Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie mam niestety skanera, mam nadzieję, że wyniki będą czytelne ... wszystkie są w normie :)

... i jeszcze paragon z poprzedniej wizyty ... z badania krwi Dosi

Posted

obraczus87 napisał(a):
Tutaj jest karma Dosi: http://www.krakvet.pl/nutra-nuggets-lamb-meal-rice-15kg-p-385.html

Cenowo wychodzi prawie tyle samo co u weta. :)

Jeśli można ją zamówić z dostawą do domu w tej cenie, to jest to bardziej atrakcyjne, bo po tą u weta, trzeba jechać aż do Płocka.

no i przecież musimy się zrewanżować jakoś Lilek za dwukrotne podwiedzienie Dosi do płockiej kliniki ... to ponad 35 km w jedną stronę (70), plus kilka w samym Płocku - 5 km (10) .. a Lilek do mnie też ma ok ok.10 km (20), nie wspominam już o poświęconym czasie ... koniecznie coś trzeba wymyśleć.
Łatwo policzyć ile tych km się nazbierało 100x2=200 km :crazyeye::crazyeye::crazyeye:

Były jakieś propozycje składki na transport, myślę, że można wrócic do sprawy ..... może w formie karmy dla Jej psiaków, a może macie jakieś inne propozycje ? :) ...

nie możemy tego tak zostawić, bo juz nigdy nie będe miała odwagi poprosic Ją o pomoc w transporcie Dosi do kądkolwiek :oops::oops::oops:

na górnym paragonie jest fiprex dwa razy, drugi dla Lenki ... oczywiście cena pojedyncza ;)

Dosia miała aplikowany Frontline, jak do nas przyszła , to już półtora miesiąca, myślę, że można/należy dać jej go ponownie ... chyba, że macie inne zdanie???

Posted

Tak, bo to są bardzo porządni weterynarze, nie drą skóry, mają fantastyczny stosunek do zwierząt, są cierpliwi. A ja puchnę z dumy, bo znam ich od lat i wielu osobom poleciŁam tę lecznicę, wielu psom oprócz moich wŁasnych pomogli. Jeśli zwierzęciu nie można pomóc i dŁużej ratować, bo to przysporzy mu tylko cierpień, mówią uczciwie, nie próbują wyciągnąć jeszcze trochę pieniążków dając zŁudną nadzieję (a znaŁam i takie przypadki, niestety). A Dośka Pani Doktor wygŁaskaŁa wczoraj i rozczulaŁa się nad nią jak nie wiem co.I sŁusznie, bo Dosiulek to ho, ho!

Posted

Jeszcze raz baaaaaaardzo dziękuję LILEK za transport (bez względu na czas i pogodę!!!)
... za wspaniała wiedzą merytoryczną, którą nas wspiera ...
i za to, że zawsze można na Nią liczyć !!!!

Posted

Ewanka!!! Jak jeszcze raz powiesz coś takiego, to się ciężko na Ciebie obrażę i będę odwiedzć tylko Dosiulka, a Ciebie nie!!!Dziewczyny, proszę Was, nie sŁuchajcie Ewanki. Ja już zaczęŁam pracę, będzie lepiej, a nawet może caŁkiem nieźle. Ja to robię, żeby pomóc i nie chcę żadnego rewanżu.
Do PŁocka nie tak daleko, piesio jest ważniejszy niż gŁupia benzyna. A czas?Na co go lepiej poświęcić nż na pomoc zwierzakowi i to jeszcze TAKIEMU ZWIERZAKOWI?Jest tyle psów w potrzebie, gŁodnych i naprawdę biednych, moje baszybuzuki mają dom, nas i jedzonko.Jak będzie kiepsko z tym ostatnim, to poproszę o pomoc. Narazie nie ma o czym mówić. A do Ewanki to ja się przejadę za takie propozycje!!!No!!!:evil_lol:

Posted

Lilek napisał(a):
Ewuś, a jak tam Lenkowa Łapcia? I jak mój kochany Dosiek dzisiaj?

Dosia kwitnąca :multi:

... z lenkową łapką też lepiej.

Liliek ... żałuję, że benzyna u nas w sadzie nie rośnie :p ... w tej sytuacji, musimy jakieś inne źródełko znaleźć, bo Twój wspaniały terenowy smok pali jak ... mega-smok :angryy:

Posted

SUper Dośka że jesteś zdroooowa :)
jak się cieszę :) widać faktycznie chodziło o karmę - a my jej już tu tyle chorób wymyślałyśmy :)
Dośka - wielkiego buziola w nos :)

Jeśli chodzi o kasę na paliwo - ja już przelałam dodatkowo w tym miesiącu 50 zł i widzę że dotarły, ale z tego co widziałam wcześniej - Lilek nie chce zwrotu za benzynę, więc pieniążki te przeznaczam na zapłatę za wizytę lekarską :) a jeszcze będzie coś grosza z bazarku mojego, który się dziś kończy, więc może i na karmę trochę starczy :)

Posted

Eee tam, źródeŁko. Co to, ja szejk arabski mam być?Nie chcę.Ewanko, a tak poważnie mówiąc, to naprawdę nie ma o czym mówić. Ja będę Dosiula wozić i Lenkę, jeśliby taka konieczność byŁa (tfu,tfu,tfu, na urok). Mieszkacie tak blisko,że to byŁoby świństwem zostawić Was odŁogiem.A poza tym to wy juz po drodze do PŁocka, więc nie marudź. Pozdrawiam Was wszystkich, ale, wybacz, Dosiulka i Lenkę i Zorbę najbardziej.

Posted

Dzewczyny, przepraszam za offa, ale przed chwilą dostaŁam ten mail od Luki1. BŁagam, jeśli możecie, pomóżcie.

Szukamy DS lub DT dla niedużego siedmioletniego kundelka,
krótkowłosego, do kolan. Pies jest przyjazny dla ludzi i mieszkał w
mieszkaniu - typowy kanapowiec. ( co do kotów nie sprawdzony)
Właścicielka psa jutro ma iść do szpitala, niestety nie chce pozostawić
psa. Sytuacja jest tym bardziej trudna, że pani jest chora na nowotwór i
to w ostatnim stadium. Najpewniej już nie wróci do domu. Rodzina nie
chce się zająć psem, w schronisku na Paluchu odpowiedzieli, że dokąd
pani zyje psa nie przyjmą - z resztą jakie on ma tam szanse?
Pies musi do jutra być odebrany od Pani. Proszę rozsyłajcie maile, musi
być jakieś wyjście.
Jagoda

Posted

myślę, że niech Dosia pobędzie teraz na tej karmie i jak będzie widać, że faktycznie skutkuje to zamówimy ten wielki wór. A czy ktoś sie orientuje jak to jest z dostawą/wysyłką?czy gratis?aczkolwiek i tak sie chyba bardziej opłaca. Bo 145zł za 15kg to wychodzi 9,6zł/kg o ile się nie mylę. To podobnie jak w Płocku, ale tam znowu musiałby ktoś jechać, chyba że skorzystać jakby np. Lilkowa jechała z jakimś swoim spem, ale w lecznicy mogą nie mieć takiej ilości. A czy ta w internecie to napewno ta sama Nutra? Bo opakowanie inne?tak tylko sie upewniam:)

ja przy Eukanubie sie nie upieram, tylko stoi u nas kubeł 10kg i mógłby któryś psiak skorzystać, ale to znowu byłoby ryzykowne, musiałaby najpierw go wypróbować.

Posted

Też myślę, żeby już Dosi nie mieszać w glowie ;) tzn. w żółądku ...
niech może będzie na tej karmie chociaz z kilka tygodni i wtedy, mam nadzieję, będzie wyraźnie widać poprawę ...
teraz mamy 2kg, to starczy na ok. 10 dni ... tak czy siak, trzeba pilnie dokupić.

Posted

Dosia, kochana moja :) wczoraj zakończył się mój bazarek :)
bazarek był na trzy cele, między innymi na ciebie kochana zbierane były pieniążki :)
A więc na karmę będziesz miała: 110 zł :loveu:

Posted

Akrum napisał(a):
Dosia, kochana moja :) wczoraj zakończył się mój bazarek :)
bazarek był na trzy cele, między innymi na ciebie kochana zbierane były pieniążki :)
A więc na karmę będziesz miała: 110 zł :loveu:

To wspaniała wiadomość ... :crazyeye:

bardzo dziękujemy kochana Ciociu :multi::loveu::multi::loveu::multi:

Dosia czuje się naprawdę dobrze, wydaje mi się, że już nic ją nie boli, jest znacznie żywsza, biega, cieszy się, prowokuje do zabawy ... jest wspaniała :loveu:

Posted

[quote name='Ewanka']Też myślę, żeby już Dosi nie mieszać w glowie ;) tzn. w żółądku ...
niech może będzie na tej karmie chociaz z kilka tygodni i wtedy, mam nadzieję, będzie wyraźnie widać poprawę ...
teraz mamy 2kg, to starczy na ok. 10 dni ... tak czy siak, trzeba pilnie dokupić.[/QUOTE]

Jeśli chodzi o te karmę to dostawa przy zamówieniu powyżej 99zł jest darmowa.

PIECHCIA jak sie zdecydujecie zakupić duży worek, to ja mogę zamówić, gdyz mam tam konto założone.

Posted

[INDENT]A czy mogę zaprosić na bazarek [IMG]http://www.dogomania.pl/threads/images/smilies/icon_wink.gif[/IMG]

[B][COLOR=#ff00ff]Sonia zaprasza na bazarek, z którego pieniążki wykorzystamy na jej diagnostykę i operację:[/COLOR][/B]
[URL="http://www.dogomania.pl/threads/192056-KUP-ZA-ILE-CHCESZ-czyli-zbieramy-na-operację-Sonki-z-dysplazją-02.10-godz.20-00?p=15301617#post15301617"][COLOR=#4444ff]http://www.dogomania.pl/threads/1920...7#post15301617[/COLOR][/URL] [/INDENT]

Posted

aha no ok to zobaczymy jeszcze z dzień dwa i najwyżej po weekendzie się zamówi, jeśli Ewa stwierdzi że warto. A po takiej karmie to kupa nie powinna przypadkiem zrobić się idealna?czy może tak być że będzie tylko ciut lepiej?znacie się, bo ja nie?:)

Posted

[quote name='piechcia15']aha no ok to zobaczymy jeszcze z dzień dwa i najwyżej po weekendzie się zamówi, jeśli Ewa stwierdzi że warto. A po takiej karmie to kupa nie powinna przypadkiem zrobić się idealna?czy może tak być że będzie tylko ciut lepiej?znacie się, bo ja nie?:)[/QUOTE]

Piechciu ja moge napisac tylko o przypadku mojego psiaka, który ma problemy z jelitami, żołądkiem i wchłanianiem. Koopa nigdy u Niego nie jest idealna...Jest dośc luźna, ale przynajmniej ma jakiś kształt. ;)