fioneczka Posted November 20, 2011 Author Posted November 20, 2011 jeszcze jako ciekawostkę napiszę że Młodszy był już wczoraj na diecie płynnej miał być od rana ale nie wpisali wieczorem na kartę i rano śniadania nie dostał ale za to na obiad przyjechała zupka (ilość salaterkowa) ... zupka OGÓRKOWA :roll: (dla człowieka po operacji jamy brzusznej ... trochę dziwne wieczorem był ryż na mleku ... zamieszałam łyżką i ups coś ciemnego pływa ... wyjęłam i oglądam ... młody pyta CO TO? ... a ja że paproszek :roll: lukam se na to a to wielkości pchły ... mały tułów, łepetynka i dwa różki :roll: Młody wcina, patrzę jeszcze jedno (brrrr) wyjęłam i znowu ściemniam że paproszek ... ups znowu to coś Mama uświadomiła mnie że to wołek zbożowy :roll: dbają o wysoką białkowość potraw :diabloti: ... proteinki itp bllllle jadę Młodszemu zawieźć coś do jedzonka bo dziś już dieta lekka chyba bądzie Quote
Alicja Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 Asiu , ja bym jednak postawiła na dokarmianie domowe ... rosołek itp ....z robaczkami pomimo zawartości białka ;) jedzonko nie jest zdrowe ... Quote
Kajusza Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 jakaś masakra z tym szpitalem ... lekarz z delikatnością mamuta i kucharki, niewiele lepsze.... niech Młody szybko się kuruje! Quote
Iv_ Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 Matko :roll: no ale u nas tak jest, służba zdrowia jest sto lat za murzynami :roll: Generalnie im się nic nie chce, bo są na państwowej posadzie, werwy dopiero nabierają na prywatnych praktykach i lekarze i pielęgniarki. Personel pomocniczy wtedy gdy dostanie jakiś..... suwenir :roll: robi się w miarę do przyjęcia :roll: Asia, dokarmiaj Młodego :razz: bo oni lubią podjeść, mimo dolegliwości :evil_lol: Quote
fioneczka Posted November 20, 2011 Author Posted November 20, 2011 dziękujemy Wszystkim za odwiedzinki, za kciuki i dobre myśli jak to mówią, prawdziwych przyjaciół poznajemy w biedzie ... u Młodszego dość dobrze ... rana nie krwawi, dren wyjęli, apetyt dopisuje, ok 14.30 zawiozłam mu rosołek ok 17 pojechałam do domu a o 17,30 już dzwonił żebym sprężała ruchy z płatkami z ciepłym mleczkiem ;) chodzi ... boli go ale chodzi brzuch ma dziwny kształt ... taki "Kasprowy" w miejscu zszycia :roll: młody mówi że miał być kaloryfer ale im nie wyszło :evil_lol: tatao sobie zrobi i będzie git ;) odnośnie szpitala i personelu ... Lekarz uratował życie Młodszego i to jest pewne, reszta lekarzy ogólnie ok, pielęgniarki dość fajne babeczki, większość uśmiechnięta i bezproblemowa, jedzenie znośne więc kucharki też niezłe (no wołki się trafiły :diabloti: ale różnie w życiu bywa ... szpitalne były, sterylne, odkażone :evil_lol:) warunki dość znośne, no może ten jeden kibel na kilkunastu pacjentów ... ale da się przeżyć (kaczek i basenów pod dostatkiem ;)) ogólnie nie jest źle ;) Quote
baster i lusi Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 no to się cieszę ,że już lepiej Quote
Kajusza Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 no to super wiadomości Asia :-) Jak juz Adrianowi apetyt wrócił to rewelacja :-) .... a tatoo - pewnie, na zakrycie blizny jak znalazł :-D Quote
Alicja Posted November 20, 2011 Posted November 20, 2011 Najważniejsze że wychodzicie na prostą ...i nerwy się już uciszą . Jak młody nie ma gorączki to może puszczą go do domku koło wtorku , no chyba że będą trzymać do ściągnięcia pierwszych szwów. Zrobię fotę tattoo na szwie u Cezarego to zobaczysz jak spoko wygląda ;) Ile siwych włosów z nerwów Ci przybyło ??? Quote
toska_latte Posted November 21, 2011 Posted November 21, 2011 Matko, Asiu, wlasnie przeczytalam, pozdrow serdecznie Adriana i zycz mu szybkiego powrotu do zdrowia, mam nadzieje, ze najgorsze juz za Wami! Sama mam paskudna blizne po wyrostku wycietym prawie 2 lata temu. Szpital byl okropny, zarcie straszne, ale na szczescie obylo sie bez dodatkowych "atrakcji" :roll: Za to pamietam, ze z glodu snily mi sie gory marchewki z groszkiem polanej maselkiem :evil_lol: Skoro Adrianowi dopisuje i humor i apetyt to po prostu MUSI byc juz dobrze! Trzymajcie sie cieplo, trzymam kciuki :) Quote
Krzysztof Kwiatkowski Posted November 21, 2011 Posted November 21, 2011 My po prośbie :) Proszę głosujcie dalej do 23 grudnia bo konkurencja siedzi nam na karku !!! Klikajcie na obydwa linki. Dzięki http://web.europastadt.org/rge/fwb/11/votes/?ngg-pid=69&r=20 http://web.europastadt.org/rge/fwb/11/votes/?ngg-pid=66&r=100 Quote
Alicja Posted November 21, 2011 Posted November 21, 2011 Ja mam stałe IP i piszą że już głosowałam :( This IP has already voted Quote
Krzysztof Kwiatkowski Posted November 21, 2011 Posted November 21, 2011 Alicja napisał(a):Ja mam stałe IP i piszą że już głosowałam :( This IP has already voted No niestety my też albo może nie wszyscy :) Quote
Kajusza Posted November 21, 2011 Posted November 21, 2011 Alicja napisał(a):Ja mam stałe IP i piszą że już głosowałam :( This IP has already voted Mi też tak piszą :-( I przy okazji zapraszam na bazarek dla gorzowskich ttb http://www.dogomania.pl/threads/218148-Wszystko-dla-psa-....-na-gorzowskie-TTB-do-30.11.2011?p=18050425#post18050425 Quote
Julia Wielogorska Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 zagladamy...................... milego dnia zyczymy:) Quote
fioneczka Posted November 22, 2011 Author Posted November 22, 2011 Młodszy w domu od wczoraj ... ja w dalszym ciągu jakoś nie mogę zacząć normalnie funkcjonować ... jakaś taka "rozlatana" jestem jutro wizyta kontrolna w poradni chirurgicznej Dziękuję Wam jeszcze raz za kciuki, dobre myśli, telefony ... na prawdę bardzo, bardzo dziękuję i Tobie Bożenko ... za wszystko !!! Quote
Alicja Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 fioneczka napisał(a):Młodszy w domu od wczoraj ... ja w dalszym ciągu jakoś nie mogę zacząć normalnie funkcjonować ... jakaś taka "rozlatana" jestem jutro wizyta kontrolna w poradni chirurgicznej Dziękuję Wam jeszcze raz za kciuki, dobre myśli, telefony ... na prawdę bardzo, bardzo dziękuję i Tobie Bożenko ... za wszystko !!! posklejaj się do koopy ;) teraz już wszystko idzie ku dobremu :cool2: Quote
Oscar Patric Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 cieszę się że już jest lepiej i Młodszy już jest w domciu teraz na pewno będzie z każdym dniem lepiej pozdrawiamy i miłego dzionka życzymy:) Quote
Asta17 Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 Wyrzucona z okna sunia PILNIE potrzebuje wsparcia! http://www.dogomania.pl/threads/218404-Wyrzucona-z-okna-sunia-(ast Quote
Kajusza Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 a ja przyszłam na skargę, że już zapomniałam jak Mona wygląda :-( Quote
baster i lusi Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 Kajusza napisał(a):a ja przyszłam na skargę, że już zapomniałam jak Mona wygląda :-( to przez psiaki w potrzebie Asia zaniedbuje foteczki Moni.Wali bazaros za bazarosem. Quote
Kajusza Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 baster i lusi napisał(a):to przez psiaki w potrzebie Asia zaniedbuje foteczki Moni.Wali bazaros za bazarosem. dobra, dobra, chodzi na spacery? chodzi, to i fotkę może pstryknąć ... a może MOnia ma nową piłkę, a może już w kubraczku pomyka .... a my nic nie wiemy ;-) Quote
fioneczka Posted November 26, 2011 Author Posted November 26, 2011 dziękujemy że o nas pamiętacie :buzi: Aniu Moneczka faktycznie ma nową piłeczkę ;) ... od Cioci Bożenki dostała, nawet nie jedną ale już tylko jedna została :evil_lol: no a ja sobie kupiłam nową czapkę ale chyba Monisi oddam bo jej pasuje ;) Quote
Kajusza Posted November 26, 2011 Posted November 26, 2011 a czułam, że Monia ma jakieś nowości :-) W tej czapie to wygląda jak ruska baba na targu :eviltong::eviltong::eviltong: Quote
Alicja Posted November 26, 2011 Posted November 26, 2011 :evil_lol::evil_lol::evil_lol:bowsko http://i1134.photobucket.com/albums/m604/nitka31/Mona/IMG_9851.jpg ciekawe co powiesz jak zrobię Ozzyemu fotę w mojej czapce :roflt: chyba pójdą razem na ten spacer :evil_lol: Quote
Recommended Posts