fioneczka Posted June 9, 2010 Author Posted June 9, 2010 a tak czasem sobie siedzimy z moim upośledzonym psem ;) Quote
magda z. Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 http://i717.photobucket.com/albums/ww172/adikwiat/Smaczna%20Beza%20vel%20Mona/IMG_9156_1_1.jpg no obłoznie wręcz chora - tul mnie tylko;) Monka jest fajna i wcale nie gupiutka, pan sam jest opóźniony.... Quote
ania z poznania Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 http://i717.photobucket.com/albums/ww172/adikwiat/Smaczna%20Beza%20vel%20Mona/IMG_9155_1.jpg No pewnie, u mamy najlepiej :)! Quote
fioneczka Posted June 9, 2010 Author Posted June 9, 2010 [quote name='docha']Asiu, nie zapytam kto nie miał paszportu, ty czy Monka? bo to dla urzędasa czeskiego nie ma znaczenia. Miałyście szczęście, że Was nie wypatrzył patrol ;) Tak jak dla Ciebie skończyłoby się na formalnościach urzędniczych, tak dla psa groziłaby odpłatna kwarantanna. Czesi są na ogół nieprzejednani! robimy paszport jeszcze w tym tygodniu ... postraszyłaś ;) nas odpowiednio Gosiu [quote name='zaba14']http://i717.photobucket.com/albums/ww172/adikwiat/Smaczna%20Beza%20vel%20Mona/IMG_9137_1.jpg boziuuu jaka ona kochana! :) czy ja wiem ;) ... sierotowata to na 100% :evil_lol: [quote name='dorota k.']A ten w kasku to na pewno Wasz:crazyeye: Na ufoludka wygląda:evil_lol: A Niunię najpierw języków wyuczyć a później na zagraniczne wycieczki:evil_lol: nooo przecież podobny więc nie powinnaś mieć wątpliwości :evil_lol: [quote name='agaga21']mona to przez ten jaśniutki nosek taka czysciutka się wydaje http://i717.photobucket.com/albums/ww172/adikwiat/Smaczna%20Beza%20vel%20Mona/IMG_9693_1.jpg jak Fionusia była z nami to TZ mówil "nigdy więcej psa z białym" zdjęcia się przepalają i brudny wiecznie ... i sobie Monę sprawili ;) ... ma wiecznie brudny pysio od żarcia [quote name='ania z poznania']I od razu widać że to dziewczynka! jak idziemy na spacer z różowymi kokardkami to nikt nie ma wątpliwości :diabloti: [quote name='wejherstaff']Witamy się :D Mona ma kapitalny różowiutki nosek ;) nooo wszyscy myślą że to pitbull'ka :evil_lol: [quote name='Alicja']wegetarianka ;) w dni parzyste ;) [quote name='deer_1987']http://i717.photobucket.com/albums/ww172/adikwiat/Smaczna%20Beza%20vel%20Mona/IMG_9694_1.jpg wyglaskac!! wygłaskana :p [quote name='rufusowa']cudne fotki jabłkowe! nie mogę się napatrzeć :loveu: mogę Ci ją na wakacje podesłać to się opatrzysz na kilka miesięcy :diabloti: [quote name='deer_1987']my mamy wlasnie w domu psa bitego i maltretowanego... dobrze że już bezpieczna psiunka u Was [quote name='ania z poznania']Gościu ma fantazję ułańską!!!! oooo tak ... gadane i fantazja !!! [quote name='Alicja']nie z fantazją a chorym umysłem :p [quote name='magda z.']http://i717.photobucket.com/albums/ww172/adikwiat/Smaczna%20Beza%20vel%20Mona/IMG_9156_1_1.jpg no obłoznie wręcz chora - tul mnie tylko;) Monka jest fajna i wcale nie gupiutka, pan sam jest opóźniony.... hehe delikatnie ;) Quote
Pin Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 He he, świetne te zdjęcia ! XD Jaka pan, taki pies ^^ Quote
wejherstaff Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 http://i717.photobucket.com/albums/ww172/adikwiat/Smaczna%20Beza%20vel%20Mona/IMG_9156_1_1.jpg Jaka cudna fotka :loveu::loveu: wiadać że u mamy naj naj ;) Quote
Vectra Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 Napisał fioneczka coś ciekawego Wam napiszę ... rozmawiałam dziś z panem hodowcą (producentem?) Mony mówiłam mu o reakcjach ludzi kiedy widzą zachowanie Mony ... o pytaniach czy ona była bita, maltretowana itp mówiłam o jej zachowaniu i moim przekonaniu że gdyby "trafiła" do kogoś innego to pewnie wróciłaby do niego z prędkością światła już po kilku dniach ... a pan mi na to że on wiedział ze Mona jest bojąca i wycofana bo taka się urodziła i porównał ją do osobnika z chorobą umysłową i że była u niego tyle czasu i jej nie sprzedał pomimo iż inni ludzie starali się aby "ją mieć" ... że zostaliśmy wybrani przez niego bo po rozmowie wiedział ze będziemy mieli cierpliwość do niej i że jesteśmy idealnym domem ubawił mnie do łez a ja mam polewkę jak czytam Twoje wywody , w każdym takim poście , udowadniasz jak mało znasz psychikę psią ... a co chciałaś by Ci powiedział ? że zapłaci Ci odszkodowanie ? za zużywaną klawiaturę na dogo , jak mu zad smarujesz ? No proszę napisz , co chciałaś usłyszeć od tego człowieka ... bo cokolwiek by ci nie powiedział i tak tu byś zrobiła przedstawienie - Fioneczka bóstwo świata , matka miłosierdzia , zbawca istot psich - kontra - cały wszechświat zły Już Ci pisałam - widziały gały co brały , pretensja tylko do siebie , a jak sobie koleżanka nie potrafi radzić z problemami psiej psychiki , natury , zdrowia , żywienia - to polecam pluszaki , ale też pewno będą BEE , no bo teraz same made in china .. a to wyzysk małych rączek , za miskę ryżu :) i kto winny ? sorry , ale czasem mi żyłka pęka , jak czytam taki ciężki dowcip , możecie sobie "wiśta wio " ale ja mam twardą tylną część ciała , zewnętrzna głupota ludzka bardzo uodparnia - szczególnie gdy się przebywa 5 lat na dogo :) aaaha i regulamin , te kawałki o krytykowaniu , tam takie są zapisy .... delikatnie Ci Fioneczko napomknę , że ta jazda po hodowcy , który zapewne ma dość Twojej histerii , bo ja na jego miejscu , tego psa bym Ci odebrała :) to mógł by Cię sądem przeżegnać .. ot z urzędu by poleciało ... za zniesławianie chociażby .. Oczywiście też zamiast pyrgać bezsensu w klawisze , szukać poklasku tu na forum , skoro uważasz że w tej hodowli (nie pamiętam nazwy) dzieje się źle .. to się tym zajmij ... podobno ratujesz pieski , wszędzie się udzielasz , podobno masz dowód tych zaniedbań w domu - to coś zrób , bo klepać to każdy może ..... ale to taka narodowa natura , sprawdza się powiedzenie , krowa która dużo ryczy ....... Oczywiście zaraz będziesz klepać - jakam tom złam :cooldevi: bo fakt dialog z Tobą jest ciężki , jeśli ktoś ma inne zdanie niż Ty. Z racji , że tu moderuje , moje kochanesłitaśneblogaski , niestety musze i tu czasem zajrzeć ... Piesek a raczej suczka , bardzo fajniutka - no ja powiem od siebie - mądry przewodnik , zrobił by z niej - olewając jej miejsce urodzenia , przeszłość - super ekstra pewnego siebie przedstawiciela rasy - da się da .. tylko trzeba wiedzieć JAK i trzeba chcieć , trzeba poświęcić temu kupe czasu i pławić się w efektach. A nie rozpamiętywać i żarty stroić z nieobecnych .. PS zawsze możesz skoczyć na astowe fora i tam poklepać , może hodowca akurat jest tam zalogowany .. wtedy rozmowy tego typu mają sens ... i jeszcze .. bo pewnie mi napiszesz , że przecież Ty pracujesz z psem (nie wątpię że próbujesz) jest mnóstwo wycofanych psów , dużo ludzi szuka porad - możesz w tej materii zabłysnąć , będą ci inni wdzięczni :) swoją drogą , zastanawiam się , co by to było ... gdybyś trafiła na super pewne siebie zwierzę , z ADHD :diabloti: dziękuj że masz pierdołę ... ułatwia ci to szalenie życie ... bo z wycofanym psem , można sobie po prostu żyć i biadolić , z w/w to już nie jest takie proste ... bo Twoje biadolenie , zostało by skonsumowane ... terrier typu bull , potrzebuje silnej osobowości w przewodniku - szczególnie taki problematyczny. Kiedyś jeszcze tu wrócę , mam nadzieję że wtedy poczytam faktycznie coś mądrego i pouczającego. Quote
taxelina Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 od 3 lat bezpieczna ale wszystkie leki i strach nie znikna ot tak.. Quote
fioneczka Posted June 10, 2010 Author Posted June 10, 2010 poczytałam sobie twój wywód vectro przeanalizowałam na szybko twoje mądrości życiowe których nabrałaś po 5 latach bycia na dogo (jak piszesz) ... faktycznie imponujący staż i uważam że szkoda twojego cennego czasu na wchodzenie na wątek Mony i czytanie mojego użalania :p Vectra napisał(a):No proszę napisz , co chciałaś usłyszeć od tego człowieka ... bo cokolwiek by ci nie powiedział i tak tu byś zrobiła przedstawienie - Fioneczka bóstwo świata , matka miłosierdzia , zbawca istot psich - kontra - cały wszechświat zły i hamuj piętą droga pani Quote
Vectra Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 ale widzisz Fioneczko , Ty lubisz tak w centrum zainteresowania , by głaskali i biadolili razem z Tobą ... a na zwykłe pytanie , nie umiesz odpowiedzieć , bo by się zabawa skończyła nie ? :) niestety jak ci pisałam , będę tu wchodzić , hamować Twoje wywody i obrażanie innych , szczególnie tu nieobecnych , do tego nie winnych ... może kiedyś zrozumiesz , że w miocie szczeniąt nie tylko rodzą się championy i pewne siebie psy ... bo bywa jak i u ludzi ... są pewni siebie , przebojowi , skromni i nieśmiali ... optymistyczni .. no i szukający dziury w całym , którym zawsze wszystko pod górę i cały świat przeciw nim zły ... Quote
docha Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 Zatykający wywód moderatora ( mam wrażenie, że nie wie o czym pisze i po co pisze) i to jest właśnie przykład przerostu formy nad treścią. Puste klepanie 5/10. ech, szkoda czasu. Quote
fioneczka Posted June 10, 2010 Author Posted June 10, 2010 oczywiście takie twoje prawo żeby tu wchodzić bo przecież to forum i każdy może się wypowiedzieć, no i na dodatek jesteś moderatorem, jeśli musisz to wpadaj poczytać jak się użalam i jak inni użalają się nade mną ... tego chyba regulamin nie zabrania i jeśli piszesz o obrażaniu innych przeze mnie to stopuj także siebie bo to że jesteś modem nie upoważnia cię do tego aby sobie folgować ja dyskusję zakończyłam Quote
fioneczka Posted June 10, 2010 Author Posted June 10, 2010 jak wygląda na dzień dzisiejszy sprawa paszportów ... czy tatuaż wystarczy czy trzeba zakładać czip ? mój vet twierdzi że czip musowo ale nigdzie nie mogę znaleźć info gdzie jest mowa na ten temat EDIT już wiem ... drugi vet wypisze paszport na podstawie tatuażu i o 70 zł taniej EDIT dziękuję za PW ;) dziewczyny Quote
Vectra Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 no na zakończenie dodam , że właśnie rozmawiałam z hodowcami twojej suki ... myślę , że bardzo im się spodoba ten wątek. Quote
ania z poznania Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 Vectra napisał(a):no na zakończenie dodam.... No właśnie, na zakończenie.................................. Quote
taxelina Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 Kazdy ma prawo sobie na wszystko co tylko chce ponarzekac :) Quote
fioneczka Posted June 10, 2010 Author Posted June 10, 2010 Vectra napisał(a):no na zakończenie dodam , że właśnie rozmawiałam z hodowcami twojej suki ... myślę , że bardzo im się spodoba ten wątek. no cóż ... nie ma tu nic o czym pan by nie wiedział czy coś czego nie usłyszałam jeszcze jedno, żeby było jasne nie ja załatwiłam ci bana Quote
Vectra Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 fioneczka napisał(a): jeszcze jedno, żeby było jasne nie ja załatwiłam ci bana że co mi nie załatwiłaś ? :diabloti: Quote
fioneczka Posted June 10, 2010 Author Posted June 10, 2010 myślałam że ktoś ci zablokował możliwośc pisania ale widać nie Quote
Vectra Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 fioneczka napisał(a):myślałam że ktoś ci zablokował możliwośc pisania ale widać nie ale niby za co , kto i dlaczego ? dogomania , to nie jest koncert życzeń :) a teraz serio , pisz , bo nie tylko ja łaknę takiej wiedzy ... jak pracujesz z Moną/Bezą/Pyzą myślę , że taka wiedza , przyda się wielu dogomaniakom .... bojak wspominałam , wiele psów ma problemy natury behawioralnej a ja dostaje mase zapytań , jak sobie radzić w takich sytuacjach , jak pracować ... i to piszę bez podtekstów , śłitaśne blogaski , również są od tego , by dzielić się wiedzą zdobytą .. bo praktyka jest dla mnie dużo bardziej wiarygodna niżeli teoria Quote
fioneczka Posted June 10, 2010 Author Posted June 10, 2010 byliśmy dziś nad wodą trochę żeby Mona nogi pomoczyła :) byliśmy trochę ale zdjęć jest dużo ;) to sobie powrzucam. Quote
agaga21 Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 a ja coś wiem a wy nie wiecie:eviltong::eviltong: różowy nochalek kąpał się dziś w bajorku:cool3: asiu, dawaj foty! edit: ale z ciebie spryciara! jak to pisałam to fot nie było!:evil_lol::evil_lol: Quote
Recommended Posts