!)
... zastanawiajcie się możliwie szybko.

Pamiętam, że Fundacja Nero z Sochaczewa dawała tam swoje psy, z tego co czytałam na wątkach nie było żadnych problemów. Trudno mi teraz znaleźc konkrety, ale poszukam jeszcze.

Edit.

oglądając zdjęcia Dosienki uświadomiłam sobie , że ma jeszcze jedną ważną zaletę, mianowicie ... nie kopie i nie niszczy ogródka, między kwiatami chodzi alejkami - mówiłam, że ideał :evil_lol:

Posted

_Goldenek2 napisał(a):
Słyszałam, że w sobotę na SGGW w Warszawie jest Wielka Majówka, na której studenci weterynarii pokazują nasze adopcyjne psiaki. Może to jakaś szansa na adopcję?

Tylko psy fundacyjne mogą tam byc. Szkoda, że nikt nie zabrał Dosi na Pola Mokotowskie jak był Dzień Ziemi. Szczerze współczuję sytuacji, ale od momentu kiedy pojawił się szczeniak byłam pewna w 100%, że Dosia "na dniach" będzie musiała szukać nowego DT.

Posted

rozmawiałam teraz długo z tą Pania z hoteliku. Brzmi zachęcająco, nie mniej jednak wolałabym zobaczyć to miejsce na własne oczy. No chyba, że np.ty Ewo zawieziesz tam Dosię i zadecydujesz czy zostawiłabyś tam swojego psa. A my najwyżej pojedziemy tam za jakiś czas "na kontrolę". Pani w domu ma 3 psy o ile nic nie pokręciłam. Każdy ma do dyspozycji inne pokoje, no chyba, że sie akceptują to mogą chodzić razem. Dosi pokój jest zajęty do niedzieli więc mamy czas do namysłu. W niedzielę umówiłam sie że zadzwonię z ostateczną decyzją.Jej córka robi faktycznie przepiękne zdjęcia, zawodowo.Twierdzi że w ostatnim czasie do adopcji poszło 8 psów od nich. Może to szczęście przeszłoby na Dosię?ale ma tez boksera, który jest u nich od 3lat.
no tylko musimy wykombinować coś z kasą, bo to jednak 12zł/doba +karma więc nie przelewki:( 360zł miesięcznie +karma.

Ewo mniej więcej na ile czasu starcza jej taki worek karmy??czy my ja przestawiłyśmy ma tą tańszą karmę czy nie?bo straciłam rachubę.

CO ROBIMY????? niech się każdy wypowie, bo nie chce sama podejmować decyzji:(

Posted

Dosia jest przestawiona na tańszą karmę, czyli 15kg/99zł , Bosch lamb&rice, dobrze ją zjada, kupa ok, ma troszkę mniejszy apetyt niz zimą, dzienna dawka ok.20dkg, czasem ciut mniej. Nowy worek zaczęła na początku kwetnia, worek starcza na ok. 75 dni, więc +/- do połowy czerwca, o ile się nie mylę w obliczeniach.

Posted

ja go wydrukuję i rozwieszę w naszych lecznicach i proszę aby więcej osób wzięło się do roboty, bo promocja sama się nie zrobi:( Gdyby każdy wydrukował taki plakat i gdzieś zaniósł , zrobił kilka ogłoszeń to może by się udało.Trzeba spojrzeć czy allegro nie trzeba zmienić?wyróżnić?gratke i gumtree wyróżnić

gdyby każdy z nas wysłała choć 10 pw z zaproszeniem na wątek to może wpadłaby jakaś deklaracja???

brać się do roboty !!!

Posted

A tu apel:
Z Kubusiem wszystko w porządku, ale szczeniaczek odebrany niedawno z tego samego kojca ma parwo - nie wiadomo czy przeżyje, fundacja szuka rozpaczliwie staglobanu (immuno-szczepionka), nie ma w Polsce, nie ma w Niemczech. Może ktoś wie kto ma zapas?

Posted

[quote name='piechcia15']nie dam psa do hotelu za 12zł/dobę
tego hotelu nie znam, musiałabym pojechać i sprawdzić, bo nie mam zaufania do hoteli.

Piechcia - pojedź i zobacz. To nie jest zwykły hotel. Znam tych ludzi od lat i wiem jak traktują psiaki. Nazywają się hotelem bo są zarejestrowani i nie biorą kasy za friko. Faktycznie opiekują się psami jak swoimi, córka Pani Małgosi robi super zdjęcia. Psiaki maja do dyspozycji ogród.
Zresztą najlepiej pojechać i zobaczyć.Ja mam tam swoją Milkę
http://www.dogomania.pl/threads/207002-MILKA-szczeniak-z-Trojanowskiego-lasku

Posted

[quote name='luka1']Piechcia - pojedź i zobacz. To nie jest zwykły hotel. Znam tych ludzi od lat i wiem jak traktują psiaki. Nazywają się hotelem bo są zarejestrowani i nie biorą kasy za friko. Faktycznie opiekują się psami jak swoimi, córka Pani Małgosi robi super zdjęcia. Psiaki maja do dyspozycji ogród.
Zresztą najlepiej pojechać i zobaczyć.Ja mam tam swoją Milkę
http://www.dogomania.pl/threads/207002-MILKA-szczeniak-z-Trojanowskiego-lasku

Luka , dziękuję za informaccję i rekomendację hoteliku :)
... może Dosieńka tam trafi, a mi bardzo zależy na tym, by była otoczona życzliwymi osobami, kochającymi psiaki.

[quote name='Akrum']Dosieńko, mam nadzieję, że nie przeżyjesz za bardzo tego wszystkiego, że się na nowo nie zamkniesz w sobie...

Też o tym myślę przez cały czas, ale niestety teraz ma spory dyskomfort, ze względu na mega-aktywnego malucha.
Nigdy nie miałam szczeniaczka, nie wiedziałam, że to takie szalone stworki ... mała zamęcza też Zorbę, ostatnio wylizywała mu migdałki w wielkiej otwartej paszczy :evil_lol:, zupełnie jak kiedyś Lenka ... ale Dosinka nie toleruje takich poufałości, jak to hrrrabianka.