Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='anka_szklanka'], jest bardzo podobna do mnie a gwarantuje że żaden szkoleniowiec mnie do sportu nie nakłoni :D[/QUOTE]

:):):)
oj :):) i ja nie pojmuję jak ludziska opowiadają o tych endorfinach:) po wylanym pocie:)

spacerek i kawka w foteliku po:) to sa endorfinki:):)

Posted

no oczywista:) Dusia na słoneczku a pańcia w tę i nazad z kijkami:) pod jej czujnym okiem:):):)
Piechciu
pewno,że to dobrze:)
fajnie,że trafiłam tu do Was :):):)

Posted

Dosia ostatnio jadla Purinę dog chow salomona, ale ona samej suchej karmy raczej nie chce jeść:( trzeba jej mieszać z puszkami:( a i tak potrafi powybierać

myślę że można na początek kupić po 1kg i patrzeć jak reaguje i czy zjada.

kiedyś jadła Nutra Nagetts ale to droga karma i zrezygnowaliśmy.

Posted (edited)

hm....na pczątek to może nie miec apetytu przez wzglad na wzgląd...
a od strony smakowej lepiej jej chyba podchodziła ta Nutra, co??

Mysle,ze na początek to trzeba jej dać to co lubi najbardziej i co oczywiście jej pasuje!!

moje psiary, w tym jeden ze skłonnością do przewlekłych zapaleń trustki jadły tę i mam ja sprawdzoną http://www.krakvet.pl/purina-chow-adult-lamb-rice-15kg-p-975.html
Czy zna ją Dosia??

A!
dziś po południu bedzie u mnie zmierzchnica:)

Edited by Marta72
Posted

może spróbuj kupić (jeśli możesz oczywiście finansowo) Brit Care dla alergików http://allegro.pl/brit-care-salmon-all-breed-12kg-15-przysmakow-dos-i2430379026.html. Za worek 12 kg zapłacić 149 zł (tak ja płaciłam ostatnio), a na prawdę psiakom spakuje, nawet tym wybrednym. Skład o wiele lepszy niż Dog Chow, więcej witamin i psiaki bynajmniej nasi podopieczni o wiele ładniej na Bricie wyglądają, niż na Purinie.

U tego sprzedawcy, którego link wkleiłam często są fajne promocje.

Posted

Akrum
tylko nie wiemy
czy Dosisko zna te karme...

zobaczymy co Dziewczyny powiedzą
dzieki za podpowiedz:)

włąsnie w kakvecie sweterki i polarki ogladałam:)
nie byłam zwolennikiem takich cudów, ale jak mus to mus:-P:loveu:

Posted

tak, tak... wiadomo, że na początek musi dostać tą samą karmę, bo stres i tak zrobi swoje.
ten mój wpis wyżej to była tylko sugestia na przyszłość, że warto by było wypróbować, bo karma na prawdę dobra jest a stosunkowo tania.

Posted

[quote name='anka_szklanka']ja tu niestety nikogo nie znam, nawet sama nie mam prawa jazdy bo bym pomogła:( Czorciki pomogą pewnie jak czas pozwoli moje kochane :lol:[/QUOTE]

jesteśmy w samochodowej rozsypce jak na złość , ale zobaczymy co się wykluje i będziemy kombinować :D

Posted

Dosia je cały czas tą Purinę dog chow ale salomona ale tez niezbyt chętnie, u niej była jeszcze kwestia tego typu że ona nie chce jeśc zbyt dużych kawałków, a te karmy dla dużych iśrednich ras są dośc duże, z tego co pamiętam dlatego też przestała jeśc nutrę. To może zamów jej narazie puszki Animonda Grand Carno to lubi napewno bo miała dodawane do suchego jedzenia.

z transportem będziemy myśleć i kombinować

wizyta się obyła z oczywiście pozytywnym skutkiem:)
Brit ma lepszy skład ale z nim tez trzeba wypróbować najpierw bo część psów np. się drapie a czasami maja biegunki. Lepiej kupić najpierw 1kg i zobaczyc czy zje. Ale to co jest dobre w Bricie to różne rozmiary karmy od S-XL

Posted

jesli chodzi o mnie, to chciałabym oczywiscie jaknajszybciej Dosię ,czyli juz 13 sierpnia:)
Czyli jak dobrze rozumię mozna Dosi kupic karmę dla ras małych:), ale cos mi na jakimś zdjeciu migneło,ze zabki ma zniszczone, czy sie mylę??Moze to byc przyczyna niechęci do suchej..

Na wizycie poznałam bardzo sympatyczna Panią:) i nie tylko:)