paniMysza Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 Ewanka napisał(a):na to nie wpadłam, szanuję dosiną wyłączność fotelową , ale moze rzeczywiscie złamać to tabu. koniecznie. siadajcie tam tez z meżem. jak dosia lezy, niech wam ustapi miejsca. zawłaszczyła sobie fotel i nie chce sie nim podzielić:) Quote
kasia14 Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 Normalny, podstawowy plakat mogę zrobić na jutro Quote
Ewanka Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 Super ciotki, może jakoś wspólnymi silami, uda się znaleźć ten jedyny dom dla hrabianki Dosieńki :) Quote
Marycha35 Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 Najlepiej d w o r e k....;) A Ty kochana jesteś, że nie siadałaś na JEJ fotelu, hi:) Quote
Ewanka Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 Marycha35 napisał(a):Najlepiej d w o r e k....;) A Ty kochana jesteś, że nie siadałaś na JEJ fotelu, hi:) O, jestem zdecydowanie ZA !!!!! ... a z tym fotelem, to dla mnie było jakieś takie naturalne, fotel jest Dosi i już ;):) Quote
Ewanka Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 Wiesz, tak teraz sobie myślę, że ten fotel to jest jedyne miejsce, gdzie Dosia czuje się w 100% bezpiecznie i u siebie. Wszystkie inne miejsca nawiedza Zorba, ludzie i malutka suczka, jedynie ten fotel Dosia ma na wyłącznoć ... czy można jej to zabrać ??? Quote
Marycha35 Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 Ewanko mówi się, że często właściciel jest podobny do swego psa, to działa nawet w sytuacji DT!!!! Wrażliwa sunia.... Jesteś kochana i już:) Quote
paniMysza Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 Ewanka napisał(a):Wiesz, tak teraz sobie myślę, że ten fotel to jest jedyne miejsce, gdzie Dosia czuje się w 100% bezpiecznie i u siebie. Wszystkie inne miejsca nawiedza Zorba, ludzie i malutka suczka, jedynie ten fotel Dosia ma na wyłącznoć ... czy można jej to zabrać ??? moim zdaniem można. mi sie wydaje, że ona wcale nie jest tam wyluzowana, wręcz odwrotnie. z tego co zrozumiałam uważa fotel za swoja twierdzę i spina sie za każdym razem, gdy ktoś po niego podchodzi. no ale jak uważacie, jestescie na miejscu, więc wiecie lepiej:) Quote
MyrkurDagur Posted April 22, 2011 Posted April 22, 2011 Proszę, zajrzyjcie do tej suni ON - jest skrajnie zagłodzona - waży 9 kg i nie wiadomo, czy przeżyje... :( http://www.dogomania.pl/threads/206543-Zagłodzona-sunia-ON-waży-9kg!-Jest-w-bardzo-ciężkim-stanie...-POMOCY!!!?p=16749403#post16749403 Quote
Ewanka Posted April 23, 2011 Posted April 23, 2011 [FONT=Georgia]:Rose:[/FONT] :loveu::loveu: :loveu::loveu::loveu: :loveu::loveu::loveu::loveu: :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: [FONT=Georgia]Dosia składa najlepsze życzenia[/FONT] [FONT=Georgia]z okazji Świąt Wielkanocnych[/FONT] [FONT=Georgia]wszystkim kochanym ciociom i wujkom[/FONT] :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: :loveu::loveu::loveu::loveu: :loveu::loveu::loveu: :loveu::loveu: :loveu: Quote
piechcia15 Posted April 23, 2011 Author Posted April 23, 2011 my Dosi też życzymy wesołych i owocnych świąt:)może w te święta ktoś ją wypatrzy? Quote
Ewanka Posted April 23, 2011 Posted April 23, 2011 piechcia15 napisał(a):my Dosi też życzymy wesołych i owocnych świąt:)może w te święta ktoś ją wypatrzy? oby, oby !!! a ma jakieś nowe świąteczne ogłoszenia? ;) Quote
Marycha35 Posted April 23, 2011 Posted April 23, 2011 Dziękujemy:) Ewanko i dla Ciebie oraz Twojej Rodzinki Wesołych!!!!:) Quote
piechcia15 Posted April 23, 2011 Author Posted April 23, 2011 Paja znowuż robiła jej pakiecik 60 ogłoszeń Quote
kasia14 Posted April 23, 2011 Posted April 23, 2011 kurcze, postaram sie jutro zrobic po południu plakat, przepraszam ze opoznienie Quote
Ewanka Posted April 24, 2011 Posted April 24, 2011 Trenujemy z Dosią lekceważenie małej szczeniorki :cool3: ... mała chodzi po domu na smyczy, oczywiście nie non stop, a Dosia przechodząc obok staje się na moment przezroczysta i jakoś funkcjonujemy. Quote
piechcia15 Posted April 24, 2011 Author Posted April 24, 2011 pomóżcie mi znaleźć temu szczylkowi jamnikowemu dom, bo inaczej trafi do schroniska:( http://www.dogomania.pl/threads/206649-Pabianice-szczeniak-jamnika-znaleziony-na-ulicy-pilnie-DT-bo-grozi-mu-schron-!!!?p=16760573#post16760573 Quote
Akrum Posted April 26, 2011 Posted April 26, 2011 Dosieńko witam cię po świętach :) pewnie wylegiwałaś się na dworze w te kilka świątecznych dni, co? Taka śliczna pogoda była, słoneczko smażyło - a ty Dosieńko uwielbiasz słoneczko :) Quote
Ewanka Posted April 26, 2011 Posted April 26, 2011 Dosia wita w piękny słoneczny dzień :) ... przed sekundą wróciliśmy z długiego spaceru po lasku, łące, sadzie ... mała szczeniorka na smyczy, dorosłe psy oczywiście luzem. Dosia , jak zwykle szła tuż za mną, z jednej, a mała z drugiej strony. Potem trochę wylegiwania się w pełnym słoncu, a ja na krześle z małą na kolanach, potem było bieganie, aportowanie, zabawy. Niby wszystko było wspaniale, wszyscy zgodni, że pogoda świetna i jest fajnie. Dosia w różnych momemtach podchodziła, wąchała malucha, chyba po raz pierwszy tak dokładnie i nagle ... nawarczała na nią groźnie, aż przebiegł mnie dreszcz od stop do głów. Obrugałam Dosię za tę akcję, ale nie wiem z jakim skutkiem. Dosia nigdy nie zaczepiła w ten sposób żadnego dorosłego psa, sądzę, że może iść do domu ze spokojnym psem obojętnej płci. Hrabianka zdecydowanie woli dorosłych przedstawicieli swgo gatunku, szczeniorki są beeeeee :( Mam nadzieję, że akcaja plakatowo - ogłoszeniowa da szybkie rezultaty, bo atmosfera się jednak zagęszcza. Dzisiaj śniło mi się, że wymyślam tekst do ogłoszenia, a zdecydowanie nie mam talentu w tej dziedzinie , ale z całą pewnością bylo tam : Hrabianka Rita [w domu nie zmieniałam jej imienia, bo była tak zagubiona, a to był jedyny znajomy dla niej dźwięk], jak legendarna Rita Hayworth [dla średniego i starszego pokolenia kinomanów to mega gwiazda o tragicznych osobistych loosach] nigdy nie zaznała szczęścia ... itp itd. hahaha , po obudzeniu pośmiałam się trochę z moich literackich nocnych zmagań. http://www.google.com/search?q=rita+hayworth&hl=pl&rls=com.microsoft:pl:IE-SearchBox&rlz=1I7SMSN_pl___PL356&prmd=ivnso&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=o5-2TdfTIc_rsgaR0YTDDQ&ved=0CCIQsAQ&biw=1007&bih=478 Tak, czy siak, dla Dosieńki pilnie potrzebny wspaniały dom !!! a może wykorzystać w ogłoszeniu, czy na plakacie, taki tekst, na ktory natknęłam się w sieci ................ moze są ludzie, do których to przemówi [???] psie serce ............ [autor (mi) nieznany] ...Nie udaje, nie kłamie, nigdy serca nie złamie mojego ..... Wciąż mnie uczy miłości i wciąż żąda czułości ode mnie .... Nie grymasi, nie bije, tak się cieszy, że żyje tu ze mną ..... On mnie zawsze obroni, przed smutkami ochroni moimi .... Więcej daje niż bierze, nie chce siadać przy sterze przede mną ..... Gry raz miłość w psim sercu zagości, to nie oprzesz się już tej miłości .... Quote
Marycha35 Posted April 26, 2011 Posted April 26, 2011 Ewanko o Ricie Hayworth super:) Proroku Ty!!!!;) Quote
Recommended Posts