taxelina Posted May 19, 2011 Posted May 19, 2011 Aaa juz rozumiem :) To dla mnie tak zabrzmialo jak pies uciekl i sie go szuka i nie wiadomo gdzie jest bo nie wraca :diabloti: Quote
Vitka Posted May 19, 2011 Author Posted May 19, 2011 Koń raczej sam by nie uciekł. :evil_lol: Jak już to stadem lub przynajmniej parami. ;) Gryfciakowi po prostu się spodobało. :mad::diabloti: Quote
hop! Posted May 19, 2011 Posted May 19, 2011 https://lh5.googleusercontent.com/_ml4eCV4YCnA/TdVAsKGXaSI/AAAAAAAAiF4/98Q97P1aznQ/DSC02865.JPG Magiczny profil... :loveu: Quote
Patyś_ Posted May 20, 2011 Posted May 20, 2011 Z tą Gryfią, to wiesz jak to mówią... Zwierze upodabnia się do właściciela :D ... ^.^ Quote
gops Posted May 20, 2011 Posted May 20, 2011 Patyś_ napisał(a):Z tą Gryfią, to wiesz jak to mówią... Zwierze upodabnia się do właściciela :D ... ^.^ a glodnemu chleb na mysli :evil_lol: czekamy na powrot Gryfi i kinder niespodzianke, co tam sie wykluje :lol: Quote
Vitka Posted May 20, 2011 Author Posted May 20, 2011 Patyś_ napisał(a):Z tą Gryfią, to wiesz jak to mówią... Zwierze upodabnia się do właściciela :D ... ^.^ Polly i Asia też tak mówiły... -.- gops napisał(a):a glodnemu chleb na mysli :evil_lol: czekamy na powrot Gryfi i kinder niespodzianke, co tam sie wykluje :lol: hahaha! Niech się kluje, bo jego/jej przyszły właściciel (mąż koleżanki u której mieszka Gryfia) nawet przeczytał całą historię rasy i bardzo nie może się już doczekać. :D Już teraz nawet płeć jest mu obojętna, ale trzymać kciuki za klaczkę! :) Szkoda, że to aż 11 miesięcy... ;p Quote
Vitka Posted May 24, 2011 Author Posted May 24, 2011 No no! :D Gryfina wróciła. :) Jeszcze nie wiadomo czy jest zaźrebiona, dopiero za kilka dni (14 od odbicia) będzie można sprawdzić za pomocą USG, więc czekamy. :) Już na niej jeździłam, cudnie chodzi, tak za nią tęskniłam. No bo kto mnie tak wywiezie wszędzie, pobryka przy zagalopowaniu, popędzi bez opamiętania, że prawie zawału dostanę, spłoszy Maxia i zaskoczy przy skoku, jak ona? :D Moje szalone słonko. Jedyne co się stało złego to to, że jak z niej schodziłam ostatnio to Maxiu się bardzo cieszył i skakał do mojej nogi, potem wszedł pod Gryfię, a ona w tym czasie, zupełnie przypadkiem przestąpiła z nogi na nogę i stanęła Maxowi na łapkę... kulał 2 dni, ale dziś już jest dobrze. Nie jest złamana, bo sprawdzał wet. Kilka fotek. nowa DT'owiczka w Wilkowie. Rodowodowa suczka rasy Entlebucher (wygląda jak kundelek...) Gracja. Gryfciak Quote
Vitka Posted May 24, 2011 Author Posted May 24, 2011 Bułka i Mały Bułek Bułka, Balbina, Gryfia Grubas. :evil_lol: Zabawy końsko - psie! Quote
wasabi81 Posted May 24, 2011 Posted May 24, 2011 Vitka, ja uwielbiam ogladac twoja galerie!! Fotki sa wspaniale a wszystkie zwierzaki wygladaja na bardzo szczesliwe!!!:loveu::loveu: Quote
Vitka Posted May 24, 2011 Author Posted May 24, 2011 wasabi81 napisał(a):Vitka, ja uwielbiam ogladac twoja galerie!! Fotki sa wspaniale a wszystkie zwierzaki wygladaja na bardzo szczesliwe!!!:loveu::loveu: Dziękuję! :) Mam nadzieję, że są bardzo szczęśliwe, staram się z całych sił. Są moim całym życiem, hobby i miłością. :) Quote
taxelina Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 https://lh3.googleusercontent.com/_ml4eCV4YCnA/TdvRJiHRgiI/AAAAAAAAiKc/R3oFpzrY3OI/DSC02981.JPG w pelnym pedzie! Quote
hop! Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 https://lh4.googleusercontent.com/_ml4eCV4YCnA/TdpRbfuAVuI/AAAAAAAAiII/Y8sZkBfoI7k/DSC03024.JPG Wygląda jak lew z rozwianą grzywą. ;) https://lh3.googleusercontent.com/_ml4eCV4YCnA/TdvRL75cYUI/AAAAAAAAiKk/8dTKE_0LX80/DSC02984.JPG Maxio - pokraczek. :lol: Konie piękne, ale ja odczuwam lęk przed nimi. Wolę popatrzeć na nie z bezpiecznej odległości. Quote
Vitka Posted May 25, 2011 Author Posted May 25, 2011 hop! wiadomo, że nie można im w pełni zaufać, bo jak każde zwierze są nieobliczalne i nawet jak nie chcą to mogą zrobić krzywdę... ale przy odpowiednim podejściu i wiedzy kontakt z nimi jest czymś wspaniałym. :) Dziś najeździłam się konno za wszystkie czasy. Cały dzień w siodle, tylko konie zmieniałam. ;p Maxiu kuleje mocniej i piszczy. Jutro pędzimy do weta!!! Quote
Vitka Posted May 26, 2011 Author Posted May 26, 2011 deer_1987 napisał(a):Daj znac co wet powiedzial! Na pewno dam. Zupełnie nie wiem dlaczego kuleje, ponieważ koń stanął mu na lewą (koleżanka widziała), a kuleje na prawą! :( Quote
taxelina Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 No mam nadzieje ze to chwilowe, bo wiem od listopada co to jest miec psa z nieuleczalnym zapaleniem stawow :( Quote
Vitka Posted May 26, 2011 Author Posted May 26, 2011 deer_1987 napisał(a):No mam nadzieje ze to chwilowe, bo wiem od listopada co to jest miec psa z nieuleczalnym zapaleniem stawow :( Współczuję... :( Na szczęście Maxio nic poważnego sobie w łapkę nie zrobił. Nie ma ani złamanej, ani zmiażdżonej, ani zerwanego ścięgna. To musi być jednak ta sama łapka, którą Gryfia mu zdeptała i jak miał przyciśniętą to pociągnął i sobie nadwyrężył. ;) Dostał zastrzyki na kilka dni. Zobaczymy. On jest strasznym histerykiem, jak mu wet ściągał szwy po kastracji to nawet go nie dotknął, a on już panikował. Tak samo było dziś w nocy z łapką. Nie mógł się przewrócić na drugi bok to zaczął wyć, narobił zamętu... :( Mam nadzieję, że mu szybko przejdzie. Quote
taxelina Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 Duzo zdrowia dla Maxia! My raczej na pewno mamy ostatnie wakacje z Niunia :( Quote
Vitka Posted May 26, 2011 Author Posted May 26, 2011 wasabi81 napisał(a):Maxiu, zdrowiej szybciutko... Dziękuję. :loveu: deer_1987 napisał(a):Duzo zdrowia dla Maxia! My raczej na pewno mamy ostatnie wakacje z Niunia :( Bardzo mi przykro... :-( Korciaczki napisał(a):ale fajne zdjęcia : )) :lol: Maxio jest radośniejszy. Widać leki działają. Dostał w ramach rekompensaty ogromną kość i nowiuśkie, mięciutkie smakołyki. Kostka go bardzo uszczęśliwiła. Mam nadzieję, że będzie już tylko dobrze. :roll: Magiczny aktualnie poluje na ćmę. :evil_lol: Quote
taxelina Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 a jaki lek dostal? Wiesz taki urok starszego psa :( Quote
Recommended Posts