Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ania z poznania napisał(a):
Asiu, idealnie to 3 miesiące po cieczce, wtedy jest najlepiej i jeżeli chodzi o stan macicy i hormony, a niezbędne minimum to miesiąc.

ja tak myślałam o terminie w połowie października czyli 2 miesiące po cieczce, chciałam jeszcze poznać opinię weta, qrde tylko cały czas się zastanawiam czy robić to nas czy nie lepiej byłoby jechać do wrocławia :roll:

wejherstaff napisał(a):
na wszystko przyjdzie czas :D

ano przyjdzie ... na niektóre już przyszedł ;)

dorota k. napisał(a):
Koniecznie :) Może i mi uda się pogłaskać pychola Królewny :) Buziaki:loveu:

ano zobaczymy jaki ciocia Dorotka ma dar przekonywania ;)

magda z. napisał(a):
Pytali się dzisiaj o Was:)

qrde a my mamy karcer albo oślą ławkę jak kto woli ;) ... my na szkolenie możemy jeździć, Monce cieczka raczej przeszkadzać nie będzie ... nie wiem tylko jak na szkoleniu skupiliby się psi-panowie :evil_lol::evil_lol:

• Replies 4.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='chita']a ja sie chwile zastanawialam ktora to Mona:splat:
http://i717.photobucket.com/albums/ww172/adikwiat/Smaczna%20Beza%20vel%20Mona/IMG_1143_1.jpg

[quote name='wejherstaff']Ja tez ale zaraz po pieknym nosku poznałam ;)

heh to my do następnego zdjęcia ufarbujemy Monie nocha ;)

na szkolenie nie uczęszczamy ze względów oczywistych :roll:
jednak ćwiczymy w domu i na boisku (póki co na innym terenie Mona w dalszym ciągu ma problem ze skupieniem się, znaczy wszędzie wypatruje "złego" :roll:), no i dodatkowo cieczka utrudnia nam wyjścia w teren ... wszędzie są luźno biegające pieski (przecież one nie gryzą to smyczy nie potrzebują :angryy:)
ponieważ ćwiczymy z klikerem konieczne było znalezienie "produktu" który Monka potraktuje jako nagrodę ... malutkie i "szybkie w zjadaniu" ... próbowałam różnych rzeczy i ryzyk fizyk kupiłam trochę suchego dla szczeniaczków (RC mini junior wielkości guziczków od pilota a nawet mniejsze). Biorąc pod uwagę ze Mona nie je suchego nie wierzyłam że się skusi ... no i szczena mi opadła bo nie tylko chętnie bierze je jako nagrodę ale chętnie zjada garść jako uzupełnienie diety dziennej.
przyzwyczaiła się już że jedzonko dostaje po porannym i wieczornym spacerku
wraca ze spaceru i drepce (identycznie jak Fionusia) do pokoju mojej mamy, staje i patrzy jakby mówiła "przyszłam! jemy coś?" ... tak więc moja mama została matką karmiącą ;)
zjada na swoim posłaniu korpus lub konserwę i leci do "matki karmiącej" jakby chciała zakomunikować "zjadłam, choć zobacz".
na dzień dzisiejszy doszliwowaliśmy komendę siad i zostań
nauczyliśmy się łapa, do mnie, szukaj, przynieś ... jestem z niej bardzo dumna :p jednak zapomina wszystkiego jeśli w pobliżu pojawi się ktoś obcy :roll:
na spacerach duzo lepiej wychodzi nam chodzenie wśród ludzi, Mona jeszcze panikuje, przyspiesza i zaczyna ciągnąć na smyczy ale już nie próbuje ucieczki tak jak wcześniej.
jak opanujemy wszystko do perfekcji ;) to nagramy i się pochwalimy :p

Posted

[quote name='Chantell']hehe no to faktycznie maleńkie :)

na tyle małe ze jak dostaje po jednym to nie może go na zębach znaleźć żeby pogryźć ;)

[quote name='Alicja']Asiu , no to super dziewczynka wam się otwiera ...no i komitywa z babcią jest the best :cool2:

Fionusia "poznała się" na babci w chwili wejścia do domu, Monce zajęło to "chwilę" ale za to mama jaka szczęśliwa że udało się jej przekonać Monkę do siebie
nauczyła ją wyglądać przez okno bo wcześniej Mona bała się podejść do otwartego okna ... beretują sobie teraz razem ;)

Posted

pinkmoon napisał(a):
Mona poszła do szkoły, no proszę :) Życzymy powodzenia biednej dziewczynce, którą w wakacje na lekcje wysyłają :diabloti:
Jak często będziecie chodzić?

poszliśmy na pierwszą lekcję :roll: ale Mona jak to każdy uczeń (paluszek i główka) znalazła wymówkę na "zwolnienie" ... dostała cieczkę dwa dni po pierwszej lekcji :roll:
uczymy się sami niestety ... do grupy dołączymy po cieczce

Posted

Alicja napisał(a):
Mona dobrze to wykombinowała ...w końcu są wakacje ;)

qrde muszę coś i ja wykombinować zeby mieć wakacje i do pracy nie iść :diabloti:

deer_1987 napisał(a):
super ze sie nie poddajecie!

pdeer przecież członek naszej rodziny :loveu:

Posted

dzisiejsze popołudnie spędziliśmy z Monką u naszych znajomych
poznała tam 3,5 miesięcznego Pako
koleżanka stwierdziła że od naszej ostatniej wizyty u nich Mona (zrobiła duży krok do przodu) ... co prawda nie podeszła do nikogo i na początku była spięta jednak szybko rozochociła się do zabawy z kurduplem ;)
pokazała też jak potrafi się skupić i wykonać wydawane do niej polecenia :)
zażyła kąpieli w rzeczce która przepływa przez posesję znajomych
w domu padła jak nieżywa :)

:evil_lol::evil_lol::evil_lol: