Marta72 Posted July 15, 2012 Posted July 15, 2012 [quote name='anka_szklanka'], jest bardzo podobna do mnie a gwarantuje że żaden szkoleniowiec mnie do sportu nie nakłoni :D[/QUOTE] :):):) oj :):) i ja nie pojmuję jak ludziska opowiadają o tych endorfinach:) po wylanym pocie:) spacerek i kawka w foteliku po:) to sa endorfinki:):) Quote
Marycha35 Posted July 15, 2012 Posted July 15, 2012 Się okaże, że Dosieńka i wysłucha i pomoże:);) Dogoterapia najlepsza na smuty! :) Quote
Marta72 Posted July 15, 2012 Posted July 15, 2012 hi,hi...wiem,wiem :):):) bedzie dobrze:) ale nad morze Dosię wyszarpię, bo kocham :) juz w przyszłym roku obiecuję bedą fotki z plazy:) Quote
piechcia15 Posted July 15, 2012 Author Posted July 15, 2012 no to i ja się cieszę, a swoją drogą fajnie że na miejscu jest jakiś Szkoleniowiec to zawsze w razie czego można iść do niego z poradą:) Quote
Marta72 Posted July 15, 2012 Posted July 15, 2012 no oczywista:) Dusia na słoneczku a pańcia w tę i nazad z kijkami:) pod jej czujnym okiem:):):) Piechciu pewno,że to dobrze:) fajnie,że trafiłam tu do Was :):):) Quote
Marta72 Posted July 15, 2012 Posted July 15, 2012 Dziewczyny wymieńcie karmy jakie Dosi słuzą najlepiej:) Quote
Marycha35 Posted July 15, 2012 Posted July 15, 2012 Wstyd przyznać, ale ja jeśli się da robię zwyczajne kopiuj, inaczej nie umiem;) Nie zawsze się tak jednak da. Quote
Marta72 Posted July 15, 2012 Posted July 15, 2012 no własnie:):):) ale jeszcze bedzie na to czas! Quote
piechcia15 Posted July 15, 2012 Author Posted July 15, 2012 Dosia ostatnio jadla Purinę dog chow salomona, ale ona samej suchej karmy raczej nie chce jeść:( trzeba jej mieszać z puszkami:( a i tak potrafi powybierać myślę że można na początek kupić po 1kg i patrzeć jak reaguje i czy zjada. kiedyś jadła Nutra Nagetts ale to droga karma i zrezygnowaliśmy. Quote
Marta72 Posted July 16, 2012 Posted July 16, 2012 (edited) hm....na pczątek to może nie miec apetytu przez wzglad na wzgląd... a od strony smakowej lepiej jej chyba podchodziła ta Nutra, co?? Mysle,ze na początek to trzeba jej dać to co lubi najbardziej i co oczywiście jej pasuje!! moje psiary, w tym jeden ze skłonnością do przewlekłych zapaleń trustki jadły tę i mam ja sprawdzoną http://www.krakvet.pl/purina-chow-adult-lamb-rice-15kg-p-975.html Czy zna ją Dosia?? A! dziś po południu bedzie u mnie zmierzchnica:) Edited July 16, 2012 by Marta72 Quote
Akrum Posted July 16, 2012 Posted July 16, 2012 może spróbuj kupić (jeśli możesz oczywiście finansowo) Brit Care dla alergików http://allegro.pl/brit-care-salmon-all-breed-12kg-15-przysmakow-dos-i2430379026.html. Za worek 12 kg zapłacić 149 zł (tak ja płaciłam ostatnio), a na prawdę psiakom spakuje, nawet tym wybrednym. Skład o wiele lepszy niż Dog Chow, więcej witamin i psiaki bynajmniej nasi podopieczni o wiele ładniej na Bricie wyglądają, niż na Purinie. U tego sprzedawcy, którego link wkleiłam często są fajne promocje. Quote
Marta72 Posted July 16, 2012 Posted July 16, 2012 Akrum tylko nie wiemy czy Dosisko zna te karme... zobaczymy co Dziewczyny powiedzą dzieki za podpowiedz:) włąsnie w kakvecie sweterki i polarki ogladałam:) nie byłam zwolennikiem takich cudów, ale jak mus to mus:-P:loveu: Quote
wiosenka Posted July 16, 2012 Posted July 16, 2012 Na początek lepiej nie fundować jej zmiany karmy. Quote
Akrum Posted July 16, 2012 Posted July 16, 2012 tak, tak... wiadomo, że na początek musi dostać tą samą karmę, bo stres i tak zrobi swoje. ten mój wpis wyżej to była tylko sugestia na przyszłość, że warto by było wypróbować, bo karma na prawdę dobra jest a stosunkowo tania. Quote
Czorcik Posted July 16, 2012 Posted July 16, 2012 [quote name='anka_szklanka']ja tu niestety nikogo nie znam, nawet sama nie mam prawa jazdy bo bym pomogła:( Czorciki pomogą pewnie jak czas pozwoli moje kochane :lol:[/QUOTE] jesteśmy w samochodowej rozsypce jak na złość , ale zobaczymy co się wykluje i będziemy kombinować :D Quote
Czorcik Posted July 16, 2012 Posted July 16, 2012 jeszcze pozostaje nam ta grupa wsparcia :):) https://www.facebook.com/groups/425886884111869/ Quote
Czorcik Posted July 16, 2012 Posted July 16, 2012 ale znając zycie będziemy kombinować , no jak Dosieńka potrzebuje to siła wyższa, jak nie my to będziemy próbować załatwiać inaczej :D Quote
piechcia15 Posted July 16, 2012 Author Posted July 16, 2012 Dosia je cały czas tą Purinę dog chow ale salomona ale tez niezbyt chętnie, u niej była jeszcze kwestia tego typu że ona nie chce jeśc zbyt dużych kawałków, a te karmy dla dużych iśrednich ras są dośc duże, z tego co pamiętam dlatego też przestała jeśc nutrę. To może zamów jej narazie puszki Animonda Grand Carno to lubi napewno bo miała dodawane do suchego jedzenia. z transportem będziemy myśleć i kombinować wizyta się obyła z oczywiście pozytywnym skutkiem:) Brit ma lepszy skład ale z nim tez trzeba wypróbować najpierw bo część psów np. się drapie a czasami maja biegunki. Lepiej kupić najpierw 1kg i zobaczyc czy zje. Ale to co jest dobre w Bricie to różne rozmiary karmy od S-XL Quote
piechcia15 Posted July 16, 2012 Author Posted July 16, 2012 Czorciku byłoby super gdyby udało sie coś wykombinować chociaż do połowy drogi, ale mamy czas do połowy sierpnia na szczęście Quote
Marta72 Posted July 16, 2012 Posted July 16, 2012 jesli chodzi o mnie, to chciałabym oczywiscie jaknajszybciej Dosię ,czyli juz 13 sierpnia:) Czyli jak dobrze rozumię mozna Dosi kupic karmę dla ras małych:), ale cos mi na jakimś zdjeciu migneło,ze zabki ma zniszczone, czy sie mylę??Moze to byc przyczyna niechęci do suchej.. Na wizycie poznałam bardzo sympatyczna Panią:) i nie tylko:) Quote
Recommended Posts