fioneczka Posted July 15, 2011 Author Posted July 15, 2011 baster i lusi napisał(a):no i jak Monia ? dziś do charczenia doszły pawie ale nie jest źle je i pije, temperatury nie ma, normalnie laska chyba piwo zimne podpiła Krisowi :evil_lol: Quote
baster i lusi Posted July 15, 2011 Posted July 15, 2011 fioneczka napisał(a):dziś do charczenia doszły pawie ale nie jest źle je i pije, temperatury nie ma, normalnie laska chyba piwo zimne podpiła Krisowi :evil_lol: ja z zimnego piwa to byłam taka chora że leżałam 3 dni. Quote
dorota k. Posted July 17, 2011 Posted July 17, 2011 a tam zaraz jakieś delikatuśne ... ja tam w lecie lubię zomne piffko:) A jak Moniasta się miewa? Quote
fioneczka Posted July 17, 2011 Author Posted July 17, 2011 [quote name='baster i lusi']ja z zimnego piwa to byłam taka chora że leżałam 3 dni. chora czy chora ? :eviltong::evil_lol: [quote name='dorota k.']a tam zaraz jakieś delikatuśne ... ja tam w lecie lubię zomne piffko:) A jak Moniasta się miewa? temperatury nie ma, węzły powiększone i cherla z rana najczęściej jutro chyba zmiana antybiotyku niestety :roll: dziś było u nas cieplutko więc po obiedzie pojechaliśmy do Niemiec do starego nieczynnego kamieniołomu trochę stresujący spacer bo ludzi dość dużo odwiedza to miejsce, dodatkowo pies musi być na smyczy bo jak złapią to walą mandaty jak trzeba no i Moniś przeziębiony to z kąpieli nici Quote
fioneczka Posted July 17, 2011 Author Posted July 17, 2011 a na boisku czekała na nas Oksa z Martynką Quote
jonQuilla Posted July 17, 2011 Posted July 17, 2011 [FONT=Georgia]nudziliśmy się więc pojechaliśmy do niemiec a co tam :evil_lol::evil_lol::evil_lol: też tak bym chciała ;) widoki genialne :loveu: zazdraszczam spacerku, na pewno był udany a i Mona chcąc nie chcąc musiała przełamać swoje strachy :) śliczniutka moja :loveu::loveu: http://i1134.photobucket.com/albums/m604/nitka31/Mona/IMG_4699.jpg[/FONT] Quote
fioneczka Posted July 18, 2011 Author Posted July 18, 2011 [quote name='jonQuilla'][FONT=Georgia]nudziliśmy się więc pojechaliśmy do niemiec a co tam :evil_lol::evil_lol::evil_lol: też tak bym chciała ;) widoki genialne :loveu: zazdraszczam spacerku, na pewno był udany a i Mona chcąc nie chcąc musiała przełamać swoje strachy :) śliczniutka moja :loveu::loveu: http://i1134.photobucket.com/albums/m604/nitka31/Mona/IMG_4699.jpg[/FONT] uwierz mi że nie chciałabyś tu mieszkać :roll: zadoopie jakich mało, niby do niemiec i czech przysłowiowy rzut beretem jednak ja wolałabym w okolicy Tatr ewentualnie Bieszczad mieszkać ... tam jest raj na ziemi :loveu: Quote
Amber Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Piękne te zdjęcia z kamieniołomu, tylko lipa, że psa nie da się puścić luzem... nawet w kagańcu? W Niemczech mają chyba dużo bardziej rygorystyczne prawo dotyczące psów niż u nas. Quote
dusiek Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 [quote name='fioneczka'] Cudna mordeczka :loveu: Wyjazdy,zabawy na boisku,:Dog_run:czy Moniczka ma czas żeby się nudzić:lol: Quote
docha Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 [QUOTE=fioneczka;1727143 "dodatkowo pies musi być na smyczy bo jak złapią to walą mandaty jak trzeba" Asiu, walą mandaty jak wchodzisz na teren z tabliczką pies na smyczy, tzn. parki krajoznawcze i rezerwaty (i to też z przymrużeniem oka, Niemcy ogólnie są zdyscyplinowani, jak jest nakaz to tak należy robić i nie trzeba ich pilnować, tylko my Polacy potrafimy to złamać;), a ten kamieniołom to tuż,tuż za Goerlitz? Quote
docha Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 fioneczka napisał(a):uwierz mi że nie chciałabyś tu mieszkać :roll: zadoopie jakich mało, niby do niemiec i czech przysłowiowy rzut beretem jednak ja wolałabym w okolicy Tatr ewentualnie Bieszczad mieszkać ... tam jest raj na ziemi :loveu: wszędzie dobrze gdzie nas nie ma- takie jest przysłowie, a Wy mieszkacie w świetnym miejscu geograficznym, tylko ekonomicznie tam jest słabo, a i to jest niezrozumiałe Quote
fioneczka Posted July 18, 2011 Author Posted July 18, 2011 [quote name='docha'][I]fioneczka;1727143 "dodatkowo pies musi być na smyczy bo jak złapią to walą mandaty jak trzeba"[/I napisał(a): Asiu, walą mandaty jak wchodzisz na teren z tabliczką pies na smyczy, tzn. parki krajoznawcze i rezerwaty (i to też z przymrużeniem oka, Niemcy ogólnie są zdyscyplinowani, jak jest nakaz to tak należy robić i nie trzeba ich pilnować, tylko my Polacy potrafimy to złamać;), a ten kamieniołom to tuż,tuż za Goerlitz? no będzie ok 15 km klik Quote
docha Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 byliśmy tam wczesną wiosną, jest tam b. ładnie i faktycznie jest to miejsce spacerowe dla psiaków, a Niemcy trzymają w takim miejscu psy na linkach właśnie dla ich bezpieczeństwa, aby w gonitwie się nie ześlizgnęły w przepaść, a i aby nieznające się psy nie pogryzły się, wtedy w rachubę wchodziłoby odszkodowanie. Niemcy b. odpowiedzialnie podchodzą do tych spraw, a psy kochają jak Włosi dzieci. To jest bardzo pro zwierzęcy kraj. ach, i jest niepodważalna zasada, po swoim psie należy sprzątać- bezapelacyjnie, za brak posprzątania w miejscu publicznym można mieć nieprzyjemności. Quote
fioneczka Posted July 18, 2011 Author Posted July 18, 2011 docha napisał(a):byliśmy tam wczesną wiosną, jest tam b. ładnie i faktycznie jest to miejsce spacerowe dla psiaków, a Niemcy trzymają w takim miejscu psy na linkach właśnie dla ich bezpieczeństwa, aby w gonitwie się nie ześlizgnęły w przepaść, a i aby nieznające się psy nie pogryzły się, wtedy w rachubę wchodziłoby odszkodowanie. Niemcy b. odpowiedzialnie podchodzą do tych spraw, a psy kochają jak Włosi dzieci. To jest bardzo pro zwierzęcy kraj. uuuuu a ja mieszkając przy samej granicy mogę powiedzieć zupełnie co innego nie raz widzę owych sąsiadów zza nysy na "naszym podwórku" widzę jak drą japy, szarpią na smyczy, nie raz przyłożą psu ... dla mnie to oni niczym szczególnym nie błyszczą, może rasizmem zaleci ale ja ich "nie kocham" ba ja ich nawet nie toleruję może w głąb niemiec jest inaczej ale tutejsi to motłoch typowy DDR łącznie z pierdzeniem i bekaniem na ulicy Quote
docha Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 fioneczka napisał(a):uwierz mi że nie chciałabyś tu mieszkać :roll: zadoopie jakich mało, niby do niemiec i czech przysłowiowy rzut beretem jednak ja wolałabym w okolicy Tatr ewentualnie Bieszczad mieszkać ... tam jest raj na ziemi :loveu: ...a byliście w górach żytawskich, w Oybin, macie tam zaledwie 1/2godz. drogi? jeżeli nie to zachęcam :) Quote
docha Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Asiu, to jest polska przywara widzimy ogródek sąsiada, a swojego już nie. pewnie, że są ludzie i ludziska jak wszędzie, a czy będąc na tym spacerze w kamieniołomie widziałaś takie zachowania? myślę,że nie. my każdą wolną chwilę spędzamy za Nysą czy Odrą i ze względu na odległość właśnie w tym NRD i muszę Ci powiedzieć, że nie raz wstydziłam się za zachowanie typowe polskie naszych rodaków w Goerlitz, którzy przedreptali przez most nawet nie na piwo. Jak to Polaka dobrze już z daleka słychać i jak niesie echo "panieniek" po bruku, a jeśli chodzi o bekanie i bąkanie to Niemcy tego nie uważają jako chamstwo. W każdym razie na pewno nie ma tam takiego znęcania się nad zwierzętami typu poderżnięte gardło czy urwanie głowy psiej samochodem, spalenie żywcem psa w piecu, czy psi smalec, ect.ect-to nie przejdzie w tym policyjnym państwie. Czy to nie jest piękne, że z psem mogę tam wejść bez problemu do restauracji (jeśli oczywiście nie ma znaczku zakazu z psem) że jadąc na wczasy wybieram pensjonaty, hotele, w których bez problemu jestem z psem, czy w końcu będąc nad morzem bez problemu korzystam z plaży dla psów, że spędzając wolny czas na rowerze mam ścieżki rowerowe równiutkie jak stół na których wsadzam psa w przyczepkę i gnamy po całych Niemczech bezpiecznie i przyjemnie. I to nie są żadne wyjątki, bo tam wyjątkiem jest właśnie brak takich możliwości. My i nasz pies czujemy się tam swobodnie. Quote
fioneczka Posted July 19, 2011 Author Posted July 19, 2011 a ja się chyba nigdy do nich nie przekonam ;) jeszcze trzy fotki z kamieniołmu dużo ludzi się tam wspina ... sama bym tam połaziła chętnie ale sprzętu brak ... bez nie będę próbowała jako jedyny żywiciel rodziny :roll: moje dzieciątko ... cholera a niedawno uczył się chodzić no :eviltong: a tu widać jak se koleś pociska po linie nad wodą Quote
jonQuilla Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 [FONT=Georgia]rewelacyjne zdjęcie :cool3: http://i1134.photobucket.com/albums/m604/nitka31/Mona/IMG_4668.jpg[/FONT] Quote
Alicja Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 super widoczki:p ale tak szczerze to na spacer z Ozzym niebezpieczne bo gamoń ciągnąłby do wody :diabloti: Quote
magda z. Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 Jak sie chcesz powspinać to pogadaj z lolka:) U nich w rodzinie nawet Luśka po skałach biega;) Quote
Recommended Posts