Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a ja goopia dopiero przed chwilą zajarzyłam, że jeśli bogatynie zalewa to i wy jesteście zagrożeni....:oops:
mam nadzieję, że ta powódź nie będzie tak tragiczna w skutkach jak poprzednie. trzymajcie się.

Posted

fala ma około 7 metrów ...
całe przedmieście nyskie pójdzie pod wodę ... albo już poszło
... i cały czas leje

zalewa ludzi do których jeździliśmy z Moną ... przed nimi długa noc ... bardzo długa

Posted

Asiu ... wiem jak to przykro jak znikają pod wodą znajome miejsca , domy i dobytek znajomych , przyjaciół , jak oni zostają bezsilni ...przeszliśmy to w 1997 roku .... ciężko

Posted

Asieńko mam nadzieję, ze wszystko w porządku u Was i nie będzie aż tak źle, w b-cu tylko mżawka od kilku godzin, tylko, ze u Was woda z gór leci i Czesi podobno tamę puścili, dlatego tak szybko dzisiaj w Bogatyni wylało....

Posted

[quote name='fioneczka']patrzę na obraz z kamery na przedmieściu ... ludzie są nienormalni a służby nieodpowiedzialne :shake: ... co będzie jeśli most nie wytrzyma ?
http://www.altstadtbruecke.de/index.php?option=com_content&view=article&id=45&Itemid=54&lang=pl

od strony polskiej nie wpuszczają ludzi na most ale niemcy widać nic sobie z tego nie robią

patrzałam na te foty ... chyba po prostu licza że most na tyle dobrej konstrukcji , z tym ze nie wiem czy potrzebna aż taka adrenalina by ogarnąć ogrom zniszczeń jakie ta powódź za sobą niesie ;/

Posted

u nas wszystko ok ... jedyny ślad po wodzie to nienadająca się do niczego innego prócz wc woda w kranie (dobrze że jest)

ale w Bogatyni masakra

szwagier był tam na miejscu ... mówił że widział płynące z nurtem budy :(

Posted

i kiciuś który nas obserwował ... piękny jest

i nasza osiedlowa kicia która kazdorazowo próbuje natłuc Monę po pychu ;)

:)

i korzystając z pogody pobawiliśmy się na boisku (wczoraj się nie dało)

Posted

[quote name='Alicja']Asiu , a jak z pracą ??

a nie wiem :diabloti:

chyba nic strasznego się nie stało tam gdzie jest nasza baza ... jedyne co to może nie być prądu i neta ... a wtedy wolne :roll:

spaceru ciąg dalszy :)