Kajusza Posted January 26, 2012 Posted January 26, 2012 a ja słyszałam, że Moniasta brzydzi się mięsem?????? Quote
fioneczka Posted January 26, 2012 Author Posted January 26, 2012 Kajusza napisał(a):a ja słyszałam, że Moniasta brzydzi się mięsem?????? no brzydzi się ... wiesz jak szeroko łapy trzyma żeby go nie dotknąć przypadkiem :diabloti: Quote
Alicja Posted January 26, 2012 Posted January 26, 2012 To teraz Bożence ślina cieknie :diabloti: Ozzyemu też ... Quote
fioneczka Posted January 26, 2012 Author Posted January 26, 2012 Alicja napisał(a):To teraz Bożence ślina cieknie :diabloti: Ozzyemu też ... heh ... ja dziś Bożenkę z kapci wysadziłam informacją że Mona te porcyjki na surowo je :) Bożenka pytała jk ja te kostki usuwam z gotowanych porcji bo mięska tam za wiele nie ma ;) Quote
aida Posted January 27, 2012 Posted January 27, 2012 fioneczka napisał(a):heh ... ja dziś Bożenkę z kapci wysadziłam informacją że Mona te porcyjki na surowo je :) Bożenka pytała jk ja te kostki usuwam z gotowanych porcji bo mięska tam za wiele nie ma ;) Do tej pory szukam kapci:diabloti: W życiu nie przyszło mi do głowy dawać moim laleczką surowego kogutka. Owszem dostają kogutka ale gotowanego z warzywkami i obranego z każdej kosteczki. Quote
hankasanok Posted January 27, 2012 Posted January 27, 2012 [quote name='fioneczka']ta oto mała panienka z Wrocławskiego schroniska będzie teraz siostrą cioteczną Moniki :) czy to Panna KAMIKADZE? Która miała bliskie spotkanie z Monisiową głową? ;) [quote name='fioneczka'] zeby to Belluska chciała surową ZWŁKĘ Z KOGUTA zjeść!!!!! ja musze gotowac!!!!!! Bo ona na surwe mówi BLE, cos mi tu nawkładała do michy :roll:, odwraca dope i maszeruje do pokoju!!!!! CO za pies?!!!!! Quote
fioneczka Posted January 27, 2012 Author Posted January 27, 2012 Bożenko !!!! do jasnej anieli NIE ŁAŹ BEZ KAPCI !!! bo będziesz miała katar :diabloti: Haniu nasza rottka Sarunia jadła chrząstki indycze z mięskiem na przemian raz gotowane, raz surowe, czasem pochrupała suchego ale to bardziej z nudów je chrupała ;) Fionusia jadła tylko gotowane, mięsko kurczaczka z warzywami i ryżem ... później jak stwierdzili że nie może kurczaka to jadła duszoną łopatkę z ryżykiem na blanszowanych warzywkach ... nie uznawała puszek i suchego a tym bardziej surowego Mona jak do nas trafiła to jadła TYLKO surowego kurczaka, nie chciała suchego, do dziś praktycznie nie jada, puszka (dobra puszka animonda lub belcando) była dla niej nie do przełknięcia, nie jadła nic po za "złokami". Teraz je większość rzeczy które jej człek do zjedzenia poda, jednak mięsa (czystego bez kości) nie ruszy do dziś, ani surowego ani gotowanego ... musi chrupać ;) a to małe kamikadze to właśnie Rika ... matko co za nieogar !!! wczoraj kilka razy podkurzyła Monę tak że zarobiła z klaty i wylądowała na plerach ale nie odpuszczała :crazyeye: ... smarkacz atakował jak rozwścieczona bestja :stupid: dziś przyjadą do nas ... "oswajania" ciąg dalszy ... ciocia Asia naucy smarkatą pokory :diabloti: Quote
jonQuilla Posted January 27, 2012 Posted January 27, 2012 [FONT=Georgia]Mmmmm śniadanko...patrząc na te zdjęcia sobie przypomniałam że jestem głodna :evil_lol:[/FONT] Quote
hankasanok Posted January 27, 2012 Posted January 27, 2012 [quote name='fioneczka']Bożenko !!!! do jasnej anieli NIE ŁAŹ BEZ KAPCI !!! bo będziesz miała katar :diabloti: Haniu nasza rottka Sarunia jadła chrząstki indycze z mięskiem na przemian raz gotowane, raz surowe, czasem pochrupała suchego ale to bardziej z nudów je chrupała ;) Fionusia jadła tylko gotowane, mięsko kurczaczka z warzywami i ryżem ... później jak stwierdzili że nie może kurczaka to jadła duszoną łopatkę z ryżykiem na blanszowanych warzywkach ... nie uznawała puszek i suchego a tym bardziej surowego Mona jak do nas trafiła to jadła TYLKO surowego kurczaka, nie chciała suchego, do dziś praktycznie nie jada, puszka (dobra puszka animonda lub belcando) była dla niej nie do przełknięcia, nie jadła nic po za "złokami". Teraz je większość rzeczy które jej człek do zjedzenia poda, jednak mięsa (czystego bez kości) nie ruszy do dziś, ani surowego ani gotowanego ... musi chrupać ;) a to małe kamikadze to właśnie Rika ... matko co za nieogar !!! wczoraj kilka razy podkurzyła Monę tak że zarobiła z klaty i wylądowała na plerach ale nie odpuszczała :crazyeye: ... smarkacz atakował jak rozwścieczona bestja :stupid: dziś przyjadą do nas ... "oswajania" ciąg dalszy ... ciocia Asia naucy smarkatą pokory :diabloti: czyli belluska to nie jest odosobniony przypadek, ufffff no cóz pozostało mi chyba cierpliwie gotowac pozostałosci po kogutkach i obierac skrzetnie kosteczki z mieska!:roll: ha, ha, ha bedzie szkoła dobrego wychowania!Biedna Rika :evil_lol: Quote
fioneczka Posted January 27, 2012 Author Posted January 27, 2012 no to my po kolejnym spotkaniu z Riką powiem że mała jest super ale do czasu, jest jak rozpieszczony bachor, rozwydrzona smarkula, która jak nie dostanie tego co chce to drze japę nie potrafi się bawić z drugim psem, atakuje, skarcona odpuszcza na chwilę i ponawia atak myślałam że "na terytorium Mony" będzie bardziej ogarnięta, że poczuje respekt ale niestety ... jest pewna siebie, zadziorna w domu musiałam "mocno" pilnować Mony bo jak młoda przegięła to Moniś dociskała ją klatą do podłogi i podduszała ... tyle że ten szczyl nic sobie z tego nie robiła zniecierpliwiona zaatakowała rękę Artura, dostała w japę ale nie odpuściła ... dopiero po 4 razie odpuściła jedyne co pozwala jej na normalne bytowanie w towarzystwie innego psa to żarcie ... jadły dziś suchą karmę ... we dwie jednocześnie z mojej ręki kilka fotek z wizyty Mona domowa :) w oczekiwaniu na przyjazd Riki i diablę we własnej osobie :diabloti: Quote
fioneczka Posted January 27, 2012 Author Posted January 27, 2012 [quote name='aida']Mała jest wspaniała stwarza pozory ;) Quote
fioneczka Posted January 27, 2012 Author Posted January 27, 2012 tak skończyło się gryzienie i głuchota na FE Quote
fioneczka Posted January 27, 2012 Author Posted January 27, 2012 ok 17 Rika pojechała do domu ... Mona momentalnie znalazła się na wyrku i śpi ... nawet spacer który codziennie odbywa się o 19 do niej nie przemawia :evil_lol: smarkata zmęczyła ją swoją obecnością :diabloti: dziś Sylwia zadzwoni do Mirka z Bolesławca ... muszą zasięgnąć porad co robić żeby goowniarza pohamować a my ponieważ okres strzałów i innych dziwnych zdarzeń się skończył zaczynamy się odchudzać :) znaczy obecnie chyba jeszcze przez chwilę mróz nam to uniemożliwi :roll: Quote
bira Posted January 27, 2012 Posted January 27, 2012 Taka mała, taka śliczna i taka niedobra... oj trochę pracy czeka nowych rodziców blondynki ;-) Quote
Alicja Posted January 27, 2012 Posted January 27, 2012 Piękne to diablę , mam nadzieję , ze się ogarnie i wyciszy :kciuki: No u nas z 38 kg skoczyło na karmie utrzymującej wagę na 41 kg , czyli spadek był 5 kg , teraz wzrost o 3 kg ... więc walczymy dalej obniżając dawkę żarła , a RC Obesity już zamówione . Te 5 kg było zaraz widać jak zjechał ...a teraz myślałam że więcej narzucił , a jednak nie . Wet . i tak był pełen podziwu że po sterydach nie poszedł wyżej. Poza tym na forach spotykało się asty co po lekach jak świnki wietnamskie wyglądały , , to u nas nie jest najgorzej ,więc się nie stresuję . Quote
jonQuilla Posted January 28, 2012 Posted January 28, 2012 Zgadzam się...jest piekna :) Nie niech się nie wycisza xD hehe...grunt to wiedzieć że ma się porąbanego TTB w domu ;) Quote
fioneczka Posted January 28, 2012 Author Posted January 28, 2012 Rika w ciągu najbliższych dni będzie miała wizytę szkoleniowca ... Mirek zobaczy ziółko i postara się dać wskazówki jak smarkacza ogarnąć :) dziś po popołudniu wybraliśmy się na pole ... Mona uwielbia węszyć w tych suchych trawach ... tam pewnie jakieś myszki czy inne nornice siedzą więc zabawę ma na całego było mglisto i zimno brrrr ale Moni bawiła się świetnie :) Quote
fioneczka Posted January 28, 2012 Author Posted January 28, 2012 później herbatka u Cioci żeby łapki rozgrzać ;) Quote
Alicja Posted January 28, 2012 Posted January 28, 2012 :lol::lol: http://i1134.photobucket.com/albums/m604/nitka31/Mona/IMG_1287-1.jpg Quote
Recommended Posts