agaga21 Posted November 28, 2010 Posted November 28, 2010 http://i717.photobucket.com/albums/ww172/adikwiat/Smaczna%20Beza%20vel%20Mona/IMG_6761.jpg no przecież widać że tu monka sobie stanęła i zapatrzyła się bo samolot właśnie leciał. nic trudnego zrobić takie zdjęcie jak pies sobie stoi...:diabloti: Quote
Nadalle Posted November 28, 2010 Posted November 28, 2010 Ostatnie zdjęcie kapitalne! :D A jaki ma stylowy kubraczek! ^^ Quote
Alicja Posted November 28, 2010 Posted November 28, 2010 [quote name='fioneczka']mówiłam Ci że ostatnio żarła zmrozone owoce dzikiej róży ale sra**ki nie miała a dziś wpierniczała śnieg ... ciekawe czy nie będzie miała anginki ;) dzika róża ma wit C. Mona wie co zdrowe ;) kupiłam jej dziś nową piłeczkę ... identyczną jak tą zieloną której pogryźć nie może tyle że mniejszą ... ale korba Aluniu !! nawet spała z nią teraz i nieważne że jest identycznie zielona ... wazna że jest nowa ;) no jak dziecko :) Quote
chita Posted November 28, 2010 Posted November 28, 2010 Moniaste fotki zawsze są fantastyczne:loveu: Corcia juz stawia pierwsze kroki:evil_lol: http://i717.photobucket.com/albums/ww172/adikwiat/Smaczna%20Beza%20vel%20Mona/IMG_6761.jpg a my stracilismy taksowy kubraczek:placz: Quote
Iv_ Posted November 28, 2010 Posted November 28, 2010 Fajne :p http://i717.photobucket.com/albums/ww172/adikwiat/Smaczna%20Beza%20vel%20Mona/IMG_6770.jpg Quote
magda z. Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 U mnie też były mandaryny z biedrony:) Fajna latająca Monka, buziole. Quote
dorota k. Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 Śliczna ta Moniczka :):):) Kubraczek rewelacja. Asieńko daj namiary na ten bazarek, bo takiego dużego dla swojego staruszka szukam. Dzisiaj śniegu już więcej, jak Królewna sobie radziła w zaspach :lol: Quote
zaba14 Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 Hej Fioneczka !! :) widzę, że wam snieg spadł, Mona urocza! a jaki ładny ma kubraczek ! :) śliczne fotki :) czekam na więcej tego słodziaka :) Quote
fioneczka Posted November 30, 2010 Author Posted November 30, 2010 [quote name='nicnasile']O cholera! Język jej zamarzł! :/ język niby nie ... ale jak wracała do domu to nochal miała buraczkowy [quote name='agaga21']http://i717.photobucket.com/albums/ww172/adikwiat/Smaczna%20Beza%20vel%20Mona/IMG_6761.jpg no przecież widać że tu monka sobie stanęła i zapatrzyła się bo samolot właśnie leciał. nic trudnego zrobić takie zdjęcie jak pies sobie stoi...:diabloti: nooo ona często tak sobie staje i stoi heh [quote name='Nadalle']Ostatnie zdjęcie kapitalne! :D A jaki ma stylowy kubraczek! ^^ kubraczek jest super tylko okazało się że na większy śnieg nie nadaje się zupełnie :( ... muszę kupić drugi "pełniejszy" ... w tym jak biega po śniegu to nabija go sobie w dolną część bo klatka jest odkryta ... ale na dni z mniejszym śniegiem czy deszczem super [quote name='Alicja'] no jak dziecko :) nawet jak cały tabun dzieci ;) [quote name='chita']Moniaste fotki zawsze są fantastyczne:loveu: Corcia juz stawia pierwsze kroki:evil_lol: http://i717.photobucket.com/albums/ww172/adikwiat/Smaczna%20Beza%20vel%20Mona/IMG_6761.jpg a my stracilismy taksowy kubraczek:placz: pierwsze kroki już postawiła tylko jeszcze na pierwsze słowo czekamy - takie wypowiedziane na dworze ... obawiam się że nigdy to nie nastąpi co się stało temu qbraczku Taksowemu :hmmmm: [quote name='Iv_']Fajne :p http://i717.photobucket.com/albums/ww172/adikwiat/Smaczna%20Beza%20vel%20Mona/IMG_6770.jpg dziękować :) [quote name='magda z.']U mnie też były mandaryny z biedrony:) Fajna latająca Monka, buziole. i już nie ma mandaryn ... buuuu [quote name='dorota k.']Śliczna ta Moniczka :):):) Kubraczek rewelacja. Asieńko daj namiary na ten bazarek, bo takiego dużego dla swojego staruszka szukam. Dzisiaj śniegu już więcej, jak Królewna sobie radziła w zaspach :lol: no niestety bazar się skończył i póki co Taks nie ma z czego szyć a Mona zwariowała ... śnieg jej się spodobał, wrzuca piłkę w zaspę a później podkopuje ją i przepycha nosem po całym boisku [quote name='zaba14']Hej Fioneczka !! :) widzę, że wam snieg spadł, Mona urocza! a jaki ładny ma kubraczek ! :) śliczne fotki :) czekam na więcej tego słodziaka :) na zdjęciach ilość śniegu to pikuś ... wczoraj sypało całą noc i cały dzień ... na wieczornym spacerku Mona zapadała się miejscami po szyję ... obrzydliwe białe coś brrrr ... a tej goopiej się podoba jak długie spacery robicie w taką pogodę, dużo śniegu i temp ok -6 ? Quote
Alicja Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 U nas -10 , śniegu tak przyzwoicie , do pół kolanka ;) . Co do spacerków , jak jest wiatr to spacer krótki , 15 minut może ... zresztą u nas Ozzy sam reguluje , jak mróz , słonko to smarowanie podusi i można spacerować normalnie , poza tym jak Ozzy mial kubrak to starałam się mu ściągać do biegania a zakładałam mu na powrót do domu . Quote
fioneczka Posted November 30, 2010 Author Posted November 30, 2010 najlepsza jest wazelinka na podusie ... Monisiowej nocha chyba też będę smarowała tylko że ona będzie zlizywać i s.raka będzie :evil_lol: jej nos robi się buraczkowy na mrozie ... goopek przez cały spacer urzęduję z deklem w śniegu :roll: muszę jej kupiś nanośnik :evil_lol::evil_lol: my wczoraj wieczorkiem spacer 25 minut biegania i rycia w śniegu ... chciała jeszcze ale nie chcę jej przeziębić bo strylkę planujemy na 8 grudnia (jessso jestem zesr**na jak potrzeba) Quote
Chantell Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 Wazelinka wcale nie jest najlepsza, bo jeszcze rozmiękcza bardziej już i tak dalikatne podusie. do mnie idzie hery roll on na łapki xD Docha dawaj w końcu te foty klona :D Fiona nie martw się! wszystko będzie dobrze! trzymam kciuki Quote
Alicja Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 Ja smaruję to co akurat mam na stanie ale najczęściej Linomagiem , Alantanem , Wazelinką , jak ma trochę poranione to Tormentiolem ,polecano mi kiedyś Tanaderm ale osobiście nie znam http://www.karusek.com.pl/produkt.php?prod_id=2127 Quote
jonQuilla Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 [FONT=Georgia]W zeszłą zimę przetestowałam wazelinę i alantan, oba spisywały się dobrze ale zostaję przy alantanie. [/FONT] Quote
docha Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 no i bądź tu babo mądra, wezmę krem NIVEA... żartuję! nie wiem co wezmę, nic z tych rzeczy nie mam w apteczce. nigdy nie smarowałam łapek, ale w zeszłym roku zauważyłam, że dosia chodziła po chodniku jak poparzona, okazało się, że sól sypana na chodniki jej doskwierała. Quote
docha Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 ooo! dziękuję Alu, Tanaderm- przed chwilą poczytałam, dla mojego " myśliwskiego" psa, pracującego, jeszcze nie biegającego w sporcie, ale spacerującego po sypanych solą chodnikach- sprawdzę, jeśli wiedźma da sobie popsikać łapsie. Quote
Alicja Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 docha napisał(a):ooo! dziękuję Alu, Tanaderm- przed chwilą poczytałam, dla mojego " myśliwskiego" psa, pracującego, jeszcze nie biegającego w sporcie, ale spacerującego po sypanych solą chodnikach- sprawdzę, jeśli wiedźma da sobie popsikać łapsie. sprawdź i podziel się wrażeniami ;) bo może cza by to zakupić :hmmmm: Quote
fioneczka Posted November 30, 2010 Author Posted November 30, 2010 a u nas była taka zima ... wczoraj po południu ... wieczorem i dziś mamy dwa razy więcej tego białego g*** ;) zdjęcia z kom :oops: dziś była prawdziwa zima...duzo śniegu, mróz i piękne słońce, brak drogowców, drogi śliskie i nieprzejezdne, w mieście korki na skrzyżowaniach, do pracy 20 km pokonywane w 30 minut ... normalnie POLSKA pełną gębą ;) Quote
jonQuilla Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 [FONT=Georgia]a ja jestem w szoku że macie wszyscy tyle śniegu :crazyeye: u nas leży taka cieniutka prześwitująca warstwa...chciałabym żeby było tak duuużo i się nie topił, pewnie niedługo pożałuję że to napisałam :evil_lol: uwielbiam jak tak na drzewach leży śnieg...wygląda to bajecznie :loveu: choć Mona to trochę na zawiedzioną wygląda :) http://i717.photobucket.com/albums/ww172/adikwiat/Smaczna%20Beza%20vel%20Mona/20101129062.jpg[/FONT] Quote
nicnasile Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 do pracy 20 km pokonywane w 30 minut ... A to zły czas jest? :D Ale ma ogon podkulony, to z zimna, czy ze strachu? Kocham śnieg, aż chyba wywalę kolegę z psem z domu i pójdziemy focić! :evil_lol: Quote
fioneczka Posted November 30, 2010 Author Posted November 30, 2010 [quote name='jonQuilla'][FONT=Georgia]choć Mona to trochę na zawiedzioną wygląda :) http://i717.photobucket.com/albums/ww172/adikwiat/Smaczna%20Beza%20vel%20Mona/20101129062.jpg[/FONT] zawiedziona bo poszła do parku a wolałaby biegać na boisku po zaspach ... bo tam nikogo nie ma i "jej zdaniem jest bezpieczniej" [quote name='nicnasile']Ale ma ogon podkulony, to z zimna, czy ze strachu? to nie zimno ... to strach przed światem niestety ... jeszcze dużo czasu minie zanim ona zrozumie że "wszędzie może być fajnie" ... a może nawet nigdy tego nie zrozumie [quote name='nicnasile']A to zły czas jest? :D qrczaki zły ... nienawidzę wcześnie wstawać a muszę przez warunki pogodowe :roll: bo trzeba garaż odkopać i jechać niekoniecznie po rowie :evil_lol: normalnie wstaję 15 po 7 ... ogarniam się w 20 minut (nie maluję się, bo nie lubię :roll:) i wychodzę z domu za 25 ósma, idę po auto do garażu i na 8 do pracy się nie spóźniam :p w 20 minut pokonuję część miasta i drogę do pracy (przed 8 jestem w pracy) Quote
Alicja Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 U nas śnieżku mniej .... TZ walczy z ubrankiem dla Ozzulka :grins: ...póki co stosuje takie różne słowa ****** ;) Quote
jonQuilla Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 [FONT=Georgia]dziewczyny jak się szyje ubranko dla psa? :oops: bym zrobiła Salsie ale nie mam pojęcia jak materiał prawidłowo skroić [/FONT] Quote
ms_arwi Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 fioneczka napisał(a): dziś była prawdziwa zima...duzo śniegu, mróz i piękne słońce, brak drogowców, drogi śliskie i nieprzejezdne, w mieście korki na skrzyżowaniach, do pracy 20 km pokonywane w 30 minut ... normalnie POLSKA pełną gębą ;) I jeszcze narzeka :eviltong: ja swoje 25 km pokonuje srednio w 50 min :shake: czasem i 1,5 h schodzi :placz: I to bez znaczenia czy zima czy latem :roll: musialabym chyba zaczac zbierac na helikopter zamiast samochodu... Quote
Recommended Posts