sacred PIRANHA Posted December 18, 2010 Posted December 18, 2010 no trzeba trzeba najlepiej juz na swieta włożyc zeby kilka dni sobie działały zanim przyjdzie skumulowana fala wystrzałów:-) a co do tego ze nie na wsszystkie psy działa, ja spotkałam sie z dwoma psami które nie wykazywały zadnej reakcji na calm aid...niestety trzeba probowac i sprawdzac jak nasz pies na cos tam zareaguje i to wczesniej najlepiej... ja np miałąm taką sytuacje ze wet dał mojemu uspokajające cos przed sylwestrem...i całego sylwestra spędziłam z miską i rzygającym psem:-) Quote
fioneczka Posted December 18, 2010 Author Posted December 18, 2010 [quote name='agnieszka32']Calm Aid ;) [quote name='agnieszka32']Tak, D.A.P jest dobre, ale nie na każdego psa "działa". I trzeba go zacząć używać już na kilka dni przed stresującą sytuacją i musi być włączony cały czas do kontaktu, bo inaczej działanie jest nieskuteczne. http://karusek.com.pl/produkt.php?prod_id=4965&cat=204 KalmAid nie działał na Fioneczkę w ogóle ... niestety Hydroxyzyna też nie działała no i stosując KA trzeba pamiętać że nie wolno go stosować z innymi lekami (np Hydoxyzyna właśnie) wiem że niektórzy weci stosują relanium ... ale ciężko jest podawać relanium zdrowemu psu przez np 2 tygodnie z Moną będzie problem bo ona jest jednak psychicznie niestabilna ... lekko mówiąc Fioneczka i Sarunia nic sobie z wystrzałów nie robiły, Sarunia to nawet jak była burza to lubiła stać łapami na parapecie przy otwartym oknie i patrzeć na pioruny ... a w sylwestra trzeba ją było mocno trzymać bo próbowała łapać (aportować) fajerwerki ... ale dziewczynka była dobrze socjalizowana od samego początku (trafiła do nas w wieku 9 tygodni). Fioneczka zachwycona burzą czy wystrzałami nie była, raczej nie zwracała na nie uwagi... Quote
fioneczka Posted December 18, 2010 Author Posted December 18, 2010 [quote name='dorota k.']Asiu - Monisia ma ADHD po Tobie :evil_lol: Starzały to też nasz problem... nie pomaga dosłownie nic:shake: Mój Cezariusz już trochę głuchawy się robi i takich dalszych nie słyszy, ale gólnie ten czas to dla nas koszmar. Buziaki:loveu: Myślę że Mona będzie miała ten sam problem ... [quote name='evel']Dziewczyny, a znacie jakiś dobry, sensowny preparat lekko uspokajający, może ziołowy? Nie wiem jak ta moja wariatka zniesie okres sylwestrowy, ale podejrzewam, że będzie ostro :roll: tak jak pisała Aga KalmAid http://www.kuchniapupila.pl/kot/zdrowie/656535552/kalmaid__250ml__dla_nadpobudliwychniespokojnychnerwowych_psow_i_kotow,p537167191 no i Hydroxyzyna ... musiałabyś już teraz próbować jak środki na dziewczynkę działają [quote name='sacred PIRANHA']no trzeba trzeba najlepiej juz na swieta włożyc zeby kilka dni sobie działały zanim przyjdzie skumulowana fala wystrzałów:-) a co do tego ze nie na wsszystkie psy działa, ja spotkałam sie z dwoma psami które nie wykazywały zadnej reakcji na calm aid...niestety trzeba probowac i sprawdzac jak nasz pies na cos tam zareaguje i to wczesniej najlepiej... ja np miałąm taką sytuacje ze wet dał mojemu uspokajające cos przed sylwestrem...i całego sylwestra spędziłam z miską i rzygającym psem:-) a jakbyśmy im szampana zaaplikowały ;) ... na rauszu świat jest bardziej do przyjęcia :evil_lol: Quote
Alicja Posted December 18, 2010 Posted December 18, 2010 Harley po relanium był na mega rauszu ...słaniał się na nogach i był rozbawiony jak woźnicy koń ... Sylwka spedziliśmy pod biurkiem Quote
sacred PIRANHA Posted December 18, 2010 Posted December 18, 2010 no ja sama mam zamiar być na rauszu...żeby jakoś znieść ten święta i ten nowy rok:-) to może i psinom dać a co! niech mają coś z zycia:-) Quote
fioneczka Posted December 18, 2010 Author Posted December 18, 2010 [SIZE="3"]Serwis do kawy Ćmielów [SIZE="3"]przedwojenna bransoleta srebrna [SIZE="3"]ZAPRASZAM !!!! http://www.dogomania.pl/threads/198580-Serwis-do-kawy-Ćmielów-przedwojenna-srebrna-bransoletka-...-do-29.12-(na-Czesia) Quote
nicnasile Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 sacred PIRANHA napisał(a):no ja sama mam zamiar być na rauszu... :lol: Jak tam Mona się miewa? coś tu za cicho, zero zdjęć, a weekend zaraz minie :shake: Quote
fioneczka Posted December 19, 2010 Author Posted December 19, 2010 bo jak zdjecia robić nieszczęśliwemu psu ... na smyczy łazi i zastanawia się dlaczego ta niewola ... dzis puściłam ją na chwilę to latała jakby jej ktoś ognisko pod ogonem rozpalił ... a jeszcze nie za bardzo jej wolno ale kolejny weekend ... świąteczny ... odbijemy to sobie ;) i bieganiem i fotkami ... oby pogoda dopisała Quote
fioneczka Posted December 20, 2010 Author Posted December 20, 2010 czy pies może jeść surowego ziemniaka ???? Mona własnie dopadła się do ziemniaka i wpierdziela jak głodzony pies :roll: Quote
Alicja Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 [quote name='fioneczka']czy pies może jeść surowego ziemniaka ???? Mona własnie dopadła się do ziemniaka i wpierdziela jak głodzony pies :roll: Kama uwielbiala i nic jej po nich nigdy nie było Quote
fioneczka Posted December 20, 2010 Author Posted December 20, 2010 [quote name='Alicja'] Kama uwielbiala i nic jej po nich nigdy nie było oby mnie w nocy nie obudziła bo utłukę ;) Quote
ania z poznania Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 Coś w nich musi być, mój pierwszy pies zawsze czekał czy w czasie obierania nie spadną obierki, też je wsuwał! Quote
agaga21 Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 mój pierwszy pies jak tylko usłyszał, że mama wyciągała ziemiaki do obierania, wpadał w szał i zawsze musiał dostać obierki. po jakimś czasie mama już wiedziała i obierała mu jednego ziemniaczka :) Quote
Iv_ Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 ale Monia miała kubrak :roll: :roll: fajnyyyyyyy :evil_lol: :cool3: ;) Quote
fioneczka Posted December 21, 2010 Author Posted December 21, 2010 byliśmy na zdjęciu szwów ... wszyscy żyją ;) wet zaprosił Monicę na stół ... sama wejść nie chciała :diabloti:, wsadziłam ją, oczywiście chciała dać dyla ... ale doktorek podszedł i nic sobie nie robiąc z niezadowolonej miny Monicy wymyział ją po nosie, przystawił nosio do nosia i kazał się pocałować ... dostał buzi od nosa po czoło :crazyeye: i o dziwo nos ma na swoim miejscu :evil_lol: ogólnie wszystko jest ok :p no i przynieśliśmy do domu choinkę ... miało pachnieć lasem ... a trąca wieńcem w całym pokoju :roll: ... jutro chyba skoczę po odświeżacz powietrza o zapachu sosny :roll: Quote
Alicja Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 fioneczka napisał(a):byliśmy na zdjęciu szwów ... wszyscy żyją ;) wet zaprosił Monicę na stół ... sama wejść nie chciała :diabloti:, wsadziłam ją, oczywiście chciała dać dyla ... ale doktorek podszedł i nic sobie nie robiąc z niezadowolonej miny Monicy wymyział ją po nosie, przystawił nosio do nosia i kazał się pocałować ... dostał buzi od nosa po czoło :crazyeye: i o dziwo nos ma na swoim miejscu :evil_lol: ogólnie wszystko jest ok :p no i przynieśliśmy do domu choinkę ... miało pachnieć lasem ... a trąca wieńcem w całym pokoju :roll: ... jutro chyba skoczę po odświeżacz powietrza o zapachu sosny :roll: :lol::lol::lol::lol: Quote
magda z. Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 super wieści, dobrze, ze już po wszystkiemu i Monka cała. Quote
nicnasile Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 czym trąca? przepraszam, je jestem jeszcze gówniarz, więc nie wiem co to wieniec :D generalnie nam w roku ubiegłym choinka...śmierdziała strasznie. okazało się, że w lasach pryskają je czymś, żeby ludzie nie kradli. Nie wiemy, czy my kupiliśmy kradzioną, czy po prostu nie zdążyła u sprzedawcy...wywietrzeć. Tragedia :/ Quote
Iv_ Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 nicnasile napisał(a):czym trąca? przepraszam, je jestem jeszcze gówniarz, więc nie wiem co to wieniec :D generalnie nam w roku ubiegłym choinka...śmierdziała strasznie. okazało się, że w lasach pryskają je czymś, żeby ludzie nie kradli. Nie wiemy, czy my kupiliśmy kradzioną, czy po prostu nie zdążyła u sprzedawcy...wywietrzeć. Tragedia :/ no wieńcem takim cmentarnym :roll: :roll: :diabloti::diabloti::diabloti: Quote
nicnasile Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 :oops::oops::oops: nie wiem jaka różnica, w zapachu, szczerze :stupid: ;-) Quote
fioneczka Posted December 24, 2010 Author Posted December 24, 2010 [SIZE="4"][FONT="Comic Sans MS"]Wszystkim naszym Przyjaciołom, znajomym i wrogom, życzymy spokojnych Świąt[/FONT][SIZE="4"]:tree1: Quote
Alicja Posted December 24, 2010 Posted December 24, 2010 [quote name='fioneczka'][FONT=Comic Sans MS]Wszystkim naszym Przyjaciołom, znajomym i wrogom, życzymy spokojnych Świąt[/FONT]:tree1: :calus: .....Spokojnych Asieńko Quote
baster i lusi Posted December 24, 2010 Posted December 24, 2010 Dzisiaj z nieba gwiazdka spada, już przy stole każdy siada. Śnieg za oknem mocno prószy, stoi bałwan, marzną uszy, Sanki dzwonią dzwoneczkami, a na stole barszcz z uszkami. Karp ma minę niewesołą, dzisiaj wszyscy go pokroją. Dźwięk kolędy pięknie płynie, wzruszenie w całej rodzinie, Życzenia sobie składają, prezentami wymieniają, Bo Gwiazdor nie ma urlopu w najważniejszą noc w tym roku. W dzień Bożego Narodzenia ślemy Tobie te życzenia: Szczęścia, zdrowia i radości, pieniędzy i pomyślności, Żebyś zawsze uśmiech miała, smutki z życia wyrzucała. Z innych miejsc w niebo patrzymy, lecz to samo też widzimy. Ile gwiazdek jest na niebie, taka moc życzeń dla Ciebie!!! Quote
jonQuilla Posted December 24, 2010 Posted December 24, 2010 [FONT=Georgia]Wzajemnie... dużo radości, zdrowia, szczęścia i czegoś fajnego pod choinką ;) [/FONT] Quote
dorota k. Posted December 24, 2010 Posted December 24, 2010 Niech Świąteczne życzenia mają moc spełnienia. Te całkiem błahe i te ważne. Te dostojne i te ciut niepoważne, niech się spełnią. Wesołych i radosnych Świąt Bożego Narodzenia :) Quote
Recommended Posts