Jump to content
Dogomania

M&M + G?! - Jak pies z kotem i koniem!!!

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja urodzin jestem pewna tylko w sprawie jeża. Więc też praktykuję dzień adopcji jako dzień urodzin, chodź mniej więcej kojarze miesiąc ich narodzin... ale co z tego? :D

Posted

[quote name='Valeur248']Ta, moja Westa też "obchodzi" urodziny w dzień jej adpocji, tj. już jutro :D
Karolino! Ty żyjesz!!! Koniecznie musimy się umówić na jakiś spacer! :)
Wszystkiego najlepszego dla Westy. ;)
[quote name='Patyś_']Ja urodzin jestem pewna tylko w sprawie jeża. Więc też praktykuję dzień adopcji jako dzień urodzin, chodź mniej więcej kojarze miesiąc ich narodzin... ale co z tego? :D
Dzień adopcji można przyjąć, za dzień nowych narodzin! :)

Czas na porcję wieści od nas.
Maxio jak zwykle ma się świetnie. Szaleje w Wilkowie, już czuje się tam jak w domu. Ostatnio tylko miał bliskie spotkanie z kłami Beni (berneńczyka z guzem), ale wyszedł bez szwanku, tylko pojęczał trochę. ;p
Magiczny znów miał małe problemy z oddawaniem moczu, ale już to załatwiliśmy. Musiał coś podjeść od Maxia i zebrał mu się piasek w pęcherzu. Teraz znów jest ok. ;)
Gryfia zaskakuje mnie tym jaka jest cudowna! Wyrobiła się bardzo. Nie ma to jak regularna praca, poznawanie konia. Już rozumiemy się bardzo dobrze i to jest cudowne!
Nigdy nie jeździłam tak dużo na jednym koniu, bo w rekreacji jeździ się na koniu, którego Ci przydzielą. Siodłasz, jeździsz i nara. A jak ma się swojego, jednego i to tak problemowego konia to trzeba z nim pracować. Podczas pracy poznaje się konia i znajduje wspólny język. Kiedyś Gryfia była nieprzewidywalna, teraz już wiem co mogę, a czego nie mogę.
Zauważyłam też, że im bardziej się na nią wkurzam (bo czasem doprowadza mnie do szału) tym bardziej ona nie chce współpracować. Nauczyłam się cierpliwości, nie wszystko można mieć od razu. :)
W ogóle nie żałuję mojej decyzji o kupnie konia, bo to wspaniałe doświadczenie.
Już nie będę się rozpisywać. Napiszę jeszcze, że w niedzielę byłyśmy 3 godziny w terenie i Gryfia spisała się na medal, na koniec mi jeszcze pokazała, że w ogóle się nie zmęczyła i w momencie kiedy miałyśmy zainicjować wolny galop ona zaczęła się ścigać. :D

Fotek Maxia i Magika nie mam, ale ostatnio koleżanka fotografowała nasze galopady z Gryfią. ;)

Wyścigi :)

Posted

paulina122 napisał(a):
Przepraszam pomyłka Anusia ma urodzinki 4.10 czyli w wczoraj i dostała dużo łakoci hihihi :eviltong:

OOO!
W takim razie STO LAT dla Anusi!!! :)

Posted

Gryfia ma dziś urodzinki! :)
Kończy 3 latka.
Jutro ją odwiedzam, już kupiłam jej smakołyczki. :)

Maxio ostatnio kulał na przednią łapkę, ale obyło się bez wisyty u weta, bo był to zwykły kołtunek pomiędzy opuszkami :) Mój dalikatniś... ;)

A dziś przypomnę Wam mniej więcej jak wygląda Magiczny! :)

Bo tak jest najwygodniej! Pół sadła zwisa po drugiej stronie fotela! :D

Posted

a to jego ulubiona miejscówa :)

Magik w ogóle nie zarasta w wygolonych miejscach, ponieważ brakuje mu tauryny... niestety nie możemy jej uzupełnić, musiałby jeść tuńczyka, a jeść tuńczyka nie może, bo będzie zatykał mu się pęcherz... i takie to... trudno, będzie łysy. ;) I tak go kocham!

Tata mi opowiadał, że Magik i Maxio spali dziś na jednym fotelu i Maxio warczał na Magika, bo ten się rozpychał. :evil_lol:
Teraz siedzę ja na fotelu, mam na kolanach laptopa, a pomiędzy mną, a laptopem, na moim brzuchu leży Magik zwinięty w kulkę, grzeje się przy komputerze. :D

Posted

Gryfia wszystkim dziękuje za życzenia! :)
Dostała dziś coś a'la tort, podzieliła się z koleżankami i wszyscy zadowoleni :)

Moje zwierzaki rozpuszczone.... ale do granic przyzwoitości! :D

Posted

Hej hej! :D
Maxio był dziś nad morzem, ale fotki z tego wypadu dopiero jutro. :)
Dziś wrzucę zdjęcia ze szkolenia w Wilkowie. Była z nami Volta. Dzielna dziewczynka! Będzie dużo jej na zdjęciach, ale przeżyjecie. ;)
Razem z Gryfią miałyśmy mały wypadeczek, ponieważ wywaliłyśmy się na błotku, trochę boli mnie noga, ale nikomu nic się nie stało - wszyscy żywi!

Volta full of radość! :D

iiiihaaa! Z Primą.

Maxiowy w pogoni!

Ale Volty nikt nie dogonił... ;)

Posted

Vadim i Vega - spotkanie po... tygodniach ;)

edukacja.

Pełna powaga. :evil_lol:

Slalom. ;)

Vega i Volta zabijają Vadima (wszystko na V!!! :crazyeye::loveu:)

Posted

Patyś_ napisał(a):
Alez jestem dumna z mojej dziewczynki ^^

i słusznie! :)
paulina122 napisał(a):
Superowe zdjęcia i chyba szkolenie się udało ?? :eviltong:

Udało się. :)
deer_1987 napisał(a):
Super spotkanie :loveu:

a Ty odpisalas mi na pw? :razz:

yyy.. chyba odpisałam... nie pamiętam ! ;p
paulina122 napisał(a):