piechcia15 Posted January 12, 2011 Author Posted January 12, 2011 dziękuje za przybycie:) Dosia ma problemy z trawieniem i toleruje tylko karmę Nutra Nagets Quote
Aimez_moi Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 Sliczna jest Dosienka.......:):) Wiem jak to jest z karma specjalistyczna...... nasz Ramzes je Hillsa ID i pochlania go raz dwa..... Quote
piechcia15 Posted January 12, 2011 Author Posted January 12, 2011 skróciłam tekst do ogłoszen, aby Anitka mogła wstawić na FB:) Przez całą jej 5 letnią egzystencję tylko raz miała szczęście. Bo chociaż zabrzmi to dziwnie, w tym konkretnym przypadku schronisko do którego trafiła jest jedyną pozytywną rzeczą, jaka ją do tej pory spotkała. Rita dostała szansę od losu. Na początek nowej drogi dostała także nowe imię – Dosia, aby mogła zapomnieć o smutkach i krzywdzie, jakiej doznała. Szczęście uśmiechnęło się do Dosi po raz drugi. Dosia pojechała do domu tymczasowego. Poznała tam co to miłość, spokój, dobro. Sunia śpi na kanapie, biega po ogrodzie, cieszy się wolnością i bliskością ludzi. Dosia jest zgodna z innymi psami, zachowuje czystość w domu, dobrze radzi sobie na smyczy. Potrafi jeździć samochodem, nie sprawia problemów. Jest inteligentna, szybko się uczy. Będzie idealnym przyjacielem samotnej osoby, ponieważ mocno przywiązuje się do jednego opiekuna i pozostaje mu wierna. Łagodna i przyjaźnie nastawiona do wszystkich ludzi. Zaszczepiona, wysterylizowana, zaczipowana. Delikatna, subtelna, spokojna. Taka właśnie jest Dosia. Teraz Dosia wedle przysłowia do trzech razy sztuka, wypatruje dla siebie domu najlepszego z najlepszych, tego jedynego i ostatniego na drodze jej życia. Jeżeli chcesz zyskać wspaniałego przyjaciela, nie każ jej dłużej czekać, zadzwoń. Kontakt w sprawie adopcji: 692486565, piechcia15@poczta.onet.pl Quote
EVA2406 Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 Dzisiaj dostałam trochę karmy Hills, ale id tam nie było. Koleżanka ma do odsprzedania worek id, taniej niż w sklepie. Może ktoś potrzebuje? A Nutra Nagets, ile kosztuje? Quote
auraa Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 Jestem. Później przeczytam................ Quote
piechcia15 Posted January 12, 2011 Author Posted January 12, 2011 niestety nie wiemy czy Dosia by tolerowała Hillsa, a szkoda ryzykować jak już w miarę jej się unormowało. Nutra kosztuje 145zł za 15kg Quote
sylwija Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 niestety nie mogę teraz pomóc finansowo, ale zapisuję i jak się ustabilizuje sytuacja Jaspera, to coś wpłacę. Quote
EVA2406 Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 piechcia15 napisał(a):niestety nie wiemy czy Dosia by tolerowała Hillsa, a szkoda ryzykować jak już w miarę jej się unormowało. Nutra kosztuje 145zł za 15kg To taniej niż Hills Quote
Ulka18 Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 Moze zrobicie jakies allegro cegielkowe? Moze w ten sposob wpadnie kasa. Pomysl z FB i NK tez jest dobry. Poprosze o nr konta, wplace jednorazowo 20 zl. Wiecej nie moge. Wszedzie kaplica z domami, deklaracje sie wykruszaja. Quote
Ewanka Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 [quote name='piechcia15']niestety nie wiemy czy Dosia by tolerowała Hillsa, a szkoda ryzykować jak już w miarę jej się unormowało. Nutra kosztuje 145zł za 15kg Teraz jest promocja w Krakvet .... karma dla Dosi NUTRA NUGGETS Lamb Meal & Rice Dog : 18 kg za 145 zł http://www.krakvet.pl/nutra-nuggets-lamb-meal-rice-15kg-gratis-p-385.html Quote
Akrum Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 Dosieńko, śliczna charcikowa panienko, gdzie ten twój wymarzony domek, co? Quote
Havanka Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 Witam u Dosi. sorry, ale finansowo nie dam już rady. Czasem pomagam bazarkami, ale w tej chwili nie mam już co wystawić. Może bazarek serduszkowy? Takich jeszcze nie robiłam. Może spróbuje wystawić wirtualne serduszka np. po 5 zł? Quote
Enigma79 Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 Dostałam PW. Wpłacę na poczcie 10 zł dla suni.Powodzenia, oby ta śliczna panienka wkrótce znalazła swój dom. Quote
agni Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 za offa przepraszam :oops: Ten król rocka może i Ci nie zaśpiewa ale na pewno w myślach sobie nuci te słowa "Love Me Tender..." zajrzyj proszę do Elvisa http://www.dogomania.pl/threads/197337-Elvis-Czy-nowy-rok-b%C4%99dzie-%C5%82askawy-prosz%C4%99-o-chwil%C4%99-uwagi-i-wej%C5%9Bcie-na-w%C4%85tek-PROSZE Quote
Tofikowa Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 Poproszę nr konta, jestem na zaproszenie Piechci15. Quote
Aimez_moi Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 EVA2406 napisał(a):Dzisiaj dostałam trochę karmy Hills, ale id tam nie było. Koleżanka ma do odsprzedania worek id, taniej niż w sklepie. Może ktoś potrzebuje? A Nutra Nagets, ile kosztuje? My kupujemy dla naszego Ramzesa Hills ID na allegro po 209 zl za worek 14kg..... Quote
tripti Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 [quote name='Ewanka']Teraz jest promocja w Krakvet .... karma dla Dosi NUTRA NUGGETS Lamb Meal & Rice Dog : 18 kg za 145 zł http://www.krakvet.pl/nutra-nuggets-lamb-meal-rice-15kg-gratis-p-385.html no to rzeczywiście dobra cena. Ewanko a mogłabyś dla mnie sprawdzić na opakowaniu ile to ma procent tej baraniny i w jakiej formie? tzn czy mięsa czy mączki, bo prawdę to tylko na opakowaniu podają :) dziękuje. Quote
Ewanka Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 [quote name='tripti']no to rzeczywiście dobra cena. Ewanko a mogłabyś dla mnie sprawdzić na opakowaniu ile to ma procent tej baraniny i w jakiej formie? tzn czy mięsa czy mączki, bo prawdę to tylko na opakowaniu podają :) dziękuje. niestety nie da się tego sprawdzić, worek oklejony szczelnie folią i słabo cokowiek widać. w necie powinny być szczegółowe dane ... może na innej stronie. Dosia bardzo ładnie zjada tę jagnięcinę, mojemu psu też kupiłam tę samą karmę i jestem zadowoona. tu jest trochę info ... http://www.bayzone.pl/karma-nutra-nuggets-lamb-meal-rice-dog-15kg-p-19920.html Quote
polubek Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 ciotka piechcia mnie zwerbowała, odmeldowuję się i na razie zapisuję. szykuję się do pracusi ale może w końcu jutro przyklapnę i zacznę gonić dogo ;) Quote
Havanka Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 Cioteczki, proszę o podrzucanie i reklamowanie bazarku cegiełkowego dla Dosi. Może uda się zebrać trochę grosza... http://www.dogomania.pl/threads/200137-Pozostaw-po-sobie-okruch-dobra...Bazarek-cegie%C5%82kowy-dla-Dosi-do-20.01-godz.20.00 Quote
tripti Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 fajniutki bazarek :))) Ewanka, dzięki, właśnie przybieram się do przestawienia na karmienie suchą karmą, nutra na pewno najkorzystniej wypada cenowo, tylko właśnie nigdzie nie piszą w jakiej formie jest ten procent mięsa i ile go jest :) Quote
EVA2406 Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 Aimez_moi napisał(a):My kupujemy dla naszego Ramzesa Hills ID na allegro po 209 zl za worek 14kg..... Ona chce oddać taniej, bo już nie potrzebuje, ale z Warszawy do Szydłowca.................trochę daleko............. Quote
piechcia15 Posted January 13, 2011 Author Posted January 13, 2011 starałam sie wszystkim odpisać, jesli kogoś pominęłam to przepraszam DANE DO PRZELEWU SĄ W 1 POŚCIE bardzo dziękuje tym co przybyli i tym co wpłacili i tym co chociaż podrzucają. Havanko bardzo dziękuję za bazarek, fajny pomysł i już widać efekt!! po raz kolejny mam dowód że nie na marne siedzę kilka godzin i wysyłam PW jak widać można.... ale chyba tylko mi zależy:( Ewo chciałam zapytać czy trzymasz się tych dawek dziennych które ma jeść Dosia, czy dajesz na oko?bo powinno sie przestrzegać tych porcji Quote
kmurdz Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 jestem opozniona z wplata, ale nadrobie i robie przelew jak tylko dostane numer konta. buziaki dla ksiezniczki! Quote
tripti Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 EVA2406 napisał(a):Ona chce oddać taniej, bo już nie potrzebuje, ale z Warszawy do Szydłowca.................trochę daleko............. a co trzeba z Wawy do Szydłowca? jeżdżą ludzie na tej trasie :) Quote
Recommended Posts