Ewanka Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 Wet z pewnoscia chce gotowke, tu nie ma zwyczaju wizyt ''na kreche'' ... ja zaloze ze swoich pieniedzy, tak chyba bedzie dla wszystkich wygodniej. Koszt bdzie oscylowal ok. 250- 270 pln ... dochodza leki, kaftanik itp. ... mozna zadzwonic do kliniki i dopytac co i jak, ja tez dzwonilam tam 'anonimowo' ;) Dobrze, ze jest jeszcze troszke czasu, to wyjasni sie jaka suma ma byc na f-rze ;) ... a swoja droga nie wiem czy oni wystawia taka ''czastkowa'' f-re (???) Quote
kasia14 Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 Czyli powinno to wyglądać tak: Ewanka płaci za strylkę Dosi i bierze fakturę za zabieg. Fakturę wysyła razem z kartką w środku, że sterylizacja jest zgłoszona przez Obraczus87 i zabieg był już zapłacony, na kartce musi być też napisane na jaki numer konta ma być wysłany zwrot pieniędzy przez skarbonkę sterylkową.Otrzymujemy 100%zwrotu jako że Obraczus87 (ja również) jesteśmy stałymi wpłacającymi. Ewanka dostaje zwrot pieniędzy na podane przez siebie konto. Koniec procedury :) A, jako, że otrzymujemy 100% zwrotu fajnie by było zrobić jakiś bazarek na skarbonkę sterylkowa, bo jest coraz mniej pieniędzy u nich a suk pełno, albo jednorazowo wpłacić chociaż parę groszy na ich konto w ramach podziękowania.... tak myślę. Quote
tripti Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 ja zrozumiałam, że zwrot jest do kwoty 200 zł, więc bazarek na pewno przyda się na pokrycie reszty. Quote
Ewanka Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 tripti napisał(a):ja zrozumiałam, że zwrot jest do kwoty 200 zł, więc bazarek na pewno przyda się na pokrycie reszty. ... no wlasnie trzeba to koniecznie doprecyzowac, na jaka kwote bedzie zwrot ??? a ile ma byc na fakturze ??? itp. dobrze, ze mamy jeszcze poltora tygodnia, to wszysko sie wyjasni ;) Quote
tripti Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 [quote name='obraczus87']Ewanko, wszystko jest napisane na 1 stronie. http://www.dogomania.pl/threads/184498-Akcja-STERYLIZACJA-(by-bezdomniaków-było-mniej)-NOWE-Konto-!!! Nas dotyczy refundacja kosztow w kwocie 200zł. Jesli masz jakiekolwiek watpliwosci odnosnie fv, najlepiej zapytac SOEMĘ. Acha na fakturze trzeba nakleic karteczke z informacja, iz suka była zgłoszona przeze mnie ;) a tutaj............ Quote
kasia14 Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 Niekoniecznie do 200zł. Jako, że jesteśmy stałymi deklarowiczami z obarczus nam przysługuje zwrot 100%! Tylko, że początkowo była mowa o tym, że 200zł będzie kosztował zabieg i o taką kwotę poproszono. Zaraz zapytam, czy dostaniemy więcej ale według regulaminu sterylek nie powinno być problemów. A, i Ewanko pamiętaj że faktura nawet jak zakładasz pieniądze to musi być na całą kwotę i na dane Stowarzyszenia (podane są stronę w tył przez Ciebie zresztą ;) ) Quote
Ewanka Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 [quote name='kasia14']Niekoniecznie do 200zł. Jako, że jesteśmy stałymi deklarowiczami z obarczus nam przysługuje zwrot 100%! Tylko, że początkowo była mowa o tym, że 200zł będzie kosztował zabieg i o taką kwotę poproszono. Zaraz zapytam, czy dostaniemy więcej ale według regulaminu sterylek nie powinno być problemów. ... to prawda, bo pierwotnie sterylke mial robic nasz miejscowy wet, ale po przemysleniu sprawy i zebraniu relacji ... zdecydowalam, ze sterylka powinna odbyc sie w Plocku, gdzie na miejscu maja wszysko co potrzeba, w razie czego...... tfu tfu. Quote
obraczus87 Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 Moje drogie Panie. Naprawde czasami lepiej jest doplacic niz nie otrzymac zadnego zwrotu. To, ze Dosia zostala zgloszona, nie oznacza wcale, ze dostaniemy w ogole te 200zl czy 250zl. Jak wyczerpie sie kasa ze skarbonki, zwrotu nie bedzie. Tym bardziej, ze PIECHCIA wiedziala o tym, że zwrot bedzie do 200zł, a my reszte pokryjemy. Zgodziła sie na to. Ja DOSIĘ tylko zglosilam. Jak ktos chce cokolwiek wiecej ustalac, niech kontaktuje sie juz z Soema. Quote
kasia14 Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 obraczus87 napisał(a):Moje drogie Panie. Naprawde czasami lepiej jest doplacic niz nie otrzymac zadnego zwrotu. To, ze Dosia zostala zgloszona, nie oznacza wcale, ze dostaniemy w ogole te 200zl czy 250zl. Jak wyczerpie sie kasa ze skarbonki, zwrotu nie bedzie. Tym bardziej, ze PIECHCIA wiedziala o tym, że zwrot bedzie do 200zł, a my reszte pokryjemy. Zgodziła sie na to. Ja DOSIĘ tylko zglosilam. Jak ktos chce cokolwiek wiecej ustalac, niech kontaktuje sie juz z Soema. Obraczus ale po co się denerwujesz? Napisałam przecież, że i tak powinnyśmy zrobić jakiś bazarek na sterylki. Jeśli go nie będzie, sama przy najbliższej wpłacie wpłacę więcej. Ja również jestem deklarowiczem, czemu Dosia miałaby nie otrzymać pełnego zwrotu? Nie jest to jakaś wygórowana cena, mogłaby być niższa, ale nie raz są i dużo droższe. Napisałam już do Soemy. Jeżeli się nie zgodzi, dołożymy z naszego pabianickiego funduszu ta nadwyżkę, której zabraknie. Chciałam tylko zaznaczyć, że Dosia nie ma pełnej kwoty na miesiąc zapewnionej z deklaracji ani karmy, więc wszystko dokłada piechcia z pabianickiej skarpety i chociażby dlatego można zapytać jeśli to możliwe o pełny zwrot, bo jak pieniądze nam się skończą to będzie problem, bo nikt tutaj więcej Dosi nie dołoży.... Quote
Ewanka Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 wstawilam Dosienke tu ... http://www.dogomania.pl/threads/195568-Warszawa-dom-dla-suczki-psa-średniej-wielkości?p=15647624#post15647624 Quote
obraczus87 Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 kasia14 napisał(a):Obraczus ale po co się denerwujesz? Napisałam przecież, że i tak powinnyśmy zrobić jakiś bazarek na sterylki. Jeśli go nie będzie, sama przy najbliższej wpłacie wpłacę więcej. Ja również jestem deklarowiczem, czemu Dosia miałaby nie otrzymać pełnego zwrotu? Nie jest to jakaś wygórowana cena, mogłaby być niższa, ale nie raz są i dużo droższe. Napisałam już do Soemy. Jeżeli się nie zgodzi, dołożymy z naszego pabianickiego funduszu ta nadwyżkę, której zabraknie. Chciałam tylko zaznaczyć, że Dosia nie ma pełnej kwoty na miesiąc zapewnionej z deklaracji ani karmy, więc wszystko dokłada piechcia z pabianickiej skarpety i chociażby dlatego można zapytać jeśli to możliwe o pełny zwrot, bo jak pieniądze nam się skończą to będzie problem, bo nikt tutaj więcej Dosi nie dołoży.... Kasiu, nie denerwuje sie. Tylko nie rozumiem czemu nie odezwalas sie gdy o tym pisalam WIELOKROTNIE. Wielokrotnie pisalam rowniez o koniecznosci nazbierania pieniazkow i na oplaty zwiazane z DT i na doplate do sterylki. A skoro ma byc i tak bazarek na watek sterylkowy, to tak samo mozna bylo pomyslec o bazarku na uzbieranie pieniedzy dla Dosi. Quote
kasia14 Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 Nie zawsze mam czas na przeglądanie wątku, brakowało tu tez konkretów do niedawna co, gdzie, kiedy i za ile. Zresztą, zobaczymy co odpisze Soema i jakie zdanie ma piechcia, nasza bankowa ;) Czy ktoś chciałby pomóc w bazarku dla Dosi lub/i na sterylki? Quote
obraczus87 Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 Trzeba by tez zaczac wysylac PW do ludzi z prosba o wsparcie Dosienki. Skoro co miesiac brakuje do oplaty DT.. Quote
piechcia15 Posted October 31, 2010 Author Posted October 31, 2010 moje drogie Panie... od początku była mowa o 200zł i na tyle się szykowałam, a resztę dorzucimy ze skarpety,trudno - nasz pies. W końcu ta sterylka ciągnie się za nami od miesięcy, dlatego tak was goniłam z wpłatami aby jakoś przyoszczędzić. Myślę, że nie ma co wyskubywać od sterylek ostatnich groszy. Lepiej aby inna sunia skorzystała o 50zł więcej. My damy radę bo MUSIMY. a więc moje drogie panny i panie bierzmy się do roboty a nie gadanie. Robimy bazarki, wysyłamy akty błagalne na pw o wsparcie Dosi, aby budżet podreperować. Bo nie zanosi się na rychłą adopcję, a kasa sama się nie zbierze. A jeszcze czeka nas kupno karmy,niebawem. Ja wystawiam te obróżki, ale coś marnie idą, dziś nie wzięłam się do kupy ale jutro to zrobię i wystawię bazar z nową dostawą. Nie ma co czekać że przez kilka dni się wszystko wyjaśni tylko tu i teraz. Czy już wiadomo na kogo fakturę?raczej wiadomo. Czy wiadomo na jaką kwotę?wiadomo 200zł. Trzeba zadzwonić do lecznicy i zapytać czy jest taka możliwość wystawienia faktury na część kwoty? No i wszystko. Ewo wyłóż kasę, a po zabiegu się rozliczymy, bo tak będzie najwygodniej,chyba. Bo jeszcze do ceny dojdzie ubranko i antybiotyki. A może Lilkowa ma ubranko?po co kupować? no, a teraz DO ROBOTY!:) Quote
tripti Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 a jakieś obróżki dla kotów masz w sprzedaży? z tego co wiem z naszego przypadku, to faktura jest wystawiana na całość i stowarzyszenie płaci całość, a do skarbonki wpłaca się kwotę nadprogramową, np sterylka Majki kosztowała 150 zł, na taką kwotę była faktura, mieliśmy dofinansowane 112 zł, czyli 38 zł wpłaciliśmy na skarbonkę, tu pewnie analogicznie. Wystawienie faktury na znane stowarzyszenie nie jest zabiegiem na krechę, tylko ma odroczoną płatność. Quote
obraczus87 Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 Trzeba sie dopytac wlasnie Soemy. Ale jesli wet moze wystawic tylko na kwote 200zł, to byloby fajnie. Jesli wystawi na calosc to wtedy jest tak jak napisalas. Warto byloby skontaktowac sie z wetem i ustalic juz wczesniej: - na jaka kwote moze wystawic fv - czy moze wet poczekac na wplate ze Stowarzyszenia?? (Soema zaraz po otrzymaniu faktury, przelewa kase. KWestia tygodnia.) Quote
piechcia15 Posted October 31, 2010 Author Posted October 31, 2010 co racja to racja,ale z drugiej strony po co wstrzymywać przelew jak można wyłożyć,a Soema na spokojnie nam odda. A Faktycznie jeśli wet nie wystawi częściowej fv to potem się odda skarbonce:) Quote
obraczus87 Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 piechcia15 napisał(a):co racja to racja,ale z drugiej strony po co wstrzymywać przelew jak można wyłożyć,a Soema na spokojnie nam odda. A Faktycznie jeśli wet nie wystawi częściowej fv to potem się odda skarbonce:) MAsz racje Ciotka :) :) :) Quote
piechcia15 Posted November 1, 2010 Author Posted November 1, 2010 noo ciotki do roboty, bo zrobiłam w końcu bazarek:) trzeba go rozpromować:) link w podpisie:D niech każda z was wyśle kilka zaproszeń:) Quote
Akrum Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 dzień dobry Dosieńko :) dzień zabiegu coooraz bliżej.. Quote
Ewa Gałązka Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 Bieduleczka się tak trzęsie, bo nie ma na niej grama tłuszczyku. Dobrze że poszły moje 2 pieski ( na które miałam deklaracje) do adopcji. wobec tego podniosę swoją deklarację na Dosię, tym bardziej że jest taka potrzeba. Może po tej sterylce szybciej znajdzie domek. Proszę zapisać że deklaruję 40 zł. Quote
Akrum Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 DOsiu, właśnie zrobiłam przelew na ciebie za listopad i grudzień :) Quote
Ewa Gałązka Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 Własnie zrobiłam przelew na DOSIĘ - 40 zł. za listopad- jutro powinien być na koncie Quote
tripti Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 moja za listopad też wysłana :) Ewa, ja tak właśnie ostatnio przez przypadek odkryłam na mapie Malwi, ze jest schronisko w Żyrardowie, chyba prężnie wolontariusze tam działają? działasz? ta sygnaturka w Twoim podpisie powinna gdzieś przeniosić? czy to tylko informacja? Quote
piechcia15 Posted November 2, 2010 Author Posted November 2, 2010 super dziękujemy za deklarację:0bardzo nam pomoże:) jutro uzupełnię stan konta:) Quote
Recommended Posts