Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

U nas nie było tak ciepło ...ja w zimówce popylałam po lesie jeszcze

no chyba bedę zazdrosna jak Monia szybciej schudnie od Ozzulka :obrazic:

[RIGHT]:diabloti::evil_lol:
[/RIGHT]

• Replies 4.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

nooo już możesz być :diabloti:

aaa i miała opowiedzieć ostatnią fajową rozmowę z jakimś nawiedzonym tatusiem który właśnie swego potomka w przedszkolu zostawił i wychodząc Moniśkę zobaczył

spojrzał i gada
- to suka?
i nie czekając na odpowiedź dodał
- będą po niej szczeniaki?
i nie dając mi wydobyć głosu
- po ile?

więc odpowiadam że jak będą to bardzo drogie
na co pan
- no to pytam ile? (pewnie cena dla niego nie robi różnicy bo to dla dziecka :diabloti:)

na co ja patrząc bacznie na jego minę rzucam
- dwadzieścia tysięcy sztuka :diabloti:

facet pyta z wielkimi oczami :diabloti:
- ile?:-o

więc odpowiadam
- dwadzieścia tysięcy sztuka, za cuda natury się płaci :diabloti:

facet dalej nie jarzy i pyta
o co chodzi? :crazyeye:

- cuda natury proszę pana kosztują, ona jest sterylizowana więc jeśli urodzi szczyle to po 20 tyśków będą albo i droższe

no i poszedł patrząc na mnie dziwnie :evil_lol::evil_lol:

Posted

a dziś zadzwonił pan w sprawie Czesia

- tak, proszę ?
- dzień dobry, ja w sprawie Czesława ... hmmm znaczy tego amstaffa
- tak tak wiem że amstaffa bo mój mąż Krzysztof ma nie Czesław :evil_lol:

i się facet uśmiał że chwilę odczekać musiałam na dalszą rozmowę :)

Posted

dużo emocji w ostatnich dniach ... za dużo ... wczoraj odeszła sunia naszych znajomych :( ... młodziutka, zabiło ją ropomacicze które wet leczył tabletkami
wczoraj cieszyłam się że Pixi jedzie do DT i zaczęła drogę do prawdziwego szczęścia ... dziś okazało się, że jest bardzo chora :(

Mona też ma gorsze dni ... od kilku dni na korytarzu w naszej klatce schodowej stoi wózek dziecięcy (sąsiadka urodziła) ... moniś nieufnie przemykała obok niego, odwracając łepetynę i udając ze go tam nie ma ... dziś jak szła z Krisem wózek był agresywny i ją napadł ... wchodziła po schodach i nie patrzyła do góry, jak weszła na piętro i podniosła wzrok, wózek na nią napadł, zrobiła w tył na lewo i się łapy splątały ... z gracją worka pełnego ziemniaków pofikołkowała na półpiętro ... mało brakowało a zabrałaby ze sobą Krisa bo podcięła mu kule ... kiedyś utłukę parówę a później rosołu ugotuję na niedzielę ... móżdżku na drugie nie będzie bo ona takowego organu niestety nie posiada :/
biedny ten mój psior ... oj biedny

Posted

kurcze Asia - wiem co czujesz :-( Te strachy psiowe :-( ............... ale będę sie upierała, że może Monia powinna być na jakiś lekach? MOże to pozwoli jej ogarnąć świat???

A co to za sunie odeszła za TM? Ten sznupek czarny ze zdjęć? Współczuję właścicielom :-(

Posted

rozważam podawanie leków, muszę tylko z kimś mądrym o tym pogadać

Anuś na całe szczęście w nieszczęściu to nie o czarną chodzi.
Oxa ma się dobrze, chyba nie przeżyliby straty drugiego malucha w ciągu roku.

Odeszła sznupka Bajka 2 latka, pieprz i sól
Była świetną sunią i uwielbiała biegać za piłeczkami tak jak Moniśka

Posted

Asia jakby co mogę podać nr tel do tej Asi u której ja się konsultuję z Wegetą. Ja tez miałam wiele obaw co do leków, chyba trochę te stereotypy o psychotropach mnie zniechęcały, ale teraz nie żałuje, że je Wedze podaje .....

Szkoda Bajki :-(

Posted

Wiem ze ja tak ostanio sporadycznie, wiem ze nalezy mis ie buuura, ale ....nie pogonisz za bardzo za małą reklamę? Tak nam kaska dla Nerusia potrzbna a i rzeczy na bazarku mamy wyjatkowe....

Wspaniałe serwety, obrusy, ponczo!!!! - rękodzieło-każda jedyna w swoim rodzaju !!!

sa jedyne w swoim rodzaju, nikt takich nie ma!!!!!!

Posted

[quote name='Kajusza']Asia jakby co mogę podać nr tel do tej Asi u której ja się konsultuję z Wegetą. Ja tez miałam wiele obaw co do leków, chyba trochę te stereotypy o psychotropach mnie zniechęcały, ale teraz nie żałuje, że je Wedze podaje .....

Szkoda Bajki :-(

napisałam mail do Asi ... nie odpisała niestety, nie wiem nawet czy przeczytała mail
chciałam naświetlić problem zanim zadzwonię ale chyba lipa z tego będzie

[quote name='Alicja']szkoda psinki przez głupotę weta straciła życie a ludzie Bajeczke :(

niestety tak to jest jak się na zadoopiu mieszka

[quote name='hankasanok']Wiem ze ja tak ostanio sporadycznie, wiem ze nalezy mis ie buuura, ale ....nie pogonisz za bardzo za małą reklamę? Tak nam kaska dla Nerusia potrzbna a i rzeczy na bazarku mamy wyjatkowe....

Wspaniałe serwety, obrusy, ponczo!!!! - rękodzieło-każda jedyna w swoim rodzaju !!!

sa jedyne w swoim rodzaju, nikt takich nie ma!!!!!!

serwetki cudo
i jasne Hanuś że możesz tu reklamować co chcesz ale zbyt wielu gości to tu nie mamy

[quote name='Alicja']kurde , widziałaś jakie fajne zawieszki
http://www.furkidz.eu/pl/c/Zawieszki-do-obroz/22

widziałam, fajne są ... a obróżki też całkiem, całkiem

Posted

[quote name='dorota k.']Przywykła Monia do wózka? Pozdrowionka :)

Dorotko napada ją za każdym razem kiedy idziemy do góry :roll:
jak idziemy na dwór przechodzi obok wózka i czasem nawet go wąchnie, gorzej jest jak wracamy, ciemny wózek i biała koła z ciemnymi punktami po środku chyba dają obraz wielkich oczu ... tak to sobie wymyśliłam ... bo jak stanę przy wózku i zasłonię choćby jedno kółko, Mona przechodzi cichaczem , nisko przy ziemi ale przechodzi

zrobiło się ciepło, słonecznie ... pogoda chyba pozytywnie wpływa na Monikę ... biegamy za piłką i mniej wcinamy ... odchudzanie w pełni bo doopa jej urosła aż wstyd

niby dużo nie jadła bo rano mała puszka animondy a wieczorem zwłoki kurczakowe bez skóry (same gnaty znaczy się), jednak przy kilku tygodniach kiedy "miała ten swój film" i zamiast cieszyć się spacerami, koncentrowała się tylko na tym jak zwiać do domu ... niestety odłożyło się sporo zapasu który teraz musimy spalić

fotki z sobotniego spacerku

Posted

[quote name='jonQuilla']a Mona jak zwykle szaleje ze swoją piłeczką :)

:loveu::loveu::loveu::loveu:
http://i1134.photobucket.com/albums/m604/nitka31/Mona/IMG_8600.jpg

wcale tak za bardzo szaleć nie chciała ... ciężka jest i kondycji 0

[quote name='ARDNAS']http://i1134.photobucket.com/albums/m604/nitka31/Mona/IMG_8600.jpg zarąbiste zdjęcie :P

wiało i jełopowi rozwiało ucho i jęzor :evil_lol:
dobrze że przyszyte porządnie to się nie oderwało :diabloti:

Posted

O, u nas też kondycja kiepska i suczy i moja :oops:

http://i1134.photobucket.com/albums/m604/nitka31/Mona/IMG_8600.jpg Moniasta jest jednym z najsłodszych ttb na świecie :loveu:

Asia, a rozważałaś jakieś delikatne ziołowe wspomagacze? U nas strzałem w 10 na sylwka okazał się stress out, mimo kpin naszego weta m.in ;) Co prawda dawałam go jakieś 1,5tyg. przed apogeum wystrzałowym, ale działał bardzo fajnie. Bardzo byłam zadowolona z niego, wreszcie sylwester w miarę bez stresu. Może warto spróbować?

Posted

[quote name='jonQuilla']Salsa po zimie też kondycje straciła, przebiegnie się kilka razy za patykiem i sapie jakby miała zejść z tego świata zaraz....trzeba to naprawić :)

ooo to to właśnie :roll:

[quote name='evel']O, u nas też kondycja kiepska i suczy i moja :oops:

http://i1134.photobucket.com/albums/m604/nitka31/Mona/IMG_8600.jpg Moniasta jest jednym z najsłodszych ttb na świecie :loveu:

Asia, a rozważałaś jakieś delikatne ziołowe wspomagacze? U nas strzałem w 10 na sylwka okazał się stress out, mimo kpin naszego weta m.in ;) Co prawda dawałam go jakieś 1,5tyg. przed apogeum wystrzałowym, ale działał bardzo fajnie. Bardzo byłam zadowolona z niego, wreszcie sylwester w miarę bez stresu. Może warto spróbować?

bo to nie AST to jełopek :diabloti:

no właśnie szykujemy się do podania czegoś co mam nadzieję sprawi że Mona wyluzuje się trochę
myślałam żeby jej jakiejś TRAWY :eviltong: do żarcia dodawać ale chyba kiepski pomysł ... nie na wszystkich działa rozluźniająco :evil_lol:

a tak poważnie myślę o wprowadzeniu jakiegoś antydepresantu, właśnie jestem w trakcie rozmów z behawiorystą