Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ms_arwi napisał(a):
U mnie to wieloramienne juz nie ma wszystkich ramion ;) Mia i Frida poodgryzaly ;) Ale tak to juz jest z ulubionymi zabawkami psow, nie maja raczej za dlugiego zywota. Zobaczymy jak dlugo u Ciebie potrwa zycie tej "gwiazdki" ;)

mając świadomość że gwiazdka za długo nie pożyje kupiłam też piłkę
fajna jest bo nie da się jej bezproblemowo ugryźć ;)
w domu bawi się piłką a na dwór bierzemy gwiazdkę ... radocha jest tym większa bo kilka godzin niewidziana zabawka jest bardziej atrakcyjna :)

• Replies 4.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

witam sie po 4 dniach detoksu od dogo :) :)

fajna ta gwiazdka! też miałam zamówić ale pan z allegro mi na maila nie odpowiedział i jakoś zapomniałam.
asiu, czy piłeczka tez wytrzymała i warta swojej ceny?

Posted

Alicja napisał(a):
ale impra z tą gwiazdeczką :multi:

nooo a jakby jeszcze w komplecie z flaszka sprzedawali to zabawa byłaby na całego :diabloti:

agaga21 napisał(a):
witam sie po 4 dniach detoksu od dogo :) :)

fajna ta gwiazdka! też miałam zamówić ale pan z allegro mi na maila nie odpowiedział i jakoś zapomniałam.
asiu, czy piłeczka tez wytrzymała i warta swojej ceny?

piłeczka fajna ... pomimo ciągłej próby jej zjedzenia przez Monę ... ona wciąż żyje :multi:
dodatkowo piłka ma dziurkę na wylot i można ją na sznurek uwiązać
no ale u nas sytuacja wygląda tak że Mona nie zostaje z zabawkami sam na sam wiec jak zaczyna przeginać to się jej delikatnie tłumaczy że tak nie wolno ;)

ms_arwi napisał(a):
a u mnie gwiazdka juz na pol zywa ;)

bardzo mi przykro :diabloti: ;);)

Posted

byliśmy dziś na spacerze dla odmiany z piłeczką ... piłeczka żyje ;)
zdecydowanie Mona woli zabawę piłką

na boisku, które zaczęła traktować jako swój teren zabawa jest świetna i dynamiczna

wracając do domu spotkaliśmy znajomego z kilkumiesięczną suczką, ślicznym kundelkiem który zachęcał Monę do zabawy ... niestety Mona położyła się, zaśliniła i koncentrowała się na tym jak uciec ...

Posted

Aniu Mona od pierwszego dnia u nas ma kontakt z Brutkiem na co dzień
Brutus "pomagał" jej stawiać pierwsze kroki na obcym terenie, to dzięki niemu na boisku czuje się jak u siebie i jest wyluzowana ... Brutek to taki jej guru ;)

jeśli chodzi o agresję do innych zwierząt to są sytuacje kiedy próbuje ugryźć jednak to na terenie gdzie nie czuje się bezpieczna (tzn kazde inne miejsce niż boisko) i nie o zabawkę wtedy idzie tylko o strach
ostatnio idąc do domu, wesoła buldożka zachęcała ją do zabawy ... niestety Mona panika w oczach i w chwili kiedy zobaczyła ze nie ma możliwości ucieczki próbowała dziabnąć.

korygujemy zachowanie w stosunku do zwierzat bo boję się ze kiedyś moze spróbować tego samego w stosunku do ludzi

Posted

[quote name='chita']ło matko tu conajmniej wyglada jakby zabawka wbila sie do gardla :evil_lol::evil_lol::evil_lol:http://i717.photobucket.com/albums/ww172/adikwiat/Smaczna%20Beza%20vel%20Mona/IMG_0268_1.jpg

nie moge sie napatrzec na jej linie, super wyglada

hehe faktycznie wygląda jakby połykała gwiazdkę ... a faktycznie to ta gwiazdka skacze i zmienia kierunek więc w tym momencie własnie się mijały ;)

a linia ... chyba zacznę biegać tyle co ona ;)
teraz ładnie wcina ... puszeczka animondy, korpus (już mogę patrzeć jak go je ;)) i dodatki w postaci warzyw, białego serka i psiowych witaminek
denerwuję się tylko jak ktoś mówi "oooo ona po szczeniaczkach" wrrrr ... cyce jej dyndają, teraz takie chude ;)

piszę post pod postem bo edycja "nie idzie"

Posted

[quote name='ania z poznania']Asiu, mnie od dwóch lat ludzie pytają kiedy Czika rodzi! Teraz to już chyba tylko słonia??????[/QUOTE]

nie ma się czym przejmować ... mi cyce nie przeszkadzają tylko ludziska męczą pytaniami
nawet już głupi śmiech młodych jak widzą że ona się kuli i ogon ma wciśnięty pod tyłek mnie nie rusza

z Fionusią [*] jak szłam ulicą to słyszałam parę razy ... o ten to w walkach chyba wystawiany

Posted

[quote name='Alicja']Asiu , cycuchy powinny sie jeszcze wchłonąć ;)[/QUOTE]

eee a nam wsio rawno czy się wchłoną czy nie ... hehe jest śliczna nawet z takimi :p
nawet fałd skóry pomiędzy łopatkami który tak fajnie się rusza jak biega dodaje jej uroku ... o ile nie zacznie "mężnieć" dziewczyna to jej taki zostanie i będziemy gumką spinać ;)

Posted

[quote name='agnieszka32']Super zdjęcia, istne szaleństwo !!!

Asiu, ja tam się przypatruję Monie i nijak żadnych wiszących cycuchów u niej nie widzę ;)

a ja widzę :)