Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='baster i lusi']a chocby nawet to dobra odżywka[/QUOTE]

nooo podobno siuśki są dobre na łupież ... qrcze ale ja nie mam łupieżu :hmmmm: to tak na wyrost by było ;)

Posted

Hej, rano już będzie lepiej :) o wiele lepiej ;)
moja z lecznicy wyszła o własnych siłach, w domu od razu się położyła i ciągle spała, ruszyła się kilka razy do miski z wodą, a tak to spała pod kocykiem, nie sikała mi od godziny 17 do następnego dnia ok. 12 .. jeść jej dałam od razu troszeczkę kurczaka, ale nie wymiotowała, na drugi dzień chciała mi pognać za motylem .. ;) głowa do góry wszystko będzie dobrze !!

Posted

jako tako Grażynko

noc była "wiercąca", Monka spała z nami a raczej kręciła się w łóżku, przysypiała i budziła się, siadała i zasypiała na siedząco, piła kilka razy

rano wyszłyśmy na siq ... ale qpy nie było

teraz "znalazła" sobie miejsce i śpi ...

dałam jej te kropelki od weta wieczorem i niedawno rano ale chyba efekt mizerny mają ...

Posted

No własnie ...najlepiej by było , jeśli można zastrzyk z Pyralginy , przynajmniej po sobie wiem że działa ... mi wet dał do domu zastrzyk do podania , ale Ozzy'emu nie musiałam go dawać ( kurcze TZ twierdzi że to była Pyralgina ..ja nie pamiętam :splat:)

Posted

[quote name='fioneczka']nie piszczy ...
pyralginę mam ale tylko w czopkach
później jak wyjdziemy na dwór podjadę do weta na zastrzyk przeciwbólowy[/QUOTE]

no chyba tak najlepiej ...
Moncia na 100% czuje dyskomfort , szwy wewnętrzne ciągną , przecież ludzie po takich operacjach zazwyczaj jeszcze leżą , a psiaczki wcześniej zaczynają chodzić .
Asiu kupki może nie być od razu , napewno będzie jak coś zje ;)

Posted

noo jeść nie chce ... tylko pije
przemieszcza się po domu
została na chwilę z Mamą a ja do sklepu poleciałam (Kris u ortopedy)
wróciłam to zeszła z łóżka (niskie łóżko dlatego pozwoliłam jej wchodzić) przyszła się przywitać ... ale chodzi pomalutku (to dobrze)
nie jest źle
teraz znowu śpi...

Posted

mysle ze do wieczora bedzie ok, arinie po operacji łapy tez zeszło prawie dwa dni zanim doszła do siebie, dzielna pannica z Mony:loveu: no i z Ciebie;)

Posted

[quote name='fioneczka']siedzę i ledwo głowę w pionie utrzymuję po dzisiejszym nocnym czuwaniu

qrczaki odzwyczaiłam się ... tyle miesięcy spokojnego snu a tu nagle nocka zarwana ...[/QUOTE]

tak to jest przy dzieciach ....
kolejne nocki bedą spokojniejsze

Posted

Ja nie pamiętam jakie Aria dostała leki :/... atak to nie dawno było..... eh...
Co do dyskomfortu to musiało Arię trochę pobolewać albo jej "przeszkadzać", bo dawało się zauważyć, że chodzi na prostych nogach i tak dupką kręciła.
Będzie Asiu dobrze, jutro już będzie lepiej.

Posted

zaraz kopnę w doopę tą hienę :mad:
siedzi w wyrze na poduszkach ... zejść z wyra żeby zjeść ani myśli bo przecież źle się czuje ... no to my jej pod nos puchę animondy - NIE chce !!, łopatkę z ryżem i warzywami - NIE chce !! ale jak dostała mięsko z żeberek z zupki to zjadła, nie wychodząc z łóżka bo przecież bardzo chora ... ale jak do drzwi zadzwonił jakiś palantos co chciał nam junkers wymienić to bez wahania wystartowała zeby mu na przykład nogę odgryźć :mad:
rozpieszczona goowniara ... babcia lata i ciągle gada, daj Monisi wody bo pić jej się chce, popraw jej podusię bo jej niewygodnie, idz na spacer bo siq jej się chce ... zwariować idzie z nimi
na dwór poleźliśmy ... qpy nie było a siq jakiś kolor ma dziwny ... na śniegu kolor żółto zielony jakiś (seledynowy?) ... czy to po narkozie ?
ogólnie chyba nie czuje się najgorzej ... u weta nie byliśmy bo poszła spać i nie wygląda jakby ją bardzo bolało
na noc podam jej jeszcze kropelki

zastanawiam się gdzie sprawdza się nr czipu ... zapłaciłam wetowi 25 zeta za umieszczenie danych w ogólnopolskiej bazie danych i znaleźć nie potrafię :stupid:

Posted

co do siq to może taki być ...co do bazy danych to zapytaj na jaki serwis wrzucił ..... i chyba sama i tak będziesz musiala sobie na te inne powrzucać ..trochę to porypane z tymi czipami bo nie ma 1 bazy :roll:

Posted

[quote name='fioneczka']a tak w ogóle to czip kosztował nas 70 zł ... w zeszłym roku u innego weta zapłaciłam 30 zł jak czipowaliśmy nie naszą sunię[/QUOTE]

:shock: u nas czip 50zł

Posted

[quote name='Alicja']co do siq to może taki być ...co do bazy danych to zapytaj na jaki serwis wrzucił ..... i chyba sama i tak będziesz musiala sobie na te inne powrzucać ..trochę to porypane z tymi czipami bo nie ma 1 bazy :roll:[/QUOTE]

wrzucił na indexel
jak tam wpisuję jej nr czipu to mi jakieś pierdoły pokazuje ... nie wiem o co biega
myślałam że będą widoczne dane moje i Mony ... nie wiem jak to działa

Posted

a to Monia rozpieszczona dama.tak tak trzeba koło nich chodzic na każde zawołanie.Ale jak chciała faceta zjeśc to nie jest żle.Baster jak zobaczył kota i chciał mu zrobic klim to już wiedziałam ,że idzie ku lepszemu

Posted

[quote name='fioneczka']a teraz żeby wrzucić nr do innych baz to też muszę płacić ?
masakra jakaś :roll:[/QUOTE]

Asiu - niektóre bazy danych są bezpłatne, w innych trzeba zapłacić.
Wieczorkiem Ci podeślę spis baz danych, które dostałam, kiedy zaginęły moje psy - poumieszczaj tam Monę.

Co do informacji o Tobie i Monie, to one nie powinny się wyświetlić, gdy wpiszesz numer chipa, tylko powinna się pojawić informacja, że pies jest zarejestrowany w bazie. To baza posiada wszystkie informacje i to baza kontaktuje się z właścicielami, gdy np. ktoś odnajdzie takiego psa ;)

Posted

:splat: no widzisz Aga jaki ciemny człek jestem
ale zarejestrowałam ją na safe-animal (bezpłatna)
na TOZ dodam ją w styczniu bo to kolejne 30 zł :roll:
a wczoraj poszły już 4 stówki