Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ziele77 napisał(a):
Obroża ładna i Mona ładna ale obroża plus Mona kompletna porażka. Za masywna dla niej i za szeroka, nie wygląda Monka na szczęśliwą :(

no bez przesady:evil_lol::evil_lol:

Posted

Co do obroży, to wypróbowałam już niemal wszystkie :diabloti::evil_lol:
Również te z WOZy - i powiem Ci, Asiu, że nie są warte swojej ceny. Wydałam majątek na obroże z WOZy (chyba coś ok. 600 zł razem :roll:) i musiałam część rozdać, a część wystawiłam na bazarek.

Jeśli mogę Ci coś doradzić, to wybierz dla Mony WOZową obrożę, ale trochę węższą niż 5 cm, np te piękne 3,5 cm, w kolorze Mony łatki na oczku - nie są dziewczęce, ale są delikatne ;) i kosztują ok. 80 zł.
http://www.woza.pl/shop/pokaz_kat.php?s=3&rid=265&rn=129&c=6&id=3968
http://www.woza.pl/shop/pokaz_kat.php?s=1&rid=23&rn=120

Te obroże z PITMANa, które pokazała Alicja są baaardzo grube i ciężkie, w dodatku strasznie sztywne. Kupiłam takie dwie i oczywiście, oddałam :evil_lol: No, chyba że Ozzy lubi ćwiczyć mięśnie szyi ;)

A tak naprawdę, to trzeba wybierać obroże nie tylko ładne i kolorystycznie dobrane do psa, ale przede wszystkim spełniające swoją funkcję.

P.S. Mnie osobiście, brakuje fotek Monisi ;)

Posted

[quote name='agnieszka32']Co do obroży, to wypróbowałam już niemal wszystkie :diabloti::evil_lol:
Również te z WOZy - i powiem Ci, Asiu, że nie są warte swojej ceny. Wydałam majątek na obroże z WOZy (chyba coś ok. 600 zł razem :roll:) i musiałam część rozdać, a część wystawiłam na bazarek.

Jeśli mogę Ci coś doradzić, to wybierz dla Mony WOZową obrożę, ale trochę węższą niż 5 cm, np te piękne 3,5 cm, w kolorze Mony łatki na oczku - nie są dziewczęce, ale są delikatne ;) i kosztują ok. 80 zł.

Te obroże z PITMANa, które pokazała Alicja są baaardzo grube i ciężkie, w dodatku strasznie sztywne. Kupiłam takie dwie i oczywiście, oddałam :evil_lol: No, chyba że Ozzy lubi ćwiczyć mięśnie szyi ;)

A tak naprawdę, to trzeba wybierać obroże nie tylko ładne i kolorystycznie dobrane do psa, ale przede wszystkim spełniające swoją funkcję.

kurcze ...a na fotasach wygląda na miękką ...to mnie zasmuciłaś :(

Posted

[quote name='Alicja']a ja tam lubię mocne akcenty :)

to tak jak ja :p
i bardzo mi się podoba ubiór Twojego syna ... widziałam na fotasach :multi: ... szkoda ze Młodszy nie podziela moich upodobań

mój pasek do dzinów (podobny do obroży Mony:razz:) podoba się wszystkim :eviltong:

[quote name='ziele77']Obroża ładna i Mona ładna ale obroża plus Mona kompletna porażka. Za masywna dla niej i za szeroka, nie wygląda Monka na szczęśliwą :(

szczerze i bez owijania w bawełnę ... lubię ludzi którzy mówią to co myślą , sama też lubię mówić to co myślę ale muszę się hamować bo większość ludziów się obraża (no i w pracy np mam z tego powodu ksywkę zołza :evil_lol:)
szanuję Twoje zdanie jak najbardziej jednak Moniasta będzie śmigać w tej obroży bo jak dla mnie pasują do siebie (takie dwie skrajności niemalże) i obróżka jest wygodna i funkcjonalna

[quote name='agaga21']no bez przesady:evil_lol::evil_lol:

eeeee to nie przesada to szczerość (chyba :eviltong:)

[quote name='agnieszka32']Co do obroży, to wypróbowałam już niemal wszystkie :diabloti::evil_lol:

Aguś z tą z wozy żartuję ... nie stać mnie wywalić na kawałek "paska" dwie stówki ;)
patrzyłam na te węższe 3,5 cm i bliżej lata lalce może kupię ... jednak myślę ze praktyczniejsza będzie jakaś "szmatka" niż skórka

a fotki zrobimy i wrzucimy ... takie z bieganka gdzie to Mona integruje się z nową obrożą :evil_lol:

Posted

ja wam powiem ze jestem mega zadowolona z pitmanowskich z taśmy ...są lekkie , przewiewne ;) że sie tak wyrażę , łatwe w oczyszczaniu z błota , dobre na suche , mokre , zimne , ciepłe dni ...i chyba przy tym w takim razie zostanę ...co do tych skórkowych co wybrałam , koleżanki pies ma taką , jak sie spotkamy to se pomacam :grins:

Posted

[quote name='agaga21']http://www.woza.pl/shop/pokaz_kat.php?s=3&rid=265&rn=129&c=6&id=3968
ta jest przepiękna! całe szczęście że nie mam psa w odcieniu brązów bo bym musiała zacząć na tą obróżkę oszczędzać ;)

heh właśnie tą brałam pod uwagę :)

[quote name='Alicja']kurcze ...a na fotasach wygląda na miękką ...to mnie zasmuciłaś :(

a ta nasza wygląda masywnie ale wcale najsztywniejsza nie jest ... parę spacerów i już raczej taka atrakcyjna chyba nie będzie ;)

Posted

no właśnie te pitmanowskie szerokie, skórzane obroże muszą się uleżeć na psie, dlatego pisałam, że musi się uleżeć i wtedy nie będzie wyglądała na taką sztywną.
co do szczerości, to ostatnio się przekonałam, że czasami bywa dobrym testem, czy osoba, którą uważa się za przyjaciela, faktycznie nim jest, czy tylko udaje. wszystko się okazuje gdy jeden raz ma się inne zdanie niż ta druga osoba. no cóż....mówię co myślę, za co pewnie wiele osób mnie nie trawi ale taka już jestem.

Posted

uff, nie mam problemu obroży, bo moja psina nie może jej nosić ( no chyba, że na ozdobę, ale na to mi szkoda forsy) ,a szelki jej wymieniam, gdy stracą swą funkcjonalność, no przynajmniej o to mnie głowa nie boli;)

Posted

Hmm nie wiem czy to wina zdjęć czy czego ale ta obróżka strasznie skraca Monce szyję, wg mnie też nie pasuje do niej aż taka szeroka ;)
Ale... to tylko moje zdanie.

Posted

Zdjęcia superaste:) Monisia cudownej urody Dziewuszka:)
Ja tam tyż szczera do bólu baba jestem. Możecie mi nakopać, ale mnie się ta obróżka u Monisi nie widzi.
Dziewczyny, które lubią mcne akcenty - sprawdźcie na sobie czy nie uwiera, nie jest sztywna itp.:evil_lol: Tyż mi możecie nakopać:evil_lol:

Posted

Nadalle napisał(a):
Hmm nie wiem czy to wina zdjęć czy czego ale ta obróżka strasznie skraca Monce szyję, wg mnie też nie pasuje do niej aż taka szeroka ;)
Ale... to tylko moje zdanie.

raczej wina ujęcia bo tylko na 1 fotce skraca na pozostalych jest oki .
Poza tym szeroka obroża dla psa który ciągnie nie jest zagrożeniem ze uszkodzi się krtań , wąskie , pomimo że miękkie mogą podduszać ...takie moje zdanie i doświadczenie ;)

Kumpel fajny , pasuje wzorkiem ;)

Posted

obrozka to kwestia gustu wlasciciela jesli Fioneczce sie podoba to jest najwazniejsze ;)

moj Bolek tez ma jedna szeroka obroze ktorej nie nosi bo mi sie w niej nie podoba i tyle :eviltong: