Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mona pływa dość fajnie ... jednak jak się przestraszy to tonie ... znaczy wygląda jak spławik i szamocze się w miejscu

jeść nie chce bo gorąco i chudnie

tak skończyła piłeczka :mad:

a pływa na smyczy bo jak na brzeg wyjdzie to ucieka pod auto dzikus

Posted

agaga21 napisał(a):

a my jeszcze nie byliśmy nad wodą :( mam nadzieję że w sierpniu sie to zmieni
dobranoc, jutro tu wrócę :)

pojedziecie ;)
a na jutro powodzenia ... trzymam kciuki

Alicja napisał(a):
Asiu , w wodzie super się sprawdzają plastikowe butelki po napojach ;)

heh u nas plastikowe butelki "umierają" w drodze nad wodę ;)
a Mona jak nie ma piłeczki to z samochodu nie wyjdzie jak kogoś zobaczy ... piłka najlepiej piszcząca to dla niej "wabik"
dobrze że tanie są :evil_lol:

Posted

piłeczki hiltona pływające są praktycznie niezniszczalne :) przynajmniej moje psy, ktore wszystkie zabawki niszczą, nie dają rady tym piłkom ;) są różne kolory i wielkości ale nie piszczą i nie są tak duże jak ta pomarańczowa

Posted

Żeby mój pies był w miarę aktywny :D To gdzie tam, położy się na pisaku w cieniu i leży... Jedyna aktywność to powieka do góry i na dół. Pozdrawiam ;)

Posted

rufusowa napisał(a):
piłeczki hiltona pływające są praktycznie niezniszczalne :) przynajmniej moje psy, ktore wszystkie zabawki niszczą, nie dają rady tym piłkom ;) są różne kolory i wielkości ale nie piszczą i nie są tak duże jak ta pomarańczowa

jaka jest bezpieczna wielkość piłek dla ttb? po tym jak sunia(nie pamietam imienia) zaraz po pójściu do adopcji z f.ast się udusiła piłką, mam zawsze stracha dając moim psiakom zabawki a dobra piłka do aportowania by sie etnie przydała.

Posted

deer_1987 napisał(a):
my planujemy dzis nad wode ale jeszcze zobaczymy :)

i jak tam ? było pływanko ?
my zaliczyliśmy wieczorna taplanie :)

Kama & Diana napisał(a):
super aportuje z wody, moja to podejdzie złapie np. patyka i wy żuci, lepiej jej idzie z glonami...

nasz rottka Sarunia potrafiła łowić glony i inne dziwne roślinki przez cały dzień ... wkładała łepetynkę pod wodę i puszczała bańki :)

rufusowa napisał(a):

kupię ... zobaczymy czy nas ciotka nie kłamie ;)
dziś właśnie zakończyło żywot frisbee ... było z nami niecały tydzień :mad:

tibby napisał(a):
Żeby mój pies był w miarę aktywny :D To gdzie tam, położy się na pisaku w cieniu i leży... Jedyna aktywność to powieka do góry i na dół. Pozdrawiam ;)

heh to zupełnie tak jak ja :evil_lol:

agaga21 napisał(a):
jaka jest bezpieczna wielkość piłek dla ttb? po tym jak sunia(nie pamietam imienia) zaraz po pójściu do adopcji z f.ast się udusiła piłką, mam zawsze stracha dając moim psiakom zabawki a dobra piłka do aportowania by sie etnie przydała.

myślę że wszystkie piłeczki powyżej 6 cm średnicy się nadają ... ale to tylko moje zdanie ;)
nie wiem jaką piłką udławiła się tamta sunieczka ale myślę że musiała to być taka kauczukowa nieduża ... po przeczytaniu na niebieskim byłam w szoku ze cos takiego się stało
a dla Etnusi polecam PETSTAGES PIES 134 ORKA PIŁKA ... naprawdę super i długo żyje ;)

Posted

Jako tako zaliczone.. ale mam nadzieje ze jak mi noga sie zagoi - rozcieta mam przez takie podlodze - to podskocze na inna plaze z mam nadzieje piaskiem a jak nie to od 1 wrzesnia sherry bedzie akurat klika dni po zdjeciu szwow i "otworza" wszystkie plaze dla psow wiec wtedy sobie pobiegaja

Posted

agaga21 napisał(a):
a właśnie mam wrażenie, że zabaweczki z petstage moje psiska zniszczą w 5, może 10 minut.

to praktycznie jedyne zabawki które u nas żyją ... ale jak Etna się z nimi obejdzie nie wiem ;)

deer_1987 napisał(a):
Jako tako zaliczone.. ale mam nadzieje ze jak mi noga sie zagoi - rozcieta mam przez takie podlodze - to podskocze na inna plaze z mam nadzieje piaskiem a jak nie to od 1 wrzesnia sherry bedzie akurat klika dni po zdjeciu szwow i "otworza" wszystkie plaze dla psow wiec wtedy sobie pobiegaja

fajnie macie z tymi plażami ... my do plaży mamy ok 500 km :)
ale za rok pojedziemy ... niech dziewczyna zobaczy morze

Posted

fioneczka napisał(a):

fajnie macie z tymi plażami ... my do plaży mamy ok 500 km :)
ale za rok pojedziemy ... niech dziewczyna zobaczy morze

Ale wiesz ja juz wole pojechac 500 km na jakas normalna a nie taka gdzie psy luzem a wlasciciele maja gdzies czy pies grzeczny czy nie.. do tego kamienista plaza z kamieniami i glonami kawalek w wodzie... nie dziekuje juz tam nie wroce, ale chociaz wiem ze o miejsce jest skreslone.

musze szukac dalej... a od poniedzialku zaczynam prace na 4 tyg i ciezej bedzie bo czasami dopiero o 13 konce a o 16 juz musze byc zeby psa sasiadki wyprowadzic..

Posted

ponieważ w ciągu dnia temp u nas osiąga grubo powyżej 30 stopni w cieniu ... temp w mieszkaniu nie różni się wiele ... Monka tak spędza czas

a tak Mona reaguje na kotkę z kociakami mieszkające w naszej piwnicy

gdyby mogła zapadłaby się pod ziemię albo uciekła gdyby nie była na smyczy

Posted

byliśmy dziś się potaplać wieczorkiem ... pojechali z nami znajomi z 2 miesięcznym sznupkiem
Mona drżała jak galareta a flupy wisiały jej nawet w wodzie
ogólnie ludzi było dużo i panika była w jej wydaniu wszechobecna ... nie mogłam jej w wodzie zatrzymać ... nie chciała pływać i koncentrowała się na ucieczce :shake:

i flupy :roll:

Posted

Kurczę tak mi szkoda ze ona się wszystkiego boi. Ale trafiła na super rodzinkę, której uda się otworzyć ją na świat :) Życzę powodzenia i siły w dalszej pracy z Moną :) Wierzę, że Wam się uda :)

Posted

[FONT=Arial]:evil_lol::evil_lol::evil_lol:
http://i717.photobucket.com/albums/ww172/adikwiat/Smaczna%20Beza%20vel%20Mona/IMG_0939_1_1.jpg

no wcale to nie jest zabawne jak zamiast wypoczywać musisz skupiać sie na tym by pies nie dal drapaka :shake:

Asiu , a próbowałaś jakiś porad behawiorysty w necie ?? Wiem , ze swego czasu był na dogo , czy ktoś go ogłaszał , można było napisać o problemach i ta osoba pomagała ...tylko zabij , nie pamiętam nawet gdzie :oops:
[/FONT]

Posted

Aluniu ja dostałam instrukcje jak "wyrobić" w Monie pewność siebie ... jednak to "idzie" bardzo małymi kroczkami
rozmawiałam z kilkoma osobami na temat jej lęku ... wszyscy określają zachowanie mony identycznie jak Marek ... fachowo idzie to tak:
Syndrom kenelowy
Zaburzenie to jest spowodowane zbyt małą ilością lub brakiem bodźców w środowisku, w jakim rozwija się szczenię podczas jego pierwszych 12 tygodni życia. Występuje przede wszystkim u psów pochodzących z dużych hodowli, gdzie szczenięta wychowują się w kojcach, odizolowane od reszty świata.
Pierwsze stadium nazywane jest fobią ontogeniczną. W tym stadium, pies nie toleruje różnego rodzaju bodźców, takich jak hałas, huk, samochody, rowery, dzieci, obcy ludzie, dźwięk telefonu, itp. Bodźce te wywołują u psa atak paniki, ucieczki, próby ukrycia się, lub reakcje agresji ze strachu lub rozdrażnienia. W miarę rozwoju choroby, liczba bodźców wywołujących tego typu zachowania rośnie.
całe szczęście ten "proces" został u Mony zatrzymany ... teraz małymi kroczkami idziemy do przodu
Marek ostrzegł nas że to może potrwać kilka a nawet kilkanaście miesięcy