Kajusza Posted December 3, 2011 Posted December 3, 2011 Gratulacja dla Młodszego :-) i ekstra komentarz! A jak zwyciężca się czuje? brzuch dalej boli? Quote
Alicja Posted December 3, 2011 Posted December 3, 2011 [quote name='fioneczka']jakoś czasowo nie ogarniam żeby napisać jak w szkole było :diabloti: może wieczorkiem zdam relację ... napisałam ostatnio co prawda ci i jak ale mi się error zrobił i mnie trafiło Młodszy zajął pierwsze miejsce w głosowaniu publiczności to już wiemy co do głosowania jury w konkursie w trzech chyba kategoriach jeszcze nic nie wiadomo rozdanie nagród i ogłoszenie zwycięzców konkursu 9.12 o 16:00 tu oficjalne info http://www.zgorzelec.info/index.php?k_d=27&id=7105&long&t=news2b a w komentarzach ktoś napisał o zdjęciu Młdszego tak: "Gratuluje wszystkim którzy nadesłali zdjęcia,każde z nich coś przedstawia i zbliża nas do naszego regionu.Zwycięzca przedstawia nam na zdjęciu młodego mężczyznę,który stoi na pograniczu dwóch krajów,i spogląda delikatnie w dal.Co można odczytać że zastanawia się nad przyszłością sąsiadujących krajów,europy.A także swoją osobistą drogą życiową,blask który bije zboku chłopaka daje nadzieje na świetlaną przyszłość a zarazem oświetla drogę młodemu podróżnikowi.W oddali zauważamy oświetlone dwie wieżę katedry średniowiecznej symbol symetrii równowagi a także korzeni kultury,która przetrwała stulecia i nie jedną zawieruchę historyczną.Na niebieskim tle nieba zauważyć się da nie równą pręgę przecinającą to co powinno być jednością,a jednocześnie pozostaje rozdzielone.Rozumiemy pod tym dawne miasto które zostało podzielone na dwa Goerlitz - Zgorzelec.Biała pręga gdzie nigdzie niknie zaciera się to oznacza że ludzie,kultura pomimo że inna zbliżają się do siebie coraz bardziej.A więc ta granica przecinająca niebo w przyszłości całkowicie zblednie i zaniknie... To główna symbolika uw zdjęcia według mnie." fajny ten koment :cool2: ten 1 osobnik co tak pyskuje w tych komentach , żałosny .... Quote
Oscar Patric Posted December 3, 2011 Posted December 3, 2011 Gratulacje,a jak tam młodszy się czuje? pozdrawiam Quote
hankasanok Posted December 3, 2011 Posted December 3, 2011 [quote name='unikatowydiament']Gratulacje,a jak tam młodszy się czuje? pozdrawiam[/QUOTE] no własnie jak sie czuje nasz zwyciezca? a komentarz swietny! Quote
fioneczka Posted December 5, 2011 Author Posted December 5, 2011 za odwiedzinki dziękujemy :buzi: Młodszy ma się nieźle ... blizna jest paskudna (na zakładkę miejscami poszyty) ale goi się ładnie więc nie ma co narzekać modelką Młodszy nie zamierza zostać ;) więc brzuch nie jest aż tak istotny będzie miał "pamiątkę" na całe życie, która będzie mu przypominała że "życie kruche jest" Quote
fioneczka Posted December 6, 2011 Author Posted December 6, 2011 Kris poinformował mnie że Mikołaj u nas był ... zostawił q**wa rachunki za światło wqrza mnie ten chory mikołajkowy zwyczaj ktoś wymyślił "święto" by ktoś mógł zarobić czy to jest normalne żeby ktoś, kto pracuje, stara się żyć uczciwie nie mógł sobie pozwolić na kupienie mikołajkowego prezentu dla własnego dziecka wszystko mnie dziś wqrwia ... grudniowy nastrój mi się udziela życzę Wam ... żeby Wasze Mikołajki były mniej pesymistyczne Quote
Alicja Posted December 6, 2011 Posted December 6, 2011 a ja do tego podchodzę optymistycznie , bo u nas na Mikołajki zawsze dzieci dostawały TYLKO słodycze , jakiś większy prezencior pod Choinkę i nie było bólu Asia ....umiechnij się ;) Quote
Oscar Patric Posted December 6, 2011 Posted December 6, 2011 pozdrawiamy serdecznie,głowa do góry Asiu,w końcu będzie wszystko ok:) Quote
hankasanok Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 [quote name='fioneczka']Kris poinformował mnie że Mikołaj u nas był ... zostawił q**wa rachunki za światło wqrza mnie ten chory mikołajkowy zwyczaj ktoś wymyślił "święto" by ktoś mógł zarobić czy to jest normalne żeby ktoś, kto pracuje, stara się żyć uczciwie nie mógł sobie pozwolić na kupienie mikołajkowego prezentu dla własnego dziecka wszystko mnie dziś wqrwia ... grudniowy nastrój mi się udziela życzę Wam ... żeby Wasze Mikołajki były mniej pesymistyczne[/QUOTE] ja tam mikołajek jak i walentynek nie obchodze i mam z głowy, bratankom tylko zaniosłam prezenta ze słodyczy, podobnie jak Ala, reszta pod choinke! Czekaj Asiula jak młody wygra konkursa, to Ci sie humor od razu poprawi.... Ale nie martw sie, mnie ,,mikołaj" tez obdarował rachunkami za prąd, i to z rozliczeniem, jak zwykle niedopłata!!!! za rok dziadka z dachu zrzuce razem z jego rogatymi zwierzakami za takie prezenty :evil_lol:;) Quote
fioneczka Posted December 7, 2011 Author Posted December 7, 2011 qrde tu nie o mnie chodzi tak na prawdę ... ja tak ogólnie napisałam, że człek w tym chorym kraju pracuje i goowno z tego ma nawymyślają Mikołajów, zajączków, walentynek i innych dni kobiet a Ty człowieku się martw nienawidzę grudnia wrrrr w takie zasr**ne Mikołajki jak pomyślisz sobie o tych którzy nie mają pracy, którzy zarabiają najniższą krajową, o tych schroniskowych bidach o dzieciakach w domach dziecka to szlag cię trafia ... może za bardzo się nakręcam Quote
Alicja Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 mnie to wq***** te dysproporcje .... potem jedno dziecko dostaje wsio z najwyższej półki (jakosciowej i cenowej ) a inne chłam z chin i jeszcze chamy potrafią napisać ze nie kupować chinskich zabawek bo trujące ...a skąd biedny człowiek ma wziąć na coś innego (!!!!!) zresztą wśród właścicieli psów podobnie ..... I nie jest prawdą że ci biedni sami sobie winni ...ale tym co dupy wyżej głowy noszą nie przegadasz .... Quote
jonQuilla Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 [FONT=Georgia]Mnie też dobijają te wszystkie świętowania. W tym roku Mikołajek kompletnie nie odczułam, nie ubolewam na tym...portfel też nie. W ogóle nie czuję że jest grudzień...może to i lepiej. Będąc w gimnazjum ksiądz co roku organizował wyprawy uczniów do domu dziecka, do szpitala na oddział dziecięcy i do prywatnych domów osób starszych, ubogich. Ja byłam w grupie, która poszła z paczuszkami do domu dziecka...były tam tylko dzieci do max 10 roku życia. Te najmłodsze 2/3 latki które przywitały nas w progu niesamowicie się cieszyły, przytulały się do nas, chciały być brane na ręce...spędziliśmy tam może z godzinkę a gdy wychodziliśmy niektóre dzieci płakały. W paczuszkach były słodycze i używane maskotki, które zbierała cała szkoła. Tyle wystarczyło żeby te dzieci chociaż na jeden dzień uszczęśliwić, żeby dostały coś swojego tylko dla siebie. Drugi raz nie zgłosiłam się żeby iść, to było dla mnie zbyt wielkie przeżycie. [/FONT] Quote
Kajusza Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 skoro wszystcy narzekają to ja też ;-) ............ grudzień to zdecydowanie nie jest mój ulubiony miesiąc, ale dzięki bazarkom na dogo prezenty mam nie wychodząć z domu :-) czyli jedno wk**nie mniej, że nie będę latała po centach handlowych itp., poza tym wyekspediowałam mamę do siostry do Włoch, czyli 2 tygodnie z głowy ją mam ;-) plus zero przygotowań świątecznych, zero sprzątania przedświątecznego :-) ..... do ojca zajade na kilka godzin, wykręce się dyżurami w pracy ..... i będę spała z Wegetką aż nam obrzydnie leżenie w łóżku :-) Taki mam plan na święta! Quote
aida Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 No kochane widzę pesymizm i czarne myśli.:crazyeye: Czuję się prawie czytając Wasze wypowiedzi jak na spotkaniu w domu seniora.Przychodzą takie dni że te problemy które macie teraz stają się nieważne i malutkie. Główki do góry na pewno będzie lepiej.Jak któraś ma czarne myśli proponuję telefon do mnie zaraz będzie wesoło. Asiu mam nadzieję że potwierdzisz:evil_lol: Quote
fioneczka Posted December 7, 2011 Author Posted December 7, 2011 [quote name='aida']Asiu mam nadzieję że potwierdzisz:evil_lol:[/QUOTE] heh potwierdzam rzecz jasna :p właśnie Bożenka uwolniła się ode mnie i ma wolną linię :evil_lol: Quote
fioneczka Posted December 7, 2011 Author Posted December 7, 2011 dodam jeszcze że w trakcie pogaduszek z Bożenką coś pożytecznego zrobić można :) ja krupnik ugotowałam :p Quote
aida Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 [quote name='fioneczka']dodam jeszcze że w trakcie pogaduszek z Bożenką coś pożytecznego zrobić można :) ja krupnik ugotowałam :p[/QUOTE] I to klęska naszej rozmowy fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu:diabloti: Quote
Alicja Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 [quote name='fioneczka']dodam jeszcze że w trakcie pogaduszek z Bożenką coś pożytecznego zrobić można :) ja krupnik ugotowałam :p[/QUOTE] ugotowałaś dla wszystkich ??:) Quote
fioneczka Posted December 7, 2011 Author Posted December 7, 2011 [quote name='aida']I to klęska naszej rozmowy fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu:diabloti:[/QUOTE] ale jak babkę kocham jest bez ziela ... słowo :) [quote name='Alicja']ugotowałaś dla wszystkich ??:)[/QUOTE] sie rozcieńczy i będzie dla wszystkich :diabloti: Quote
Kajusza Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 to ja chyba jutro zadzwonie .... bo już kilka dni bez obiadu jestem ;-) Quote
evel Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 [quote name='fioneczka'] sie rozcieńczy i będzie dla wszystkich :diabloti:[/QUOTE] Gość w dom - wiadro wody do zupy :grins: Ja tam nic nie mam do grudnia, ale niby-świąteczna atmosferka i udowadnianie sobie, że wszyscy jesteśmy taaaką jedną wielką loffciającą się rodzinką bywa frustrujące ;) Quote
fioneczka Posted December 9, 2011 Author Posted December 9, 2011 [B]Młodszy na ogłoszeniu wyników konkursu był nagroda publiczności była wiadoma już wcześniej ale dodatkowo zajął[COLOR="blue"] I miejsce w kategorii młodzież do 21 lat [/COLOR] łącznie otrzymał bon na zakup sprzętu w Niemczech w sklepie EXPERT na kwotę 150 euro już myśli co kupić żeby na allegro dobrze sprzedać :evil_lol: bo kask chciał kupić na rower[/B] Quote
fioneczka Posted December 9, 2011 Author Posted December 9, 2011 [CENTER][SIZE="4"][B]i znowu wielka prośba do Was na niebieskim forum był konkurs "paka dla najsmutniejszego bezdomniaka" Grażynka zgłosiła sunię z Szydłowca ... ona nie ma nic, nawet własnego imienia teraz jest głosowanie ...[COLOR="blue"] proszę, pomóżmy tej bidzie[/COLOR] ... niech się chociaż naje do syta [url]http://amstaff-pitbull.eu/viewtopic.php?f=81&t=7005&p=166988#p166988[/url] wątek suni [url]http://amstaff-pitbull.eu/viewtopic.php?f=69&t=6979[/url] oddajcie swój głos na nią [/B][/SIZE][/CENTER] EDIT: mogą głosować tylko osoby zalogowane powyżej 1 miesiąca i wpisujące w wątku głosowania na jakiego psa głos oddały Quote
baster i lusi Posted December 9, 2011 Posted December 9, 2011 Asiu czy Ty wiesz,że Cię bardzo kocham. Quote
fioneczka Posted December 9, 2011 Author Posted December 9, 2011 [quote name='baster i lusi']Asiu czy Ty wiesz,że Cię bardzo kocham.[/QUOTE] wiem Grażynko ... wiem :buzi: Quote
Recommended Posts