Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Monka jest chyba podobna do mojejWegi - na łakach, czy bezludnychmiejscach - rewelacja, posłuszna, szczęśliwa ... a na osiedlu to istny dramat, ujada, chce gryść, rzuca się :-( Smutne, to ludzie tym psom zafundowali. Jak czytałam to Monka jest z rodowodem, jak ludzie z niewiedzy krzywdzą psa, gdyby nie zaniedbali socjalizacji to o ile mniej Monka miałaby stresów w zyciu :-( Tak niewiele, a tak wiele dla psa.

Posted

Kajusza napisał(a):
Witam :-) od początku podczytuje Twój wątek i postanowiłam się przywitać :-) Mona jest poprostu boska, a ten nochalek to tylko wycałować! Kibicuję Ci w twojej pracy z nią, sama mam psa bez socjalizacji, ale moja niestety - w przeciwieństwie do Mony - na wiele sytuacji reaguje agresją :-( Wiem jakie to trudne mieć takiego psa. Trzymam kciuki za dalsze postępy Mony, życze dużo wytrwałości i spokoju ducha,

pozdrawiam Ania

znam ten ból !!!

fioneczka napisał(a):

ciężko żyć z takim dzikusem w mieście, w blokowisku ... ale już się prawie nauczyliśmy ;)
mam nadzieję że kiedyś jej lęki zmaleją do tego stopnia że przejdziemy przez centrum w samo południe ... że nie spróbuje uciekać, nie będzie miała paniki w oczach, nie będzie się czołgać i nie osika sobie ogona ;)
u Mony najgorsze jest to że ona boi się ludzi ... przestaje się ich bać kiedy jest w domu i na boisku ... w tych miejscach jesli czuje się zagrożona ... atakuje
ale wyeliminujemy to zachowanie chyba ;)

NIE CHYBA TYLKO NA PEWNO!!!! :kciuki::kciuki::kciuki:

fioneczka napisał(a):
na luzie to Fionusia wchodziła do wody ... Mona raczej za wodą nie przepada ;)

Jak patrze na Fionusie to jakbym nasza Rudą widziała!!!!! istna kapka w kapke!!!1:p
fioneczka napisał(a):
a tak Monka zachowuje się obecnie w obcych miejscach, pełnych ludzi

ziajała, ciekło jej z pysia, trzęsła się jak galareta, czasem musiałam jej przytrzymać łapę bo sobie ją obijała

ale już nie ucieka, potrafi się skupić na tym co mówię ... ogólnie jest o niebo lepiej niż było

biedna Monisia! faktycznie ma strach i to ogromnego!!!!

a co do tych sprtów ekstremalno - rowerowych :-o:-oto ja jednak wole po szosie jeździć!!!:p

Posted

Matko jedyna - jak oglądam te latające zdjęcia to mi żołądek do gardła podchodzi.....
A trzęsącej i śliniącej się Moniczki mi szkoda..... ja bym pewnie nie wytrzymała - nie uciekałabym od ludzi ale odpuściła jej takie głośnie imprezy - zaraz mnie pewnie ciotki ochrzanią :roll:
Buziole dla Was:loveu: i dla Moniczki:loveu::loveu:

Posted

Azyr

to młodziutki psiak którego właściciel oddał do schroniska

http://www.dogomania.pl/threads/210291-Azyr-młody-sliczny-amstaff-oddany-do-schronu-przez-właściciela-potrzebne-deklaracje!

jeśli zbiorę jeszcze ok 105 zł stałch deklaracji chłopczyk pojedzie do DT do Mirka, szkoleniowca z Bolesławca http://www.psieszkolenie.pl/

może ktoś z odwiedzających Moniśkę mógłby wspomóc chłopaczka :oops:

psiak jest obecnie przeraźliwie chudy ... trzeba będzie zabrać go do weta, zrobić badanie krwi... być może leczyć

do szczęścia brakuje mu tylko a właściwie to aż 105 zł

Posted

pilne !!!!!!

[quote name='ruda76']wczoraj tj 4 07 zostałam telefonicznie powiadomiona, ze pysia zaginęła tzn uciekla.

Pozostawiona u znajomych "wlascicieli hamleta" znalazla dziurkę w ogrodzeniu i zwiala.

zaginęła 3.07 w pilchowicach kolo gliwic ok godz 19

jesli ktos jest z tych okolic to prosze o pomoc w szukaniu suni, bo " wlasciciele hamleta wracaja w sobote

po rozmowie z "tymczasowymi opiekunami"( mieli zajmować się pysia na czas wyjazdu wlascicieli hamleta) rece mi opadały. Pan nie widzi sensu oklejania okolicy, bo psy tak maaja ze uciekaja.

A przy okazji sie jeszcze dowiedzialam, ze my jestesmy niepowazni bo nie dalismy szansy panu grzegorzowi tj wlasciciel hamleta na zapoznanie sie z pysią no nic dodac nic ując !!!

Najblizsze schronisko to rybnik

wątek : http://www.dogomania.pl/threads/199048-Urodzi%C5%82a-i-wylecia%C5%82a-na-bruk-ruda-sunia-w-typie-staffika-SZUKA-NAJWSPANIALSZEGO-DOMU

wklejajcie gdzie się da ... proszę !!

Posted

[quote name='fioneczka']dziękuję Haniu !! :Rose:[/QUOTE]

nie ma sprawy :p

[quote name='fioneczka']Azyrek bezpieczny w DT u Mirka w Bolesławcu ... Wszystkim bardzo dziękuję za pomoc !!! :Rose: ... zaglądajcie do chłopaczka[/QUOTE]
zagladamy....

[quote name='fioneczka']zepsułam banerek i nie potrafię go teraz podlinkować :([/QUOTE]
Gapiszon :evil_lol: