Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='agaga21']całe szczęście, że moja etna trafiła do mnie po sterylce! nawet nie zdawałam sobie sprawy z tego, ze czasem tak trudno wyznaczyć termin!

no niestety niektóre sunie mają predyspozycje do urojeńców ... a tym samym w późniejszym czasie do ropomacicza i guzów sutków ...

[quote name='agnieszka32']Noooo, ja to przerabiam już po raz kolejny - najpierw Sara i jej ciąża urojona, teraz Piczka i jeszcze gorsza sprawa....

Trzymam kciuki, by się wszystko ze sterylką udało :)

Mona raczej nie wie jaki mamy plam ;) ... ja za to zesr*na jestem na maxa :oops:

[quote name='chita']http://i717.photobucket.com/albums/ww172/adikwiat/Smaczna%20Beza%20vel%20Mona/IMG_6258-1.jpg

:evil_lol::roflt::loveu: moje ariniątko tez włąsnie tak spi:evil_lol: ja tez sie ciesze ze u nas po sterylce bo nie mialabym serca jej zabrac zabawek albo zmniejszyc dawki jedzenia :evil_lol:

hehe ... :p

Posted

co prawda to wątek Moniśki ... Fionusia

• ma swój ... a ja chciałam Wam pokazać naszą Sarunię
  • którą nazywałam Saszką a moja Mama Sarenką

Sarunia urodziła się 27 kwietnia 2001 jako jedno z 7 szczeniąt ... odeszła 19 sierpnia 2007 roku

była piękną, zrównoważoną, dostojną dziewczyną kochającą wszystko co żyje

• Posted

nikt z posiadaczy TTB nie wie co znaczy okres linienia u takiego czarnucha ... przez 3 tygodnie, dwa razy w roku co dzień wyczesywane takie "kupki"

później to bajorko było miejscem które uwielbiała Fionusia

Posted

a to nasz kudłaty Biniek ... miał 4 lata jak urodził się Młodszy
    nienawidził wszystkiego co żywe ... był gotów kilnąć nawet swój własny cień
    wszyscy którzy nas znali mówili żeby pozbyć się kudłatego bo dziecko zagryzie a on kochał Młodszego od pierwszego dnia jak własnego szczeniaka ;)

Posted

aż mnie w nosie cos zaczęło świerzbic jak oglądam te fotki...Sara jest taka szczesliwa na tych fotkach, przepiekne zdjecia i prawdziwa kopalnia wspomień...
    a ostatnie zdjecie Binka z maluchem...:loveu:cudny kudłacz i miał cos niesamowitego w oczach...

Posted

śliczne foty cudownych psów!
    a co to za drugi rotteke na fotkach fioneczko?
    a Biniek to fajny kudłatek oj fajny, lubie ja takie lubie:-)
    mi ludzie tez mówili że będe mieć problem jak urodze dziecko z moim psiulem staruszkiem wyżłem, który delikatnie rzecz ujmując nie przepada za nikim poza mną hihii
    Timek kocha moją Emilke jak nikogo, chyba nawet bardziej ode mnie:-)

Posted

furciaczek napisał(a):
    Cudowne psiaki Fioneczko:loveu:

najkochańsze psiuny na świecie :p
    i jako właścicielka TTB w dalszym ciągu uważam że rottki to najpiękniejsze psy na świecie :p

wejherstaff napisał(a):
    Pięknie wspominkowe fotki :loveu:

a takie uwielbiam naj :loveu::loveu::loveu::loveu:

to tylko niewielka część naszych wspomnień ;)

chita napisał(a):
    aż mnie w nosie cos zaczęło świerzbic jak oglądam te fotki...Sara jest taka szczesliwa na tych fotkach, przepiekne zdjecia i prawdziwa kopalnia wspomień...
    a ostatnie zdjecie Binka z maluchem...:loveu:cudny kudłacz i miał cos niesamowitego w oczach...

co z Twoim nosem ... alergię masz na sierść ;)
    a kudłacz, jak to moja Mama mówi, to był taki pies/człowiek tylko mówić nie potrafił

sacred PIRANHA napisał(a):
    śliczne foty cudownych psów!
    a co to za drugi rotteke na fotkach fioneczko?
    a Biniek to fajny kudłatek oj fajny, lubie ja takie lubie:-)
    mi ludzie tez mówili że będe mieć problem jak urodze dziecko z moim psiulem staruszkiem wyżłem, który delikatnie rzecz ujmując nie przepada za nikim poza mną hihii
    Timek kocha moją Emilke jak nikogo, chyba nawet bardziej ode mnie:-)

ten przystojny jegomość to brat Sary ... Prezes :p

Posted

już zostało tu powiedziane, że widać na zdjęciach szczęście psa. często wracasz wspomnieniami do tych psiaków.
    każda istotka, którą kochamy pozostaje w nas i dlatego po odejściu mojego ulubieńca, na którego przelałam połowę swojej miłości, postanowiłam odizolować się od psów, a trwało to ok.13 lat gdy pod drzwiami stanęła mała kruszyna i od 2 lat zawładnęła naszymi sercami.

Posted

docha napisał(a):
    już zostało tu powiedziane, że widać na zdjęciach szczęście psa. często wracasz wspomnieniami do tych psiaków.
    każda istotka, którą kochamy pozostaje w nas i dlatego po odejściu mojego ulubieńca, na którego przelałam połowę swojej miłości, postanowiłam odizolować się od psów, a trwało to ok.13 lat gdy pod drzwiami stanęła mała kruszyna i od 2 lat zawładnęła naszymi sercami.

my po odejściu kosmatego skarbka zwlekaliśmy z podjęciem decyzji o wzięciu kolejnego psiaka 3 lata, jak odeszła Sarunia ... po ośmiu miesiącach przywieźliśmy Fionkę ... uważam że i jeden i drugi czas był zbyt długi

magda z. napisał(a):
    ale fajne psiurki:) piekne i co tu więcej pisać.

dziękuję :p

a u nas pada śnieg ... znaczy to białe goowno które znowu będzie zasypywać mi garaż ... brrrr

Posted

ja wzielam obecnego mego burka 3 miesiące po odejsciu mojej kochanej suni...miałam potworne wyrzuty sumienia, że biorę go tak szybko ...teraz jest u mnie ponad miesiąc i myślę, że wzięłam go za późno...
    Kiedyś zadzwonili do mnie ludzie w sprawie adopcji jakiegoś psa...opowiadali że kilka dni wczesniej odszedł na raka ich psiak i zależy im na tym zeby jak najszybciej przygarnąć jakąś bidę bo w domu jest tak pusto że nie potrafia tego znieść...wtedy pomyślałam sobie, że jak oni tak mogą...przecież ich pies odszedł tak niedawno, przeciez powinni za nim tęsknić, powinni cierpieć nadal a już się rozglądają za kolejnym? jak oni mogą?! tak wtedy myślałam...byłąm w błędzie, ale doszłam do tego dopiero teraz jak ja znalazłam się w podobnej sytuacji...
    Od śmierci Filki minęły ponad 4 miesiące, mam w domu nowego pieska owszem ale nie zmienia to faktu że tęsknię za Filką, że cierpię każdego dnia, myślę o niej i jeszcze długo będe za nią płakać...

Posted

śnieg? u nas wczoraj lało, a dzisiaj mamy słoneczko ( na Przedgórzu Kaczawskim :)
    Fionka, podaj link na kamerkę Zgorzelecką. Zgubiłam zakładkę, którą zamieściłaś w wątku bogatyńskim, a nie chce mi się szukać.

Posted

docha napisał(a):
    śnieg? u nas wczoraj lało, a dzisiaj mamy słoneczko ( na Przedgórzu Kaczawskim :)
    Fionka, podaj link na kamerkę Zgorzelecką. Zgubiłam zakładkę, którą zamieściłaś w wątku bogatyńskim, a nie chce mi się szukać.

hmmmm a czy Ty myślisz że ja wiem gdzie ona jest :evil_lol:
    jak znajdę to Ci link podrzucę

a śnieg się prawie stopił bo jest 3 na plusie ... leży już tylko niewiele na trawnikach i jest straszna ciapa wrrrr