_Goldenek2 Posted May 19, 2011 Posted May 19, 2011 Zapraszam na bazarek ogłoszeniowy koosiek http://www.dogomania.pl/threads/208091 Quote
piechcia15 Posted May 19, 2011 Author Posted May 19, 2011 ja się tylko boję czy kolejne nowe miejsce nie zmieni jej charakteru?czy nie stanie się agresywna do ludzi/psów?czy stres z nowym miejscem nie zamknie jej w sobie jeszcze bardziej?? Quote
Akrum Posted May 20, 2011 Posted May 20, 2011 właśnie ja też się tego obawiam, no ale jak nie ma wyjścia to co zrobić?? no i czy deklaracji tyle uzbieramy? jak już teraz problem był z nimi? może warto zmienić tytuł na coś w stylu: Dosia traci DT, czy będzie musiała trafić do schroniska? BRAK DEKLARACJI! Może to jakoś ludzi przyciągnie na wątek... No i trzeba jej zrobić kolejne wydarzenie na FB. Ostatnio właśnie z takiego wydarzenia znalazł domek Topik z Klembowa, który też ponad rok siedział w hoteliku,miał mnóstwo ogłoszeń non stop robionych i był odzew zerowy. W końcu dzięki temu,że został wypatrzony na FB znalazł się dla niego suuuuper domek, w którym jest już kilka dni :) Przy okazji zapraszam na nasze aukcje allegro, z których ewentualny dochód zostanie przeznaczony na nasze nowotomyskie bezdomniaki Książka Woody Allen o sobie samym - z autografem ;) http://allegro.pl/z-autografem-woody-allen-o-sobie-samym-i1624106209.html Rękawice bramkarskie Wojciecha Kowalewskiego http://allegro.pl/rekawice-bramkarskie-wojciecha-kowalewskiego-i1624104834.html Quote
tripti Posted May 20, 2011 Posted May 20, 2011 piechcia15 napisał(a):ja się tylko boję czy kolejne nowe miejsce nie zmieni jej charakteru?czy nie stanie się agresywna do ludzi/psów?czy stres z nowym miejscem nie zamknie jej w sobie jeszcze bardziej?? różnie może być, ale zmiana miejsca w sumie może jej też dobrze zrobić, innej opcji chyba nie ma? Dosia szuka wsparcia finansowego!!! i własnego domu stałego! Quote
Ewanka Posted May 20, 2011 Posted May 20, 2011 Szarotka napisał(a):Cos malo osob na tym watku ............... ano mało, niestety .. coś nasza hrabianka popadła w niełaskę ciotek , wszystkie zapsione i czasu nie mają. Mam nadzieję, że Dosinka jest już na tyle wzmocniona bardzo długim pobytem u nas, że dobrze zniesie zmianę, tym bardziej, że atmosfera dodatkowo się psuje, bo zaczyna być zazdrosna o malucha, a szczenior nadal nie rozumie o co Dosi chodzi :roll: Quote
piechcia15 Posted May 20, 2011 Author Posted May 20, 2011 ja nie umiem obsługiwać FB więc ktoś inny musiałby się tym zająć. Wiem że kiedyś anita happy zakładała jej wydarzenie. zaraz zmienię tytuł. ja już nie mam siły wysyłac pw,Ostatnio wysłałam chyba ze 100. Pora teraz na pozostałych. Oczywiście w wolnej chwili wyśle trochę. Quote
anita_happy Posted May 22, 2011 Posted May 22, 2011 mała nie miała wydarzenia..miała taka wizytówke...album...z opisem... MA..go dalej. http://www.facebook.com/profile.php?id=100001647945860#!/photo.php?fbid=135590749839189&set=a.106141526117445.8699.100001647945860&type=1&theater Quote
piechcia15 Posted May 22, 2011 Author Posted May 22, 2011 no koniecznie tylko kto to zrobi?ja nie mam takiej umiejętności DZIŚ TRZEBA PODJĄĆ DECYZJĘ CO DO DOSI, WIĘC CO ROBIMY??chyba nie ma wyjścia:( Quote
luka1 Posted May 22, 2011 Posted May 22, 2011 http://www.facebook.com/event.php?eid=220787857949042 nie wiem czy to coś da ale zrobiłam coś takiego Quote
Ewanka Posted May 22, 2011 Posted May 22, 2011 Dosia wita wszystkich w piękny upalny dzień, ale ... z oddali słychać grzmoty, brrrrrrrrr Dosia nie boi się burzy !!! - kolejna zaleta tej niezwykłej suni :loveu: Quote
anita_happy Posted May 22, 2011 Posted May 22, 2011 loj to duza ta burza była!!!!u nas tez była:) Quote
luka1 Posted May 22, 2011 Posted May 22, 2011 http://www.facebook.com/event.php?eid=220787857949042¬if_t=event_wall#wall_posts ruszyła maszyna na fb Quote
Cleo2008 Posted May 22, 2011 Posted May 22, 2011 luka, jaka karme potrzebuje dosia i jakie sa to koszty miesieczne, moze warto to uswiadomic nastepnemu domkowi - czy ona jest w DT platnym czy nie? Quote
luka1 Posted May 22, 2011 Posted May 22, 2011 Dosia jest w płatnym domu tymczasowym. Jaką karmę musi jeść? - niech się wypowie Ewanka albo ktoś kto zna dokładnie sprawę. Quote
oska1983 Posted May 22, 2011 Posted May 22, 2011 to się porobiło... ale na fb już sporo osób się pojawiło :) Quote
modliszka84 Posted May 22, 2011 Posted May 22, 2011 Dosia jest w PŁATNYM DOMU TYMCZASOWYM. Jak już kiedyś wyliczałam średni koszt miesięczny karmy wychodzi ok 60 zł. 15 kg karmy kosztuje w sklepie internetowym 145 zł i starcza na 2,5 m-ca. Dosia zjadała m.in. Nutra Nugets Quote
Ewanka Posted May 22, 2011 Posted May 22, 2011 [quote name='luka1']http://www.facebook.com/event.php?eid=220787857949042¬if_t=event_wall#wall_posts ruszyła maszyna na fb Cieszę się, że ruszyła, oby przyniosła Dosi kochający DS, albo chciaż wsparcie finansowe !!! Na FB są dwie nieścisłości: 1. Dosia już JEST wysterylizowana. 2. Nie musi miec jakiejś drogiej wyjątkowo specjalistycznej karmy, jedynie powinna to być jagnięcina z ryżem obojętnej firmy, obecnie dostaje Boscha w cenie 99zł za worek 15 kg. Muszę przyznać, że jak widzę te bezmyślne wpisy na FB to naprawdę ręce mi opadają. Nie chce się ludziom wejść na wątek, zapoznać z faktami i piszą bzdury, a ja naiwnie myślałam, że wszyscy są Dosince życzliwi. No cóz maszyneria kosi po drodze co popadnie, oby efekty były tego warte ... osoby krytykujące moje postępowanie niech wezmą Dosię do siebie, lub sfinansują jej pobyt w hoteliku, a nie strzępią sobie jęzki. To jest temat poświęcony psom a nie wysokości mojej renty, zdrowia, osobistych decyzji itp. DT , jak sama nazwa wskazuje, nie jest sprawą bezterminową i w określonych okolicznościach, gdy dobro psa jest zagrożone, można się z tymczasowania wycofać, co niniejszym czynię. Napisałam wcześniej, że nie "wystawię Dosi za drzwi", będzie u nas do czasu znalezienia nowego miejsca. Quote
luka1 Posted May 22, 2011 Posted May 22, 2011 modliszka84 napisał(a):Dosia jest w PŁATNYM DOMU TYMCZASOWYM. Jak już kiedyś wyliczałam średni koszt miesięczny karmy wychodzi ok 60 zł. 15 kg karmy kosztuje w sklepie internetowym 145 zł i starcza na 2,5 m-ca. Dosia zjadała m.in. Nutra Nugets Wstawiam to na fb Quote
Ewanka Posted May 22, 2011 Posted May 22, 2011 modliszka84 napisał(a):Dosia jest w PŁATNYM DOMU TYMCZASOWYM. Jak już kiedyś wyliczałam średni koszt miesięczny karmy wychodzi ok 60 zł. 15 kg karmy kosztuje w sklepie internetowym 145 zł i starcza na 2,5 m-ca. Dosia zjadała m.in. Nutra Nugets Po uzgodnieniu z Piechcią, Dosia dostaje tańszą karmę, o czym napisałam wyżej. Quote
luka1 Posted May 22, 2011 Posted May 22, 2011 Ewanka, zgadzam się z Tobą że DT nie jest dozgonnym zobowiązaniem - każdy ma prawo zrezygnować. Za raz to napiszę na fb bo faktycznie niektóre wpisy są niesprawiedliwe. Quote
Ewanka Posted May 22, 2011 Posted May 22, 2011 luka1 napisał(a):Ewanka, zgadzam się z Tobą że DT nie jest dozgonnym zobowiązaniem - każdy ma prawo zrezygnować. Za raz to napiszę na fb bo faktycznie niektóre wpisy są niesprawiedliwe. Dzięki Luka !!! Osoby zainteresowane wiedzą, że gdybym mogła, to Dosia została by u nas na stałe, a nie tylko w bezterminowym DT, niestety sytuacja się zmieniła i nie chodzi wyłącznie o szczeniaka. ... nie będę więcej wchodzić na FB, miałam nadzieję, że wszystkim leży na sercu dobro psa, a wychodzi na to , że niektórzy mają aż taaakie kompleksy, że nie usną jak komuś nie dokopią :( .............. eh, szkoda gadać. Quote
Recommended Posts