Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

no trzeba trzeba najlepiej juz na swieta włożyc zeby kilka dni sobie działały zanim przyjdzie skumulowana fala wystrzałów:-)
a co do tego ze nie na wsszystkie psy działa, ja spotkałam sie z dwoma psami które nie wykazywały zadnej reakcji na calm aid...niestety trzeba probowac i sprawdzac jak nasz pies na cos tam zareaguje i to wczesniej najlepiej...
ja np miałąm taką sytuacje ze wet dał mojemu uspokajające cos przed sylwestrem...i całego sylwestra spędziłam z miską i rzygającym psem:-)

• Replies 4.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='agnieszka32']Calm Aid ;)

[quote name='agnieszka32']Tak, D.A.P jest dobre, ale nie na każdego psa "działa". I trzeba go zacząć używać już na kilka dni przed stresującą sytuacją i musi być włączony cały czas do kontaktu, bo inaczej działanie jest nieskuteczne.
http://karusek.com.pl/produkt.php?prod_id=4965&cat=204

KalmAid nie działał na Fioneczkę w ogóle ... niestety Hydroxyzyna też nie działała
no i stosując KA trzeba pamiętać że nie wolno go stosować z innymi lekami (np Hydoxyzyna właśnie)
wiem że niektórzy weci stosują relanium ... ale ciężko jest podawać relanium zdrowemu psu przez np 2 tygodnie

z Moną będzie problem bo ona jest jednak psychicznie niestabilna ... lekko mówiąc
Fioneczka i Sarunia nic sobie z wystrzałów nie robiły, Sarunia to nawet jak była burza to lubiła stać łapami na parapecie przy otwartym oknie i patrzeć na pioruny ... a w sylwestra trzeba ją było mocno trzymać bo próbowała łapać (aportować) fajerwerki ... ale dziewczynka była dobrze socjalizowana od samego początku (trafiła do nas w wieku 9 tygodni). Fioneczka zachwycona burzą czy wystrzałami nie była, raczej nie zwracała na nie uwagi...

Posted

[quote name='dorota k.']Asiu - Monisia ma ADHD po Tobie :evil_lol: Starzały to też nasz problem... nie pomaga dosłownie nic:shake: Mój Cezariusz już trochę głuchawy się robi i takich dalszych nie słyszy, ale gólnie ten czas to dla nas koszmar. Buziaki:loveu:

Myślę że Mona będzie miała ten sam problem ...

[quote name='evel']Dziewczyny, a znacie jakiś dobry, sensowny preparat lekko uspokajający, może ziołowy? Nie wiem jak ta moja wariatka zniesie okres sylwestrowy, ale podejrzewam, że będzie ostro :roll:

tak jak pisała Aga KalmAid http://www.kuchniapupila.pl/kot/zdrowie/656535552/kalmaid__250ml__dla_nadpobudliwychniespokojnychnerwowych_psow_i_kotow,p537167191
no i Hydroxyzyna ... musiałabyś już teraz próbować jak środki na dziewczynkę działają

[quote name='sacred PIRANHA']no trzeba trzeba najlepiej juz na swieta włożyc zeby kilka dni sobie działały zanim przyjdzie skumulowana fala wystrzałów:-)
a co do tego ze nie na wsszystkie psy działa, ja spotkałam sie z dwoma psami które nie wykazywały zadnej reakcji na calm aid...niestety trzeba probowac i sprawdzac jak nasz pies na cos tam zareaguje i to wczesniej najlepiej...
ja np miałąm taką sytuacje ze wet dał mojemu uspokajające cos przed sylwestrem...i całego sylwestra spędziłam z miską i rzygającym psem:-)

a jakbyśmy im szampana zaaplikowały ;) ... na rauszu świat jest bardziej do przyjęcia :evil_lol:

Posted

bo jak zdjecia robić nieszczęśliwemu psu ... na smyczy łazi i zastanawia się dlaczego ta niewola ... dzis puściłam ją na chwilę to latała jakby jej ktoś ognisko pod ogonem rozpalił ... a jeszcze nie za bardzo jej wolno

ale kolejny weekend ... świąteczny ... odbijemy to sobie ;)
i bieganiem i fotkami ... oby pogoda dopisała

Posted

[quote name='fioneczka']czy pies może jeść surowego ziemniaka ????

Mona własnie dopadła się do ziemniaka i wpierdziela jak głodzony pies :roll:

Kama uwielbiala i nic jej po nich nigdy nie było

Posted

mój pierwszy pies jak tylko usłyszał, że mama wyciągała ziemiaki do obierania, wpadał w szał i zawsze musiał dostać obierki. po jakimś czasie mama już wiedziała i obierała mu jednego ziemniaczka :)

Posted

byliśmy na zdjęciu szwów ... wszyscy żyją ;)
wet zaprosił Monicę na stół ... sama wejść nie chciała :diabloti:, wsadziłam ją, oczywiście chciała dać dyla ... ale doktorek podszedł i nic sobie nie robiąc z niezadowolonej miny Monicy wymyział ją po nosie, przystawił nosio do nosia i kazał się pocałować ... dostał buzi od nosa po czoło :crazyeye: i o dziwo nos ma na swoim miejscu :evil_lol:

ogólnie wszystko jest ok :p

no i przynieśliśmy do domu choinkę ... miało pachnieć lasem ... a trąca wieńcem w całym pokoju :roll: ... jutro chyba skoczę po odświeżacz powietrza o zapachu sosny :roll:

Posted

fioneczka napisał(a):
byliśmy na zdjęciu szwów ... wszyscy żyją ;)
wet zaprosił Monicę na stół ... sama wejść nie chciała :diabloti:, wsadziłam ją, oczywiście chciała dać dyla ... ale doktorek podszedł i nic sobie nie robiąc z niezadowolonej miny Monicy wymyział ją po nosie, przystawił nosio do nosia i kazał się pocałować ... dostał buzi od nosa po czoło :crazyeye: i o dziwo nos ma na swoim miejscu :evil_lol:

ogólnie wszystko jest ok :p

no i przynieśliśmy do domu choinkę ... miało pachnieć lasem ... a trąca wieńcem w całym pokoju :roll: ... jutro chyba skoczę po odświeżacz powietrza o zapachu sosny :roll:

:lol::lol::lol::lol:

Posted

czym trąca? przepraszam, je jestem jeszcze gówniarz, więc nie wiem co to wieniec :D

generalnie nam w roku ubiegłym choinka...śmierdziała strasznie. okazało się, że w lasach pryskają je czymś, żeby ludzie nie kradli. Nie wiemy, czy my kupiliśmy kradzioną, czy po prostu nie zdążyła u sprzedawcy...wywietrzeć. Tragedia :/

Posted

nicnasile napisał(a):
czym trąca? przepraszam, je jestem jeszcze gówniarz, więc nie wiem co to wieniec :D

generalnie nam w roku ubiegłym choinka...śmierdziała strasznie. okazało się, że w lasach pryskają je czymś, żeby ludzie nie kradli. Nie wiemy, czy my kupiliśmy kradzioną, czy po prostu nie zdążyła u sprzedawcy...wywietrzeć. Tragedia :/

no wieńcem takim cmentarnym :roll: :roll:

:diabloti::diabloti::diabloti:

Posted

[quote name='fioneczka'][FONT=Comic Sans MS]Wszystkim naszym Przyjaciołom, znajomym i wrogom, życzymy spokojnych Świąt[/FONT]:tree1:

:calus: .....Spokojnych Asieńko

Posted

Dzisiaj z nieba gwiazdka spada, już przy stole każdy siada. Śnieg za oknem mocno prószy, stoi bałwan, marzną uszy, Sanki dzwonią dzwoneczkami, a na stole barszcz z uszkami. Karp ma minę niewesołą, dzisiaj wszyscy go pokroją. Dźwięk kolędy pięknie płynie, wzruszenie w całej rodzinie, Życzenia sobie składają, prezentami wymieniają, Bo Gwiazdor nie ma urlopu w najważniejszą noc w tym roku. W dzień Bożego Narodzenia ślemy Tobie te życzenia: Szczęścia, zdrowia i radości, pieniędzy i pomyślności, Żebyś zawsze uśmiech miała, smutki z życia wyrzucała. Z innych miejsc w niebo patrzymy, lecz to samo też widzimy. Ile gwiazdek jest na niebie, taka moc życzeń dla Ciebie!!!

Posted

Niech Świąteczne życzenia
mają moc spełnienia.
Te całkiem błahe i te ważne.
Te dostojne i te ciut niepoważne,
niech się spełnią.
Wesołych i radosnych Świąt Bożego Narodzenia
:)