Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

GRACJA MA SZANSĘ ... ŻEBY ŻYĆ !!!

http://www.dogomania.pl/threads/194008-Gracja...-amstafka-mo%C5%BC%C4%85ca-si%C4%99-g%C5%82odem-albo-g%C5%82odzona-w-schronisku

Kana zaoferowała bezpłatne DT dla suni jednak potrzeba funduszy na karmę i leczenie ... no i na transport

[quote name='"Kana"']Dobra laski. Ja nie mogę.
Biorę laskę na DT!
Najwyżej. Dam radę.
Czy ktoś mi pomoże?
Potrzebuje pomocy w transporcie na trasie Tomaszów - Trójmiasto.!
Potrzebuje deklaracji stalych, jednorazowych, na leczenie, transport, karmę.!
Potrzebuje osoby ktora pomoże wyciągnąć ją ze schroniska.!
Potrzebuje waszej pomocy, waszego wsparcia, wiecie że moje DT jest darmowe, lecz niestety mam marne grosze i mogę zaoferować tylko all inclusive miłości, ciepła i dom tymczasowy.
Pomóżcie mi ją uratować!

jest propozycja pomocy ... jednak trzeba sunię "dostarczyć z Tomaszowa do Łodzi ... dziewczyny pomocy !!

"CoolCaty'" napisał(a):
Kurde, zabiją mnie w firmie, ale trudno - moge ją wziąść do siebie do lecznicy do czasu znaezienia transportu. Ale ważne - to nie może trwać tygodniami!
I niestety nie mam jak przywieźć psa z Tomaszowa do mnie, bo pracuję codziennie od rana do wieczora, więc jeszcze do pokonania krótki dystans do Łodzi. Kto się przejedzie po małą?

Posted

[quote name='agaga21']
p.s. podobno chita awizo zgubiła więc paczka pewnie wróci do was[/QUOTE]

qrde ja się chyba zastrzelę :mdleje:

[quote name='Alicja']U mnie kuriera nie było :hmmmm: chyba ;)[/QUOTE]

heh bo do Ciebie kurier planowany na wakacje :diabloti:

Posted

A co mi tam :) jak nie zeźre mojej koty i mojego stergo dziadka Cezariusza (on do dziewczyn gentelmen całą gębą - jak go gonią to ucieka :) ) to zagubione awizo i paczucha może do mnie;)

Posted

[quote name='agaga21']
hehe, gotowa do wysyłki. jeszcze tylko znaczek na czoło i może lecieć za 7 gór i rzek...do pięknej krainy, do której jakoś nie mogę ciągle dotrzeć(choć się wybieram) ;)
p.s. podobno chita awizo zgubiła więc paczka pewnie wróci do was[/QUOTE]

:evil_lol::evil_lol::evil_lol:
dzis poczta zamknieta...pewnie jakis diabel napadl listonosza i zjadl wsyskie emerytury:diabloti:

Posted

[quote name='Alicja']aaaaaaaaaaaaaa to spoko :grins:[/QUOTE]

:multi::multi: czyli wakacje mamy już ustawione :diabloti:

[quote name='dorota k.']A co mi tam :) jak nie zeźre mojej koty i mojego stergo dziadka Cezariusza (on do dziewczyn gentelmen całą gębą - jak go gonią to ucieka :) ) to zagubione awizo i paczucha może do mnie;)[/QUOTE]

ciociu Dorotko ależ oczywiście że będzie grzeczną dziewczynką :diabloti:

Posted

[quote name='chita']:evil_lol::evil_lol::evil_lol:
dzis poczta zamknieta...pewnie jakis diabel napadl listonosza i zjadl wsyskie emerytury:diabloti:[/QUOTE]

taaaaa jasne ... kłamczucha jedna :obrazic:

Posted

mamy problem (a moze to nie problem)
Mona miała cieczkę ... zaczęła się koniec lipca, skończyła w połowie sierpnia ... cieczka była mało obfita, dość krótka bo ok 14 dni
cyce urosły ale o tym już pisałam ... i są do dziś ... ale to problemem nie jest bo pokarmu nie widać
problemem jest to że od jakiegoś czasu bawiący się z Moną Brutus zachowuje się jakby Mona miała cieczkę ... znaczy wydziela chyba taki zapach bo Brutus wyraźnie zainteresowany jest jednym ... Monka go goni oczywiście ale zaczęło mnie to niepokoić
dlaczego tak się dzieje ? ... ja nie mam pojęcia, pomimo iż mieliśmy w domu 2 suczki u żadnej nie było takiego "czegoś"

Posted

[quote name='fioneczka']mamy problem (a moze to nie problem)
Mona miała cieczkę ... zaczęła się koniec lipca, skończyła w połowie sierpnia ... cieczka była mało obfita, dość krótka bo ok 14 dni
cyce urosły ale o tym już pisałam ... i są do dziś ... ale to problemem nie jest bo pokarmu nie widać
problemem jest to że od jakiegoś czasu bawiący się z Moną Brutus zachowuje się jakby Mona miała cieczkę ... znaczy wydziela chyba taki zapach bo Brutus wyraźnie zainteresowany jest jednym ... Monka go goni oczywiście ale zaczęło mnie to niepokoić
dlaczego tak się dzieje ? ... ja nie mam pojęcia, pomimo iż mieliśmy w domu 2 suczki u żadnej nie było takiego "czegoś"[/QUOTE]

Może to nie jej problem tylko Pana Brutusa któremu hormony do głowy skaczą :-) a inne psy tez tak reagują na nią?
Czasem to samce mają taki problem i dużo zachowań społecznych takich jak kopulacja ludzkich nóżek czy misków

Posted

[quote name='fioneczka']no własnie nie tylko Brutus ... ale z nim spotyka się najczęściej, a teraz w ogóle psów unikamy bo mnie wkurza jak ją obskakują[/QUOTE]

kurde to lipa trzeba by było z wetem pogadać. Wychodzi na to ,ze ona coś wydziela co przyciąga psy...

Posted

[quote name='fioneczka']no do Piotrka mamy iść w przyszłym tygodniu zeby ją zobaczył i ewentualnie termin sterylki ustalił

qrde no[/QUOTE]

a u psów jest taka specjalizacja jak endokrynologia? to taki Pan od hormonów u ludzi może by by się z takim skonsultować nie wiem czy u psów się też nazywa endokrynolog czy jakoś inaczej. Kurde mam nadzieje,że bedzie dobrze u was tez z tymi chorobami ponad norme.

Posted

ja to myślę Madziu że my już limit wyczerpaliśmy na najbliższą dziesięciolatkę ;) ... Monka ma zaburzenia hormonalne tak mi się wydaje po cieczce ... ale to wyjaśni doktorek ... jak trzeba będzie zrobimy wyniki (badania hormonalne czy cosik)

Posted

jutro lecę ze starszyzną na cmentarz do Bogatyni porządki robić ale na niedzielne popołudnie planów nie mam konkretnych ... może jakoś się spotkamy na kawkę, a jak pogoda dopisze to moze na spacer ?

Posted

[quote name='fioneczka']jutro lecę ze starszyzną na cmentarz do Bogatyni porządki robić ale na niedzielne popołudnie planów nie mam konkretnych ... może jakoś się spotkamy na kawkę, a jak pogoda dopisze to moze na spacer ?[/QUOTE]
No zobaczymy w niedziele , u nas ze spacerami to narazie lipa bo skóra na łapach wygląda nie za fajnie to musimy się ograniczyć no i tez do Taty na cmentarz idę ale zgadamy się jeszcze w końcu do niedzieli dużo się może zmienić jeszcze.

Posted

[quote name='fioneczka']no to ok, jak będziesz miała trochę czasu na niedzielne popołudnie daj znać to zadzwonię i się dogadamy[/QUOTE]
ok ok. jak by Miskowi się cudownie na łapach poprawiło to może i mogła bym go zabrać na spacer bo z tą skóra to wiecie nie przewidywalne co się porobi raz jest super a za godzine lipa :-/

Posted

prócz problemu mamy też foty z dzisiejszego wieczoru ... dużo fotófff :diabloti:

najpierw Młodszy i jego pasja (a mój zawał :evil_lol:)

tu gdzie on skacze, ja nawet nie próbuję schodzić jest tak stromo i parę metrów w dół :roll:

jakiś niepełnosprytny gnooojek wymalował bluzgi na każdej "hopie" ... no cóz, niektórzy tak mają